Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 4. 3. 2010 8:50

majkafa
Host

Re: Nevěřní muži jsou hloupější a zaostalejší, tvrdí psycholog

Selima napsal(a):

Sexuálna exkluzívnosť je zaujímavý pojem, ale do štatistík sa podľa mňa zmestí asi tak ako blondíny, policajti, plešiví, tridsiatnici, apod... Inak, bezkonkurenčne najvernejší (t.j. sebe) a najexkluzívnejší sú mnísi... a neviem, či to nutne súvisí s inteligenciou. Podľa mňa je to proste o vnútornom nastavení a o dôležitosti, aká sa prikladá fyzickej vernosti. Ani inteligenciu, ani emocionalitu(verní môžu byť často aj asexuáli alebo sexuálne, prípadne citovo chladnejší jedinci) by som za tým nehľadala.

Seli, zrovna na teba som si spomenula, keď som to čítala. Že keď sme sa kedysi v nejakom vlákne bavili o nastavení vernosti, práve ty si písala o exkluzivite sexu vo vzťahu, kde sa partneri vzájomne milujú.
Asi som si to s niekým splietla.
Btw ty vieš rovnako dobre ako ja, že to nie je o mníchoch ale o vzťahu muž-žena. Tak prečo to zosmiešňovať?
No nič. :-(

#27 4. 3. 2010 9:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Majka, exkluzivita vo vzťahu je jedna vec(tú nejdem ani glorifikovať, ani zosmiešňovať, ja osobne ju vcelku obdivujem a možno sa o ňu snažím...), ale čo mi na tom článku vadí, je tá štatistika a hrubé zjednodušovanie. Pritom som posledná osoba, ktorá by schvaľovala alebo ospravedlňovala mužské nevery nejakým "prirodzeným atavistickým polygamným správaním". Aj to sú kydy a rovnaké zjednodušenie ako tento článok. Je to proste podľa mňa zložitejšie a individuálnejšie a ak existujú nejaké spoločné pravidlá alebo črty, tak určite nie tieto. Toľko môj názor, ale samozrejme, že koľko ľudí, toľko názorov.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 4. 3. 2010 9:49

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

...Nevěrní muži jsou hloupější a zaostalejší, tvrdí /evoluční/ psycholog

Osobni nazor?

Věrní muži jsou podle zjištění vědců chytřejší, dokážou se totiž lépe přizpůsobit evoluční novince, kterou podle nich věrnost představuje...
"Moderní je věrnost. Z evolučního hlediska je čím dál častěji sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní a záleží na inteligenci každého muže, jak je na tyto novátorské postupy schopen reagovat," ... Svodům podlehnou jen hloupí
Čím vyšší má muž inteligenci, tím více se přizpůsobuje těmto trendům a lze tedy i  tvrdit, že bude i s větší pravděpodobností věrnější...

??? va va va - na zaklade ceho?

... Například mezi inteligentnějšími lidmi je i mnohem méně nábožensky zaměřených lidí či konzervativců.
Z evolučního hlediska jsou totiž konzervativní názory primitivní, zatímco nesobecké liberálnější názory

/??? va va va - nesobecke???/

jsou považovány

/jak kym/

za vyspělejší a souvisí s vysokou inteligencí...
Podle Kanazawy jsou všeobecně chytřejší lidé otevření novým myšlenkám a postupům. A naopak hloupější lidé více lnou k víře v Boha, což je pozůstatek

/jak ten "chytry pan" vi, ze je to zrovna POZUSTATEK???/

historického pohledu na svět

Upravil(a) ViktorkaLove (4. 3. 2010 18:43)

Není tady

#29 4. 3. 2010 10:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

"...Například mezi inteligentnějšími lidmi je i mnohem méně nábožensky zaměřených lidí či konzervativců..."
Jo, mezi "primitivy" a vericimi bylo tech vernych vic aj v minulosti, "inteligenti" na jeji dulezitost prisli AZ s "evoluci"..., no, to je opravdu cti - toz slavni vy dnesni intelektualove, sup zpatky na stromy, a budme si vsichni "moderne" verni...! godlike kapitulation pussa

Není tady

#30 4. 3. 2010 10:30

majkafa
Host

Viktorko, možná jsi přehlédla, že já jsem ten článek nepsala. Pokud máš konkrétní dotazy, musíš se obrátit na autora.

Můj osobní názor na článek jako celek či na jeho jednotlivé části se ne vždy shoduje s autorem článku nebo psychologem, na kterého výzkum se autor odvolává.
Btw svůj názor už jsem tady uvedla.

#31 4. 3. 2010 10:55

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ja jsem nijak nereagovala na tebe, Majko, ani jsem na to nemyslela, ze jsi ho "otiskla ty", reagovala jsem jenom na jeho obsah, taky jenom VLASTNIM NAZOREM... A otazky jsem nekladla tobe..., at si na ne odpovida, kdo chce...
PS: ... a dalsi nazory onoho pana autora me nezajimaji, pac jsou zjevne z tech tlachu, co uz zverejnil...

Upravil(a) ViktorkaLove (4. 3. 2010 10:57)

Není tady

#32 4. 3. 2010 18:41

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

...Viktorko, možná jsi přehlédla...

...Ano, Majko, mas pravdu, neco jsem prehledla, a hned to opravim... Cele odpoledne mi onen "chytry" clanek vrtal hlavou. Dosla jsem k zaveru, ze tento pseudopsycholog precis jenom na neco prisel, totiz ze i "moderni evolucni inteligenti" konecne prichazeji na to, ze nevera se uz nenosi... No dikybohu... rock

Není tady

#33 4. 3. 2010 19:22

majkafa
Host

Nenosí? Nu když myslíš, že budou lidé věrni proto, že se to "nenosí", a ne proto, že to tak mají, tak jo. smile

#34 4. 3. 2010 20:09

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Nenosí? Nu když myslíš, že budou lidé věrni proto, že se to "nenosí", a ne proto, že to tak mají, tak jo. smile

Věrnost je samozřejmě o něčem úplně jiném, než je holdování tabákovým výrobkům, ale sama jsi kdysi kouřila, a tak si jistě budeš pamatovat na heslo, se kterým se kdysi vytáhlo do boje proti kouření:
"Normální je nekouřit"
Tak proč by někdo nemohl vytáhnout do boje za věrnost s heslem "Normální je být věrný"?
Kdo to má v sobě, ten by se nad tím jen pousmál, ale ti, kdo to v sobě nemají, a rádi a snadno podlehnou kouzlu reklamy... wink

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#35 4. 3. 2010 20:52

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

No vidite, vy dva nevernici, a ja si myslim, ze NORMALNI JE NEKOURIT A BYT VERNY. Ne jako reklama, ale jako realita. Takze kourit jsem prave prestala a neverna jsem nebyla nikdy...

Není tady

#36 4. 3. 2010 20:57

koky
♥------

Pozor na silná slova nikdy neříkej nikdy....

Není tady

#37 4. 3. 2010 21:04

majkafa
Host

koky napsal(a):

Pleteš si to. Viktorka neříká, že nebude nikdy. Ale že nebyla nikdy. A že jsme nebyli, to snad víme určitě. Já to taky vím.
Nikdy se neříká do budoucna, ne o konstatování minula. wink

#38 4. 3. 2010 21:08

koky
♥------

Ted je otázka--co si představit pod pojmem nevěra?Ve to jem fizycký úlet?

Není tady

#39 4. 3. 2010 21:24

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

koky napsal(a):

A to ja klidne reknu: A nikdy neverna nebudu! To je totiz "me nastaveni"... a uz mene klidne reknu, ze o "navratu ke koureni" to rict nemuzu... grater

Není tady

#40 4. 3. 2010 21:30

koky
♥------

Viktorko,promin ale já Tě neznám ale ty co znám to tvdí i když vím že to takk není.Ale je to možné.

Není tady

#41 5. 3. 2010 6:24

vera
♥♥♥♥♥♥-

Viki....to se nemá říkat...ani psát......

ano....v minulosti....

Není tady

#42 5. 3. 2010 6:32

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

ViktorkaLove napsal(a):

koky napsal(a):

A to ja klidne reknu: A nikdy neverna nebudu! To je totiz "me nastaveni"... a uz mene klidne reknu, ze o "navratu ke koureni" to rict nemuzu... grater

Neřvi storstark hele za dva tři roky abstinence ti to už nepřijde wink

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#43 5. 3. 2010 8:24

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

No ono je těžké být nevěrný sám sobě, to jaksi nejde. Tady bych Viktorce i věřil.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#44 5. 3. 2010 8:28

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

koky napsal(a):

Tak dlouho nikdo nedokáže abstinovat reta reta reta reta

Není tady

#45 5. 3. 2010 10:19

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

koky napsal(a):

Ve to jem fizycký úlet?

Nejseš ty náhodou paní Pisatelová? big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#46 5. 3. 2010 11:23

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Tak ted si nejsem jista, jestli to bylo povzbuzeni, nebo odsouzeni, a jestli v prvnim, ci druhem pripade... Pokud tedy za b), verila bych (ale zatim je to strasny!), to mozna bude stacit aj kratsi doba... pussa

A k Pisalkovi: Ale neni, nekteri to dokonce maji za zivotni kredo... ale ja ne. Tak ses ztrefil. Co tva vernost? Jsi v poho? Ze jses furt tak nabrousenej... dumbom

Není tady

#47 5. 3. 2010 12:36

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Tak ted si nejsem jista, jestli to bylo povzbuzeni, nebo odsouzeni, a jestli v prvnim, ci druhem pripade... Pokud tedy za b), verila bych (ale zatim je to strasny!), to mozna bude stacit aj kratsi doba... pussa

A k Pisalkovi: Ale neni, nekteri to dokonce maji za zivotni kredo... ale ja ne. Tak ses ztrefil. Co tva vernost? Jsi v poho? Ze jses furt tak nabrousenej... dumbom

Hele Viktorinko starala se o své ju. POkud ne tak vytáhnu brousek a přebrousím své vyjadřování na ostřejší. tongue

Není tady

#48 5. 3. 2010 12:39

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ty sis zacal prvni! Tak zas prvni sklapni!

Není tady

#49 5. 3. 2010 12:49

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

Ty sis zacal prvni! Tak zas prvni sklapni!

Ale ale ještě urážet. Ono myslím si že ztišit by jsi se měla především ty reta

Není tady

#50 5. 3. 2010 13:18

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pisatel napsal(a):

Ametyst napsal(a):

Mě nezklamal článek, v bulváru tskových plků je.
Mě spíš děsí, jestli toto fakticky napsal psycholog. To by mě mrzelo, že mezi nimi jsou takoví ...ehm...černobíle vidící jedinci. Tomu bych se do péče dostat nechtěla.
Doufám, že jen píše články a nepracuje s lidmi.

A proč by tě to mělo děsit?  Svět má "problém" neumí jej řešit, tak si najme neznámého, neokoukaného a nezkušeného, kteremu dá nějakou pětku, nastaví parametry a ten pak dokáže pokroutit kde co? Znalí moudří se pousmějí, stádo zaměstnanců JPP, kteří věří a nechávají se balamutit sdělovacími prostředky dotyčného budou velebit až na půdu, vytvoří davovou psychozu. Jen si všimněte, že moudré vědce a velké kapacity společnosti neznáme, jen ty co skáčou od deníku k deníku a píšou a píšou. Jejich vědecká sdělení nás vždy (když pohlédnete do historie) zavedly na slepé koleje a pak ti moudří neznámí a nikdy nepoznaní nás museli vyvést z krizí a propadů.
Dovolím si tvrdit, že nejlépe by nám bylo kdybychom se vrátili tam odkud jsme vzešli do lůna přírody, jenže nejsme sto se zbavit dnešních technologií a pohodlí (na všech úrovních).

ad. vytučněné - hezky si to shrnul - takže je fajn, že de facto dáváš zapravdu , že Plzák není kapacita (ten taky skáče z deníku do deníku a stádo JPP ho žere), což je i můj názor lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí