|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Soráč
pomněnka napsal(a):
Lúth,
když jsem si ho vybírala na netu, tak malýho, páč bydlím v paneláku.... no a pročítala jsem si i jejich vlatnosti atp,..... tak bylo jich víc, ale tenhle... to byla srdeční záležitost, vypadá jak voříšek a je to norský lundehundChci ho až příští rok, takže mám ještě dost času na vytváření reality
Inzerát je sice starý, ale je tam kontakt na první chovatelku v republice: http://www.celysvet.cz/inzerce-zdarma-p … zerat=1740
http://www.vlcanda.estranky.cz/fotoalbu … -lundehund
http://hobby.idnes.cz/norsky-ptaci-pes- … zlicci_mce
Upravil(a) Míša Kulička (10. 3. 2010 14:51)
Není tady
pokud už je řeč o vylepených výrocích, tak jedna moje kamarádka ze školy ... veeeeliká divoška přes kluky měla kdysi ... v dobách her a malin nezralých....nad postelí veliký nápis PANENSTVÍ NAD ZLATO ....
....
Omlouvám se, ale nedalo mi to
...
Není tady

Miškuliš,
pravda je, že právě teď tě miluju 
Kuju, ať jsem se snažila sebevíc, nemohla jsem nic najít... teda jednou jsem na tu adresu narazila a pak jsem jí už nenašla
dík.
Není tady
Lupi, nevím na jaké číslo Tvého příspěvku reaguji, zalepily se oči potřebou reagovat a nic dalšího potom jsem nečetla.
Totiž, moje paní tchýně dlouhá léta myla ve škopku a nepoužívala jar. Tento vrchol nemodernosti a nepokrokovosti jsem rozklíčovala docela nedávno. Měli celý život žumpu a tou hnojila zahradu. Jakmile tam vleješ saponátový odpad, už to není dobré hnojivo. Ale co je možná z pohledu předků důležitější, že tyhle pomeje či pomyje jsou vlastně tekuté zbytka jídla, které zahustili a sežralo je prase . A to by se saponátem taky nešlo.
Takže nádobí se sice nelesklo jako psovi kulky, ale nic nepřišlo nazmar. (Vlastně možná lesklo, ale bylo to nedomytou mastnotou
) Ale to všechno Ty víš, přesto jsem měla potřebu pro oživení to sem písnout.
Máme nově zařízenou společnou místnost na pracovišti. Kdo může říct, že je to za daných možností dobře vymyšlené, nebo to bylo mnoho peněz za nevalný výsledek? Kdo může zodpovědně a jednoznačně tuto věc posoudit?
Nikdo. Každý má své představy a každý by to asi vyřešil jinak. Někomu se líbí a jiní by toto nikdy neschválili.
Ale rozhodl o tom na zakladě našich požadavků , jeho vlastní volby a fin. možností někdo, kdo má tu moc to rozseknout. Každý má svou pravdu a kdo platí ji má asi trochu větší. Momentálně.
Je to asi primitivní příklad ,ale je zato ze života v právě uběhlém týdnu.
Je mi jasné, že Pan měla na mysli éteričtější věci , ale i taková banalita , v daném okamžiku důležitost veledůležitá, k životu patří.
Upravil(a) Heluška (13. 3. 2010 1:22)
Není tady
Mně se líbilo od pana Savčenka - pravda není. Je "jen" informace.
Toho se budu držet.
BB: O čem můžeme s jistotou říct, že to JE pravda? Víc se mi líbí výraz " poznaná skutečnost", protože ta je promnělivá a je možno ji měnit podle vývoje stavu věcí.
Dávám mezi skutečnost a pravdu rovnítko. Poznaná skutečnost je pro lidi vlastně momentální pravda. 
Není tady
Heluška napsal(a):
Je mi jasné, že Pan měla na mysli éteričtější věci , ale i taková banalita , v daném okamžiku důležitost veledůležitá, k životu patří.
Neměla. Éterické věci mi jdou poslední dobou dost na nerv, když kolem sebe vidím, jak z toho lidi blbnou na kvadrát. Mám dojem, že se to stalo velkou módou a kdejaký hňup si nastuduje několik knížek a už leje do světa nepoužitelné pomyje - pomeje plné vlastního "saponátu" 
Tvůj příspěvek je 
Není tady
Heluška napsal(a):
Totiž, moje paní tchýně dlouhá léta myla ve škopku a nepoužívala jar. Tento vrchol nemodernosti a nepokrokovosti jsem rozklíčovala docela nedávno. Měli celý život žumpu a tou hnojila zahradu. Jakmile tam vleješ saponátový odpad, už to není dobré hnojivo. Ale co je možná z pohledu předků důležitější, že tyhle pomeje či pomyje jsou vlastně tekuté zbytka jídla, které zahustili a sežralo je prase . A to by se saponátem taky nešlo.
Takže nádobí se sice nelesklo jako psovi kulky, ale nic nepřišlo nazmar. (Vlastně možná lesklo, ale bylo to nedomytou mastnotou)
Helí, nojo - jar je "objednávka" člověka městského, který už pomeje nepotřeboval, žejo. Možná je to pravda důvod, že nelili vodu po nádobí honem ven - to mě nenapadlo. ale byla spousta jiných věcí, které se určitě daly zušlechtit a ulehčit život - jenže, když nebyla objednávka.....
Není tady
Pan, je to tak, že já si to filosofično musím převést do praktického používání, abych se v tom uměla zorientovat.
Už jsem tu někde na sebe naprášila, že abstrakce mi nejdou 
ale mám jistě jiné přednostě

Lupi, , to mi jen tak neodbytně naskočilo..., já když se zaseknu v současné vlastní nemodernosti, taky to moc nevnímám a když jo, nemám ani potřebu to měnit teď a hned i když by mi to mohlo lecos ulehčit
a mladým připadnu jako zpozdilec.
Když se tak u nás měnilo staré za nové, viděla jsem , kolik funkčních věcí jde pryč, zmocnil se mě divný pocit, že to ještě mohlo sloužit, po nějaké úpravě, no a ostaní se smějou, že co se starým a odrbaným, kdo by to opravoval...no zasej na druhé straně je práce pro lidi.
Já už jsem nic dlouho neobjednávala a moje báječná kniha je u kámošky.
Není tady
No heleď, mně zase nejde brnknout kdykoli nahoru 
To je ale věčný spor, Helí - já třeba mám plný dům několikageneračních věcí. A vyhovuje mi to tak. A taky dám raději to, co chci vyhodit hezky do technickejch, protože tam to dědci roztřídějí a co by ještě mohl někdo potřebovat, to vyloží na takovou stálou výstavku
A mně se to líbí.
A současně se mi líbí i ty nový hračky - zejména ty komunikační. No řekni - co by sis počla bez netu? 

Jenže - já jsem tady zavedla řeč na můj názor na pravdu - že je to vlastně uskutečněná objednávka - a šlo napoledy spíš o to, že když se vylíhne myšlénka, tak je vzápětí uskutečněna. Asiže ty baby, co jim tak v půlce 19. století začla lízt všechna ta dřina na mozek, neuvažovaly ani konkrétně o tom, jak si to ulehčit...představuju si, že si napřed jen chtěly ulevit. A kdoví - možná k tomu přispěla i průmyslová revoluce, protože ženy dřely ve fabrikách, rodina rostla jako dříví v lese - a míra přetekla....alespoň tak nějak si to představuju. No a možná touha po pečených holubech najednou byla silnější, než všechno ostatní - prostě proto, že už nebyl prostor ani pro trpělivost 
Není tady
Jo, Lupi, to je pravda ( abych nebyla mimoň), tahle hračička by mi hodně chyběla, být okamžitě ve spojení s holkama v zahraničí je úúšané a ještě i s fotéčkama a" satarmo", pokud vyjmu poplatek za net. 
Není tady

BB napsal(a):
pokud už je řeč o vylepených výrocích, tak jedna moje kamarádka ze školy ... veeeeliká divoška přes kluky měla kdysi ... v dobách her a malin nezralých....nad postelí veliký nápis PANENSTVÍ NAD ZLATO ....
![]()
![]()
....
Omlouvám se, ale nedalo mi to...
Žeby si naši blížni vylepenými výrokmi kompenzovali to, čo im chýba? 
Tak sa mi zdá, že takto nejako vzniká imidž.
Není tady
Tercila napsal(a):
BB: O čem můžeme s jistotou říct, že to JE pravda? Víc se mi líbí výraz " poznaná skutečnost", protože ta je promnělivá a je možno ji měnit podle vývoje stavu věcí.
Dávám mezi skutečnost a pravdu rovnítko. Poznaná skutečnost je pro lidi vlastně momentální pravda.
No jo, ale můj mozek chápe Pravdu jako obecnou záležitost - taky se říká, že pravda je jen jedna, kdežto Poznaná skutečnost je moje osobní. Kdyby mezi nimi platilo to rovnítko, tak by těch Pravd byla spousta ... a která by byla ta pravá ? A byla by moje Pravda Pravdou i pro toho druhého ? Možná to nešikovně píšu ... ale tak nějak to cítím ..
Není tady

Taky je dobrá otázka: "co není pravda",
když se na to kápne, tak se sakra pravda musí zjevit.
:-)
Není tady

Šumle napsal(a):
:-)
"zjevit" zní blbě, "vyjevit" - to zní líp.
Není tady
Šumle napsal(a):
Taky je dobrá otázka: "co není pravda"
To je hodne dobry, tahle otazka 
Není tady
Šumle napsal(a):
Šumle napsal(a):
:-)"zjevit" zní blbě, "vyjevit" - to zní líp.
Ještě jsi nezažil situaci, že se ti "vyjevila" lež, ale přesto "nezjevila - vyjevila" pravda?
Není tady
Šumle napsal(a):
To, co není napravo 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Šumle napsal(a):
Šumle napsal(a):
:-)"zjevit" zní blbě, "vyjevit" - to zní líp.
Ještě jsi nezažil situaci, že se ti "vyjevila" lež, ale přesto "nezjevila - vyjevila" pravda?
Zrovna koukám že i to slovo "kápne" tam zní blbě, správnějc zní "přijde".
Počkat, vyjevila-li se mi lež a rozpoznal-li jsem tu lež, tak to poznání je pravdivé a znám tedy pravdu.
Vyjevyla-li se mi pouze lež a nerozpoznal jsem ji, tak vlastně ani nevím, zda-li je to doopravdy lež. To spíš pochybnost.
Není tady
BB: taky se říká, že pravda je jen jedna
No jo, ale má pravdu ten, kdo tvrdí, že pravda je jen jedna? 
Že "se to říká", nemusíme vnímat jako bernou minci. 
Není tady

lupina montana napsal(a):
Šumle napsal(a):
To, co není napravo
A na levo je levno:D
Není tady
Víte co? Co kdybyste místo pravda - lež používali termín "přesněji - méně přesně" zaměřeno? 
Nebavíme se, předpokládám o klamu...že ne? 
Není tady
Šumle napsal(a):
Počkat, vyjevila-li se mi lež a rozpoznal-li jsem tu lež, tak to poznání je pravdivé a znám tedy pravdu.
Vyjevyla-li se mi pouze lež a nerozpoznal jsem ji, tak vlastně ani nevím, zda-li je to doopravdy lež. To spíš pochybnost.
Mne se tohle libi, ja s tim souznim 
Není tady
Šumle napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Šumle napsal(a):
To, co není napravo
A na levo je levno:D
Levda 

Levno je ale taky dobrý . To mě prozatím nenapadlo
Je to levé levné a pravé pravé?
Je úleva pravá?