29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja som si zasa spomenula na svojho kamaráta Thierryho (týmto zdravím, Thierry), ktorý odmietal a odmieta prezradiť (komuľkovek), z ktorého štátu pochádza. Na ňom je vidno, že je odinakiaľ a každý sa ho na to pýta. On odpovedá, že je z Afriky, z dediny. Je rastafarián a hovorí: "Vy Európania sa ľudí pýtate - Z akého si štátu, čo je tvoja profesia, koľko zarábaš, koľko máš rokov(alebo číslo topánok ) a myslíte si, že o tom človeku viete všetko. My sa pýtame - si z mesta, dediny alebo z lesa? Si jedináčik, z mnohých detí? Žiješ s rodinou, alebo mimo nej? Čo máš rád? Máš rád svoju prácu? Ak nie, aké máš koníčky? A podobne..." Okrem toho ešte hovorí, že africké štáty na rozdiel od Európy stanovili, vrátane hraníc, kolonizátori, a že on ich teda neuznáva. On vraj uznáva hranice kmeňov a prírodne hranice. Jeho postoj bol pre mňa novátorský a veľmi ma oslovil, hoci k rastafariánstvu mám ďaleko.
Není tady
Tak já se včera asi spletla. Prý jsem kotě
.....manžel říkal....
Není tady
Wiki napsal(a):
Cítím (jsem) se jako energie, zdroj energie (to zní hrozně)..součást celku, součást vesmíru (všeho kolem - jak to nazvat?). Ta energie má různé podoby - je , plyne, vyzařuje, je v klidu, srší atd..
Byla bych to připodobnila ke slunci a infrapaprskům, ale vyznělo by to nabubřele, a to nechci. Tak zůstanu u své energie - vytvarovaná energie
Vůbec to nezní nabubřele
Je to moc hezky vyjádřeno a je to tak
Není tady
Nicolas napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Já jsem Světlo Niko.
Tady a Teď i TamHlavně Tam, Tady na to někdy zapomenu...nebo spíš nejen svítím a zářím, ale i pálím a spaluju... Ale i to je někdy třeba
Pochopit učení zenbudhismu a jeho výukové metody není všem vždy dáno.
Posuzovat to očima středoevropana bez hlubších znalostí je vlastně nesmyslné.
(Ta kniha byla nejspíš E.Toleho "Moc přítomného okamžiku", že?)Ano, to je ta kniha.
Zen buddhismu nerozumím ani za mák :-) Ale ten rámec uvedení příběhu se mi tam hodil. Do klidných středoevropských (tzv. pohodářských vod) šťouchnout rákoskou a klást otázky.
Niko,
mám kamaráda zenbudhistu. Pravidelně jezdí na setkání a učí se a učí.
Já také příliš nechápu tenhle způsob, ale respektuji ho. Jinou kulturu, jiné zvyky a náboženství, jiné metody. Vím, že je to přesně to, co on potřebuje a hledá a co ho "tvaruje" do "příjemné energie".
Je to nesmírně laskavý člověk stejně tak jako jeho Mistr
Není tady
Nicolas napsal(a):
... A pak mě trkl nějaký článek, kde se mi spojilo "já, tady a teď"...
A mne "trklo" toto:
Got to ask yourself the question,
Where are you now?
Není tady
Blossom napsal(a):
každý ať jedná podle svých pocitů, podle své intuice. Někdo možná po (dobrovolném!) odhození slupek najde sám sebe. Přijde na svou podstatu, o které dosud nevěděl. To je dobře.
A někdo jiný - třeba já - má pocit, že nepotřebuje nějak zvlášť hledat ve svém nitru, protože tak nějak intuitovně cítí, že o své podstatě VÍ. A taky ví v čem tu podstatu má.
A navíc mám pocit, že některé vnitřní slupky k mé osobnosti prostě patří, a já je tam chci mít a nemám potřebu ani zájem se jich násilně zbavovat, jen proto, že na tom nějaký vedoucí kursu trvá. Jsou to přeci MÉ slupky, ne jeho, tak si o nich rozhodnu já.Já mu do jeho slupek taky nekecám.
Budu je odhazovat jen tehdy, dokud to sama pro sebe pokládám za přínosné. To není vzdorování za každou cenu. To je o nepřistoupení na manipulaci se svou duší.Jinak se mi zdá, že máme v sobě z dávných časů zakódovanou povinnou poslušnost k (někdy divným) autoritám - viz ten Nicův tzv.zenový učitel.
Nadherna slova o svobode byt sam sebou
Proste krasa krasa
Verim Bloss, ze tak jak mluvis, tak i zijes
Chce to odvahu, spousty odvahy. Ale odvaznemu stesti preje V odvaze je velka sila
Není tady
Blossom napsal(a):
Mimochodem - malé
:
Jak se mají psát nicky s malým písmenem na začátku: Třeba typu javena? Mě to pořád nutí to psát s velkým písmenem, jako jméno. Psát to s malým mi je jaksi proti srsti, přijde mi to jakési neuctivé a celkově divné. Jako kdybych oslovovala někoho iveto, martine apod. Prostě mě to dělá pocitový a češtinářský problém.
Jak se mají prosím vaše nicky správně psát? Jak si přejete oslovovat a psát váš nick vy samotní co máte malé písmeno na začátku nicku?
Bloss, za sebe rikam, pis jak je Ti to nejprijemnejsi, jak to prave citis, jak nejlip Ti to jde pres pusu, proste snadno a hrave - tak to bude i mne samotne nejprijemnejsi
A jestli male nebo velke pismeno? To mi je naprosto fuk, vubec to neresim, ani se nad tim nepozastavim jak je to napsane, beru to tak jak to prijde
. Pis svobodne a tak jak je to Tobe samotne nejblizsi, bud sama sebou, kdyz me oslovujes
Není tady
javena napsal(a):
Mě z toho zebe a ty máš teploučko. Ty máš ze slupek jiný pocit, než já. To je celý.
Kdo rozsoudí, co je špatně a má to někdo vůbec soudit? Jde vůbec o to, kdo to jak má, nebo o to, jak se každému z nás s tím, jak se cítí a definuje, žije?
Tohle je nadhernej postreh, Jav Proc se zabyvat (hodnotit, soudit) tim jak to maji ostatni?, kdyz pro me je nejdulezitejsi jak to mam ja sam (sama).
Není tady
Toto mozna znate, mozna neznate:
http://www.overstream.net/view.php?oid=uwroijnmtfso
Není tady
mariposa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Mimochodem - malé
:
Jak se mají psát nicky s malým písmenem na začátku: Třeba typu javena? Mě to pořád nutí to psát s velkým písmenem, jako jméno. Psát to s malým mi je jaksi proti srsti, přijde mi to jakési neuctivé a celkově divné. Jako kdybych oslovovala někoho iveto, martine apod. Prostě mě to dělá pocitový a češtinářský problém.
Jak se mají prosím vaše nicky správně psát? Jak si přejete oslovovat a psát váš nick vy samotní co máte malé písmeno na začátku nicku?Bloss, za sebe rikam, pis jak je Ti to nejprijemnejsi, jak to prave citis, jak nejlip Ti to jde pres pusu, proste snadno a hrave - tak to bude i mne samotne nejprijemnejsi
![]()
A jestli male nebo velke pismeno?To mi je naprosto fuk, vubec to neresim, ani se nad tim nepozastavim jak je to napsane, beru to tak jak to prijde
. Pis svobodne a tak jak je to Tobe samotne nejblizsi, bud sama sebou, kdyz me oslovujes
![]()
Mariposo, asi to s těmi písmeny nicky budu dělat jako doposud - jak mi to momentálně přijde pod ruku.
Ale tobě bych nejraděj říkala Otakárku fenyklový - podle obrázku .
Mimochodem, zajímavé je to, že tu ohledně obrázků vedou početně asi kočky, a motýli jsou hned v závěsu....
....vlastně by i toto mohlo být námětem na vlákno - co o vás vypovídá váš avatar (nebo atavar? teď nevím, jak je to správně... )
Blossom napsal(a):
...Nicolasi, tys u toho byl - prosím, můžeš nám tuto záhadu osvětlit?....
Bloss, mohu se plest, ale ja jsem to pochopila tak, ze Niko to od nekoho slysel, a onen vypravec byl akterem, tudiz pres prsty dostal on sam...
Upravil(a) ViktorkaLove (2. 3. 2010 17:02)
Není tady
Blossom napsal(a):
Mariposo, asi to s těmi písmeny nicky budu dělat jako doposud - jak mi to momentálně přijde pod ruku.
Ale tobě bych nejraděj říkala Otakárku fenyklový - podle obrázku
Originalni
Není tady
mariposa napsal(a):
Toto mozna znate, mozna neznate:
http://www.overstream.net/view.php?oid=uwroijnmtfso
Dobre, Mari, fakt!
Nechci zkazit kouzlo okamziku..., hm, ja se teda TAKHLE rehnim v ponekud jinych situacich, chi-chi..., a pak, nekdy aj usnu, nebo jdu pripravit neco k snedku.
Omlouvam se vsem "rozjimajicim", ale nedalo mi...
Není tady
Blos - co o člověku vypovídá avatar? To téma už tu bylo. Zčásti je to něco o člověku a zčásti něco o nás samých , co se nám v avataru zobrazuje.
Není tady
PPavlaa - přijde ti divné, že někdo odpoví, že je matka, milenka, rejky manžel má dle tebe malou fantazii...prostě to mají lidi různě. Já se cítím být matkou a milenkou, jsem tím ráda a je jasné, že úplně nejvíc jsem svým já, což se nevylučuje. A že nemá rejky manžel fantazii? Z čeho tak usuzuješ? :-)
Není tady
holcina napsal(a):
PPavlaa - přijde ti divné, že někdo odpoví, že je matka, milenka, rejky manžel má dle tebe malou fantazii...prostě to mají lidi různě. Já se cítím být matkou a milenkou, jsem tím ráda a je jasné, že úplně nejvíc jsem svým já, což se nevylučuje. A že nemá rejky manžel fantazii? Z čeho tak usuzuješ? :-)
ale já jsem taky ráda matkou a milenkou. ale prostě bych na otázku Nicolase neodpověděla takhle. nenapadlo mě, že to tak někdo bere. překvapilo mě to a co má být ?
jinak z čeho tak usuzuju už jsem psala někde výš.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
....
ale já jsem taky ráda matkou a milenkou. ale prostě bych na otázku Nicolase neodpověděla takhle. nenapadlo mě, že to tak někdo bere. překvapilo mě to a co má být ?
jinak z čeho tak usuzuju už jsem psala někde výš.
Nic nemá být:-)))....každý to bere jinak. Je pravda, že to je o rolích jak tu psala majkafa myslím, ale na tom taky není nic špatného, takže není proč se divit
Není tady
majkafa to myslím vysvětlila hezky
Není tady
PPavlaa napsal(a):
majkafa to myslím vysvětlila hezky
Ano, napsala to moc hezky, souhlasím .... což neznamená že nejsem matkou a milenkou
Není tady
PPavloo, proč se snažíš odvést hovor někam jinam? Že by ti to bylo nepříjemné?
Není tady
Nenašla jsem odpověď PPavly na otázku "kdo jsi?"...nebo špatně čtu?
dopsáno: má tady nejvíc reakcí a ani jendu k tématu:-(
Upravil(a) holcina (2. 3. 2010 20:08)
Není tady
omlouvám se majko, končím, už neplevelím.
holči, to bude asi proto, že nevím, jak na to odpovědět tak, aby to vystihlo, co chci. já jsem prostě já, nezahrnovala bych do toho role, který kdo máme.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
omlouvám se majko, končím, už neplevelím.
holči, to bude asi proto, že nevím, jak na to odpovědět tak, aby to vystihlo, co chci. já jsem prostě já, nezahrnovala bych do toho role, který kdo máme.
díky ...a jsme zpátky v tématu:D
Není tady
Po dohodě se zúčastněnými stranami byly příspěvky mimo téma odstraněny, ať se neplevelí jinak pěkné a přínosné vlákno
Upraveno: prosím příspěvky jen k tématu, díky!
Upravil(a) Ronja (3. 3. 2010 0:52)
Není tady
A niektorí sme okrem iných rolí ešte SPAMERI. Dúfam, že nie som
a nebudem zmazaná.
Není tady