|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahojte holky, myslíte, že bych se tu k Vám mohla vetřít? Resp. nevím, kam jinam.... Už jsem sem pár příspěvků psala, ale jinak si tu spíš jen čtu. Občas by mi ale bodlo si taky trošku pokecat a poradit se třeba....
Momentálně jsem na Clostillu (v nejnižším dávkování 1-0-0), jsem 17DC a mám dojem, že Clostil nezabral, že ovu doteď nebyla. Můžete mi někdo napsat, kolikátý DC cca jste měly ovu po Clostilu, pokud fungoval? Je možné, že ještě bude, nebo spíš už moc ne? Cyklus mám spíš delší, vždycky přes 30 dní, a ms občas dojde, občas až po vyvolávačce... Clostil jsem brala 5.-9. DC. A ještě by mě zajímalo, jestli vás v cyklu s clostilem taky nějak víc bolely asi vaječníky? Mě teď posledních pár dní pobolívá břicho na stranách (řekla bych, že se to střídá, což je mi trochu divný, že mě bolí obě strany), a jakoby mě tam trochu tlačí.... tak nevím, jestli je to normální, že vaječníky po dlouhé době nečinnosti musí trochu makat, nebo může to být blížící se ovu? Ale zas už to trvá pár dní, ovu testy negativní, teplota spíš dole.... Pak mě ještě napadla cysta po tom clostilu.... Na UTZ si mě dr. nepozval, př. týden tam mám jít na kontrolu, ale vrtá mi to pořád hlavou (já se bohužel asi ještě stále nepřenesla přes tu první fázi a nesmířila se s tím, že to prostě samo jen tak nepůjde, takže mám z toho furt trochu depky a hrozně se bojím, že to třeba nepůjde vůbec, zatím si to pořád nedovedu představit. Takže o tom pořád hodně přemejšlím a všechno děsně řeším (asi víc, než je zdrávo, řekla bych
).
Tak pardon, že sem vám sem tak vpadla, nevěděla jsem kam jinam. Když sem si založila vlastní téma, většinou mi tam nikdo moc neodpověděl
.
Není tady

ahoj Falko,
je podivné, že když ti dr. napsal Clostil, že si tě taky nechtěl zkontrolovat, jak na něj reaguješ, bývá to docela běžné... a přece jen, právě kvůli těm cystám si to dr. chtějí ohlídat.
Já jsem reagovala taky špatně, měla jsem ovulaci třeba až 17.DC, po pregnylu.
Nezoufej, sice bych ti přála, aby Clostil byl to poslední, co pro
budeš absolvovat, ale kdyby náhodou ne, je ještě spousta možností a cest, jak si k miminku pomoct.... obecně platí, že definitivně zůstává bezdětných asi jen 10% všech párů, které se s neplodností léčí.... to my přece nebudeme 
tak se netrap, ono se to nakonec povede, neboj, jen to někdy trvá déle a někdy hooodně bolí... bohužel vím, o čem mluvím 

Není tady
Ahoj Popelko,
díky za odpověď. Mě přitom tohohle doktora doporučila známá, že je fakt dobrej, proto jsem k němu přešla, přitom to mám k němu hodinu přes celou Prahu.... On totiž nemá utz v ordinaci, mají ho sice na patře, ale dělá ho jiný lékař... takže by mě na něj musel speciálně poslat. On mi akorát říkal, ať měřím teploty a přijdu pak k němu s grafem...Ale právě že si čtu, že většina holek na utz po clostilu chodí, tak mi to přijde divné, asi se ho na to na kontrole zeptám (když já mám vždycky takovej blbej pocit, že jim jako radím...). A i na ten Pregnyl se ho zeptám.
Jinak já právě obdivuju holky tady, že to dokážou pořád ustát a myslet pozitivně, já vlastně za sebou nic nemám a trochu se furt utápím v depkách... Mimčo už si přeju fakt strašně moc, není mi taky nejmíň (i když zas tak moc taky néé), a nějak mi nejde se soustředit na nic jinýho. Ale snad až bude hezky, tak to zas trochu přejde....
A myslíš teda, že ty bolesti jsou normální? Měla jsi je taky třeba před ovu po clostilu? Mě totiž občas pobolívalo břicho i jiné cykly, bez clostilu, ale podle teplot jsem ovu neměla.... cysty ale asi taky ne, na utz vypadalo všechno ok.
Není tady

Ahojte holky, co se týká Clostylu, tak já ho teď taky beru. Úplně poprvé jsem ho měla asi 3 cykly, když jsem začala docházet do CARu. Bohužel moc nefungoval. Poté následovalo 1xIUI a 2x IVF. V 0809 byla revize a od té doby nic moc. Ted mi zkusili ten clostyl právě zase dát, ale upřímně mu moc nevěřím. Když u mě tenkrát nezabral, pochybuju, že nyní ano. Ty bolesti mívám taky, už dlouho, jen jsem dlouho nevěděla, že je to "OVU", no magor 
. Nejsem doktor, ale podle mého doktora trpím anovulací, takže proč jsou ty bolesti, nevím. Pravda je, že jsou každý měsíc přibližně v půlce cyklu, takže se tam asi něco děje, byť to asi není správná a plná OVU. Myslím, že na někoho prostě ten Clostyl nepůsobí a bohužel já osobně jsem asi jedna z nich. Kéž by více fungovaly aspoň ty injekce, u nich bohužel taky moc nereaguju........ 
naskočilo, 4.8.09 revize
, KET 24.11.09 zrušen, imunologie OK, příprava na 1.a 2.IUI stopnuta, 3.IVF prozatím u ledu, vypadá to na změnu CAR 
Není tady

Falko, já jsem až tak úplně nemyslela bolesti fyzické, ikdyž po tom Pregnylu jsem ovu taky spolehlivě cítila...
kolik ti je, jestli to chceš teda prozradit ? 
Orchi, já na Clostil taky nereaguju nijak závratně, ale neboj, ono se to poddá, my prostě nakonec vyhrajeme tenhle svůj nelehký boj 

Není tady

Popi, já vím, ale to čekání je na Chocholouška, co? 

Popi, může se zeptat, jak dlouho ten Clostyl beres? Pořád ho zkoušíš? Nezkoušíš k tomu i něco jiného? Jestli jsem vlezlá, tak mě neřeš 
naskočilo, 4.8.09 revize
, KET 24.11.09 zrušen, imunologie OK, příprava na 1.a 2.IUI stopnuta, 3.IVF prozatím u ledu, vypadá to na změnu CAR 
Není tady
No jo, to já budu mít asi podobné, taky zhruba v půlce cyklu mívám něco jako ovu bolesti, ale přitom podle doktora ovu není. Ale nikdy to nikdo nezkoumal na utz, jen podle BT, a to mě to třeba na fertility friend vyznačilo, že ovu byla, ale dr. říkal, že ten vzestup teploty není dostatečný, tak nevím. Kdybyste chtěly mrknout, tak grafíky mám tady: http://www.fertilityfriend.com/home/2cc585 Asi se ho fakt zeptám na ten utz.
Jinak je mi 29, za pár měsíců 30, a dítě zatím žádné nemám
.
Není tady

Orchi, ne vůbec nejsi vlezlá, já jsem měla Clostil vlastně jen chvíli.... V prosinci 2008 a lednu 2009, první cyklus 2tbl denně, měla jsem jeden folikul tuším 16.DC velikost 18mm.... podruhé jsem měla 3tbl. denně, ani prd.
potom na konci ledna mi nasadili ke Clostilu Metformin, který měl pomoct vaječníkům dodat energii na lepší dozrávání vajíček..... první cyklus, spolu s 3tbl. denně to trochu fungovalo, byl zase jeden folikul 18mm..... podruhé zase prd a vořech.
dále už jsme to nezkoušeli, podle dr. to nemělo smysl.
pak přišlo na řadu IUI s Menopurem, nooo tam se něco urodilo, asi 2+1 folikul, ale nic z toho nebylo.
V prosinci jsem už měla IVF, s Gonalem, měla jsem asi 20folikulů, 8 vajíček, oplodnilo se 5 /ISCI/, přežilo do stádia blastičky jen jedno embryjko. bohužel, opět neúspěch.
a co jsem zkoušela ? při Clostilu už jsem to nemíchala s ničím, kromě listovky a Calibrum Babyplanu. Dříve jsem ale zkoušela kde co.... Gynex, další bylinky, Mojžíšku, nejnověji beru kořen Maca a Sarapis.
taky jsem měla mikroskop ke zjištění ovu, měřila BT, stála pomalu na hlavě po sexu
prostě jsem takový malý pokusný králík 
dneska už jsem smířená s osudem, zkusím ještě tu LPSK se skarifikací (naříznutí obalu vaječníků) -- asi, pokud najdu odvahu. a pak.... děj se vůle boží 

Není tady

ahoj Falko, vůbec se tím netrap. Myslím, že ty bolesti k tomu prostě patří. Já tam podle utz ani podle laparo nic špatného nemám - žádné srůsty, cysty, nic takového. Stejně ty bolesti mívám. Někdy je to horší, někdy zase lepší. Jednou jsem to říkala doktorovi a prý jestli to není močák 

. No, myslím, že to by ženská poznala. Z gyn.hlediska tam je ale vše v pořádku. Takže to beru tak, jak to je
Mě bylo teď v únoru 30 a taky ještě žádné dítko nemám, i když, kdybych neměla v srpnu ZT, už jsem mohla mít 

naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady

jééé falko, co bych za to dala, kdyby mi táhlo teprve na 30.... mě bude v létě už 32
a taky jsme v naší domácnosti zatím jen 2 

Není tady

Popi, koukám, že toho už máš také za sebou hodně
. I tak musíme obě věřit (a všechny snažilky tady), že to jednou vyjde a to pak bude bomba!! 
Jen musíme ještě chvíli počkat. Je zvláštní, že nejdřív to člověk nechává na doktorech, pak zkouší kde co a pak se dostane do fáze, kdy to neřeší 

. Já už jsem na rozhraní druhé a třetí fáze
. Začala jsem teď s tím Gynexem, tak uvidím...Mojžíšku už občas vzdávám, někdy mi to cvičení každý den nevyjde..když přijedu v 10 večer domů, tak jsem KO. V sobotu jdu holky na kontrolu, jak reaguju na ten clostyl, tak se tam na férovku zeptám, jestli ty PCO teda podle nich mám nebo ne. Já totiž se stimulací ani nemívám moc folíků. A vajíčka byly jednou 2 a podruhé 3. Takže žádná sláva 
naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady

Orchi a kolik jsi měla folikulů, při té stimulce ? protože těch bývá právě více, než je průměr.... bohužel, značná část prázdných.... a kromě toho vajíčka taky nebývají nic extra...

Není tady

Popi, upřímně si to moc nepamatuju, ale moc jich nebylo..jestli 5 nebo 6? A jak jsem psala, vždycky málo vajíček. Kolik těch folíků bývá u toho PCO? Asi víc, ne? Tys psala že 20? Já ti fakt nevím, jestli trpím anovulákem nebo tou PCO. Já mám totiž takovýho doktora, kterej je trochu nemluvnej..a já káča pitomá se vždycky na něco zapomenu zeptat 

naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady

no tak to vypadá, že nebude klasický PCO.... aspoň podle toho, co mi říkal dr. kdy fakt jakmile se začne stimulovat, tak je hukot, mnohem častěji se objevuje třeba OHSS, protože těch folikulů bývá opravdu hodně .... tuším Fidorka, ta jich měla snad 30 /nechci kecat/ - ta má ale taky diagnostikovaný PCO.
nemluvný dr. je peklo, to jsem si zažila teď s přítelem ve špitále se zlomeným obratlem.... a myslela jsem, že mě se ten dr. dostat do ruky, tak ho asi majznu 

