18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem hledala, zda tu diskuse o bramborákách není a kupodivu jetě není !
Chci se zeptat zkuenějích, jak děláte bramboráky?
Je to jedno z nejjednoduích jídel a mě se nedaří a nedaří!
Jak udělat dobré a křupavé bramboráky? Kolegyně je má úplně světlé - jako je barva brambor ne zhnědnou a krásně křupavé... u jsem se ptala, ale a zkouím cokoliv, tak ty moje jsou tmavé barvy (prostě vdy ztmavnou) a vůbec nejsou křupavé, opečené ano, ale křupavé nikoliv, spíe jsou takové nevím jak to popsat - měkké, blátivé, nasáklé olejem? Budu vděčná za rady!
Není tady
tak za prvé...na brambory nalít horké mléko,potom nezhnědnou
za druhé..část mouky nahradit strouhankou, potom jsou křupavé. Na pánev nedám olej, spí pánev jen potřu
Není tady
laminanonte napsal(a):
tak za prvé...na brambory nalít horké mléko,potom nezhnědnou
za druhé..část mouky nahradit strouhankou, potom jsou křupavé. Na pánev nedám olej, spí pánev jen potřu
Aha, tak mléko dávám studené, tak zkusím horké!
A strouhanku také zkusím, i málo oleje - je fakt, e ho dávám dost...
Není tady
Na pánev dávám taky málo oleje, Bramborák nechávám na ubrousku,olej se vsakne popřípadě do nich!
.Moná taky záleí ,jak brambory strouhá..Tchýně si je dělalav robotu úplně najemno .Měla z toho kai a bramborák byl jak bláto..úplnej hnus!! Já strouhám ani né na jemno ani na hrubo,tak nějak ten střed..
Není tady
sisi21 napsal(a):
Na pánev dávám taky málo oleje, Bramborák nechávám na ubrousku,olej se vsakne popřípadě do nich!
.Moná taky záleí ,jak brambory strouhá..Tchýně si je dělalav robotu úplně najemno .Měla z toho kai a bramborák byl jak bláto..úplnej hnus!! Já strouhám ani né na jemno ani na hrubo,tak nějak ten střed..
sisi, ubrousky taky pouívám, to pomůe vsáknout přebytečný olej, ale nic to nezmění na tom, e je nemám křupavé... Strouhám také na středním struhadle.... takové to klasické struhadlo, tak ten střed.
Není tady
Smaím bramboráky na sádle, rozhodně sádlem při smaení neetřím a křupou .
Těsto na bramboráky hnědne různě, asi záleí na odrůdě brambor.
Není tady
dávám do těsta trochu prdopeče a jsou krásně křupavé
Není tady
aprill napsal(a):
Smaím bramboráky na sádle, rozhodně sádlem při smaení neetřím a křupou .
Těsto na bramboráky hnědne různě, asi záleí na odrůdě brambor.
aprill, tak tohle nevím nevím.... proč by jinak mě bramboráky hnědly pokadé! a někomu nezhnědly nikdy?
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
Smaím bramboráky na sádle, rozhodně sádlem při smaení neetřím a křupou .
Těsto na bramboráky hnědne různě, asi záleí na odrůdě brambor.aprill, tak tohle nevím nevím.... proč by jinak mě bramboráky hnědly pokadé! a někomu nezhnědly nikdy?
tak to ti neporadím, ale já mám bramboráky někdy tmaví a jindy světlejí . zkouela ses zeptat kamarádky jak to dělá ona?
Není tady
Děkuji za vechny rady a určitě vechny vyzkouím!
Jen pro upřesnění jsem nala obrázky... vechny jsou z netu, tak snad se nikdo nebude zlobit!
TAKOVÉTO BRAMBORÁKY BYCH CHTĚLA MÍT!
A přiblině nějak takové je mám:
Upravil(a) LENNNA (4. 3. 2010 17:47)
Není tady
Lenny,já si myslím, e kamarádka dělá těch bramboráků podstatně méně ne ty. Protoe čím více těsta,delí čas pečení a těsto hnědne. A tvoje tmaví bramboráky jsou prima a zcela běné. Tak se nepodceňuj. Počítám,e v těch světlejích je více vajíčka.
Upravil(a) Vladena (5. 3. 2010 20:27)
Není tady
Taky si myslím, e ten světlý bramborák není klasika. Vypadá to na více vajec, nebo snad dokonce jenom loutků.
Vladena napsal(a):
Lenny,já si myslím, e kamarádka dělá těch bramboráků podstatně méně ne ty. Protoe čím více těsta,delí čas pečení a těsto hnědne. A tvoje tmaví bramboráky jsou prima a zcela běné. Tak se nepodceňuj. Počítám,e v těch světlejích je více vajíčka.
V tom to taky nebude - naopak jich dělá víc! Já dělám pár jen pro sebe, ona má 4 členou rodinu.... Ale prostě ty jsou! Úplně křupavé, bez kapky oleje, úplně boí . Já fakt nevím čím to je?
Není tady
Holky a nemůe záleet taky třeba na pánvi? Ta křupavost.... To je záhada, fakt!
Není tady
Myslím, e pánev na to vliv nemá!? Já dělám jak na teflonové tak na normální a bramboráky křupavé jsou. Oleje tam opravdu musí být málo, brambory strouhám na hrubějí a pak část na jemnějí. Ty hrubějí jsou pak víc křupavě a ty jemnějí to azse drí víc pohromadě. Hlavně ale dělám bramboráky mení a ne přes celou pánev! Vím, e někdo dělá bramboráky pomocí pánve na lívanečky...ta s těma 4 dírama...a ty pak nejsou křupavé, protoe nemají ty "roztřepané" okraje brambor. Jinak nevím, kde je "zakopaný pes" Tak a na to co nejdriv prijdes:)
Není tady
LENNNY. rozhodně ten tmaví tvůj bramborák musí být chutově lepí.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spí taková tvrdá placka!!
Není tady
misha88 napsal(a):
tak sem je dnes delala taky...a taky nekřupaly:(
Ja je teda udelam zitra a dam vedet
Není tady
sisi21 napsal(a):
LENNNY. rozhodně ten tmaví tvůj bramborák musí být chutově lepí.Dělám taky takové Ten světlý sem kdysi dostala někde v hospodě ano byl světlý to jo ,ale hodně těsta vysoký,mastný a hodně mouky.Vůbec mě nechutnal.Byla to spí taková tvrdá placka!!
Sisi, tak to opravdu ne! Právě naopak!!! Proto se po tom tak pídím, protoe ten světlý byl tak výborný (opak tvého popisu - slabý, bez tuku úplně a křupavoučký) - neříkám, e se mé tmavé nedají jíst... ale prostě ve srovnání s těmi světlými to je jasný propadák
Není tady
hhanca napsal(a):
Myslím, e pánev na to vliv nemá!? Já dělám jak na teflonové tak na normální a bramboráky křupavé jsou. Oleje tam opravdu musí být málo, brambory strouhám na hrubějí a pak část na jemnějí. Ty hrubějí jsou pak víc křupavě a ty jemnějí to azse drí víc pohromadě. Hlavně ale dělám bramboráky mení a ne přes celou pánev! Vím, e někdo dělá bramboráky pomocí pánve na lívanečky...ta s těma 4 dírama...a ty pak nejsou křupavé, protoe nemají ty "roztřepané" okraje brambor. Jinak nevím, kde je "zakopaný pes" Tak a na to co nejdriv prijdes:)
hhanco, také dělám bramboráky mení, lépe se mi otáčejí.... A určitě zkusím i tvou radu ohledně strouhání Fakt nevím, proč to tak je
Není tady
misha88 napsal(a):
tak sem je dnes delala taky...a taky nekřupaly:(
misho, také má stejný problém?
Není tady
misha88 napsal(a):
jo !! je to blátivý...
tak to vubec.... Hele a vylivate tu vodu, kdyz ty brambory pusti??? Kdyz ne tak tam pak musite dat hodne mouky a to je pak bahno
Není tady