Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 16. 2. 2006 11:35

Anami
Host

Výstava o Karlovi IV. na Hradě - ale 270 Kč vstupné!?!

Myslela jsem, že se mi to jenom zdá, když jsem to slyšela dnes v rádiu, kolik stojí vstup na tu výstavu pro dospělou osobu, co dnes otevírají v Prae v Obrazárně Hradu. Na tu výstavu jsem chtěla jít i s dětma - ale za tu cenu? Ještě tak v koutku duše doufám, že tam bude nejaké rozumně rodinné vstupné. Jinak si myslím, že by to mohla být skutečně hezká výstava. A to ještě říkali, že na té výstavě nechtejí vydělávat.
Nebo se to zdá jenom mně, že je ta cena příliš vysoká? Anami

#2 16. 2. 2006 14:36

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

Re: Výstava o Karlovi IV. na Hradě - ale 270 Kč vstupné!?!

Anami, myslím, že na Prahu jsou to normální ceny... ale naprosto souhlasím, že pokud si chce rodinka udělat výlet za kulturou, tak pro 2 dospělé a třeba 2 děti to jsou pěkné pálky...

Není tady

#3 23. 2. 2006 23:10

Mgr.K
♥♥♥----

rodinne vstupne 500 Kc... vzhledem ke skvostum, ktere tam lze videt mi ta cena prijde docela primerena...

Není tady

#4 24. 2. 2006 8:01

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

bohužel i s 500 za rodinnou vstupenku si myslím, že je to cena naprosto přemrštěná. Věřím, že jsou tam k vidění zajímavé a krásné exponáty, ale osobně bych jen za výstavu 500 pro svou rodinu nedala....

Není tady

#5 5. 3. 2006 16:18

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Cena te rodinne stupenky je asi primerena... Otazka ovsem je, kolik rodin ji za ucelem "vychovy svych ditek", nebo "rozsireni si duchovniho obzoru rodicu" - skutecne da radeji, nez napriklad tu stejnou castku za 4 listky do multikina na americky konsum a emoce vseho druhu... Tam se jim to evidentne neprimerene nezda... "Quo Vadis..."

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#6 5. 3. 2006 16:19

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mgr.K napsal(a):

rodinne vstupne 500 Kc... vzhledem ke skvostum, ktere tam lze videt mi ta cena prijde docela primerena...

Byls tam Mgr. K?

Není tady

#7 6. 3. 2006 21:06

Šárka Junková
♥♥-----

No já nevím...jako nepražanda konstatuji, že kultura je v Praze drahá. Když tam jedu s dětmi na výlet , nemůžeme si kolikrát dovolit ani návštěvu Hradu, Zlaté uličky atd...všude se platí a ne málo. Já vím, že jsou tam skvosty, ale myslím, že když je nevytvořili dnešní lidé, neměli by za ně brát. Jasně, údržba je drahá, ale to jsme zatraceně tak chudý národ? To by nešlo platit z daní? Mne to zlobí. Kultura (na rozdíl od jídla, knih atd... to je všude plno slev) v Praze je pro našince drahá, to mi nikdo nevymluví.

Není tady

#8 7. 3. 2006 17:35

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo, Sarko, to ci pises  ma hlavu a patu, ale vis, ze s e rika, "v Praze s e zije blaze"... jakoze jsou tady snad o neco vyssi platy a pod. No pak je daji tedy na takoveto vystavy lide, pry je tam pres vikend plno, to jsou asi ty rodiny s detmi, a pres tyden nikdo...

Není tady

#9 31. 3. 2006 16:02

M
♥♥-----
Místo: Plzeň

Včera jsem tam byla... měla jsem skupinovou slevu se školou - platila jsem 80 Kč. Je to spíš pro lidi, kteří se o to zajímají, pro děti to není nic moc. A neměli jsme tam odborný výklad, takže nic moc

Marta

Není tady

#10 31. 3. 2006 16:35

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Juraj napsal(a):

Jo, Sarko, to ci pises  ma hlavu a patu, ale vis, ze s e rika, "v Praze s e zije blaze"... jakoze jsou tady snad o neco vyssi platy a pod. No pak je daji tedy na takoveto vystavy lide, pry je tam pres vikend plno, to jsou asi ty rodiny s detmi, a pres tyden nikdo...

Juraji, jakože jsou tam snad o něco vyšší platy ??? big_smile dovol abych se zasmála... do smrti nezapomenu když před asi 5 lety přijela sestřenice z Práglu, plkali s našima... došlo i na mzdy tady na Moravě (jsem od Ostravy) a když jí tatín řekl, kolik bere jako výpravčí u ČD po 20 letech makání soboty, neděle, noční, svátky, pátky.... prohlásila, že ona mu raději svůj plat ani nebude říkat, protože by s ní už nepromluvil... a že za ty peníze by v Praze nevstala do práce ani ženská... Prostě Praha je stát ve státě a nikdo mě nepřesvědčí o opaku...

k tématu.... 270,- korun za vstupné je fakt síla, i kdybych chtěla historii poznávat sebevíc, přijde mi, že ceny v Praze jsou dělané tak pro turisty...
Je skvělé, že Zlatá ulička je zpoplatěná... chápu, že se musí opravovat...chápu, že to stojí nemalé peníze...
ALE... měli by si oni příslušní úředníci, co o tom rozhodují, uvědomit, že takovýmito kroky znemožní návštěvu muzeí, galerií, zámků, hradů a dalších nepochybně skvostných historických památek střední a nižší vrstvě, která prostě nemůže dát 300,- korun za něco, co sice pro ní má přínos, ale je to docela velký krajíc z jejího platu...
Naprosto souhlasím se Šárkou.... Navíc, kdyby vstupné stálo stovku, třeba by si třikrát tolik lidí řeklo, že jim to za to stojí a šli se podívat, takhle se jejich řady zúží jen na naprosté nadšence a zahraniční turisty... No jo, jenže pro ně je 10 euro jako pro mě 20 korun sad

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#11 6. 4. 2006 11:37

petrželka
♥♥♥♥♥--

K té vstupence na Karla prý dávají i CD s exponáty. Myslím, že by bylo lepší dát rozumnější vstupné a CD by si  mohl koupit jen ten, kdo o to stojí...!

[url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;6/st/20061229/n/Karol%EDnka/k/d1d7/age.png

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;122/st/20090730/n/Pep%EDk/k/4918/age.png

Není tady

#12 6. 4. 2006 12:18

návštěvník
Host

myslím, že výstava je unikátní a za 500,- stojí (když půjdeš s dětma v Praze do kina tak tě to nevyjde o moc levněji... navíc je součástí vstupu cd, které se (nejen) dětem může třeba v budoucnu hodit.  tady je docela dobré povídání http://www.rozhlas.cz/kultura/vytvarne/_zprava/229845

#13 7. 4. 2006 9:48

Týna
♥♥-----

Podle mě je diskuze zbytečná, protože vstupenky na výstavu jsou již vyprodané a o prodloužení se neuvažuje. Takže kdo na to měl, už si je koupil.

Není tady

#14 10. 4. 2006 12:04

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Malá Popelko, jo jasně, my Pražáci přehazujeme prachy vidlema a už nevím, za co bychom ty kvanta peněz utráceli. Drahé děvče, někdy se podívej třeba na ceny bytů nebo nájmů v Praze, na ceny potravin, oblečení, atd.atd.atd. a pak si myslím, že tě ty iluze přejdou.

Není tady

#15 11. 4. 2006 15:41

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Tiino, no joooo, si myslíš, že jsem nikdy v Praze nebyla ? neříkám nájmy.... ale potraviny jsou tam NYMLICH tak na stejné cenové hladině jako tady, pokud tedy nejdeš pro mlíko na Václavák... dokonce vím, že třeba Kunínský jogurt jsem viděla levnější než u nás...a to ho mám za humny...

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#16 13. 4. 2006 18:11

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Tiina napsal(a):

Malá Popelko, jo jasně, my Pražáci přehazujeme prachy vidlema a už nevím, za co bychom ty kvanta peněz utráceli. Drahé děvče, někdy se podívej třeba na ceny bytů nebo nájmů v Praze, na ceny potravin, oblečení, atd.atd.atd. a pak si myslím, že tě ty iluze přejdou.

Ano,to je pravda,my Pražáci máme na prachy ve dvoře stodolu a průměrnej plat prodavačky je tady 20000.-Ale oni počítaj i vedoucí prodejen v Pařížský.
Bydlíme ve státním bytě 2 generace, protože na svůj plat nikdy nedostaneme hypotéku, nájemné je 6.800,- a to tady mamka bydlí 53 let, má 40 let odpracováno, vychovala sama 2 děti a ted má důchod 5500.To je luxus?
Tramvaj stojí 20,- a ty vstupy přece platíme i my, Pražáci.
A co se týče té výstavy, nezdá se mi to hodně. Člověk by to měl dát spíš, než za hamburger, to fakt vidíš jednou za život. Chtěla bych vidět i Korunovační klenoty, to přece stojí i za ty prachy, ne?
A ta výstava je už bohužel vyprodaná.
Ale jedna věc je fakt: že at je to tady drahý jak chce, tak bych nechtěla nikdy žít jinde.

Není tady

#17 17. 4. 2006 11:54

maruškakyt-7
Host

No, jako rodina bychom se tam chtěli taky podívat, jenže my jsme taková větší rodinka- 2 dospělí a 4 děti- teda tomu nejstaršímu už je 16 let. Platilo by rodinné vstupné 500,- i pro nás?

#18 17. 4. 2006 18:02

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

maruškakyt-7 napsal(a):

No, jako rodina bychom se tam chtěli taky podívat, jenže my jsme taková větší rodinka- 2 dospělí a 4 děti- teda tomu nejstaršímu už je 16 let. Platilo by rodinné vstupné 500,- i pro nás?

Ono už je to vyprodaný, takže máte smůlu.Ajá taky. Dost mě to mrzí, těšila jsem se tam od začátku,konečně nedělám non-stop a už to není.
              grater             grater           grater

Není tady

#19 19. 4. 2006 8:34

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

před pár lety jsem byla na Pražském hradě na výstavě 10.století architektury, kterou spoluvytvářela moje kamarádka a vstupné bylo stejné, ne-li vyšší, měli jsme rodinné vstupné, což se vyplatili a ten zážitek mi za to stál, takže bych dala i tyto peníze za Karla IV. pokud je vyprodáno, tak to mě opravdu mrzí, protože bych to ráda viděla. Měla jsem pocit, že tato výstava trvá déle, no co, snad bude další. Mám to do Prahy přibližně 170 km a jezdíme tam s dětmi pravidelně na akce, byli jsme na otevítání obřího akvária, vstupenka stála 80 Kč, zdaleka to ale nesplnilo moje očekávání. Takže ty ceny se tak pohybují. Když jdu do multikina, tak taky zaplatím 125 Kč za lístek.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#20 20. 4. 2006 10:43

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Dana: Akvarium na Výstavišti je pěkný, ale myslela jsem, že to bude větší.Akdyž to máte tak daleko, to je pak člověk zklamanej ještě víc..
A ještě k tomu Karlovi IV.:Včera říkali, že výstava je prodloužena do konce května, ale vyprodaná. To je v pytlíku...

Není tady

#21 26. 5. 2006 22:39

geisha
♥♥♥♥---

na tu vystavu jsem mela jit se skolou(pak mi to bohuzel prekazila praxe) a predstavte si, ze skolni vstupne bylo 80,- !!!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí