29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
misha88 napsal(a):
oleje bylo tak málo, že ho skoro nebylo
!!! škrob vyleju... A těsto mě nešlo roztírat moc po pánvi teda..se tak cuchralo divně
asi fakt moc mouky
Není tady
LENNNA napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNY. rozhodně ten tmavší tvůj bramborák musí být chutově lepší.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spíš taková tvrdá placka!!
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protože ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, že se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadák
a nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??
Není tady
sisi21 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNY. rozhodně ten tmavší tvůj bramborák musí být chutově lepší.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spíš taková tvrdá placka!!
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protože ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, že se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadák
brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmažení zůstají světlounké.
Není tady
hhanca napsal(a):
hlavne davat mensi vrstvu testa a mene oleje....
s tím nemůžu souhlasit , smažím na sádle a nešetřím
.
Není tady
hhanca napsal(a):
misha88 napsal(a):
jo
!! je to blátivý...
tak to vubec.... Hele a vylivate tu vodu, kdyz ty brambory pusti??? Kdyz ne tak tam pak musite dat hodne mouky a to je pak bahno
vodu z nastrouhaných brambor slívám, nechám odstát a usazený škrob vrátím zpátky do těsta
Není tady
misha88 napsal(a):
jo
!! je to blátivý...
Tak jsme na tom stejně , snad tomu přijdeme na kloub
Není tady
hhanca napsal(a):
misha88 napsal(a):
jo
!! je to blátivý...
tak to vubec.... Hele a vylivate tu vodu, kdyz ty brambory pusti??? Kdyz ne tak tam pak musite dat hodne mouky a to je pak bahno
Já jí vylévám... postupně se tvoří další, tak i tu lžící vylévám...
Není tady
sisi21 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
sisi21 napsal(a):
Na hrubo - tím myslíš strouhání na tom největším struhadle? Tak to ne, strouhá je na tom středním jako já.
Není tady
aprill napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protože ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, že se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadáka nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??
brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmažení zůstají světlounké.
aprill, to je pravda! A čím to je, že rösti zůstávají po usmažení světlé?
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
sisi21 napsal(a):
a nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmažení zůstají světlounké.
aprill, to je pravda! A čím to je, že rösti zůstávají po usmažení světlé?
že tam není mouka a vajíčko ?
Není tady
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmažení zůstají světlounké.aprill, to je pravda! A čím to je, že rösti zůstávají po usmažení světlé?
že tam není mouka a vajíčko ?
Aha! Tak já nevím, možná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
aprill, to je pravda! A čím to je, že rösti zůstávají po usmažení světlé?že tam není mouka a vajíčko ?
Aha! Tak já nevím, možná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Taky myslim, ze problem bude v mouce Ta udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
Není tady
hhanca napsal(a):
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
že tam není mouka a vajíčko ?Aha! Tak já nevím, možná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Taky myslim, ze problem bude v mouce
Ta udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
hhanco, možná jo... tak první co vyzkouším, tak minimum mouky a oleje!
Není tady
LENNNA napsal(a):
hhanca napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Aha! Tak já nevím, možná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?Taky myslim, ze problem bude v mouce
jj zkus, ale ne ze tam das kapku oleje, to pak taky neudelas:))) ... proste ty bramboraky tam nesmi plavat...
Není tady
Lenny, a není to tím, že na návštěvě vždy lepší chutná ??
Upravil(a) Vladena (7. 3. 2010 6:24)
Není tady
Vladena napsal(a):
A to je taky mozna ten duvod
Není tady
hhanca napsal(a):
Vladena napsal(a):
A to je taky mozna ten duvod
Nene, to určitě ne
Není tady
Holky, tak právě děláme bramboráky Jsou mňam, křupou a jsou i docela světlé... kdyžtak sem hodím foto, když přijdu na to jak
Není tady
LENNNA napsal(a):
hhanca napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Taky myslim, ze problem bude v mouce
Já teda oleje nedávám úplně málo, podle mě je spíš důležité, aby byl dobře rozpálený. Zato mouku jsem nahradila spíš vajíčky a jsou světlejší, krásně křupají, prostě jsou lepší (k téhle inovaci jsem přistoupila až před cca 1/2 rokem z prakticky stejných důvodů). Jo a mlíkem nezalívám vůbec, spíš ty brambory po nasolení co nejvíc vymačkám, aby ta mouka byla třeba minimálně (takové dvě polévkové lžíce).
Není tady
Anda napsal(a):
LENNNA napsal(a):
hhanca napsal(a):
Taky myslim, ze problem bude v mouceTa udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
Já teda oleje nedávám úplně málo, podle mě je spíš důležité, aby byl dobře rozpálený. Zato mouku jsem nahradila spíš vajíčky a jsou světlejší, krásně křupají, prostě jsou lepší (k téhle inovaci jsem přistoupila až před cca 1/2 rokem z prakticky stejných důvodů). Jo a mlíkem nezalívám vůbec, spíš ty brambory po nasolení co nejvíc vymačkám, aby ta mouka byla třeba minimálně (takové dvě polévkové lžíce).
Včera jsem zkusila oleje víc a je to stejné. Jasny, že na sucho se udělat nedají, musí v oleji lezet, ale ne plavat jj a urco pockat az se rozpali!!! Mouky dávam taky tak max. 3 polévkové lžíce.
Není tady
misha88 napsal(a):
Tak té já dala rozhodně víc..tak možná je to tím.
To je urcite tim Urco se priste povede
Není tady