|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojda děvčata omlouvám se, ale nějak nestíhám malá spí jen jednou denně a to teď a pak mi visi furt za pr... a hlavně mi vyhází půjku kuchyně
pak leze do koše to se naučila otvírat tu skříňku pod dřezem a vzdor to je u nás taky už prostě zkoušej co povolíme a co neeee.
Teda něco jsem dočetla tak jen to co mi utkvělo v hlavě.
Cass já jsem ten pytlík na čůrání měla na Elišku v nemocnici a můžu ti říct očistec, protože jak jí ho přilepíš tak stejně pořádně netěsní a jak jí dáš plínu tak je skoro vše v plíně mi to zkoušeli 5x a pak jsme to vzdali
. Tak přeju více úspěchu u kluků je to lepší.
Jinak koukám, že marodi jak velcí tak i malí všem posíláme moc sil na brzké uzdravení 
.
Fi to jsi mě pobavila stím babyboxem a na jednu stranu zaplať bůh, že je to ta 6.nemoc a nic horšího
.
Yveto ať autíčko slouží a jste všichni spokojení
.
No a vís si nepamatuju 
Musím zabalit věci na zítra jedeme na celý den pryč a v neděli mají přijet naši to zas potřebuju péct, barvit vajíčka a uklidit na pondělí ach jo jak to stihnu to nevím jo a ještě uvařit oběd no tak to abych se rozkrájela 

Není tady
Jinak nám včera přivezli tu skulazku a ty gumové návleky na botky a taky jsem se konečně objednala na kožní, aby mi zkouknul pihy páč jich mám docela dost a některé se mi nezdají.
Není tady

holky ten pytlík jsem dostala od dětské včera, ale zkonstatovala, že ho mám zatím nechat a uschovat pro případné pozdější použití, že si myslí, že to bude něco nahoře (viz ten krk, atd.)
nicméně ... pořád horečky, noc nanic, večer ani nepsat, prostě pořád valím Nurofen nebo Panadol (Paralen)
nechce už skoro nic jíst, z čípků jsem přešla na sirup, a mám pocit, že z toho dostala průjem, pít taky moc nechce, zkouším do ní už nahusto šťávu od Hami nebo Hippu, nic jinýho mi nepije ... včera vypila hruškovou a tak se pos. ... chuděrka moje malá, xakru, kdy tohle už konečně přejde???
večer jsem jí musela dát Diazepam, měla už 38,8 a pouštěla se do ní i zimnice 
jinak ale už regulérně chodí ... vždycky si doleze k něčemu, čeho se ráda drží a když natáhnu ruce a dřepnu si, pustí se za mnou po dvou i přes celej obývák (a že je velikej)
no jak je jí teď blbě, tak je na mně pověšená od rána do večera, včera jsem byla celou noc s ní, dala jsem si jí k nám do postele, nechtěla jsem ji nechat spinkat samotnou, i když má postýlku blízko postele, i tak jsem byla radši s ní, stejně jsem se furt budila strachy, sahala na čelíčko, hladila ji, když se mlela, 2x dávala sirupy, atd. - však to znáte
omlouvám se, že nereaguju na nic, nemám šanci dočítat, jsem ráda, že se napiju nebo si dojdu na záchod a i tak to stojí zaprd ... teď se mi honí hlavou myšlenky typu jestli jsem měla být vůbec máma, protože z tohohle strachu o Verunku teda budu šedivá - a možná už zejtra, normálně mě to úplně sžírá ty obavy
Upravil(a) Cassiopeia (2. 4. 2010 12:07)
Není tady
čau holky,
marodům přeju zdravíčko.
Cass - zkus koupit toho Kulíška, je fakt dobrej i při teplotách, a hlavně je to vlastně fyziologickej roztok, takže aby měla dostatek tekutin, zavodňuje tělíčko. Vojtínovi moc pomohl, vlastně nechtěl ani nic jinýho pít, a přislaď jí ho, aby měla nějaký cukry, když nechce dlabat. Vojtín byl o hladu 4 dny a přežil, hlavně musí pít.
Jani - taky se nějak potřebuju naklonovat, ale hrotit velikonoce nebudu, uvařím 5 vajíček, obarvím v jedný barvě, napatlám nálepky a budu se snažit poklidit. Nikča bude muset s Vojtínem ven, což se jí chtít tedy rozhodně nebude. Už teď otravuje, že chce jít zítra pařit, ale jaksi nejsou penízky, tak má smolíka. To zase bude nasr..... celej den, že všichni někam jdou a ona trčí doma, takhle na dýzu by šla, ale někam normálně ven, jako jsme chodily my, to ne, to dřepí celej den u počítače. To je mládež.... Jj, pihy zkouknout, to je nutný, já jsem si nechala vyříznout 3 na zádech, taky se mi nějak nezdály, sice to nebolelo, ale dr. se nějak spletl a začal řezat dřív než to opíchal, takže mi vyřízl dvě zaživa a pak si vzpomněl, že to neumrtvil, tak bacha na to, vydržet se to dá, proti trhání mandlí brnkačka.
Pytlík na čůrání si nějak nedokážu představit ani u Vojty, dokáže se pročůrat až na prsa, vždycky se mu ten pindík nějak postaví a je to všude, případně když ho sundám z nočníku tak ještě dočůrává zásadně na koberec.
Tak a jdu dodělat guláš a zkouknout zprávy .
Není tady

Marti: Kulíšek bude v lékárně? a co Smecta? tu bych měla doma
Není tady
Ahoj holky,
tak moje prvotni podezreni na anginu se potvrdilo, po dnesni noci jsem to zabalila, naklusala k dr. pro antibiotika a protoze jsme nakonec zjistili, ze pri me kombinaci alergie na antibiotika a kojeni toho moc na vyber nemame, tak jsme pro jistotu udelaly krevni testy na zapalove markery a to se bohuzel potvrdilo (CRP 105). Tak jsem si dala prvni davku, zavolala mamce, ze na svatky urcite nedorazime
A ja se budu modlit, at to nechytnou kluci, neb mam krk jak v ohni, kazde polknuti bolest jak "svina"
Nastesti ma dnes manzel dovolenou, tak vzal kluky ven a tri dny volna pred nama, tak to by bylo, aby to nebylo...
Jdu si dat teply cajik...
Mejte se pekne 
Není tady
Ahoj, silwi to mně mrzí že je to angina a že se to tak rozjelo, aspoň že je manžel doma a můžeš se aspoň trochu léčit a odpočinout si, tak ať je brzy líp 
Jinak koukám že i Verunka od Cass má průjem, ty naše jarňátka mají snad všechny stejný problém 
U nás se spalo dneska do 9:00
a od 11:30 už se zase spí. A přitom včera usnul večer v 18:00, spal až do 19:30 a spát šel ve 20:20, tak nevím jestli ho tak vyčerpává ten průjem, teploty už nemá od středy. No nicméně stále kňourá a visí mi na noze, i když ráno už zase vypadal o něco živější. Volala jsem k Dr. ale výsledky výtěru ještě nemají, až po velikonocích 
No a Erik teď vůbec k nikomu nechce, ani k tátovi, hned řve a chce ke mně
, tak doufám že z něj nebude mamánek 
Na velikonoce taky tak trošku pr.dim, odpo udělám nějakou výzdobu, mazanec mi upekla babča a ten už jsme včera snědli
, zítra udělám velikonoční nádivku a v neděli obarvím pár vajíček v cibuli a tím to hasne. Dneska odpo si pro Erika přijde neteř, že ho vezme na procházku, tak doufám že s ní půjde.
Tak se zatím mějte, užívejte sluníčka, i když je tam docela kosa brrr 
Není tady
Kotr, neboj, to prejde. Deti mivaji ruzna obdobi, nekdy tahnou k mamce, nekdy k tatinkovi. Kor kdyz jste byly nemocni 
Není tady

tak manžel dovezl toho Kulíška - může se to rozpustit ve šťávě? Verunka nic jinýho pít nebude 
Kotrmelí: tak to Tě můžu ujistit, že u nás je to to samý a možná ještě horší, Verunka nechce tátu ani vidět málem - jen když se chová u mně ... však jsem z toho taky pěkně hotová už 
tak se zas budí bobek, jdem na toho Kulicha
Není tady
čau bábovky,
tak já nevím, Vojtín dnes už 6x kandil, má to nějaký divný, má ode mě rýmu, a předstírá kašel ( dává si ruku před pusu, jako já a dělá echech), tak snad to skončí jen u tý rýmy. Jinak ten průjem má asi k zubům, jakmile mu otrnulo, tak si vzpomněl, že mu rostou dva zuby, slintá jak dobrman a bernardýn dohromady.
Kotr - můžu tě ujistit, že já jsem Vojtu měla na ruce a na noze od neděle do včera nepřetržitě, už jsem si myslela, že ho prostě nesundám, ani na záchod mě nepustil, koupat jsem se chodila , když byl doma J., u toho chvíli vydržel, takže to bylo takový šup šup.
Silwi - to mě mrzí ta angína, a zrovna jste měli jet k mamince, to je prostě pech. Můžu tě ujistit, že vím jak to bolí, vždycky touhle dobou jsem začínala své období angín a pak už to jelo celej rok každej měsíc.
Cass - určitě do Kulicha můžeš přidat šťávu, a průjem už má taky??? Jestli jo, tak dávej smektu, mě dr. říkal, že klidně můžu celou do pití, nebo enterol, nebo to střídat.
Jsem se pochlapila a konečně nandala fotečky na rajče, a speciálně bych chtěla upozornit na marťana, co se nám vytvořil v lampičce, vypadá jako živej.
Jdu se nadlábnout a žehlit ???????
Není tady
krásný večer
tak v prvé řadě přepisuju zprávičku od Zuzanky:
Zdravím všechny srdíčka. Ani nevíte jak se těším až budu mít zase net a nakouknu zase za váma. jak se všem vede a co nového? My dnes byli ve skolce kde vaří tchyně. mají ted o prázdninách malo dětí a tak jsme tam šli s malou at si pohraje. no Nelinka zapadla dokonale. moc se jí tam líbilo a našla si tam i 2 frajery, kteří jí pořád pusinkovali a hladili. Mějte se a pěkný páteční pokec.
tak já ji jdu odepsat a písnu 
Není tady
Tak kašel nepředstírá, už kašle taky, nudle mu teče trochu, já se z toho fakt picnu, ale jak tomu mám zabránit, to tedy nevím, v kontaktu jsem s ním většinou já, tedy spíš on se mnou, takže jsem to nějak čekala, že to chytne. Ach jo.
HOlky, co Renďáskovic???
Není tady
Zrovna jsem si říkala , copak asi dělá Zuzanka a Nelinka, jak se jim bydlí, a ony si výletujou ve školce, Vojta taky miluje děti, ale jen venku, doma mu nesmí nikdo sahat na hračky, a nešahat na něj, na to je citlivka.
Tak nějak nechápu, že každá nemoc se večer zhorší, přes den je mi dobře, ale večer mi teče nudle, je mi zima, prostě hnus. Jdu se zahrabat do deky a asi hodím šlofíka, dávaj Kopytem sem, kopytem tam a to musím vidět( no musím??? Chci.).
Není tady
jéje holky, tady se to s marodama nelepší, moc držím pěstičky at už se to v dobré obrátí....Verunka nic moc, fakt ty zuby dávají zabrat, v noci ji nemůžu utišit ani dudlíkem, min. 5x jsme vzhůru, přes den protivná a šíleně uslintaná
.....jo s těma závislačkama na maminkách, to moc dobře znám, přes den ještě jakž takž, ale večer se nenechá nakrmit od nikoho jiného, hysterický řev a jenom maminka....chjoooo
Yvettko at nové auto slouží 
k té manduce...no paní majitelka obchodu to poslala k výrobci k posouzení, ale vyjádřila svůj názor, že to asi neuznají, že prý jsem to pověsila vzhůru nohama a barva stekla....což mimochodem není pravda, mapy tam byly už po vytažení z pračky a viselo to na sušáku za ty popruhy normál, ne vzhůru nohama....pak mi řekla, že ten jeden symbol přeškrknutý, že si myslí, že to je neprat v pračce, takže úplně mimo...byl to symbol, že se to nesmí sušit v bubnové sušičce, no fakt se vyznala
...ještě že reklamaci neposuzuje ona, to by mi asi hned vrátila neuznané....ale moc šancí si stejně nedávám, přestože si nejsem vědoma žádné chyby při praní a na netu jsem našla stejný případ u téhle limitky a uznanou reklamaci....no jsem mírně nervní 
Silwanko, brzo se uzdrav, je mi moc líto, že tě přepadla angína 
Martinko, snad se Vojtík brzo zlepší a ty taky 
Cassi, taky držím palečky, at je verunka brzo fit 
Fidor....ten babybox
....taky jsem občas na pokraji sil...hlavně ted při těch zubech.... a když se do toho občas začnou hádat ti dva raubíři....tak jsem zralá na Opavu
jo ráno jsem měla šok, probudím se a venku vidím velké vločky sněhu, no jsem myslela, že mě střelí, naštěstí to rychle roztálo a později to přešlo v déšt, což sice taky nic moc, ale v dubnu to je lepší než sníh 
měla bych jít žehlit, snad se dokopu, už je to třeba.....a dneska jsme začali s rekonstrukcí koupelny, už se fakt těším až to bude hotovo a budu mít hezkou koupelnu 
Není tady
Čus, tak zase 2x zvracel, já už opravdu nemůžu, už jsem si myslela, že to bude dobrý, a teď zase tohle. Je možný, že zvrací z toho kašle, ale zase tak hrozný to není, už se opravdu těším až mu bude těch 15 a půjde se opít někam na dýzu, jo a babybox asi brzo využiju......., nebo se tam narvu já a budu dělat , že tam patřím, případně na jiný oddělení.
Není tady
Marti, chtělo by to někdy ozdravovnu pro hotové matky
.... ale je mi fakt líto, že si to Vojtíšek tak vyžírá, není nic horšího, než se dívat na nemocné dítě a nemoct mu pomoct, navíc když už ti fakt docházejí síly....my jsme na tom líp, sice co chvíli řve, ale sil mám víc, tak nějaké posílám
at je brzo líp....a pokud kašle hodně, tak to zvracení může být i z toho, ale to fakt těžko říct.....moc bych ti přála, aby to trápení skončilo
Není tady
Holky, já už tady nebyla tak dlouho, že jsem zapomněla heslo!!
Byli jsme zas v nemocnici, tentokárt rotavir, malý byl na kapákách, bobek.
Už je to dobrý, stojíme, lezeme, chystáme první narozeniny.
Ach jo, jdu něco dočíst, ať vím, jak se máte
Není tady
Čau holky,
tak se opět hlásím do klubu marodů, teď pro změnu rýma a kašel, protivnej je už od 3 ráno, tak jdu odsát rýmu. Myslíte, že když nemá teplotu můžu na chvíli ven???
Sus, takže si to taky vyžíráš???
Luci, díkyy za slova útěchy a za poslání síly, bude třeba, mě už je tedy líp, ale šmudla pčíká pořád. Musím někoho vyslat do lékárny.
Sakra, dnes má být tak krásně a my budeme trčet zase doma.......
Není tady
Ahojky,
teda tady se to sype.
Ahoj Susi, takže vy zase taky?
Na všechny marody moc myslíme a všem s Trezkou posíláme opět

Snad už začne konečně pořádné jaro a všechny nemoci někam zalezou!!!
Tak aspoň jednu dobrou zprávu. Nevím jestli jsem to sem už náhodou nepsala. Ale Terezka už asi tři dny krásně chodí s tím aktivním chodítkem. Už ji neujíždí a stíhá hezky ťapat. Akorát tom naem pidibytě vždycky hned do něčeho narazí a otočit se ještě neumí. Takže to jsou krátké procházky 
Ale za ruce pořád nechce 
Venku je hezky, ale před chvílí tam byly jen 2 stupně. Brrrr. Ale musíme do obchodu. Nakoupit na ten mazanec. Přece jen ho nakonec udělám 
Není tady
ahojky!
Pro Martinku-Marti-žijeme,nebo spíš přežíváme.Jsem trochu na dně(jak psychicky,tak zdravotně,takže jen čtu a nepíšu).
Holky,všem marůdkům držíme pěstičky,ať už jste brzo fit.My jsme zatím týden zdraví,takže čekám kdy a co.
Marti-může zvracet od toho kašle a taky někdo zvrací,když mu lezou zoubky.Uvidíš,jak to bude vypadat dál.
Luci-my už máme týden nateklou jednu dáseň-boule jak blázen a zatím nic(určitě se stolička bude prořezávat jako minule 14dní).Takže u nás noce katastrofa,každou hodinu vzhůru,už jsem z toho na prášky,utiší ho vždy jen čaj,nic jinýho nezabírá,takže za noc je pěkně nalitej.
Není tady
ahojky
Rendi, super, že ses ozvala, a moc přeju at je brzo lépe
.... u nás to v noci vypadá podobně, taky jede čaj ve velkém, když se vzbudí, cumel nechce, nejprve půl flašky čaje, pak až cumel, včera jsme měli 2 flašky čaje na noc 
Sussi, bobek malý, takže další rotavir na jarnátkách, hlavně at už to máte za sebou a snad ten druhý rok bude zdravotně lepší...jak pro tebe tak pro malého 
Abby, malá je šikulka, neboj ono to chození přijde fakt ze dne na den....malá se během tří dnů totál rozchodila sama, prostě se rozhodla, že už se pustí a šla...ony ty děti mají svoji hlavu, jsou opatrníčci a až se na to cítí, tak se rozejdou 
Marti, pokud nemá teplotu a venku není mráz, tak bych na chviličku klidně ven šla, stejně Vojtík ještě sedí v kočárku, že....tak si myslím, že to ničemu neublíží, když bude teple oblečený
...jo s tím zvracením, mě minule dr. říkala, že to může být i ze začínající virozy v krku nebo anginy...tím nechci strašit....ale mě takhle minule zvracel Filip, druhý den teplota a zarudlý krk....ale snad to nebude váš případ 
Tomíkovi Berky vše nej k 13 měsícům 
Upravil(a) Luciana81 (3. 4. 2010 10:08)
Není tady
Ahojki,
teda, kdyz vas tu tak ctu, tak si rikam, ze u nas je ted fakt pohodicka. Sice jsem jeste vcera vecer myslela, ze umru 

, sla mi prasknout hlava, ale hlavne usi... Ale dnes o 100% lip, uvolnilo se to, takze atb nastesti zabrala a snad to brzo prejde.
Marti, Tobe nezavidim, ze na to trpis... Je to mazec, ja mam anginu prvne, a dobre, ze vim, co to obnasi. Budu mit vic pochopeni... Taky jsem byla protivna posledni tri dny a moc se ani nevenovala detem...

Luci, ja doufam, ze ti reklamaci uznaji...
Ja manducu take peru v pracce, dokonce na 60 st. a vzdy v pohode, je krasne cista, vse drzi v poradku jak ma... Ale ja mam svetlou, nema mi to kde pustit barvu. Vlastne ani moc nepocitam, ze bych ji pak za nejakou obr sumu prodala, spise ji posuneme svagrove, ale to az ji nebudeme pouzivat my. A to nevypada na dohlednou dobu 
Susi, snad uz budete take v poradku... 
Rendi, a co s vama?
Taky by sisi uz potrebovala oddechnout, co?
Dany se take porad v noci budi, ale ted to resit nejdu, ale az se vratime od nasich, tak jdem definitovne na vec.
Tak se mejte pekne, jdu nacistit brambory... Budu delat brynzove halusky... My si totiz Velikonoce o tyden odsouvame 
Není tady

ahoj
tak u nás večer a celá noc ve znamení 39,2 
sirupy vůbec nezabíraly, jen zábaly
jsem vymačkaná jak citron
ten průjem zas dneska nevypadá, má to takové řidší (omluvám se za popis), ale voda nebo tak něco to ani náhodou
s pitím jsme těžce na štíru, s Kulíškem jsem to projela na celé čáře (vypila jsem si ho sama), mazec
tak hezké Velikonoce vám všem a hodně zdraví
Není tady
Ahoj,
Cassi to je mi líto že Verunce ty teploty nejdou dolů, Erikovi třeba pomohla i jen vlažná sprcha, ale jemu zabíraly ty sirupy, Panadol i Nurofen. Berunka malá, sand už jí bude líp 
Rendi to je faj že jsi se přišla ukázat, už jsem si taky říkala co s vámi je
Snad zase bude líp...
U nás už je naštěstí po průjmu a něco málo už i sní, no ale žádná sláva. Dneska v noci se dožadoval kojení po 1,5 až 2 hodinách, takže taky na prd 
No ráno jsme uklidili, velikonoční výzdoba je taky hotová, tak teď už jen tu nádivku večer a zítra obarvit vajíčka a je to. A ještě možná taky upeču mazanec, našla jsem docela zajímavej recept (máma už dneska peče, tak ochutnám jakej bude a případně taky upeču).
U nás dneska krásně slunečno, takže odpoledne razíme ven 
Jé silwi halušky já miluju, měla jsem je předevčírem s bryndzou a neměli chybu, dokonce i Erik je dlabal 
Sussannko vy taky máte pořád něco, achjo, no je to radost ty naše dětičky, ale taky starost, a poslední dobou je to tady v tom chlívku fakt jako v lazaretu. Snad ten příští bude ve znamení zdravých a veselých jarňátek:).
Jo a ještě jsem vám zapomněla napsat, že neteř (35tt) je v nemocnici, protože malej se začal už nějak hlásit. No zatím je v klidu a leží, ale asi už domů nepůjde to tak vidím. Každopádně už brzy bude ségra babičkou
a moji rodiče prababičkou a pradědečkem 
Není tady