|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex … holog.html
Nevěrní muži jsou hloupější a zaostalejší, tvrdí psycholog
Nevěru dokáže odpustit málokdo. Tak jako málokterá podváděná žena dokáže na toto zjištění reagovat v klidu. Někteří vědci přicházejí s teoriemi, že nevěra je čistě záležitostí pudovou, a muži si prostě nemohou pomoci. Ovšem evoluční psycholog tvrdí něco jiného. Inteligentní muži si pomoci prostě dokáží.
Svodům ostatních žen podlehnou většinou muži hloupí a nevzdělaní.
Věrní muži jsou podle zjištění vědců chytřejší, dokážou se totiž lépe přizpůsobit evoluční novince, kterou podle nich věrnost představuje. O článku, který vyšel v odborném časopise Social Psychology Quarterly, informoval britský server Daily Mail.
Z pohledu evoluce byli muži vždy tak trochu polygamní. Ovšem v posledních letech se mění pohled na celou věc.
"Moderní je věrnost. Z evolučního hlediska je čím dál častěji sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní a záleží na inteligenci každého muže, jak je na tyto novátorské postupy schopen reagovat," vysvětluje pro deník Daily Mail londýnský evoluční psycholog Satoši Kanazawa.
Svodům podlehnou jen hloupí
Čím vyšší má muž inteligenci, tím více se přizpůsobuje těmto trendům a lze tedy i tvrdit, že bude i s větší pravděpodobností věrnější.
Svodům ostatních žen tedy podlehnou většinou muži hloupí a nevzdělaní.
"Podle mé teorie mají tedy inteligentnější muži větší šanci vnímat hodnoty sexuální výjimečnosti než méně inteligentní," dodává Kanazawa.Tuto teorii, jež poukazuje na vztah mezi věrností a inteligencí, však nelze použít na ženy. A to proto, že ženy jsou stále společností vnímány jako věrné jednomu muži, a to i v jinak polygamní společnosti. Tudíž u nich dle psychologa tyto vazby nelze prokázat.
Inteligence má vliv i na další životní postoje
Z výzkumů Kanazawy také vzešlo, že inteligence hraje velmi důležitou roli i u dalších životních postojů. Například mezi inteligentnějšími lidmi je i mnohem méně nábožensky zaměřených lidí či konzervativců.
Z evolučního hlediska jsou totiž konzervativní názory primitivní, zatímco nesobecké liberálnější názory jsou považovány za vyspělejší a souvisí s vysokou inteligencí.
Podle Kanazawy jsou všeobecně chytřejší lidé otevření novým myšlenkám a postupům. A naopak hloupější lidé více lnou k víře v Boha, což je pozůstatek historického pohledu na svět.
Například mezi inteligentnějšími lidmi je i mnohem méně nábožensky zaměřených lidí či konzervativců.
Já si nemůžu pomoct, ale inteligence a naboženství se vzájemně, podle mě, nevylučuje a ani bych neřekla, že může být přímo úměrná...
Inteligence a nevěra? Je to možné, ale znám i inteligentní nevěrníky i ne moc bystré nevěrníky. Třeba se inteligentní lidé umí více ovládat...nevím
Jen k tomu článku - moc se mi nelíbí a ani tomu nevěřím. nemám ráda takové statistiky a výpočty z nepřesných údajů.
"svodům podlehnou jen hloupí" -
to mi přijde docela ..ehm..nerozumné..
Upravil(a) Wiki (3. 3. 2010 14:17)
Není tady

Hm, toto je asi taká pravda ako že tmavovlásky sú inteligentnejšie ako blondínky - alebo že plešivci sú inteligentnejší ako vlasatí... 
Není tady
Selima napsal(a):
Hm, toto je asi taká pravda ako že tmavovlásky sú inteligentnejšie ako blondínky - alebo že plešivci sú inteligentnejší ako vlasatí...
A stačí usedlejší jak mladí ftáci 
Majkafo jak moderní může být věrnost, když celá fauna až asi na 5 druhů a i u těch zoologové váhají, je to o nevěrnosti promiskuitě a pod.
Ono co je to věrnost. I jen to že v myšlence se zabýváme potencionální nevěrností tj. možnou zkušeností je o nevěře. První pokyny k věrnosti jsou až Mojžíšovým učením dané lidstvu. No nic to jen na okraj.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Majkafo jak moderní může být věrnost, když celá fauna až asi na 5 druhů a i u těch zoologové váhají, je to o nevěrnosti promiskuitě a pod.
Správně, pisateli. 
Navíc Nevěra muže přispívá k funkčnímu manželství, to by ty naše baby už taky měly konečně pochopit

Zaujal mě tam tento odstavec:
"Většina to nedělala ale proto, že by své partnerky už nemilovali. Naopak. Jen potřebovali trochu dýchat. Pro velké množství mužů je monogamie obrovským utrpením a nevěra je takřka nevyhnutelná," uvedla ve své knize Vaillantová.

Není tady

Vždycky jsem si myslela,že taková ta "chronická" nevěra je důsledkem nějakého mindráku dotyčného. Člověk,který je spokojený sám ze sebou nemá za potřebí si tolik dokazovat. Nemluvím o nárazové nevěře,tam bývají důvody jiné-rodinné či partnerské neshody,nebo jenom příležitost,které nešlo odolat...

Není tady

Ten clanek me opravdu pobavil
Financni krize se asi zacina spis prohlubovat nez lepsit ne? Ze lide se dokazou zabyvat takovyma kravinama
To by se dalo prirovnat te rovnici, jak moc ma kdo rad
to me taky docela dostalo. Halt na vsechno matematika a statistika nestaci 
Není tady
Mikeš napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Správně, pisateli.
Navíc Nevěra muže přispívá k funkčnímu manželství, to by ty naše baby už taky měly konečně pochopit![]()
![]()
Zaujal mě tam tento odstavec:
"Většina to nedělala ale proto, že by své partnerky už nemilovali. Naopak. Jen potřebovali trochu dýchat. Pro velké množství mužů je monogamie obrovským utrpením a nevěra je takřka nevyhnutelná," uvedla ve své knize Vaillantová.![]()
![]()
![]()
![]()
Mikeš tak tohle jsem od tebe neočekával. Tak mě při slovech Vaillantové napadá kdo je v manželství či vztahu větší uzurpátor nároku na věrnost atd.

Není tady

Tak tahle teorie mi přijde jako pěkná blbost. Stačí se rozhlédnout všude kolem sebe. Já bych řekla, že nevěra to bere hákem
. Blb nebo inteligent. Spíš je to o vnitřním nastavení. Někomu se nevěra příčí a nepodlehne (někdo ani nemá čemu podlehnout), někomu se příčí a podlehne stejně a někomu se to ani nepříčí a jde do toho střemhlav a s chutí.
Inteligence v tom podle mne nehraje roli.
Není tady
a co byste čekali od novinky.cz? 

Není tady
Wiki napsal(a):
"svodům podlehnou jen hloupí" -
to mi přijde docela ..ehm..nerozumné..
No klidně to Wiki řekni: hloupé 

Není tady
Selima napsal(a):
plešatí jsou inteligentnější ? já slyšela, že oproti vlasatejm jsou lepší milenci 

Není tady
Nu já bych řekla, že plašatí jsou nejen inteligentnější a lepčejší milenci, ale prostě lepčí fšecko 

Jak jim to v tý lebce šrotuje, až se jim z ní kouří, tak jim přece vypadaly vlasy, aby jejich kořínky nepřekážely dalším mozkovým buňkám, aby tam zkrátka bylo víc místa a víc se tam toho vešlo, to je pece jasný, nééé 

Není tady

Pandorraa napsal(a):
Nu já bych řekla, že plašatí jsou nejen inteligentnější a lepčejší milenci, ale prostě lepčí fšecko
Jak jim to v tý lebce šrotuje, až se jim z ní kouří, tak jim přece vypadaly vlasy, aby jejich kořínky nepřekážely dalším mozkovým buňkám, aby tam zkrátka bylo víc místa a víc se tam toho vešlo, to je pece jasný, nééé
Aha... takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec... to jsem dopad teda...

Není tady
Mně z celého článku zaujaly tyto části:
.... sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní ..........
.....vnímat hodnoty sexuální výjimečnosti ..........
Hluboce mě zasáhly. Protože to mám takhle, když partnera miluju.
A sním o partnerovi, který to bude mít stejně.
Pro mě jsou tací lidé výjimeční. Ne proto, že to mají takhle, že je to moderní, že se to má, manželský slib, blablabla, ale prostě proto, že to tak v sobě přirozeně mají.
Zbytek článku je pro mě zajímavý k zamyšlení. Ať už v jakémkoliv smyslu.
Mikeš napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Jak jim to v tý lebce šrotuje, až se jim z ní kouří, tak jim přece vypadaly vlasy, aby jejich kořínky nepřekážely dalším mozkovým buňkám, aby tam zkrátka bylo víc místa a víc se tam toho vešlo, to je pece jasný, néééAha... takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec... to jsem dopad teda...
![]()
![]()
Mikeš sebekritika vlastních řad je přednost to dnes žádná ženská už neumí Např.
Jedště že si to my muži u piva (nejlépe 8) dokážeme říc 
Není tady

Sexuálna exkluzívnosť je zaujímavý pojem, ale do štatistík sa podľa mňa zmestí asi tak ako blondíny, policajti, plešiví, tridsiatnici, apod... Inak, bezkonkurenčne najvernejší (t.j. sebe) a najexkluzívnejší sú mnísi... a neviem, či to nutne súvisí s inteligenciou. Podľa mňa je to proste o vnútornom nastavení a o dôležitosti, aká sa prikladá fyzickej vernosti. Ani inteligenciu, ani emocionalitu(verní môžu byť často aj asexuáli alebo sexuálne, prípadne citovo chladnejší jedinci) by som za tým nehľadala.
Není tady

Mě nezklamal článek, v bulváru tskových plků je.
Mě spíš děsí, jestli toto fakticky napsal psycholog. To by mě mrzelo, že mezi nimi jsou takoví ...ehm...černobíle vidící jedinci. Tomu bych se do péče dostat nechtěla.
Doufám, že jen píše články a nepracuje s lidmi.
Není tady
Publish or perish...
Podívejte se, co všechno je objektem seriózního výzkumu
http://zpravy.idnes.cz/zpr_archiv.asp?c … avosti_ipl
takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec...
Si to tak neber... zas vypadáš dobře na pohled, no 
Upravil(a) helena (4. 3. 2010 7:07)
Není tady
Ametyst napsal(a):
Mě nezklamal článek, v bulváru tskových plků je.
Mě spíš děsí, jestli toto fakticky napsal psycholog. To by mě mrzelo, že mezi nimi jsou takoví ...ehm...černobíle vidící jedinci. Tomu bych se do péče dostat nechtěla.
Doufám, že jen píše články a nepracuje s lidmi.
A proč by tě to mělo děsit? Svět má "problém" neumí jej řešit, tak si najme neznámého, neokoukaného a nezkušeného, kteremu dá nějakou pětku, nastaví parametry a ten pak dokáže pokroutit kde co? Znalí moudří se pousmějí, stádo zaměstnanců JPP, kteří věří a nechávají se balamutit sdělovacími prostředky dotyčného budou velebit až na půdu, vytvoří davovou psychozu. Jen si všimněte, že moudré vědce a velké kapacity společnosti neznáme, jen ty co skáčou od deníku k deníku a píšou a píšou. Jejich vědecká sdělení nás vždy (když pohlédnete do historie) zavedly na slepé koleje a pak ti moudří neznámí a nikdy nepoznaní nás museli vyvést z krizí a propadů.
Dovolím si tvrdit, že nejlépe by nám bylo kdybychom se vrátili tam odkud jsme vzešli do lůna přírody, jenže nejsme sto se zbavit dnešních technologií a pohodlí (na všech úrovních).
Není tady
helena napsal(a):
Publish or perish...
Podívejte se, co všechno je objektem seriózního výzkumu
http://zpravy.idnes.cz/zpr_archiv.asp?c … avosti_ipl
takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec...
Si to tak neber... zas vypadáš dobře na pohled, no
Helenko pouč mě jakou spojitost má hustý porost (nebo holohlavost) se sexuálním výkonem potažmo býti úspěšným milencem
Jsem blbej s hustým stříbrným porostem na nosiči kloubouků absolutně nedokonalej tj., přírozený muž přiznávající všechny mužské neřesti, poklesky a touhy. 
Není tady
jakou spojitost má hustý porost (nebo holohlavost) se sexuálním výkonem
Testosteron mimi jiné řídí erekci, funkci prostaty, spermatogenezi atd. Čím víc testosteronu muž má, tím má i víc svalů, energie a vitality, ale tím více mu ubývá vlasů 
Není tady
helena napsal(a):
jakou spojitost má hustý porost (nebo holohlavost) se sexuálním výkonem
Testosteron mimi jiné řídí erekci, funkci prostaty, spermatogenezi atd. Čím víc testosteronu muž má, tím má i víc svalů, energie a vitality, ale tím více mu ubývá vlasů http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Děkuji ti za odpověď To raději zůstanu s porostem na hlavě nebudu potřebovat utrácet za klobouk či čepici a halvěn vy si se mnou nic neužijete

Není tady
majkafa napsal(a):
Mně z celého článku zaujaly tyto části:
.... sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní ..........
.....vnímat hodnoty sexuální výjimečnosti ..........
Hluboce mě zasáhly. Protože to mám takhle, když partnera miluju.
A sním o partnerovi, který to bude mít stejně.
Pro mě jsou tací lidé výjimeční. Ne proto, že to mají takhle, že je to moderní, že se to má, manželský slib, blablabla, ale prostě proto, že to tak v sobě přirozeně mají.
Zbytek článku je pro mě zajímavý k zamyšlení. Ať už v jakémkoliv smyslu.
Tohle cítím stejně. 
A k tomu zbytku: je mi jedno jestli je muž idiot,protože mě podvádí,nebo mě podvádí ,protože je idiot . . .zjišťování by byla jen ztráta času.
Není tady