|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nojo, skoro - ale ne úplně..... 
Hele a co když je prozatím většina vesmíru prostě energie,(neboli se, lež...) která se zpomaluje a zpomaluje, až skončí jako hmota (neboli materializovaný sen - neboli pravda?)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Skutečnost
To nevím, jestli existují i neexistují zároveňJaks na to přišla?
Dobrá trefa (za tu "skutečnost") 
Není tady
No obě
Pravda i lež jako dvě strany mince.
Já si zase myslím, že pravda není závislá na lži, ale lež na pravdě ano.
Tam, kde je pravda, není lež a ta zase může být jen tam, kde pravda není momentálně zjevná - lidé ji nevidí.
Pravda je stále a všude, lež je jen tam, kde jí někdo věří a jen tak dloho, dokud jí věří.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
No obě
Pravda i lež jako dvě strany mince.Já si zase myslím, že pravda není závislá na lži, ale lež na pravdě ano.
Tam, kde je pravda, není lež a ta zase může být jen tam, kde pravda není momentálně zjevná - lidé ji nevidí.
Pravda je stále a všude, lež je jen tam, kde jí někdo věří a jen tak dloho, dokud jí věří.
Neboli dve strany jedne mince 
Není tady
Dobrá - vysvětlím, jak přesně to myslím:
Lež je - jak vidno - slovo příbuzné slovu LEŽETI, neboli spočívati, nebýti aktivní. Se stranou LEVOU.
Napadlo mě, že je to původní slovo pro - dejme tomu - činnost pravé hemisféry (velmi zhruba řečeno - jestli je tu nějaký neurolog, tak mě nebijte.) Neboli pro sny, představy a fantazii.
Pravda - jak vyplývá z etymologie slova - je něco, co je spojeno se stranou PRAVOU, neboli s potenciálem uskutečnění.
Tak to myslím - že lež původně byla možná prostě tím, čemu dnes pro jistotu říkáme sen -a ten, uskutečněn a zmaterializován - stává se pravdou.
Koneckonců, když je něčeho příliš, tak si potřebujeme ULEVIT....nikoli se UPRAVIT 
chápu, že v průběhu věků se ze lži stalo něco zamlžujícího, překrouceného a překrucujícího - já hledám přesný význam slov, proto, že pokládám slova za daleko mocnější, než si dnes myslíme.
A cokoli, v čem je obsaženo slovo, evokující pravou, mě téměř fyzicky vychyluje...proto takhle uvažuju.
Nedaří se mi to vždycky - ale raději bych používala slovo "skutečnost" místo pravda, "je to dobře" místo je to správně a "nefalšované" místo pravé..... 
Není tady
Slovo skutecnost se mi libi 
I ta hra se slovy 
Není tady
Lupiš, myslím, že všechny naše sny nemusejí a nejsou zmaterializovanou pravdou.
Sny bývají dost často potlačenými obavami a protože v nich nehraje žádnou roli čas, jsou často nesrozumitelné - nebo špatně vykládané.
Leda bys to s těmi sny ale myslela tak, že ta lež, o které teď v 18.stol. sním - že budu létat - je teď ve 21. stol, zcela běžná pravda 
Není tady
Jj - přesně tak nějak 
Já dokonce pevně doufám, že všechny sny se nepovede materializovat - i když pár těch nočních můr už jsme taky viděli, žejo
Jen jsem tím myslela princip.
Vidělas Kouli? S Dustinem Hoffmanem? Tam je to hezký, s těma materializovanýma můrama.....
Mmch, já hodně četla jednu dobu sci-fi a všimla jsem si, že s výjimkou cesty časem je prakticky hotovo...tedy materializováno (a na ten stroj času doufám nedojde, nějaký odpad snad může být) Další v řadě byly fantasy - tak se móc těším 
Není tady
mmch - momentálně žijeme moc hezky materializovanej sen o holubech, co lítaj do huby, o mechanických bytostech, co nám vyperou a vyčistí koberec 
a ták....
Já si to uvědomila, když jsem jedny prázdniny trávila na chalupě známých. Ta chalupa je v Ráji a evidentně byla už v době svého vzniku poměrně luxusní (stáří cca 150 let, tipla bych si - taková ta nádherná Rajská roubenice) Dům jako kráva, hostinské pokoje, kdysi to snad byla hospoda, kde se vyvářelo - ale kuchyň tak pro votroky. Vrtalo mi hlavou, proč si to nezjednodušili aspoň trošku, celý ten provoz? Nebo proč třeba v těch obyčejnějších krkonošských chalupách neudělali od dřezu normálně ďuru s korýtkem ven, když to stejně lili k chalupě, ale každý den s tím běhali (totiž /ly) kolem celé chalupy?
Nojo - poněvadž patrně nebyla objednávka, myslela bych si. Poněvadž to prostě žádnou tu babu ani nenapadlo o otm přemejšlet.
A hned, jak začlo, tak se vyrojily pračky a mandly...a pak myčky a sušičky....
A nemačkavá vlákna a bezúdržbové povrchy... a ták....
A to všechno vlastně jen a jen proto, aby se uvolnila ženská mysl...ta snivá. Tak to jsem hodně zvědavá, co ještě vymyslí 
Není tady
Nestrašim....se těšim 
Koukni na Sallynet 
Není tady
Leda, že bychom v topmto případě zrušily rovnováhu a pravda a láska by konečně zvítězila nad lží a nenávistí 
To pak joooooo 
Není tady
To nevim 
jen že se rodějí nové věci.
Pogačnik má krásnou zásadu, že zlu náleží po právu čtvrtina všech věcí. To se mi straašně líbí....já bych nerada nějakou úplně andělskou existenci, poněvadž chovám takové temné podezření, že vzhledem k tomu, že panta rei, tak že by to tak vydrželo chvilku a pak se to překotilo hezky na začátek.
Nejspíš k tomu jednou dojde, ale pro mě to nemusí být hnedle 
Není tady
Jo, nové věci se rodí, to máš pravdu
Úplně nová země, nové teritorium, nová půda, nová pravidla, nový "obývák".
A na to já se těším 
Není tady
To já právě taky...mně to krásně voní
I když - těším není to přesné slovo, vzhledem k tomu, že jsme v tom už po uši
Líbí se mi to.
Jo - zapomněla jsem na mobily a internet. Je nějakej ženštější sen?
Pavučina....síť....spojení.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jo, nové věci se rodí, to máš pravdu
![]()
Úplně nová země, nové teritorium, nová půda, nová pravidla, nový "obývák".
A na to já se těším
Taky jsem natěšená
Jen ten porod je sem tam trochu těžký

Není tady

Máte tu naprostou pravdu. Se mi taky splnil sen - předělaný byt. Jen to nové auto pořád ne a ne
A taky jsem si vyhlídla pejska co si chci pořídit a u nás není žádný chovatel této rasy
Proč se mi vždycky líbí ty nejdražší, nebo teď nedostupný věci?
Není tady
pomněnka napsal(a):
Máte tu naprostou pravdu. Se mi taky splnil sen - předělaný byt. Jen to nové auto pořád ne a ne
A taky jsem si vyhlídla pejska co si chci pořídit a u nás není žádný chovatel této rasy
Proč se mi vždycky líbí ty nejdražší, nebo teď nedostupný věci?
A jaký to je pejsek?

Není tady

Lúth,
když jsem si ho vybírala na netu, tak malýho, páč bydlím v paneláku.... no a pročítala jsem si i jejich vlatnosti atp,..... tak bylo jich víc, ale tenhle... to byla srdeční záležitost, vypadá jak voříšek a je to norský lundehund
Chci ho až příští rok, takže mám ještě dost času na vytváření reality 
Není tady

1.
Pravda v naší „realitě“ je jako všechny kuchyně světa.. Pravda se dá upravovat na tisíce způsobů. Pravda se dá smažit, vařit, ochucovat, kořenit. Pravda se může podávat jako dezert s ovocem, nebo šlehačkou a k tomu ta třešnička navrch... Ano, i to je pravda. Pravda má tolik tváří, kolik je lidí na planetě. Pravda se dá ohýbat a přeskládávat. Stále je to pravda, protože nikdy ta pravda není odrazem konečnosti pravdy. Proto má tolik možností. Větví se jako košatý strom. Kdo z nás se odváží tvrdit, že nalezl počáteční pramen pravdy? Je tady mezi námi někdo takový? Jedno přísloví říká, že „v každé pravdě je kousek lži a v každé lži je kousek pravdy. Vychází to opět právě ze zkušeností a z toho, že ryzí, stoprocentní pravda, jako taková, zde, v naší realitě ještě nebyla celá rozpoznána. Pravda, kterou „užíváme“ nyní a zde, je vždy jen „výluh“ ryzí pravdy.
Cesta k ryzí pravdě je dlouhá a opět je to o učení se, poznávání a následných zkušenostech, které nás krok za krokem k ryzí pravdě dovedou. Obávám s však, že není v našich možnostech ve zdejší realitě se ryzí pravdě úplně přiblížit. Pouze ji tušíme. A to každý podle svých zkušeností a vědomostí. Domorodec vidí v blesku boha a v zahřmění to, že ten bůh se zlobí. My vidíme v té samé situaci to, že mraky mají opačnou polaritu se zemí a svým výbojem nám dávají tuto vymoženost najevo a abychom si moc nemachrovali, tak nám to mimo energetického výboje ještě díky tomu výboji potvrdí pořádným zahřměním. ( No a „ufáč-bufáč“, který poletuje nad oblaky a bůhví co tam vyvádí, tak samozřejmě ví, že ten výboj je vlastně momentálně díky jeho experimentu, ale to „naštěstí ti neznalí dvounožci nechápou“
) Každý má svou pravdu a přesto ani jedna není stejná, protože momentální verze pravdy je poplatná právě daným okolnostem a zkušenostem.
2.
Pravda jako taková je pouhý relativní pojem a je pouze zlomek "pravdy Počátku", ale tu nejsme ještě schopni ještě vnímat. Kolik je lidí na planetě, tolik druhů daná "pravda" může mít, i když někdy je daná "pravda" vykládána stejně více lidmi, ovšem každého člověka myšlenky jsou už jiné..
3.
Pravda? Co to vlastně je? Výsledek poznatků a zkušeností implementovaný do mluveného slova a to vše závislé na „momentálním stavu vývoje nyní a teď“? Jak už kdosi tady psal – „Pravda a lež“ ve své podstatě neexistuje.. A dodávám – vše je pouze momentálním shrnutím a popsáním stavu vývoje daného člověka. Nebo-li: pravda v naší „realitě“ je jako všechny kuchyně světa.. Pravda se dá upravovat na tisíce způsobů. Pravda se dá smažit, vařit, ochucovat, kořenit. Pravda se může podávat jako dezert s ovocem, nebo šlehačkou a k tomu ta třešnička navrch... Ano, i to je pravda. Pravda má tolik tváří, kolik je lidí na planetě. Pravda se dá ohýbat a přeskládávat. Stále je to pravda, protože nikdy ta pravda není odrazem konečnosti pravdy.... atd.
Upravil(a) DaiTerr (8. 3. 2010 7:40)
Není tady
Pravda ... pro mne je to potvrzení něčeho prokazatelného. A i to prokazetelné je diskutabilní - matematik je samozřejmě schopen se dohadovat, že není pravda, že 1+1 = 2. O čem můžeme s jistotou říct, že to JE pravda? Víc se mi líbí výraz " poznaná skutečnost", protože ta je promnělivá a je možno ji měnit podle vývoje stavu věcí. Za pravdu bylo možno vydávat kde co .... je pravda, že Země je placatá ? nebo že je kulatá ? ani jedno ani druhé - poslední verze je, že Země je hrbolatá, jako brambora .... ale je to PRAVDA ? Podle mě je to jen poslední poznaná skutečnost - a ta se může změnit dalším poznáním. Za PRAVDU je možno odsoudit člověka k smrti. Za poznanou skutečnost ne. Pravda se vývojem jaksi zprofanovala a páchaly se v jejím jménu příšerné věci.... proto to slovo moc nemusím ... ale třeba se to změní 
Není tady

„… hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, mluv pravdu, drž pravdu, braň pravdu až do smrti..."
Tento výrok mal nalepený môj kolega nad pracovným stolom. Veľmi si na ňom zakladal. Raz však nastala situácia, keď som mala spor s majiteľom firmy - bratom tohto kolegu. Keď som sa spýtala, aký názor má môj kolega na spor, povedal mi: "Viem, že si v práve, ale brat je brat..."
Jan Hus by sa v hrobe obracal ...
Není tady