21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
misha88 napsal(a):
oleje bylo tak málo, e ho skoro nebylo
!!! krob vyleju... A těsto mě nelo roztírat moc po pánvi teda..se tak cuchralo divně
asi fakt moc mouky
Není tady
LENNNA napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNY. rozhodně ten tmaví tvůj bramborák musí být chutově lepí.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spí taková tvrdá placka!!
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protoe ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, e se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadák
a nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??
Není tady
sisi21 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNY. rozhodně ten tmaví tvůj bramborák musí být chutově lepí.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spí taková tvrdá placka!!
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protoe ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, e se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadák
a nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??
brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmaení zůstají světlounké.
Není tady
hhanca napsal(a):
hlavne davat mensi vrstvu testa a mene oleje....
s tím nemůu souhlasit , smaím na sádle a neetřím
.
Není tady
hhanca napsal(a):
misha88 napsal(a):
jo
!! je to blátivý...
tak to vubec.... Hele a vylivate tu vodu, kdyz ty brambory pusti??? Kdyz ne tak tam pak musite dat hodne mouky a to je pak bahno
vodu z nastrouhaných brambor slívám, nechám odstát a usazený krob vrátím zpátky do těsta
Není tady
misha88 napsal(a):
jo
!! je to blátivý...
Tak jsme na tom stejně , snad tomu přijdeme na kloub
Není tady
hhanca napsal(a):
misha88 napsal(a):
jo
!! je to blátivý...
tak to vubec.... Hele a vylivate tu vodu, kdyz ty brambory pusti??? Kdyz ne tak tam pak musite dat hodne mouky a to je pak bahno
Já jí vylévám... postupně se tvoří dalí, tak i tu lící vylévám...
Není tady
sisi21 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNY. rozhodně ten tmaví tvůj bramborák musí být chutově lepí.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spí taková tvrdá placka!!
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protoe ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, e se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadák
a nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??
Na hrubo - tím myslí strouhání na tom největím struhadle? Tak to ne, strouhá je na tom středním jako já.
Není tady
aprill napsal(a):
sisi21 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protoe ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, e se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadáka nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??
brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmaení zůstají světlounké.
aprill, to je pravda! A čím to je, e rösti zůstávají po usmaení světlé?
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
sisi21 napsal(a):
a nedělá je ta tvoje kamarádka pouze na hrubo??brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmaení zůstají světlounké.
aprill, to je pravda! A čím to je, e rösti zůstávají po usmaení světlé?
e tam není mouka a vajíčko ?
Není tady
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
brambory na hrubo - to jsou röstti . a ty po usmaení zůstají světlounké.aprill, to je pravda! A čím to je, e rösti zůstávají po usmaení světlé?
e tam není mouka a vajíčko ?
Aha! Tak já nevím, moná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
aprill, to je pravda! A čím to je, e rösti zůstávají po usmaení světlé?e tam není mouka a vajíčko ?
Aha! Tak já nevím, moná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Taky myslim, ze problem bude v mouce Ta udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
Není tady
hhanca napsal(a):
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
e tam není mouka a vajíčko ?Aha! Tak já nevím, moná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Taky myslim, ze problem bude v mouce
Ta udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
hhanco, moná jo... tak první co vyzkouím, tak minimum mouky a oleje!
Není tady
LENNNA napsal(a):
hhanca napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Aha! Tak já nevím, moná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?Taky myslim, ze problem bude v mouce
Ta udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
hhanco, moná jo... tak první co vyzkouím, tak minimum mouky a oleje!
jj zkus, ale ne ze tam das kapku oleje, to pak taky neudelas:))) ... proste ty bramboraky tam nesmi plavat...
Není tady
Lenny, a není to tím, e na návtěvě vdy lepí chutná ??
Upravil(a) Vladena (7. 3. 2010 6:24)
Není tady
Vladena napsal(a):
Lenny, a není to tím, e na návtěvě vdy lepí chutná ??
A to je taky mozna ten duvod
Není tady
hhanca napsal(a):
Vladena napsal(a):
Lenny, a není to tím, e na návtěvě vdy lepí chutná ??
A to je taky mozna ten duvod
Nene, to určitě ne
Není tady
Holky, tak právě děláme bramboráky Jsou mňam, křupou a jsou i docela světlé... kdytak sem hodím foto, kdy přijdu na to jak
Není tady
LENNNA napsal(a):
hhanca napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Aha! Tak já nevím, moná problém bude v mouce - jestli jí tam fakt nedávám hodně?
Taky myslim, ze problem bude v mouce
Ta udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
hhanco, moná jo... tak první co vyzkouím, tak minimum mouky a oleje!
Já teda oleje nedávám úplně málo, podle mě je spí důleité, aby byl dobře rozpálený. Zato mouku jsem nahradila spí vajíčky a jsou světlejí, krásně křupají, prostě jsou lepí (k téhle inovaci jsem přistoupila a před cca 1/2 rokem z prakticky stejných důvodů). Jo a mlíkem nezalívám vůbec, spí ty brambory po nasolení co nejvíc vymačkám, aby ta mouka byla třeba minimálně (takové dvě polévkové líce).
Není tady
Anda napsal(a):
LENNNA napsal(a):
hhanca napsal(a):
Taky myslim, ze problem bude v mouceTa udela bahno i ze zeli kdyz se ji tam da na zahusteni moc...
hhanco, moná jo... tak první co vyzkouím, tak minimum mouky a oleje!
Já teda oleje nedávám úplně málo, podle mě je spí důleité, aby byl dobře rozpálený. Zato mouku jsem nahradila spí vajíčky a jsou světlejí, krásně křupají, prostě jsou lepí (k téhle inovaci jsem přistoupila a před cca 1/2 rokem z prakticky stejných důvodů). Jo a mlíkem nezalívám vůbec, spí ty brambory po nasolení co nejvíc vymačkám, aby ta mouka byla třeba minimálně (takové dvě polévkové líce).
Včera jsem zkusila oleje víc a je to stejné. Jasny, e na sucho se udělat nedají, musí v oleji lezet, ale ne plavat jj a urco pockat az se rozpali!!! Mouky dávam taky tak max. 3 polévkové líce.
Není tady
misha88 napsal(a):
Tak té já dala rozhodně víc..tak moná je to tím.
To je urcite tim Urco se priste povede
Není tady