Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 5. 3. 2010 15:26

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co byste odpověděli na otázku: kdo jsi?

Myslím, tedy jsem. Na co myslím a jak myslím, to jsem. To jsem chtěla říct. Jo a názory na můj názor mě samozřejmě zajímají. Jen mě nebaví sedět u počítače celý den.

Není tady

#152 5. 3. 2010 17:45

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Hanca111 napsal(a):

Možná je to dobré téma pro slohovou práci, kterou bych psala a psala, dnem i nocí, no a potom bych ji vzala a hodila do koše. Protože už tím, že žiju, tedy JSEM, jen těžko mohu napsat KDO JSEM. ( ale po pravdě JSEM komplikovaná i sama pro sebe.)

Tohle ja naprosto dokonaly tummenupp

jen trochu upravené  Cogito ergo sum (Myslím, tedy jsem) a to už řekl Descartes smile

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#153 5. 3. 2010 18:17

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

pokud bych mohla upravit svůj původní příspěvek, na otázku kdo jsem?  ...jsem člověk, kterému nic lidského není cizí

a co jsem? .. jsem tělo a mysl

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#154 5. 3. 2010 20:10

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

laminanonte napsal(a):

mariposa napsal(a):

Hanca111 napsal(a):

Možná je to dobré téma pro slohovou práci, kterou bych psala a psala, dnem i nocí, no a potom bych ji vzala a hodila do koše. Protože už tím, že žiju, tedy JSEM, jen těžko mohu napsat KDO JSEM. ( ale po pravdě JSEM komplikovaná i sama pro sebe.)

jen trochu upravené  Cogito ergo sum (Myslím, tedy jsem) a to už řekl Descartes smile

No me osobne se vic, mnohem vic libi "ziji, tedy jsem" smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#155 5. 3. 2010 20:38

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

laminanonte napsal(a):

mariposa napsal(a):

to je možná, ale myšlení a intelekt jsou především výsadou člověka. Život žije třeba  i chroust, nebo ryba, u kterých určitě nedochází k uvědomění sebe sama.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#156 5. 3. 2010 21:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ako vieš? big_smile Rozprávala si sa s nimi? Možno si oni to isté myslia o tebe... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#157 6. 3. 2010 0:19

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

laminanonte napsal(a):

mariposa napsal(a):

laminanonte napsal(a):

to je možná, ale myšlení a intelekt jsou především výsadou člověka. Život žije třeba  i chroust, nebo ryba, u kterých určitě nedochází k uvědomění sebe sama.

To už jsou slovní hrátky....

Když je tam ten osobní vklad, tak to "žiji, tedy jsem" má pro přispěvatelku asi silnější význam, než "myslím, tedy jsem". Ale to je na jejím pocitu, nemá smyslu to interpretovat.

V tomto foru je stejně nejzajímavější, jak tu otázku pojímají různí lidé, v různých stadiích a vrstvách sebepoznání.

Není tady

#158 6. 3. 2010 2:35

konstance
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Ako vieš? big_smile Rozprávala si sa s nimi? Možno si oni to isté myslia o tebe... wink

tummenupp godlike muj pes si to teda o me mysli urcite, nekdy mi vylozene dava najevo ze si mysli ze jsem moc inteligence nepobrala, myslim ze kdyby mohl, tukal by si prstem na celo lol

Není tady

#159 6. 3. 2010 9:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Áno, aj moja jazvecová ma považovala za milú, ale pomalšie mysliacu a takú - prostejšiu rodna bytosť... Blbé je, že ona fakt bola inteligentná a samostatná... Keď som j uvidela prechádzať na semafór, pochopila som, že nás naozaj nepotrebuje a je s nami z čírej lásky. lol hjarta

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#160 6. 3. 2010 12:38

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nicolas napsal(a):

V tomto foru je stejně nejzajímavější, jak tu otázku pojímají různí lidé, v různých stadiích a vrstvách sebepoznání.

stolt
Zajímavá studie smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#161 6. 3. 2010 14:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

viki, mě se zdá, že se do toho tvýho původního "Jsem tim, cim chcete, abych byla..." něják zamotáváš smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#162 6. 3. 2010 15:06

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

PPavlaa napsal(a):

viki, mě se zdá, že se do toho tvýho původního "Jsem tim, cim chcete, abych byla..." něják zamotáváš smile

Ale ne, Pajko. Jen mi nekteri trosku "osvetlili", ze VSIM PRO KAZDEHO byt nemuzu. A ty ted tvym prispevkem vlastne taky, prisla jsem totiz na to, ze nekterym "nesympatickym" (mi) lidem bych klidne na otazku ze zahlavi odpovedela: Co je ti po tom? kapitulation

Není tady

#163 6. 3. 2010 15:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak já to od začátku brala, že to ani nemyslíš vážně smile nebudeš přece vrahem, zlodějem, nebo bůh ví čím, jen proto, že to po tobě někdo chce, to je přece jasný big_smile
ale celkově nevěřím tomu, že bys byla něčím, co po tobě někdo chce, pokud to nebude v rozporu s tvým svědomím, nebo jak jsi to psala. nejsi přece loutka bez vůle, to už bys potom nebyla ty.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#164 6. 3. 2010 15:23

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Ale jo, Pavli, loutka zrovna ne, ale vetsinou se necham svymi blizkymi (tim nemyslim jenom pribuzne) "tvarovat" tak, jak si oni preji..., a kupodivu, vyhovuje mi to...

Není tady

#165 6. 3. 2010 15:53

BB
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

BB napsal(a):

Nicolasi ... zajímalo by mě, co bys o sobě řekl  ty - kdo jsi ?  smile

Už jsem to psal (tuším na straně 2 nebo 3)
Já. Tady a teď.

Napadá mě taky, když sleduji diskusi a snažím se nezasahovat, že mi přijde být dobré být v souladu se svým "já", když mluvíme o svých rolích v životě. Když člověk může říct upřímně: jsem rád manželem, majitelem Microsoftu i pravidelným návštěvníkem nevěstinců.

Hm.. vším, čím jsem byl, jsem byl rád  ....  smile  ale někdy lituji toho, čím jsem nebyl .....  jak pravil jeden téměř klasik..

To je zajímavý úhel pohledu.  A je zajímavé, že i ty - ve své době - negativní role, měly většinou pozitivní dopad ( tedy u mne  smile  )

BB

Není tady

#166 8. 3. 2010 13:55

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

BB napsal(a):

Nicolas napsal(a):

BB napsal(a):

Nicolasi ... zajímalo by mě, co bys o sobě řekl  ty - kdo jsi ?  smile

Já. Tady a teď.

Napadá mě taky, když sleduji diskusi a snažím se nezasahovat, že mi přijde být dobré být v souladu se svým "já", když mluvíme o svých rolích v životě. Když člověk může říct upřímně: jsem rád manželem, majitelem Microsoftu i pravidelným návštěvníkem nevěstinců.

Hm.. vším, čím jsem byl, jsem byl rád  ....  smile  ale někdy lituji toho, čím jsem nebyl .....  jak pravil jeden téměř klasik..

To je zajímavý úhel pohledu.  A je zajímavé, že i ty - ve své době - negativní role, měly většinou pozitivní dopad ( tedy u mne  smile  )

Nemělo to vyznít: že "jediné dobré a správné" je to, co děláme rádi. Ale že mi to přijde být dobré, když to tak je. To je rozdíl.

Může to být i tak, že správné věci mohou být i ty, které děláme neradi. Stahování králíků z kůže, střílení po lidech v sebeobraně. Lépe řečeno, jsou situace, které nás nutí zachovat se tak a být člověkem, kterým opravdu nejsem. V Hovorech s Bohem je na to výraz: občas člověk musí (nemusí v absolutní rovině, samozřejmě) vyjevit tu stránku svého já, která nevyjadřuje to, čím je. A to jen proto, aby si uvědomil lépe, čím je doopravdy. Neboť v nepřítomnosti toho, co není, není ani pak to, co je/čím jsme.

Není tady

#167 8. 3. 2010 14:58

BB
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

BB napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Já. Tady a teď.

Nemělo to vyznít: že "jediné dobré a správné" je to, co děláme rádi. Ale že mi to přijde být dobré, když to tak je. To je rozdíl.

Může to být i tak, že správné věci mohou být i ty, které děláme neradi. Stahování králíků z kůže, střílení po lidech v sebeobraně. Lépe řečeno, jsou situace, které nás nutí zachovat se tak a být člověkem, kterým opravdu nejsem. V Hovorech s Bohem je na to výraz: občas člověk musí (nemusí v absolutní rovině, samozřejmě) vyjevit tu stránku svého já, která nevyjadřuje to, čím je. A to jen proto, aby si uvědomil lépe, čím je doopravdy. Neboť v nepřítomnosti toho, co není, není ani pak to, co je/čím jsme.

Samozřejmě, ani jsem to tak nechápala  smile , taky nemůžu tvrdit, že sedět u zubaře na křesle a nechat si vrtat zuby, vyplňovat daňové přiznání, účastnit se  rodičovských schůzek   patří k mým oblíbeným činnostem....  Ale odměnou je mi pak spravený chrup,  dobrý vztah se správcem daně a dítko, které má pocit, že se na něj dozírá a tudíž má snahu ( třeba  smile  )   ....

BB

Není tady

#168 8. 3. 2010 15:16

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

BB: jo, to jsi vysvětlila mnohem lépe (než já). Má to spojitost s tím cílem, kam směřujeme.

Není tady

#169 8. 3. 2010 20:07

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Jsem citlivá a zranitelná ...

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#170 8. 3. 2010 21:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nechcem byť hnidopich(hnidopych?), ale to je skôr odpoveď na otázku: "Aká/aký si", nie?

Brita

Není tady

#171 9. 3. 2010 13:13

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Selima napsal(a):

Nechcem byť hnidopich(hnidopych?), ale to je skôr odpoveď na otázku: "Aká/aký si", nie?

Ano, to je časté zaměnění. Lidé buď odpovídají svými rolemi: čím jsi (manželem, jeřábníkem, golfistou). Nebo charakteristikou jaký jsi (laskavý, velkorysý, zákeřný, poťouchlý apod).

Ovšem přijde mi to v pořádku (i když tím to nechci hodnotit). Je to o identifikaci sebe sama. Už to tu proběhlo, jsme-li se svými rolemi tak sžití či je máme tak moc rádi, je naše identifikace s nimi velmi silná.

Není tady

#172 13. 3. 2010 16:31

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

Co byste odpověděli vy na otázku, kdo jsi? .

Žena.

Není tady

#173 14. 3. 2010 0:14

koky
♥------

odpověd ---nevím kdo víííýýýýýýýý
sestává to od situace

Není tady

#174 14. 3. 2010 17:34

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pokud mám být poctivý, tak tahle otázka je na mě moc složitá a nedokážu si ji zodpovědět. grater

Kdysi se to samé probíralo na oslíkovi:
http://www.oslikuv.net/skola/test02.htm smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#175 14. 3. 2010 18:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Axi napsal(a):

Pokud mám být poctivý, tak tahle otázka je na mě moc složitá a nedokážu si ji zodpovědět. grater

Kdysi se to samé probíralo na oslíkovi:
http://www.oslikuv.net/skola/test02.htm smile

Fuj babo jedovatá, tak to ty se do ráje jen tak nedostaneš, když ti před vnitřním zrakem hned zadefiluje prvomájový průvod tongue
Axi, super a sory za tu samomluvu pussawink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí