|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ahoj všem, poradil by mi někdo, jak vyčistit stříbrné šperky, aby byly zase jako nové? Uvítám babské i nebabské rady
) A na vyleštění zlata taky něco existuje? Předem díky za rady 
Není tady
Nevim jak na zlato, ale na stribro 100%-ne pusobi popel z cigaret, treba na vatcku, a lestit a lestit a lestit, stribrne prstynky, ktere jsem omylem vymachala v savu ( a ony zcela zcernaly), byly jako nove....
Není tady

To zní zajímavě a levně...díky Viktorko 
Není tady
Napis potom, jestli to zabralo...
Není tady
Existuje vata na čištění. Jinak v každém slušném zlatnictví šperky čistí ultrazvukem a čím kvalitnější a prosnulejší tak tím se platí za čištění méně.
Není tady
Má chytrá knížka píše - stříbro vložíme na 30 min do kys.mléka, pak opláchneme teplou vodou a vytřeme do sucha.
Jinak vím že se dávalo do kastrůlku stříbro, alobal a sůl a nechalo se to projít varem.
Není tady
misha88 napsal(a):
a ještě kyselinu citronovou ..
Tu prý obsahuje i nový JAR - takže i on docela pěkně pomáhá (vody jen malinko).
A pak mechanicky leštit. Papírovým ručníkem či kapesníčkem, leštit a leštit...
Taky jsem slyšela, že stříbro se dá čistit i pastou na zuby.
Nemám vyzkoušeno, ale když už, tak spíš než Fluoru bych asi použila nějakou bílou.
Klidně tu nejlevnější... 
Není tady
EXISTUJE VODA NA CISTENI STRIBRA KTERE SE DA ZAKOUPIT V DROGERII
Není tady
V drogerii koupíš za cca 30 Kč příslušnou vodičku a podle návodu na zadní straně namočíš anemusíš nic mechanicky čistit, vodička ti vydrží na dlouho
Není tady

Vy jste hodný, moc děkuju za všechny rady
) napíšu pak zda a s čím jsem uspěla...
Není tady

Zkusila jsem ten popel z cigaret a vypada to dobře, uvidíme, jak dlouho ten lesk vydrží 
Upravil(a) Nikiniki26 (28. 2. 2010 22:56)
Není tady

Nikiniki26 napsal(a):
Zkusila jsem ten popel z cigaret a vypada to dobře, uvidíme, jak dlouho ten lesk vydrží
Na čerstvém povětří DLOUHO - v zaprděné místnosti začne stříbro dříve či později černat, protože sirovodík
ve vzduchu má na svědomí, že se povrch stříbra potahuje černým sulfidem stříbrným... 
Není tady
Vachu napsal(a):
Nikiniki26 napsal(a):
Na čerstvém povětří DLOUHO - v zaprděné místnosti začne stříbro dříve či později černat, protože sirovodík
ve vzduchu má na svědomí, že se povrch stříbra potahuje černým sulfidem stříbrným...
Vachu, už vidím mé představy
, jak uvidím někoho, kdo má zašlé stříbro
.
Není tady

Romča napsal(a):
Vachu napsal(a):
Nikiniki26 napsal(a):
ve vzduchu má na svědomí, že se povrch stříbra potahuje černým sulfidem stříbrným...Vachu, už vidím mé představy
, jak uvidím někoho, kdo má zašlé stříbro
.

Není tady