29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zen buddhističtí učitelé svým začínajícím žákům kladou často otázku: kdo jsi?
Při jejich spoustě odpovědí na jiné otázky si člověk myslí, že odpovědi jsou často naprosto nesmyslné - alespoň na první, druhý či třetí pohled (například na otázku, co je v zenu meditace je jedna z odpověďí: v zenu není o čem meditovat )
Co byste odpověděli vy na otázku, kdo jsi? (samozřejmě kašleme na nějaký zen a pod.).
Není tady
Jsem žena,matka,manželka,dcera,sestra,teta,švagrová,snacha,kamarádka,kolegyně..........
Není tady
Človák.
Není tady
jsem postava v loutkovem divadle
Není tady
Já jsem Já.
Upravil(a) majkafa (1. 3. 2010 14:53)
Žena, matka, kamarádka... jsem jaká jsem...
Není tady
bohyne, lepsi z nejlepsich!
Upravil(a) baba.jaga (1. 3. 2010 14:17)
Není tady
Já (ikdyž se už opakuji...)
Není tady
odpověděla bych svým křestním jménem
Není tady
Mé problémy se zaměstnáním se táhnou tak neuvěřitelně dlouho, že bych odpověděla: Nikdo, ještě menší a šedivější a zplihlejší, než ta nejubožejší myš.
Není tady
jsem celkem spokojený člověk
Není tady
PS: ta otázka vlastně možná patří spíš na duchovní (filosofickou).
Ale koukám, že je stejně dobře vhodná i na psychologickou diskusi.
Není tady
Kdo jsem?-žena :-)
Není tady
vědomí
Není tady
já bych odpověděla že jsem to, co je mým zaměstnáním.
(Protože chtě nechtě tím dost žiju).
Konkrétní profesi tu nebudu zmiňovat
Není tady
pencila napsal(a):
já bych odpověděla že jsem to, co je mým zaměstnáním.
(Protože chtě nechtě tím dost žiju).
Konkrétní profesi tu nebudu zmiňovat
... že by písařka?
Není tady
...žena...
Není tady
Dokonalá a celistvá duša, momentálne recyklujúca v hmote. Je to dosť duchovné?
Upravil(a) Selima (1. 3. 2010 17:48)
Není tady
Jsem jedinecny original-zadny jiny neexistuje!
Není tady
žena, matka, milenka ...a jsem moc ráda, že to tak je
Není tady
Časť celku? Súčasť vesmíru? Kúsok hviezdy? Všetko a nič
Není tady
Pozn.: to já nevím, jestli to je dosti duchovní :-)
Myslím, že člověk může odpovědět buď do té míry, do jaké poznal sám sebe. Nebo odpoví, čím chce být. Nebo tak, co si myslí, že se hodí říct. Nebo, že se identifikuje s nějakou svojí rolí, kterou ve svém životě žije nebo mu ji okolnosti "vnutily".
Před pár lety, kdy jsem tu otázku zprostředkovaně zažil a zenový učitel nad každou odpovědí (která byla dle něho "špatná") jen švihl bolestivě rákoskou, jsem z toho byl úplně rozhozený. A napadaly mě především mé role, které jsem tehdy žil.
Není tady
přijde mi docela zvláštní, že někdo píše, že je manželka, matka, milenka, kolegyně atd
Není tady
Jsem tim, cim chcete, abych byla...
Není tady