Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 3. 2010 13:42

majkafa
Host

Nevěřní muži jsou hloupější a zaostalejší, tvrdí psycholog

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex … holog.html

Nevěrní muži jsou hloupější a zaostalejší, tvrdí psycholog
Nevěru dokáže odpustit málokdo. Tak jako málokterá podváděná žena dokáže na toto zjištění reagovat v klidu. Někteří vědci přicházejí s teoriemi, že nevěra je čistě záležitostí pudovou, a muži si prostě nemohou pomoci. Ovšem evoluční psycholog tvrdí něco jiného. Inteligentní muži si pomoci prostě dokáží.
Svodům ostatních žen podlehnou většinou muži hloupí a nevzdělaní.
Věrní muži jsou podle zjištění vědců chytřejší, dokážou se totiž lépe přizpůsobit evoluční novince, kterou podle nich věrnost představuje. O článku, který vyšel v odborném časopise Social Psychology Quarterly, informoval britský server Daily Mail.
Z pohledu evoluce byli muži vždy tak trochu polygamní. Ovšem v posledních letech se mění pohled na celou věc.
"Moderní je věrnost. Z evolučního hlediska je čím dál častěji sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní a záleží na inteligenci každého muže, jak je na tyto novátorské postupy schopen reagovat," vysvětluje pro deník Daily Mail londýnský evoluční psycholog  Satoši Kanazawa.
Svodům podlehnou jen hloupí

Čím vyšší má muž inteligenci, tím více se přizpůsobuje těmto trendům a lze tedy i  tvrdit, že bude i s větší pravděpodobností věrnější.
Svodům ostatních žen tedy podlehnou většinou muži hloupí a nevzdělaní.
"Podle mé teorie mají tedy inteligentnější muži větší šanci vnímat hodnoty sexuální výjimečnosti než méně inteligentní," dodává Kanazawa.Tuto teorii, jež poukazuje na vztah mezi věrností a inteligencí, však nelze použít na ženy. A to proto, že ženy jsou stále společností vnímány jako věrné jednomu muži, a to i v jinak polygamní společnosti. Tudíž u nich dle psychologa tyto vazby nelze prokázat.
Inteligence má vliv i na další životní postoje
Z výzkumů Kanazawy také vzešlo, že inteligence hraje velmi důležitou roli i u dalších životních postojů. Například mezi inteligentnějšími lidmi je i mnohem méně nábožensky zaměřených lidí či konzervativců.
Z evolučního hlediska jsou totiž konzervativní názory primitivní, zatímco nesobecké liberálnější názory jsou považovány za vyspělejší a souvisí s vysokou inteligencí.
Podle Kanazawy jsou všeobecně chytřejší lidé otevření novým myšlenkám a postupům. A naopak hloupější lidé více lnou k víře v Boha, což je pozůstatek historického pohledu na svět.

#2 3. 3. 2010 14:15

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevěřní muži jsou hloupější a zaostalejší, tvrdí psycholog

Například mezi inteligentnějšími lidmi je i mnohem méně nábožensky zaměřených lidí či konzervativců.

Já si nemůžu pomoct, ale inteligence a naboženství se vzájemně, podle mě, nevylučuje a ani bych neřekla, že může být přímo úměrná...

Inteligence a nevěra? Je to možné, ale znám i inteligentní nevěrníky i ne moc bystré nevěrníky. Třeba  se inteligentní lidé umí více ovládat...nevím
Jen k tomu článku - moc se mi nelíbí a ani tomu nevěřím. nemám ráda takové statistiky a výpočty z nepřesných údajů.
"svodům podlehnou jen hloupí"  -big_smile  to mi přijde docela ..ehm..nerozumné..

Upravil(a) Wiki (3. 3. 2010 14:17)

Není tady

#3 3. 3. 2010 14:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Hm, toto je asi taká pravda ako že tmavovlásky sú inteligentnejšie ako blondínky - alebo že plešivci sú inteligentnejší ako vlasatí... hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 3. 3. 2010 14:50

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Hm, toto je asi taká pravda ako že tmavovlásky sú inteligentnejšie ako blondínky - alebo že plešivci sú inteligentnejší ako vlasatí... hmm

A stačí usedlejší jak mladí ftáci lol
Majkafo jak moderní může být věrnost, když celá fauna až asi na 5 druhů a i u těch zoologové váhají, je to o nevěrnosti promiskuitě a pod.
Ono co je to věrnost. I jen to že v myšlence se zabýváme potencionální nevěrností tj. možnou zkušeností je o nevěře. První pokyny k věrnosti jsou až Mojžíšovým učením dané lidstvu. No nic to jen na okraj.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#5 3. 3. 2010 14:57

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Majkafo jak moderní může být věrnost, když celá fauna až asi na 5 druhů a i u těch zoologové váhají, je to o nevěrnosti promiskuitě a pod.

Správně, pisateli. big_smile
Navíc Nevěra muže přispívá k funkčnímu manželství, to by ty naše baby už taky měly konečně pochopit lol lol lol

Zaujal mě tam tento odstavec:

"Většina to nedělala ale proto, že by své partnerky už nemilovali. Naopak. Jen potřebovali trochu dýchat. Pro velké množství mužů je monogamie obrovským utrpením a nevěra je takřka nevyhnutelná," uvedla ve své knize Vaillantová.

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#6 3. 3. 2010 15:09

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Vždycky jsem si myslela,že taková ta "chronická" nevěra je důsledkem nějakého mindráku dotyčného. Člověk,který je spokojený sám ze sebou nemá za potřebí si tolik dokazovat. Nemluvím o nárazové nevěře,tam bývají důvody jiné-rodinné či partnerské neshody,nebo jenom příležitost,které nešlo odolat...big_smilebig_smile

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#7 3. 3. 2010 15:15

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Ten clanek me opravdu pobavil lol  Financni krize se asi zacina spis prohlubovat nez lepsit ne? Ze lide se dokazou zabyvat takovyma kravinama dumbom To by se dalo prirovnat te rovnici, jak moc ma kdo rad dumbom to me taky docela dostalo. Halt na vsechno matematika a statistika nestaci lol

Není tady

#8 3. 3. 2010 15:26

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Správně, pisateli. big_smile
Navíc Nevěra muže přispívá k funkčnímu manželství, to by ty naše baby už taky měly konečně pochopit lol lol lol

Zaujal mě tam tento odstavec:

"Většina to nedělala ale proto, že by své partnerky už nemilovali. Naopak. Jen potřebovali trochu dýchat. Pro velké množství mužů je monogamie obrovským utrpením a nevěra je takřka nevyhnutelná," uvedla ve své knize Vaillantová.

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Mikeš tak tohle jsem od tebe neočekával. Tak mě při slovech Vaillantové napadá kdo je v manželství či vztahu větší uzurpátor nároku na věrnost atd. tongue lol

Není tady

#9 3. 3. 2010 15:29

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Tak tahle teorie mi přijde jako pěkná blbost. Stačí se rozhlédnout všude kolem sebe. Já bych řekla, že nevěra to bere hákem lol . Blb nebo inteligent. Spíš je to o vnitřním nastavení. Někomu se nevěra příčí a nepodlehne (někdo ani nemá čemu podlehnout), někomu se příčí a podlehne stejně a někomu se to ani nepříčí a jde do toho střemhlav a s chutí. lol Inteligence v tom podle mne nehraje roli.

Není tady

#10 3. 3. 2010 16:06

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Blb nebo inteligent...Paroubek nebo Topolánek?
to jsou články na dvě věci

Není tady

#11 3. 3. 2010 17:02

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

a co byste čekali od novinky.cz? big_smile

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#12 3. 3. 2010 17:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki napsal(a):

"svodům podlehnou jen hloupí"  -big_smile  to mi přijde docela ..ehm..nerozumné..

No klidně to Wiki řekni: hloupé big_smilewink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#13 3. 3. 2010 17:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

plešatí jsou inteligentnější ? já slyšela, že oproti vlasatejm jsou lepší milenci tonguevissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#14 3. 3. 2010 18:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nu já bych řekla, že plašatí jsou nejen inteligentnější a lepčejší milenci, ale prostě lepčí fšecko winkstolt

Jak jim to v tý lebce šrotuje, až se jim z ní kouří, tak jim přece vypadaly vlasy, aby jejich kořínky nepřekážely dalším mozkovým buňkám, aby tam zkrátka bylo víc místa a víc se tam toho vešlo, to je pece jasný, nééé winklol

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#15 3. 3. 2010 19:56

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Nu já bych řekla, že plašatí jsou nejen inteligentnější a lepčejší milenci, ale prostě lepčí fšecko winkstolt
Jak jim to v tý lebce šrotuje, až se jim z ní kouří, tak jim přece vypadaly vlasy, aby jejich kořínky nepřekážely dalším mozkovým buňkám, aby tam zkrátka bylo víc místa a víc se tam toho vešlo, to je pece jasný, nééé winklol

Aha... takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec... to jsem dopad teda... lol lol lol

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#16 3. 3. 2010 19:59

majkafa
Host

Mně z celého článku zaujaly tyto části:

.... sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní ..........
.....vnímat hodnoty sexuální výjimečnosti ..........

Hluboce mě zasáhly. Protože to mám takhle, když partnera miluju.
A sním o partnerovi, který to bude mít stejně.
Pro mě jsou tací lidé výjimeční. Ne proto, že to mají takhle, že je to moderní, že se to má, manželský slib, blablabla, ale prostě proto, že to tak v sobě přirozeně mají.

Zbytek článku je pro mě zajímavý k zamyšlení. Ať už v jakémkoliv smyslu.

#17 3. 3. 2010 20:19

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Aha... takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec... to jsem dopad teda... lol lol lol

Mikeš sebekritika vlastních řad je přednost to dnes žádná ženská už neumí Např. lol reta Jedště že si to my muži u piva (nejlépe 8) dokážeme říc vissla

Není tady

#18 3. 3. 2010 23:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Sexuálna exkluzívnosť je zaujímavý pojem, ale do štatistík sa podľa mňa zmestí asi tak ako blondíny, policajti, plešiví, tridsiatnici, apod... Inak, bezkonkurenčne najvernejší (t.j. sebe) a najexkluzívnejší sú mnísi... a neviem, či to nutne súvisí s inteligenciou. Podľa mňa je to proste o vnútornom nastavení a o dôležitosti, aká sa prikladá fyzickej vernosti. Ani inteligenciu, ani emocionalitu(verní môžu byť často aj asexuáli alebo sexuálne, prípadne citovo chladnejší jedinci) by som za tým nehľadala.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 4. 3. 2010 6:18

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Mě nezklamal článek, v bulváru tskových plků je.
Mě spíš děsí, jestli toto fakticky napsal psycholog. To by mě mrzelo, že mezi nimi jsou takoví ...ehm...černobíle vidící jedinci. Tomu bych se do péče dostat nechtěla.
Doufám, že jen píše články a nepracuje s lidmi.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#20 4. 3. 2010 7:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Publish or perish...
Podívejte se, co všechno je objektem seriózního výzkumu
http://zpravy.idnes.cz/zpr_archiv.asp?c … avosti_ipl

takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec...
Si to tak neber... zas vypadáš dobře na pohled, no lol

Upravil(a) helena (4. 3. 2010 7:07)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#21 4. 3. 2010 7:24

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

Mě nezklamal článek, v bulváru tskových plků je.
Mě spíš děsí, jestli toto fakticky napsal psycholog. To by mě mrzelo, že mezi nimi jsou takoví ...ehm...černobíle vidící jedinci. Tomu bych se do péče dostat nechtěla.
Doufám, že jen píše články a nepracuje s lidmi.

A proč by tě to mělo děsit?  Svět má "problém" neumí jej řešit, tak si najme neznámého, neokoukaného a nezkušeného, kteremu dá nějakou pětku, nastaví parametry a ten pak dokáže pokroutit kde co? Znalí moudří se pousmějí, stádo zaměstnanců JPP, kteří věří a nechávají se balamutit sdělovacími prostředky dotyčného budou velebit až na půdu, vytvoří davovou psychozu. Jen si všimněte, že moudré vědce a velké kapacity společnosti neznáme, jen ty co skáčou od deníku k deníku a píšou a píšou. Jejich vědecká sdělení nás vždy (když pohlédnete do historie) zavedly na slepé koleje a pak ti moudří neznámí a nikdy nepoznaní nás museli vyvést z krizí a propadů.
Dovolím si tvrdit, že nejlépe by nám bylo kdybychom se vrátili tam odkud jsme vzešli do lůna přírody, jenže nejsme sto se zbavit dnešních technologií a pohodlí (na všech úrovních).

Není tady

#22 4. 3. 2010 7:27

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Publish or perish...
Podívejte se, co všechno je objektem seriózního výzkumu
http://zpravy.idnes.cz/zpr_archiv.asp?c … avosti_ipl

takže když mám i krátce před svou padesátkou pořád na hlavě hustý porost, tak jsem jednak blbej a navíc ještě neschopnej milenec...
Si to tak neber... zas vypadáš dobře na pohled, no lol

Helenko pouč mě jakou spojitost má hustý porost (nebo holohlavost) se sexuálním výkonem potažmo býti úspěšným milencem lol Jsem blbej s hustým stříbrným porostem na nosiči kloubouků absolutně nedokonalej tj.,  přírozený muž přiznávající všechny mužské neřesti, poklesky a touhy. lol

Není tady

#23 4. 3. 2010 7:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jakou spojitost má hustý porost (nebo holohlavost) se sexuálním výkonem
Testosteron mimi jiné řídí erekci, funkci prostaty, spermatogenezi atd. Čím víc testosteronu muž má, tím má i víc svalů, energie a vitality, ale tím více mu ubývá vlasů http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#24 4. 3. 2010 7:44

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

jakou spojitost má hustý porost (nebo holohlavost) se sexuálním výkonem
Testosteron mimi jiné řídí erekci, funkci prostaty, spermatogenezi atd. Čím víc testosteronu muž má, tím má i víc svalů, energie a vitality, ale tím více mu ubývá vlasů http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Děkuji ti za odpověď To raději zůstanu s porostem na hlavě nebudu potřebovat utrácet za klobouk či čepici a halvěn vy si se mnou nic neužijete lol lol

Není tady

#25 4. 3. 2010 8:29

werena30
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Mně z celého článku zaujaly tyto části:

.... sexuální vztah vnímán za čistě exkluzivní ..........
.....vnímat hodnoty sexuální výjimečnosti ..........

Hluboce mě zasáhly. Protože to mám takhle, když partnera miluju.
A sním o partnerovi, který to bude mít stejně.
Pro mě jsou tací lidé výjimeční. Ne proto, že to mají takhle, že je to moderní, že se to má, manželský slib, blablabla, ale prostě proto, že to tak v sobě přirozeně mají.

Zbytek článku je pro mě zajímavý k zamyšlení. Ať už v jakémkoliv smyslu.

Tohle cítím stejně. tummenupp
A k tomu zbytku: je mi jedno jestli je muž idiot,protože mě podvádí,nebo mě podvádí ,protože je idiot . . .zjišťování by byla jen ztráta času.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí