Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 22. 3. 2010 13:36

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Pravda

Pandorraa napsal(a):

A připomínám: tématem vlákna je PRAVDA, nikoliv rozebírání kohokoliv.

Tak me vynech a venuj se Pravde...

Není tady

#177 22. 3. 2010 14:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaLove napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

...Viktorko, tvoje POCITY ti teda nezávidím.

To te jenom cti. A mmch., ja ti je ani nepreju... cim by ses pak zivila?

Viktorko, ty mne jen neustále utvrzuješ v tom, že co si o SJ myslím, je skutečně PRAVDA tummenupp
Takže se zklidni a běž si chatovat na příslušné vlákno.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#178 22. 3. 2010 14:11

tina
Moderátor(ka)
Web

Prosím ViktorkuLove, aby se držela tématu a vyvarovala invektiv vůči ostatním. Děkuji.

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#179 22. 3. 2010 14:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

...mně ti připadá, že Hadí Síla by mohla mít něco společného s elektřinou, takovou inteligentní elektřinou (vydávám se všanc vašemu případnému výsměchu, ale ať). Při výstupu H.S. se zvyšuje frekvence celého člověka, dokonce po realizaci je zcela přestavěno i celé fyzické tělo, všechny buňky.

Mne se tohle hodne libi, souznim s tim, predevsim s tim vytucnenym. Moc pekne smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#180 22. 3. 2010 14:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Šumle napsal(a):

Ono se tohleto v člověku děje spontánně (většinou ani neví, že se to děje, to nevadí), když svou pozornost obrátí na své Já - hledá zdroj svého Já. K čemuž nás defakto všemožnými způsoby vedou všechny ty nauky.
:-)

Taky myslím smile
Je to jako se vším: někdo se u toho neuvěřitelně nadře, někomu to jde samo wink

No, Pan, Květoslav Minařík se u toho neuvěřitelně nadřel, Budha Sidharta se u to ho neuvěřitelně nadřel, ani Ježíš Nazaretský to neměl lehké.
Ty znáš někoho, komu to jde samo?

Podle me zalezi na tom co si kdo predstavuje pod pojmem "drina". I drina se da brat pozitivne i z driny je mozne mit radost smile A v tom to je - v pristupu wink Pokud pak clovek dela cokoliv s radosti, jde to SAMO. Ale jde to samo, proto, ze je v tom ta radost. Detska radost a hravost. I kdyz je to "drina". Pak to vlastne neni drina, ale radost a jde to samo big_smile Jako kdyz deti bezi do prudkeho kopce a smeji se u toho smile

Jinak jeste k tomu co jste zde psali o Siddhartovi, podle meho si on prosel vsim, dostal se na uplne dno, vyzkousel vse co vyzkouset slo (v touze po najiti pravdy uvnitr sebe), az se dostal do momentu, kdy to hledani vzdal, prestal na tom LPET, uvolnil sevreni a dal vecem volny prubeh. A v tom momente, kdy prestal touzit, lpet doslo k transformaci vedomi smile

Upravil(a) mariposa (22. 3. 2010 15:15)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#181 22. 3. 2010 14:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Mmch - zrovna jsem vyprávěla kamarádce o naší domácí kadeřnici, která nás chodí stříhat domů: duchovno neřeší ani vzdáleně, do dějin se nezapisuje a přesto je to člověk, před kterým se hluboce, přehluboce skláním. Ta holka totiž nepotřebuje nic z toho, aby věděla, co je dobře a co je špatně - a taky to dělala. Myslím tím takové to dobře a špatně až na dřeň - ne jen co se kde naučila. Je to osoba, která do těžkých a věru nezáviděníhodných životních situací vnáší harmonii a sílu a její moudrost je moudrost jaksi...prapodstatná, nebo jak to mám říct. Netuším, jestli aktivuje hadí sílu, nebo ne - asi spíš ne - nicméně, to, co dělá dělá tak dobře, že bych se nedivila, kdyby nakonec jo smile

Verim bezpochyby. Zit zivot a cist o ziti zivota jsou dve rozdilny veci.
Neni nic krasnejsiho, nez skutecne zivot zit smile tummenupp

Není tady

#182 22. 3. 2010 17:37

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Lupi, to je má  zkušenost s lidmi, které je čtou. smile

Já je taky čtu smile ale stejně nerozumím, co vlastně je tvá zkušenost..... va

zkušenost, s lidmi, kteří čtou duchovní knížky...že jsou opravdu spokojeni. smile

Já taky čtu - potvrzuji spokojenost. Iformace jsou pro mě potrava, energie. . Pak nastává skutečný život nebo spíš paralelně běží - a člověk si např. všimne věcí, dějů, které si neuvědomil - to umí knihy také.

No a mám kolegyni, která do určité doby duchovní knížky vůbec nečetla, ale žila (žije) naprosto nadčasově, přesně tak, jak o tom píší .  Neuvěřitelně. A  dnes, když si čte duchovní literaturu (kterou ji podstrkuju), tak říká - hmm, to jsem já - to já vím, to já říkám taky...big_smile
Ta to má dané. Ani za to nemůže - úsilí nevynaložila žádné.  Je to pro ni samozřejmost, jen si to "ověřuje" v knihách. big_smile  Zřejmě bude mít pár mušek k řešení, to ano...,jinak by tu taky nebyla lol , ale říkám si, ta si to už mockrát nezopákne. butter
A hadí síla? Jsem si jista, že vůbec netuší co je...big_smile

Není tady

#183 22. 3. 2010 20:01

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Já je taky čtu smile ale stejně nerozumím, co vlastně je tvá zkušenost..... va

zkušenost, s lidmi, kteří čtou duchovní knížky...že jsou opravdu spokojeni. smile

Já taky čtu - potvrzuji spokojenost. Iformace jsou pro mě potrava, energie. . Pak nastává skutečný život nebo spíš paralelně běží - a člověk si např. všimne věcí, dějů, které si neuvědomil - to umí knihy také.
No a mám kolegyni, která do určité doby duchovní knížky vůbec nečetla, ale žila (žije) naprosto nadčasově, přesně tak, jak o tom píší .  Neuvěřitelně. A  dnes, když si čte duchovní literaturu (kterou ji podstrkuju), tak říká - hmm, to jsem já - to já vím, to já říkám taky...big_smile
Ta to má dané. Ani za to nemůže - úsilí nevynaložila žádné.  Je to pro ni samozřejmost, jen si to "ověřuje" v knihách. big_smile  Zřejmě bude mít pár mušek k řešení, to ano...,jinak by tu taky nebyla lol , ale říkám si, ta si to už mockrát nezopákne. butter

To preci neumi kniha, ale clovek sam. Na zaklade sve vsimavosti a informace ci inspirace. To Ti ale muze predat nekdo i ustne. Nejsou to knihy, ktere meni cloveka, je to CLOVEK SAM. A jake prostredky k tomu pouzije to uz je jina vec. Dulezity ale je ten pohled, ze menit muze pouze clovek, kniha sama o sobe (bez Tve energie, bez Tveho konani) nic nezmuze, je mrtva, plna myslenek, kteri ozivis az TY smile

Není tady

#184 23. 3. 2010 11:05

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Wiki napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

To preci neumi kniha, ale clovek sam. Na zaklade sve vsimavosti a informace ci inspirace. To Ti ale muze predat nekdo i ustne. Nejsou to knihy, ktere meni cloveka, je to CLOVEK SAM. A jake prostredky k tomu pouzije to uz je jina vec. Dulezity ale je ten pohled, ze menit muze pouze clovek, kniha sama o sobe (bez Tve energie, bez Tveho konani) nic nezmuze, je mrtva, plna myslenek, kteri ozivis az TY smile

Ale no jasně...že člověk sám....to víš, že jo..
mně daly podněty nejvíce knihy.
Chodím i sem pro "podněty" - ale poslední dobou jsem jich moc nezaznamenala.... sad
Asi špatně čtu....big_smile

Není tady

#185 23. 3. 2010 12:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

...Já taky čtu - potvrzuji spokojenost. Iformace jsou pro mě potrava, energie. . Pak nastává skutečný život nebo spíš paralelně běží - a člověk si např. všimne věcí, dějů, které si neuvědomil - to umí knihy také...

(Pozn. VL - ty "moudre" ano godlike )

Jasne DUCHOVNI CLOVEK... ( tummenupp )

Ja napr. taky ne,... a nikterak me to netrapi, zrejme stejne jako ji... pussa

Upravil(a) ViktorkaLove (23. 3. 2010 12:05)

Není tady

#186 23. 3. 2010 12:16

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

... Dulezity ale je ten pohled, ze menit muze pouze clovek, kniha sama o sobe (bez Tve energie, bez Tveho konani) nic nezmuze, je mrtva, plna myslenek, kteri ozivis az TY smile

ANO, Mari. godlike  Ptam se: JAK najdes KNIHU, ktera ti pomuze "menit"? va Ja, ze sveho "prizemniho pohledu" to vidim tak, ze ti ju (= knihu, Tvoji PRAVDU ?) prinese CLOVEK (nahoda?, okamzik?, net?...)...Touha "po zmene" vyzaduje katalyzator =   z p r o s t r e d k o v a t e l e  ( BOD, o ktery se muzes oprit, "bod zlomu") reta

Upravil(a) ViktorkaLove (23. 3. 2010 12:18)

Není tady

#187 23. 3. 2010 14:40

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

mariposa napsal(a):

... Dulezity ale je ten pohled, ze menit muze pouze clovek, kniha sama o sobe (bez Tve energie, bez Tveho konani) nic nezmuze, je mrtva, plna myslenek, kteri ozivis az TY smile

ANO, Mari. godlike  Ptam se: JAK najdes KNIHU, ktera ti pomuze "menit"? va Ja, ze sveho "prizemniho pohledu" to vidim tak, ze ti ju (= knihu, Tvoji PRAVDU ?) prinese CLOVEK (nahoda?, okamzik?, net?...)...Touha "po zmene" vyzaduje katalyzator =   z p r o s t r e d k o v a t e l e  ( BOD, o ktery se muzes oprit, "bod zlomu") reta

Ona mi vždycky "skočí "do ruky. Př. něco si v sobě řeším aktuálně (třeba meditace)- jdu do knihy , ze zvyku, a zalíbí se mi obal knihy - mrknu na ni - a ono je tam zrovna k těm meditacím.....je moje.

Nebo přijde známá  a doporučí - zda-li už jsem četla to a to... a jdu na ni

Ale vlastně, ať jsem vzala do ruky jakoukoliv, i beletrii, cokoliv, vždycky mi z toho něco zůstalo. Beru to tak, že se všechno děje správně, tudíž i ten výběr knihy v určitou chvíli má význam. Tak vlastěn čtu s chutí všechno, protože vím, že je to správná kniha.

Samozřejmě funguje vědomý i podvědomý výběr.

Upravil(a) Wiki (23. 3. 2010 14:41)

Není tady

#188 23. 3. 2010 15:07

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Joooo, jo. Ja dam na intuici smile Ta kniha, clovek, situace, moment... me necim musi zaujmout. A tomu rikam intuice, kdyz to nevybiram nucene, ale nenucene, prirozene, hrave. Kdyz proste jen tak jdu okolo regalu a najednou mi na neco padne zrak a chce se mi po te knize sahnout. Je to neco uvnitr, hlas, ktery mne napr. tu knihu "ukazuje".
A taky i tak tu knihu ctu - ne podle kapitol, ale podle toho jak ji prave otevru smile Je to dobrodruzny a mne to desne bavi big_smile

Není tady

#189 23. 3. 2010 17:01

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Joooo, jo. Ja dam na intuici smile Ta kniha, clovek, situace, moment... me necim musi zaujmout. A tomu rikam intuice, kdyz to nevybiram nucene, ale nenucene, prirozene, hrave. Kdyz proste jen tak jdu okolo regalu a najednou mi na neco padne zrak a chce se mi po te knize sahnout. Je to neco uvnitr, hlas, ktery mne napr. tu knihu "ukazuje".
A taky i tak tu knihu ctu - ne podle kapitol, ale podle toho jak ji prave otevru smile Je to dobrodruzny a mne to desne bavi big_smile

Tak to ne, to jen při výběru čtu kde ji otevřu, pak musím pečlivě číst od začátku, protože by mi mohla nedejbože nějaká informace utéct. Pak, když už mám přečteno a vracím se ke knize jen tak, tak to si jdu počíst náhodným otevřením...

Není tady

#190 25. 3. 2010 16:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

mariposa napsal(a):

Tak to ne, to jen při výběru čtu kde ji otevřu, pak musím pečlivě číst od začátku, protože by mi mohla nedejbože nějaká informace utéct. Pak, když už mám přečteno a vracím se ke knize jen tak, tak to si jdu počíst náhodným otevřením...

A co by Ti jako melo utect? lol
Nic neni Tve, takze Ti to ani nemuze utect.
Vsechno se deje tak jak ma, jen je treba tomu dat volny prubeh, netlacit a nespechat smile

Pravdepodobnejsi je, ze ne ze Ti neco utece-nejaka informace, ale ze zmeskas a propasnes ten nepopsatelny moment, kdy se muzes ridit svoji intuici a nevyuzijes ji, reagujes navyklym zpusobem (zvyk cist tak, aby Ti neco nedejboze neuteklo) smile

Upravil(a) mariposa (25. 3. 2010 16:41)

Není tady

#191 25. 3. 2010 17:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tak já se vrátím k tématu - a tady je jedna pro Pedra:

TRÁVA V ŘÁDKU

To, co vlevo leží,
to je lež,
vpravo pravou pravdu nalezneš.
Všechno opraví a ohne doprava
myslí si, že pravda právem vyhrává.
To, co vlevo leží, to je sen,
který má být vpravo zahuben.
To, co v lůně leží, to je lež,
plodí ovšem pravdu, jako věž.
Zleva napravo se valí čas,
ze tmy pouze vzniká denní jas.
Kdyby lživých nocí nebylo
těžko by se něco zrodilo,
neboť pronikavé, jasné světlo dne
to je jalové a neplodné.
Bývá-li lež pravdě po vůli
mysl definitivně se rozpůlí
a jen ten, kdo už má pravdy dost
uprostřed ní vybuduje most.
To, co vlevo leží,
to je sen,
který má být vpravo upředen;
upředen a sněden, to se ví,
neboť sen se vždycky, vždycky sní.....
To, co vlevo leží, to je lež,
vpravo pravou pravdu nalezneš;
všechno opraví a spraví, to se ví -
jenom lehká lež nám od ní uleví.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#192 25. 3. 2010 17:49

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Lupi, to je Tva prace?
tummenupp

Není tady

#193 25. 3. 2010 18:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Moje - děkuji. smile

Není tady

#194 25. 3. 2010 18:43

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Lupino, to se ti moc povidlo smile

Není tady

#195 25. 3. 2010 18:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupiš, ty jsi šikulka stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#196 25. 3. 2010 18:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo- ale jen když mám takříkajíc otevříno lol

Není tady

#197 26. 3. 2010 10:52

Šumle
♥♥-----

Tak já se vrátím k tématu - a tady je jedna pro Pedra:

TRÁVA V ŘÁDKU

To, co vlevo leží,
to je lež,
vpravo pravou pravdu nalezneš.
Všechno opraví a ohne doprava
myslí si, že pravda právem vyhrává.
To, co vlevo leží, to je sen,
který má být vpravo zahuben.
To, co v lůně leží, to je lež,
plodí ovšem pravdu, jako věž.
Zleva napravo se valí čas,
ze tmy pouze vzniká denní jas.
Kdyby lživých nocí nebylo
těžko by se něco zrodilo,
neboť pronikavé, jasné světlo dne
to je jalové a neplodné.
Bývá-li lež pravdě po vůli
mysl definitivně se rozpůlí
a jen ten, kdo už má pravdy dost
uprostřed ní vybuduje most.
To, co vlevo leží,
to je sen,
který má být vpravo upředen;
upředen a sněden, to se ví,
neboť sen se vždycky, vždycky sní.....
To, co vlevo leží, to je lež,
vpravo pravou pravdu nalezneš;
všechno opraví a spraví, to se ví -
jenom lehká lež nám od ní uleví.....

Chachá... A pak že nerostou! Dost dobrý, díky. big_smile

Snil jednou řádek stvolů
o pravdě na severním pólu,
nejvyšší stvol tam hledal směr
však neznal, kde je na sever,
tak svůj dotek věnovall vánku
a upad do bezesného spánku.
A vánek všemi směry šel
dolét i na jih, na sever,
až rozvál pravdu pólů
do řádek spících stvolů.
Chvíle kdy půlnoc štěpí den,
byl stvol za stvolem zasvěcen.
Štastně ted šumí spolu
o propojení pólů
a všech stran
v jednom
bodu.

:-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí