29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chlapečka má: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Cream
holčičku má: Potvůrkapodivná,Brusinka, Mag, Jitulak, Clariceann
PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g
DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g
MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm
MAUSKA 28 let, Mikulášek se narodil41+4tt 22.1.2010
CORINNE 33 let, Maxime Henri se narodil39+6tt 24.1.2010, v 8:57, 3480g a 50cm
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g
SUDINA 32 let, Štěpánek se narodil 28.2.2010, ve 23:15, 50 cm, 3890g,
SISSI 29 let, Tobiášek se narodil 2.3.2010,52 cm, 3700g, CS
KATY11, Anežka se narodila 7.1.2010,49 cm, 3050g,
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Upravil(a) Zima2009/10 (16. 3. 2010 13:42)
Není tady
první, první
Není tady
Peti, děkujeme
A všem nám přeju jenom samou pohodu s miláčkama
Není tady
Zimní maminky Vám i Vašim zlatíčkům přeji hodně moc štěstí a zdravíčka !! Jste moc bezva parta,tak ať vám to v "maminách" dobře šlape jak doposud
Není tady
Tyyyjo Mag, já než se odhlásím a přihlásím, tak ty už jsi tu
Taky nám všem přeju jen to nej nej nej.
Ještě musím porposit admina, o zkopírování nástěnky. Nevíte, komu mán písnout?
Není tady
Jééé, tak už jsme mezi maminama.
Zdravím všechny.
Pořád šmíruju, co naše poslední těhulka.
Nějak zápolím s metříkem, nechtěl se mi zobrazovat, tak jsem ho smázla.
Opatrujte se.
Není tady
Tak jsme se vrátili z venka,akorát začíná pršet.Docela je mi líto,že opouštíme těhule tak rychle to uteklo.a já se s vámi už nesejdu jako těhule,mám odrodíno a docelo je mi to líto,protože za dětí jsem pc neměla a ani pak nevěděla že něco takového jako babinet by mohlo existovat.
Clari taky nosím skoro celé dopoledne a k večeru do koupání na rukách,jinak pláče,ale úplně srdcervoucím pláčem Zjistila jsem,že má rád když mu zpívám
a pak jsem si sehnala relaxační hudbu pro miminka a mozarta dětem,ten je velmi příjemný a myslím že se mu nejvíc líbí.
Upravil(a) Leninka41 (2. 3. 2010 16:49)
Není tady
Ahoj zimnatka ,moc vas tu vitam maminky Hodne stesti a zadne (nebo minimalni) starosti
Není tady
AHojte. taky Vás vítám mezi maminkama ať ty Vaše poklady jen rostou do krásy a dělají Vám samou radost a hlavně ať se Vám vyhýbají všechny nemoci
Není tady
Jé tak Sissinka to už má za sebou Tak nám všem zimním maminkám přeju zdravá a spokojená miminka a ať se krásně vyvíjíme a rosteme
Není tady
Jinak já jsem dnes s Kamčou prvně řídila. Po třech měsísích za volantem. Cestu zpět mi probrečela, takže celkem peklíčko. Mám jí za sebou, tak jsem na ní neviděla. No hodně těžko jsem to nesla. Uf jsem ráda, že jsme doma
Není tady
Dají já ještě sama s malým nejela,ale budu to muset vyzkoušet.
Není tady
Ahoj maminy:pussa:
Tak to je fajn,že jsme komplet
Do noveho chlívečku přeji pohodove miminka
Ja nestíham dočítat ,nestíham psat
,nestíham nic
Mam depku jako hrom
Vyjela jsem i na
pač mě docela vytočil
Mala začla spat v noci hrozně,líp řečeno,začala spíš nespat Dnes měla pausu 3 hodky
V postylce prostě nebude,spí se mnou,ja jsem už zkroucena jako paragraf
Přes den spí v kočarku pěkně,tak si myslím,že něco pořeším a ona si to dohrne tchyně
Takže zase nic neudělam,pač ona si chce vykladat
Kočarek s malou si ven nevezme
Když vidím,jak mate pohodova mimča,tak je mi líto,že ta naše princezna je takova ubrečena No snad to přejde.Ma teda i chvilky,ale chce byt hodně na rukach.Kolikrat dostane takovy hysterak,když ji položím,že ji nestíham utřít ani pr...
a musím ji dat na ruky
.Zkoušela jsem ji i nechat chvíli plakat,ale to nevydržím dlouho
Tak asi tak u nas
Nevíte kolik by měl vypít měsíční prcek na jednu davku?? Něco mala vytahne ode mě,ale čert ví kolik a davam ji 50 k tomu.Někdy se mi zda,že ma malo,ale nechci ji nějak přecpavat.
Není tady
Dajaja napsal(a):
Jinak já jsem dnes s Kamčou prvně řídila. Po třech měsísích za volantem. Cestu zpět mi probrečela, takže celkem peklíčko. Mám jí za sebou, tak jsem na ní neviděla. No hodně těžko jsem to nesla. Uf jsem ráda, že jsme doma
Daji tohle jsme teda zatím zvladli v pohodě.Mam ji taky za sebou,ale zatím vždycky spala.Aspon něco Dnes jsem s ní zvladla nakoupit i v Intersparu
Není tady
My už jezdíme pravidelně, ale malou mám vedle sebe
Není tady
Jitu to přejde, Kamča byla celé šestineděli neštastné miminko. Skoro pořád brečela, co popisuješ dobře znám a teď je to pohodové dítě Je to jen období, to přejde uvidíš. Jinak k tomu jídlu spočítej si váhu x 150 a vyjde ti kolik by měla vypít.
Není tady
mag napsal(a):
první, první
.....hujerka
Tak já teda všem maminám co nás přišly přivítat do dětiček děkuju a nám zimním královnám a našim dceruškám a synáčkům přeji jen samé zdraví a ať tu probíráme samé radosti, jen malounko starostí - to abysme si pak vážily toho dobrého
Upravil(a) clariceann (2. 3. 2010 18:56)
Není tady
Clari to moc hezky napsala! Maminkám děkuju za přivítání a trochu s lítostí opouštím těhule...
Sissince samé štěstí s naším benjamínkem Tobíkem
Jitul, úplně tě chápu, takhle jsme to měli první týden, pak se Matyášek trochu srovnal... Dnes vydrží spinkat i dvě tři hodinky mezi jídlem přes den a v noci i 4 nebo 5 - to už ho pak budím... Ale má samozřejmě své dny (a chvilky) a to není k utišení - snad jen prso na něj platí - ale to mi pak ublinkává a škytá - takže to moc nepraktikuju... spíš ho chovám (a rozmazluju) a snažím se ho udrndat... někdy to i klapne
My jdeme koupat...
Stejně nás budu pořád hledat v těhulích --- ach jo
Není tady
Ahojte maminy,
tak Sissinka už to má taky za sebou a je fakt, že na mě jako na Leninku dopadá ta nostalgie a lítost, že už je to naposledy
Všem dětičkám a maminám přeju jen to nej a hlavně zdraví
Tak Nikolka chuděra dneska 39,5 a je to angína, takže dostala antibiotika a Diazepam na prevenci křečí, sráží teplotu, ale je celá schvácená Dneska jsem s ní mluvila a chtěla domů
No snad to nějak zvládnou, určitě, musí.
Sofinka spala od večera od sedmi do půl jedenácté Zato přes den prakticky nespí, usne mi zaručeně v šátku, ale jak jí rozvážu, je vzhůru, takže dneska jsem s ní vyžehlila a udělala nudle do polívky
Já vozím Sofi vepředu a je to praktický. Většinou teda spí, ale jak se vypne motor, je vzhůru
Nám nejde vypnout vepředu erbeg takže tak vozit nemůžu.
Chuděra Nikolka, tak ať je brzo líp.
Není tady
Potvůr tak ať se Niki brzo uzdraví To je peklo s těma nemocema
My áme další vývojový poznatek. Dany se dneska regulerně vztekal. Neplakal, ale fakt vtekle kopal a vrčel
To začíná brzo
Není tady
Ahoj zimňátka , tak už jste komplet mezi maminkami
Tak vás tu taky vítám a ať se tu moc líbí vám i vašim drobečkům
Jů a už jsou na řadě jarňátka to to letí......
Není tady