Není tady

No s nemluvnýma doktorama je to fakt peklo! 
Oni nás kolikrát berou už jako zboží, chápu to, ale je to na budku 
Doufám, že je příťa v pořádku...
Párkrát jsem byla na kontrole u jiných doktorů, víš, jak to v CARech chodí. To byla taky síla 
, ale co naděláš, viď
Jedna doktorka byla fajná, byla starší a moc hezky se mnou mluvila a všechno mi vysvětlovala. Druhá doktorka je nějaká cizinka, za každým slovem říká dobře? dobře? Taky sranda
a další byl mladej doktor, ten byl zase nějakej přísnej...a docela negativní (přišlo mi, že to z něj nějak vyzařuje bo co). No a k tomu mám toho svýho nemluvnýho, je fajn, je taky starší, hodnej, občas má super dobrou náladu, občas je na zabití, ale je příjemnej
I když, když jsem byla v tom červnu těhu, tak já skoro skákala radostí a on jen suše prohlásil - no, ještě nepředbíhejme, počkáme do těch 3M, jestli bude všechno ok, prý - to jsme měli docela štěstí, co? Že se to chytlo...a pak, když mi oznamoval, že tam už nic není a já myslela, že umřu, tak byl najednou zase samej úsměv...tak ti nevím...někdy je to těžký, ale chápu, že to jsou taky jenom lidi a někdy prostě nemají svůj den! 
naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady

jo já to taky nemusela, když jsem při každé návštěvě narazila na někoho jiného..... v CARu..... protože to bylo pak pořád jenom "to si bude řešit pan doktor" "do toho já nebudu zasahovat" apod......
teď jsem ale přešla k dr. který sice nehraje takového suveréna jako ten původní, ale je fajn a když se zeptám, tak všechno podrobně vysvětlí
... a snad je i profík, když je co chvíli kdesi v Amíku a jinde na nějaké konferenci 
a snad nás taky dovede ke kýženému cíli 

Není tady

Určitě Popi! Přeci pro to všechny děláme maximum
Také chodím na reiky masáže k jedné paní tady v Praze. Ta mi říkala takovou milou věc, docela se mi líbila, že ty miminka nad náma někde lítají a ty svoje rodiče si vybírají a že když už si nás jednou jedno miminko vybralo, že se to určitě stane znovu
Je to pro mě trochu "pobožný či nadpřirozený", ale bylo to hezký a milý gesto
K té paní od nás z práce chodilo asi 8 holek a z toho všechny, co chtěli otěhulit, tak otěhulily
Prý už žádnou těhuli nemá, bo se všichni už narodili, tak mám prý být další 

naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady

Orchi, tak o těch dušičkách jsem taky slyšela...
a musím říct, že mě se to jako teorie líbí a jen doufám, že nás si taky nějaká nakonec vybere a bude s námi chtít zůstat .... zatím se to nestalo.... 

Není tady

Ale stane Popi, už si nás určitě nějaké to dítko nebo dítka vyhlídly
Mě se to právě taky moc líbilo, bylo to hrozně příjemný
Nezkoušela jsi taky už nějaké masáže? Vím, že jsi psala o Mojžíšce....ale něco jiného? 
naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady
mala.popelka napsal(a):
jééé falko, co bych za to dala, kdyby mi táhlo teprve na 30.... mě bude v létě už 32
No tak ja se jdu zabit s 34 lety
dik ste tomu daly dámy 
bych prosila mluvit ,ze jsme MLADE 

Není tady

sima 75 napsal(a):
mala.popelka napsal(a):
No tak ja se jdu zabit s 34 lety
dik ste tomu daly dámy
bych prosila mluvit ,ze jsme MLADE
No nic jdu se zabít s Tebou
přeci jen si o půl roku mladší
kruci ten čas tak rychle letí....
Není tady

jasně, jsme MLADÉ, KRÁSNÉ, PERSPEKTIVNÍ

Není tady

Viď Simi, mě právě taky, úplně mě to pohladilo
a jak je? Co ta tvoje dlouhá MS? Stále se drží?
a mladý jsme holky přece vždycky, ne? I kdyby nám bylo 50, pořád to budeme slavit, jako by nám bylo 25 
no ne?
naskočilo, 4.8.09 revize
Není tady
Ahojte se schovavate ,ale ja vas videla ,hele Popi co ten prostrednicek 
at te nenecham vykat

Katul cau 
Falko ahoj klidne se pridej pis a ptej se
ja u clostilu mam treba mega bolesti vajecniku
jinak Falko byl ten pekny pes z nekonecneho pribehu 
Není tady