Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 2. 3. 2010 14:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Co byste odpověděli na otázku: kdo jsi?

Ja som si zasa spomenula na svojho kamaráta Thierryho (týmto zdravím, Thierry), ktorý odmietal a odmieta prezradiť (komuľkovek), z ktorého štátu pochádza. Na ňom je vidno, že je odinakiaľ a každý sa ho na to pýta. On odpovedá, že  je z Afriky, z dediny. Je rastafarián a hovorí: "Vy Európania sa ľudí pýtate - Z akého si štátu, čo je tvoja profesia, koľko zarábaš, koľko máš rokov(alebo číslo topánok big_smile ) a myslíte si, že o tom človeku viete všetko. My sa pýtame - si z mesta, dediny alebo z lesa? Si jedináčik, z mnohých detí? Žiješ s rodinou, alebo mimo nej? Čo máš rád? Máš rád svoju prácu? Ak nie, aké máš koníčky? A podobne..." Okrem toho ešte hovorí, že africké štáty na rozdiel od Európy stanovili, vrátane hraníc, kolonizátori, a že on ich teda neuznáva. On vraj uznáva hranice kmeňov a prírodne hranice. Jeho postoj bol pre mňa novátorský a veľmi ma oslovil, hoci k rastafariánstvu mám ďaleko. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#77 2. 3. 2010 14:49

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Tak já se včera asi spletla. Prý jsem kotě stolt stolt .....manžel říkal....big_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#78 2. 3. 2010 15:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki napsal(a):

Cítím (jsem) se jako energie, zdroj energie (to zní hrozně)..součást celku, součást vesmíru (všeho kolem - jak to nazvat?). Ta energie má různé podoby - je , plyne, vyzařuje, je v klidu, srší atd..
Byla bych to připodobnila ke slunci a infrapaprskům, ale vyznělo by to nabubřele, a to nechci. Tak zůstanu u své energie - vytvarovaná energie big_smile

Vůbec to nezní nabubřele smile
Je to moc hezky vyjádřeno a je to tak stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#79 2. 3. 2010 15:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nicolas napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Já jsem Světlo Niko.
Tady a Teď i Tam smile Hlavně Tam, Tady na to někdy zapomenu...nebo spíš nejen svítím a zářím, ale i pálím a spaluju... Ale i to je někdy třeba stolt

Pochopit učení zenbudhismu a jeho výukové metody není všem vždy dáno.
Posuzovat to očima středoevropana bez hlubších znalostí je vlastně nesmyslné.

(Ta kniha byla nejspíš E.Toleho "Moc přítomného okamžiku", že?)

Ano, to je ta kniha.
Zen buddhismu nerozumím ani za mák :-) Ale ten rámec uvedení příběhu se mi tam hodil. Do klidných středoevropských (tzv. pohodářských vod) šťouchnout rákoskou a klást otázky.

wink
Niko,
mám kamaráda zenbudhistu. Pravidelně jezdí na setkání a učí se a učí.
Já také příliš nechápu tenhle způsob, ale respektuji ho. Jinou kulturu, jiné zvyky a náboženství, jiné metody. Vím, že je to přesně to, co on potřebuje a hledá a co ho "tvaruje" do "příjemné energie".
Je to nesmírně laskavý člověk stejně tak jako jeho Mistr stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#80 2. 3. 2010 15:58

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Nicolas napsal(a):

... A pak mě trkl nějaký článek, kde se mi spojilo "já, tady a teď"...

A mne "trklo" toto:
Got to ask yourself the question,
Where are you now?

Není tady

#81 2. 3. 2010 16:25

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

každý ať jedná podle svých pocitů, podle své intuice. Někdo možná po (dobrovolném!) odhození slupek najde sám sebe. Přijde na svou podstatu, o které dosud nevěděl. To je dobře.

A někdo jiný - třeba já - má pocit, že nepotřebuje nějak zvlášť hledat ve svém nitru, protože tak nějak intuitovně cítí, že o své podstatě VÍ. A taky ví v čem tu podstatu má.
A navíc mám pocit, že některé vnitřní slupky k mé osobnosti prostě patří, a já je tam chci mít a nemám potřebu ani zájem se jich násilně zbavovat, jen proto, že na tom nějaký vedoucí kursu trvá. Jsou to přeci MÉ slupky, ne jeho, tak si o nich rozhodnu já. stolt Já mu do jeho slupek taky nekecám. wink  Budu je odhazovat jen tehdy, dokud to sama pro sebe pokládám za přínosné. To není vzdorování za každou cenu. To je o nepřistoupení na manipulaci se svou duší.Jinak se mi zdá, že máme v sobě z dávných časů zakódovanou povinnou poslušnost k (někdy divným) autoritám - viz ten Nicův tzv.zenový učitel.

Nadherna slova o svobode byt sam sebou tummenupp smile Proste krasa krasa smile Verim Bloss, ze tak jak mluvis, tak i zijes tummenupp
Chce to odvahu, spousty odvahy. Ale odvaznemu stesti preje smile V odvaze je velka sila smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#82 2. 3. 2010 16:34

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Mimochodem - malé offtopic :
Jak se mají psát nicky s malým písmenem na začátku: Třeba typu javena? Mě to pořád nutí to psát s velkým písmenem, jako jméno. Psát to s malým mi je jaksi proti srsti, přijde mi to jakési neuctivé a celkově divné. Jako kdybych oslovovala někoho iveto, martine apod. Prostě mě to dělá pocitový a češtinářský problém.
Jak se mají prosím vaše nicky správně psát? Jak si přejete oslovovat a psát váš nick vy samotní co máte malé písmeno na začátku nicku?

Bloss, za sebe rikam, pis jak je Ti to nejprijemnejsi, jak to prave citis, jak nejlip Ti to jde pres pusu, proste snadno a hrave - tak to bude i mne samotne nejprijemnejsi smile
A jestli male nebo velke pismeno? lol To mi je naprosto fuk, vubec to neresim, ani se nad tim nepozastavim jak je to napsane, beru to tak jak to prijde smile. Pis svobodne a tak jak je to Tobe samotne nejblizsi, bud sama sebou, kdyz me oslovujes wink smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#83 2. 3. 2010 16:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Mě z toho zebe a ty máš teploučko. Ty máš ze slupek jiný pocit, než já. To je celý. smile
Kdo rozsoudí, co je špatně a má to někdo vůbec soudit? Jde vůbec o to, kdo to jak má, nebo o to, jak se každému z nás s tím, jak se cítí a definuje, žije? wink

Tohle je nadhernej postreh, Jav smile Proc se zabyvat (hodnotit, soudit) tim jak to maji ostatni?, kdyz pro me je nejdulezitejsi jak to mam ja sam (sama).

Není tady

#84 2. 3. 2010 16:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Toto mozna znate, mozna neznate:

http://www.overstream.net/view.php?oid=uwroijnmtfso

Není tady

#85 2. 3. 2010 16:59

Blossom
Host

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Mimochodem - malé offtopic :
Jak se mají psát nicky s malým písmenem na začátku: Třeba typu javena? Mě to pořád nutí to psát s velkým písmenem, jako jméno. Psát to s malým mi je jaksi proti srsti, přijde mi to jakési neuctivé a celkově divné. Jako kdybych oslovovala někoho iveto, martine apod. Prostě mě to dělá pocitový a češtinářský problém.
Jak se mají prosím vaše nicky správně psát? Jak si přejete oslovovat a psát váš nick vy samotní co máte malé písmeno na začátku nicku?

Bloss, za sebe rikam, pis jak je Ti to nejprijemnejsi, jak to prave citis, jak nejlip Ti to jde pres pusu, proste snadno a hrave - tak to bude i mne samotne nejprijemnejsi smile
A jestli male nebo velke pismeno? lol To mi je naprosto fuk, vubec to neresim, ani se nad tim nepozastavim jak je to napsane, beru to tak jak to prijde smile. Pis svobodne a tak jak je to Tobe samotne nejblizsi, bud sama sebou, kdyz me oslovujes wink smile

Mariposo, asi to s těmi písmeny nicky budu dělat jako doposud - jak mi to momentálně přijde pod ruku. stolt
Ale tobě bych nejraděj říkala Otakárku fenyklový - podle obrázku smile .

Mimochodem, zajímavé je to, že tu ohledně obrázků vedou početně asi kočky,  a motýli jsou  hned v závěsu....
....vlastně by i toto mohlo být  námětem na vlákno - co o vás vypovídá váš avatar (nebo atavar? teď nevím, jak je to správně... kapitulation )

#86 2. 3. 2010 17:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

...Nicolasi, tys u toho byl - prosím, můžeš nám tuto záhadu osvětlit?....

Bloss, mohu se plest, ale ja jsem to pochopila tak, ze Niko to od nekoho slysel, a onen vypravec byl akterem, tudiz pres prsty dostal on sam...

Upravil(a) ViktorkaLove (2. 3. 2010 17:02)

Není tady

#87 2. 3. 2010 17:04

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Mariposo, asi to s těmi písmeny nicky budu dělat jako doposud - jak mi to momentálně přijde pod ruku. stolt
Ale tobě bych nejraděj říkala Otakárku fenyklový - podle obrázku smile

big_smile Originalni tummenupp

Není tady

#88 2. 3. 2010 17:19

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Toto mozna znate, mozna neznate:

http://www.overstream.net/view.php?oid=uwroijnmtfso

Dobre, Mari, fakt! tummenupp godlike
Nechci zkazit kouzlo okamziku..., hm, ja se teda TAKHLE rehnim v ponekud jinych situacich, chi-chi..., a pak, nekdy aj usnu, nebo jdu pripravit neco k snedku.
Omlouvam se vsem "rozjimajicim", ale offtopic nedalo mi... pussa

Není tady

#89 2. 3. 2010 17:56

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Blos - co o člověku vypovídá avatar? To téma už tu bylo. Zčásti je to něco o člověku a zčásti něco o nás samých , co se nám v avataru zobrazuje.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#90 2. 3. 2010 18:37

holcina
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa - přijde ti divné, že někdo odpoví, že je matka, milenka, rejky manžel má dle tebe malou fantazii...prostě to mají lidi různě. Já se cítím být matkou a milenkou, jsem tím ráda a je jasné, že úplně nejvíc jsem svým já, což se nevylučuje. A že nemá rejky manžel fantazii? Z čeho tak usuzuješ? :-)

Není tady

#91 2. 3. 2010 19:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

PPavlaa - přijde ti divné, že někdo odpoví, že je matka, milenka, rejky manžel má dle tebe malou fantazii...prostě to mají lidi různě. Já se cítím být matkou a milenkou, jsem tím ráda a je jasné, že úplně nejvíc jsem svým já, což se nevylučuje. A že nemá rejky manžel fantazii? Z čeho tak usuzuješ? :-)

ale já jsem taky ráda matkou a milenkou. ale prostě bych na otázku Nicolase neodpověděla takhle. nenapadlo mě, že to tak někdo bere. překvapilo mě to a co má být ?
jinak z čeho tak usuzuju už jsem psala někde výš.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#92 2. 3. 2010 19:09

holcina
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

....
ale já jsem taky ráda matkou a milenkou. ale prostě bych na otázku Nicolase neodpověděla takhle. nenapadlo mě, že to tak někdo bere. překvapilo mě to a co má být ?
jinak z čeho tak usuzuju už jsem psala někde výš.

Nic nemá být:-)))....každý to bere jinak. Je pravda, že to je o rolích jak tu psala majkafa myslím, ale na tom taky není nic špatného, takže není proč se divit

Není tady

#93 2. 3. 2010 19:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa to myslím vysvětlila hezky stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#94 2. 3. 2010 19:13

holcina
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

majkafa to myslím vysvětlila hezky stolt

Ano, napsala to moc hezky, souhlasím .... což neznamená že nejsem matkou a milenkou smile

Není tady

#95 2. 3. 2010 19:59

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

PPavloo, proč se snažíš odvést hovor někam jinam? Že by ti to bylo nepříjemné? wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#96 2. 3. 2010 20:06

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Nenašla jsem odpověď PPavly na otázku "kdo jsi?"...nebo špatně čtu?

dopsáno: má tady nejvíc reakcí a ani jendu k tématu:-(

Upravil(a) holcina (2. 3. 2010 20:08)

Není tady

#97 2. 3. 2010 20:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

omlouvám se majko, končím, už neplevelím.

holči, to bude asi proto, že nevím, jak na to odpovědět tak, aby to vystihlo, co chci. já jsem prostě já, nezahrnovala bych do toho role, který kdo máme.

Není tady

#98 2. 3. 2010 20:12

holcina
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

omlouvám se majko, končím, už neplevelím.

holči, to bude asi proto, že nevím, jak na to odpovědět tak, aby to vystihlo, co chci. já jsem prostě já, nezahrnovala bych do toho role, který kdo máme.

díky smile ...a jsme zpátky v tématu:D

Není tady

#99 2. 3. 2010 20:37

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Po dohodě se zúčastněnými stranami byly příspěvky mimo téma odstraněny, ať se neplevelí jinak pěkné a přínosné vlákno smile

Upraveno: prosím příspěvky jen k tématu, díky!

Upravil(a) Ronja (3. 3. 2010 0:52)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#100 2. 3. 2010 21:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A niektorí sme okrem iných rolí ešte SPAMERI. big_smile Dúfam, že nie som offtopic a nebudem zmazaná. grater kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí