Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 5. 3. 2010 0:09

Nemesis
♥♥-----

Služební cesta mi rozbije vztah..!

Ahoj děvčata,

v poslední době se necítím zrovna skvěle. Mám skvělý vztah přibližně rok. Přítel je o něco málo mladší, ale je ve všem napřed, je moc chytrý, milý, a zažil si nejednu hroznou věc v životě (smrt otce, dědy, stará se o bratra, mámu..). Jsem s ním ráda, ale mám teď strach. Odjíždí mi na měsíc pryč a na služebce bude i jeho bývalá, která s ním občas pracuje. Budou tam mít společný byt, platí to firma a jinak to prý nejde. V bytě bude tedy on, ta bývalá a ještě jeden kolega. Je mi z toho špatně, protože i když tvrdí, že to s ní má uzavřené, pořád myslím na to, že s ní bude koketovat, nebo, že k něčemu dojde. Vždyť se budou vídat po ránu v koupelně a ještě on spí jen v trenkách! Ona je moc hezká a hodně kolegů jí tam prý pořád zkouší balit. Bolí mě myslet i na to, jak jí poveze v autě až tam-ona nemá auto. Cesta prý trvá asi 2 hodiny.

Vím, že to třeba nebudete vidět jako nějaký problém, ale já se bojím, že jakmile odjede, něco se ve mě zlomí. Je mi z toho špatně, že i když věděl, že mi to ubližuje, neodmítl to, kvůli penězům. Proč je tak snadné zabít v někom lásku? Jak se s tím mám vyrovnat, abych to vzala jako dospělá žena a né jako malá holka..?? Bojím se, že mu dostatečně nevěřím a neustále vidím před sebou, jak to na něho bude zkoušet..! Vím, že s tím nic neudělám, ale trápí mě to!

Ještě k tomu, aby toho nebylo málo, si se mnou začal psát a také jsme se už několikrát viděli jeden kamarád. Má velké charisma a já když jsem v jeho přítomnosti, zapomínám na vše. Bojím se, že tím, že mi odjede přítel, vyvedu něco špatného, protože jsem v hloubi duše přesvědčena, že přítel se bude bavit s bejvalkou. Kamarád je milý a bohužel jsem zaznamenala, že se mi líbí a je mi s ním dobře. Nechci udělat žádnou hloupost, proto vás prosím o radu, jak příteli víc důvěřovat a nezachovat se jako žárlivá husa :-(..

Děkuji za přečtení a za každou případnou reakci budu vděčná..

P.S.: asi to nevidíte jako problém, ale mě to vážně trápí, v dřívějším vztahu se mi důvěra nevyplatila a já jsem nyní víc podezřívavá.. Bolí mě myšlenka, že bude víc času trávit s bejvalkou na té služebce a mám strach i z případného poblouznění z jeho strany.

Není tady

#2 5. 3. 2010 1:56

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Služební cesta mi rozbije vztah..!

No potes! Podeziras toho sveho predem, a uz planujes, "jak mu oplatis"...
Vis co? Napadlo me... nech ho v klidu odjet na sluzebku, pozvi si toho sveho idola, bavte se, jezte spolu, potkavejte se rano v koupelne... ty si "procvic sebeovladani", nedopust, aby doslo k "necemu spatnemu" a ver, ze stejne charakterne se zachova i ten tvuj...
Az se vrati, vsechno dopodrobna mu povypravej a zeptej se ho, jak sluzebku "prozival" on. kapitulation

PS: Dobra pohadka na doboru noc sova

Není tady

#3 5. 3. 2010 9:32

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Nemesis, pokud je váš vztah pevný a funkční, tak ho žádná "služebka" zničit nemůže. Vždyť je to jen měsíc!
Nad čím bych se víc zamyslela je to, proč svému příteli nedůvěřuješ a proč ty sama už začínáš myslet na jiného....

Není tady

#4 5. 3. 2010 9:43

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Jak to tak čtu, tak spíše může rozbít tento vztah žárlivost.
Netrap se tím co není, co teoreticky může být a co nevidíš.
Měsíc není tak dlouhá doba.

Není tady

#5 5. 3. 2010 10:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Bojím se, že mu dostatečně nevěřím
Ne, ty nevěříš sama sobě.
...když jsem v jeho přítomnosti, zapomínám na vše. Bojím se, že tím, že mi odjede přítel, vyvedu něco špatného, protože jsem v hloubi duše přesvědčena, že přítel se bude bavit s bejvalkou
Zdá se mi, že bys "kamaráda ráda" a kdyby k něčemu došlo, krásně si to sama pro sebe omluvíš tím "kdovíco přítel vyváděl na služebce".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 5. 3. 2010 10:39

Kara
♥♥♥----
Místo: Jižní Morava

Nemesis, myslím, že si děláš zbytečné vrásky. Pokud mluviíš o funkčním a milujícím vztahu... Zkus mu říct otevřeně své pocity, jako žárlivka s tím rozhodně nic nezmůžeš a přítele akorát odradíš nebo naštveš tím, že mu nedůvěřuješ. Měsíc není zas tak dlouho, něčím se zabav a udělej si čas pro sebe, měj se ráda. Až se Tvůj drahý vrátí, připrav mu nějaké překvápko a něco podnikněte... mysli na to a netrpa se něčím, co není...

Mohu být hruškou a hrát si s rojem vos...

Není tady

#7 5. 3. 2010 11:23

Nemesis
♥♥-----

Děkuji za názory a rady,

né, opravdu něčekám za rohem, až se vrhnu po kamarádovi! Jen říkám že se toho bojím. Prostě s ním raději nebudu se scházet. Navíc přítel ví o každém mém kroku a kdybych chtěla, pak mu to přeci zatajím. Ale nechci ztratit jeho důvěru a upřímnost a tak nic netajim. Žárlivost mě bohužel zmáhá, ale scénu jsem neudělala, jen že to bude pro mě těžké, ale že jsem ráda, že mi sám řekl, že tam ona bude. A nechci mu nic oplácet! Jen je pro mě těžké svěřit mu náš vztah do svých rukou, nejedná se jen o měsíc. Prý je tu i možnost, že tam bude jezdit často a uvidíme se jen 4 krát do měsíce! A to je pro mě málo.. :-( Řekla jsem mu, že o vztah na dálku nestojím, ale že mi na něm záleží a nechci, aby to tak dopadlo. Na druhou stranu jsem mu dala najevo, že respektuju, že svou práci má rád a nechce jí ztratit. Vypadá to jako nějaké skryté ultimátum.. Jako "buď já, nebo jeho práce".. Ale chci, aby se rozhodl sám, dle svého uvážení. V podstatě teď má náš vztah ve svých rukou.. :-(

Není tady

#8 5. 3. 2010 11:28

Nemesis
♥♥-----

Heleno, zní to jako bych byla nějaká potvora. Kdybych byla, trápilo by mě to, že jede přítel pryč..? Ne, myslím, že bych prostě byla ráda, že odjíždí a trávila čas s kamarádem. Ale já ráda nejsem..

Není tady

#9 5. 3. 2010 12:30

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Nemesis,hodně se přikláním k názoru Heleny. Žárlivost je nejistota v samu sebe. Podle sebe soudíš ostatní,protože jsi připustila,že bys v partnerově nepřítomnosti mohla něco provést. To vypovídá o tvé nestabilitě v pocitech.
Chápu,že je ti to všechno nepříjemné a kdybys nenapsala ten poslední odstavec o svém kamarádovi,napsala bych ti,že nejsi vůbec dětinská,když se bojíš. Já bych se bála taky,no bála není přesně výstižné,spíš bych měla velmi nepříjemné pocity.Přestože vím,že jestli mi bude chtít být manžel nevěrný,příliš to neovlivním,ale hlavně tomu nezabráním. Ber to jako zkoušku vašeho vztahu.Protože jestli selžete v takovéhle zkoušce,nezvládnete ustát mnohem těžší překážky,které život přináší. Pamatuj si,že 100% jistota neexistuje.Ta jistota,o které mluvíme je důvěra v toho druhého.....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#10 5. 3. 2010 12:37

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Nemesis napsal(a):

Heleno, zní to jako bych byla nějaká potvora. Kdybych byla, trápilo by mě to, že jede přítel pryč..? Ne, myslím, že bych prostě byla ráda, že odjíždí a trávila čas s kamarádem. Ale já ráda nejsem..

Neber to zle, Nemesis,ale to,že se trápíš ještě neznamená,že nejsi potvora- netvrdím,že jsi a ani si to nemyslím,spíš se ješte někdy nevyznáš sama v sobě. Mám známou,která je příšerně žárlivá,manžela neustále kontroluje,volá mu a dělá scény,když se opozdí nebo jen promluví se sousedkou. A přitom vím zcela jistě,že mu zahýbá.Nejenom,že mi to řekla ve slabé chvilce ( byla opilá )ale dělala to s milencem na zahradě v altánku a já jí viděla ( bylo to v létě,pochopitelně ). A přitom si dovolí říct,jak se trápí,když on je na poradách.......

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#11 5. 3. 2010 13:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Heleno, zní to jako bych byla nějaká potvora.
Říká se "podle sebe soudím tebe", nebo taky "každý Cikán hádá podle svojí planety". To ještě neznamená, že bys byla potvora - jenom nedovedeš pochroupat, že když ty se bojíš, abys s kamarádem náhodou neulítla, tvůj přítel si klidně jede s bejvalkou a strach nemá.
Hele - že vy jste za ten rok od sebe ještě nikde nebyli?

Není tady

#12 5. 3. 2010 14:53

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Nemesis napsal(a):

Děkuji za názory a rady,

né, opravdu něčekám za rohem, až se vrhnu po kamarádovi! Jen říkám že se toho bojím. Prostě s ním raději nebudu se scházet. Navíc přítel ví o každém mém kroku a kdybych chtěla, pak mu to přeci zatajím. Ale nechci ztratit jeho důvěru a upřímnost a tak nic netajim. Žárlivost mě bohužel zmáhá, ale scénu jsem neudělala, jen že to bude pro mě těžké, ale že jsem ráda, že mi sám řekl, že tam ona bude. A nechci mu nic oplácet! Jen je pro mě těžké svěřit mu náš vztah do svých rukou, nejedná se jen o měsíc. Prý je tu i možnost, že tam bude jezdit často a uvidíme se jen 4 krát do měsíce! A to je pro mě málo.. :-( Řekla jsem mu, že o vztah na dálku nestojím, ale že mi na něm záleží a nechci, aby to tak dopadlo. Na druhou stranu jsem mu dala najevo, že respektuju, že svou práci má rád a nechce jí ztratit. Vypadá to jako nějaké skryté ultimátum.. Jako "buď já, nebo jeho práce".. Ale chci, aby se rozhodl sám, dle svého uvážení. V podstatě teď má náš vztah ve svých rukou.. :-(

Nemesis, bojíš se čeho? Že podlehneš? Pokud ano, tak to s tím současným není až tak horké nebo ti v tom vztahu něco chybí.....

Upravil(a) sandra (5. 3. 2010 14:54)

Není tady

#13 5. 3. 2010 14:57

Nemesis
♥♥-----

Heleno, ještě jsme od sebe opravdu nebyli..  Chceme být co nejvíce spolu a tohle nám vadí oboum, ale máš pravdu v tom, že mi je divné, že o mě strach nemá. Hrozně mi věří a přitom nechápu, kde tu hroznou důvěru bere..? Já vím, partneři si mají věřit, ale on věří až nějak moc. V podstatě mu to závidím-také bych to chtěla umět! Neochvějně mu důvěřovat. Ale mě podkopl důvěru už tím, že říkal, že by nikam nejel na delší dobu, že by to raději v té práci skončil! A najednou na to úplně zapoměl. Také ví, že mi vadí ta bývalka, a stejně s ní jede. Já vím, že asi není jiné cesty, ale něco mi pořád říká, že když se chce, všechno jde a on mohl říct, ať jede místo něho někdo jiný! Ale to ne! Prý šéf vybral jeho a je to dobře placené. To, že mě to bolí už ho tak asi nezajímá a je ochoten to risknout. To mě na tom štve asi nejvíc, Heleno..

Rejka: chápu, co chceš říci.. Že ti, co žárlí bývají ve skrytu horší, než ti, co nežárlí a věří. Možná že žárlí ti, kteří mají sklon k nevěře a vědí, že je někdy těžké se ovládnout. Proto druhého podezřívají-berou to podle sebe.. Možná, že taková i jsem.. Není to moc příjemné zjištění, ale je to možné. Jenže, já nevěrná nikdy nebyla. Ale možností bylo dost.

Není tady

#14 5. 3. 2010 15:01

Nemesis
♥♥-----

Sandra: Nojo, ale co by to mohlo být? Nevím, co by mi mohlo chybět.. Milujeme se. Nevím, proč se tak bojím odjezdu.. Dokonce mi i on sám říkal, že nemá dobrý pocit, že tam pojede. Fakt nevím.. :-(

Není tady

#15 5. 3. 2010 21:49

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Nemesis napsal(a):

Heleno, ještě jsme od sebe opravdu nebyli..  Chceme být co nejvíce spolu a tohle nám vadí oboum, ale máš pravdu v tom, že mi je divné, že o mě strach nemá. Hrozně mi věří a přitom nechápu, kde tu hroznou důvěru bere..? Já vím, partneři si mají věřit, ale on věří až nějak moc. V podstatě mu to závidím-také bych to chtěla umět! Neochvějně mu důvěřovat. Ale mě podkopl důvěru už tím, že říkal, že by nikam nejel na delší dobu, že by to raději v té práci skončil! A najednou na to úplně zapoměl. Také ví, že mi vadí ta bývalka, a stejně s ní jede. Já vím, že asi není jiné cesty, ale něco mi pořád říká, že když se chce, všechno jde a on mohl říct, ať jede místo něho někdo jiný! Ale to ne! Prý šéf vybral jeho a je to dobře placené. To, že mě to bolí už ho tak asi nezajímá a je ochoten to risknout. To mě na tom štve asi nejvíc, Heleno..

Rejka: chápu, co chceš říci.. Že ti, co žárlí bývají ve skrytu horší, než ti, co nežárlí a věří. Možná že žárlí ti, kteří mají sklon k nevěře a vědí, že je někdy těžké se ovládnout. Proto druhého podezřívají-berou to podle sebe.. Možná, že taková i jsem.. Není to moc příjemné zjištění, ale je to možné. Jenže, já nevěrná nikdy nebyla. Ale možností bylo dost.

Nemesis, co je to delší doba? Pro někoho je to týden, pro někoho půl roku....Měsíc není taková hrůza....jsou to 4 víkendy...už dopředu víš, že je budeš mít volné, tak si naplánuj akce s kámoškama nebo cokoliv jiného....v dnešní době můžete být v kontaktu přes icq, skype, msn, videohovory...třeba mu opravdu měsíc nepřišel tak strašný, tak tu nabídku přijal. No a co? Kdyby ty jsi měla možnost dobře placené práce, byť na měsíc od domova, tak bys nejela? To, že ti vadí bývalka, je bohužel jen tvůj problém. Pokud vám ona nijak jinak do vztahu nezasahuje než jen tím, že je kolegyně tvého přítele, tak máš asi smůlu a budeš to muset přijmout jako fakt. Kdyby chtěl být s ní, tak s ní asi bude, ne? Nemesis, tebe to "nebolí"...ty se bojíš...sebe a svých přestav.

Není tady

#16 8. 3. 2010 7:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že mi je divné, že o mě strach nemá. Hrozně mi věří a přitom nechápu, kde tu hroznou důvěru bere..?
Bodejť bys chápala, když ty věřit neumíš. I když spíš než nedůvěra bych tomu řekla podezíravost. Asi takhle - on odejde a bude se na tebe celou dobu těšit, zatímco ty se celou dobu budeš užírat. Ani bych se nedivila, kdybys ho po návratu okamžitě utřela nějakým výrokem ve smyslu "ty sis užíval a já se tu trápila"...
Ale mě podkopl důvěru už tím, že říkal, že by nikam nejel na delší dobu, že by to raději v té práci skončil!... Prý šéf vybral jeho a je to dobře placené.
Hele, kdyby jel na půl roku, dejme tomu... ale měsíc? A navíc - jestli si ho nadřízený vybral, měla bys spíš být pyšná na to, jak máš šikovnýho chlapa. Nemyslím si, že šéfové mají v pracovní náplni kuplovat svoje podřízené...

Není tady

#17 8. 3. 2010 7:58

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Nemesis, myslim, ze nemas duveru spis sama v sebe (jak uz tady bylo vice prispevku). Nevidim tak velky problem v tom, ze ti pritel odjizdi pryc. Pokud to ma dobře zaplacene a je to urcite i prokrok v praci. Prece mu nechces branit v jeho postupu a rozvoji. Kdybys planovala rodinu, budes rada, ze je schopen vas zabezpecit. Ale to jsem odbocila. Sama pises, ze tam budou 3, on, kolega a byvalka a jedou tam pracovne. Kdyby ti chtel zahnout, nemusi jezdit na nejakou sluzebku. Ja mam svého manzela nekolikrat za rok minimalne na mesic pryc, nekdy to jsou mesice 3, nekdy 6. Ja taky jezdim pryc na sluzebni cesty a nemam potrebu se tam sapat po kazdym chlapovi, kteryho vidim. Vzdycky se tesim domu na svého manzu, a kdyby me vzdykcy privital slovy, jak sis tam uzivala co? Zatím co ja jsem se tady trapil …. Tak bych dost rozmyslela o tom, jestli mi ten vztah stoji za to a mozna bych just zacala zahybat, at teda ma proc se trapit.
Taky souhlasim s Helenou a Rejkou, ze podle sebe soudim tebe. Ja nemam potrebu zahybat a tak verim i memu partnerovi. Takze ti zbyva jedine, verit nebo nechat jit. Hodne stesti.

Není tady

#18 15. 3. 2010 11:56

Hanca111
♥♥-----

Tragické pocity netragické situace. Každý muž může kdykoliv zahnout. Ale nemusí. Jako rozumná ženská si to přeber a nepřemýšlej nad tím, co kdyby....Vzniklého volna bych využila pro sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí