6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
aprill napsal(a):
Blossom napsal(a):
April, ptáš se-rekvalifikace na podnikatele?
Odpovídám - a proč ne? Můžeš pak třeba práci, kterou jsi dělala do krachu tvého zaměstnavatele jako zaměstnanec, zkusit dělat dál "sama na sebe" (jako ta mnou zmiňovaná kamarádka), a nebo můžeš třeba ze svého dosavadního koníčka udělat své nové povolání. Jde to.
A protože podnikání fakt není legrace, a uhlídat vše, co je k němu potřeba není pro laika žádná sranda (ono ani pro zkušeného praktika ), tak právě kurs podnikání, kde ti vysvětlí základní věci typu kalkulace, styk s nezbytnými úřady, základy marketingu apod. ti může pomoct nastartovat to a začít.Pokud jsem už v nějaké oboru pracovala, tak snad mám pro tuto práci kvalifikaci .
Právě jsem si vzpoměla na jednu nezaměstnanou, před časem si udělala kurz - kosmetička a myslíš, že pracuje nebo podniká? Nepracuje, protože už nejsou žádné kosmetické salony, které by ji zaměstnaly (jako zaměstnance) a nepodniká, protože nenašla garanta a nemá dostatek fin. prostředků na nákup zákl. vybavení .Takže v jejím případě, peníze za rekvalifikaci byly zbytečně vynaložené .
Můžeš napsat v jakém oboru podniká tvoje kamarádka?
Ano, pokud jsi v nějakém oboru pracovala, tak máš pro to kvalifikaci + praxi. Ale pokud firma tvého zaměstnavatele zkrachuje, a není možnost se ve svém oboru, dát zaměstnat u podobného jiného zaměstnavatele, tak pořád ještě zůstává možnost dělat právě tuto práci, ve které jsi dobrá a perfektně kvalifikovaná, jako soukromý podnikatel. Sama na sebe, na své riziko.
Jenomže pokdu znáš perfektně "jenom" své řemeslo, a nevíš absolutně, jak a kde se musíš přihlásit, když chceš podnikat, jaké máš povinnosti, jak kalkulovat svoje zboží, co si máš v podnikání hlídat, jak a kde získávat zákazníky atd., tak právě k tomu ti je pak dobrý ten podnikatelský kurs - dodá ti tu základní teorii a orientaci v podnikání..
Ptáš se na obor, kde pracovala ta má kamarádka. Jak jsem to už psala dříve - je to specializované umělecké řemeslo. Konkrétně ti to napíšu do SZ.
Dneska jsem se tam pekelně nadzdvihla, že si sem musím postěžovat
Předpokládám, že když někdo odpovídá na inzerát s nabídkou práce, tak pracovat chce. Nebo si chce něco přivydělat. Že to ty lidi nedělají jen tak z dlouhý chvíle
Tento týden jsem měla domluveno pět pracovních schůzek s uchazeči o brigádu. Jedna schůzka trvá v prměru tři hodiny a já se kvůli tomu nemůžu hnout z domu. Se všemi uchazeči jsem předtím telefonovala, upřesnila čas a místo schůzky, upřesnila náplň schůzky, náplň práce, oznámila finance, oznámila způsob vztahu mezi zaměstnavatelem a brigádníkem, oznámila zhruba časovou vytíženost. Všechny (do jedné to byly ženy) se jevily jako schopné, s chutí do práce.
Na každý den jsem měla jednu schůzku. Dnes je pátek, já mám všeho plný zuby a chtete vědět, jaký je výsledek???? Z těch pěti žen chtivých práce dorazila JEDNA!!!!
Všechny ostatní se ani nenamáhaly zvednout telefon a milostivě mi oznámit, že nedorazí. Takže já tu jako kráva sedím celý den, s tím, že se třeba zdržely, nemůžou to najít, zastavily se jim hodinky, nebo si popletly čas.
Ale kdepak - jedný jsem se dovolala (no, já jsem si to rozmyslela a neměla jsem u sebe vaše číslo, nooo), ostatní mi to neberou.
Řeknu Vám, že jsem naštvaná jako už dlouho ne a bohužel, tohle ve mě budí pocit, že pracovat LIDI PROSTĚ NECHTĚJÍ
Bože, přijdu si jak v nějaký blbý komedii... vážně tomu nerozumím.
No, asi se přesunu na skuhrací
Není tady
Tak to Tě naprosto chápu. Je vidět, že u Vás ještě není tak zle. Ale i když si to někdo rozmyslí - na což má právo, tak neoznámit to je fakt nevychovanost a neúcta. To bych byla teda taky dožraná.
Není tady
Pamatujte, práce je za trest a vždycky byla. Dnes je největší king, kdo pracovat nemusí
Není tady
Jasně
Ale stejně - já mám svou práci ráda, ale pořád je to pro mně hlavně nutnost. Nepatřím k těm lidem, pro které je práce a kariéra prvořadá. Ovšem mám takový sen - kdybych měla hodně peněz (Sportka apod. ), možná bych přestala chodit do práce a začala bych se věnovat dobrovolnické činnosti. Prostě bych pomáhala tam, kde je to třeba a zadarmo. S vědomím, že nepracuju pro peníze, ale proto, abych někomu pomohla. A pak by pro mě byla práce odměnou.
Není tady
Judyno, třeba se jednou dočkáš, třeba ve formě základního příjmu
Není tady
KALIK napsal(a):
Pamatujte, práce je za trest a vždycky byla. Dnes je největší king, kdo pracovat nemusí
Chudáčku. Tak při takovémhle uvažování už začínám konečně chápat, proč píšeš, jak píšeš.
Ale i zde je to jen o svobodě výběru: Ty se cítíš v práci jako trestanec, a já se cítím šťastná a spokojená, že práci mám, že mě baví, že mě celkem slušně i živí a že se do ní většinou i těším.
je mi tě fakt líto.
Prosím, zpět k tématu:
Mám velkou radost, že té mé kamarádce, samoživitelce 3 dětí, se její podnikání začíná rozjíždět. A hřeje mě u srdce, že na tom mám i svůj malý podíl - předala jsem jí všechny kontakty, kde by se její zboží mohlo chytit, no a někde se chytlo .
A aniž bych to čekala, má iniciativa se mi vrací: Ona mezitím našla nějaká nová odbytiště pro sebe, a poveze tam na ukázku nabídnout se svými i naše věci. Takže oboustranná spokojenost.
A její 15tiletý syn teď našel po 14 dnech usilovného hledání brigádu. Nedal se odradit hlášením všech agentur apod., že "brigády nejsou", a obcházel sousední větší město firmu od firmy. No a od předvčerejška už brigádu má. Mám z nich obou radost.
Bohužel, ta druhá má kamarádka nenašla dosud nic, tedy jen práci v pekárně na noční směny, a to tedy odmítla (má rodinu, nemůže žít v obráceném životním rytmu). Teď v létě máme fofr, tak jí občas zaměstnávám na dohodu o provedení práce (úklid, balení), ale až přijde podzim, nebude ani to...
Judyna napsal(a):
Jasně
Ovšem mám takový sen - kdybych měla hodně peněz (Sportka apod. ), možná bych přestala chodit do práce a začala bych se věnovat dobrovolnické činnosti.
KALIK napsal(a):
Judyno, třeba se jednou dočkáš, třeba ve formě základního příjmu
hodně malá výhra
kolik že by to mělo hodit měsíčně?
Není tady
KALIK napsal(a):
...takže king nejsi....pořád makáš za trest - proč to nezměníš?
Není tady
Zklamčo, nečekal jsem, že bys pochopila lehkou nadsázku Spi dál
Není tady
Kdo pracovat chce, práci si najde i v dnešní době, ovšem druhá věc je, jestli se mzdou za tu práci je schopen uživit. To už bude asi horší.
Není tady
Tak já mám jinou zkušenost. 10 měsíců jsem byla na ÚP, a zdravá v produktivním věku...práci jsem nenašla. Pro lidi z venku prostě nebyla. Kdo nemá známé, prostě se u nás neupíchne. Pomohla mi opravdu až známá. Zachránila mi život. Byla jsem už docela daleko na cestě k sebedestrukci, tu nezaměstnanost jsem snášela šíleně blbě. Pak když jsem práci měla, jsem několik měsíců trávila v práci hodiny navíc, a neměla jsem ráda víkendy, jak jsem byla nadšená, že zase můžu pracovat.
.
Není tady
Invita napsal(a):
Práce se dá najít vždycky. Já třeba pracuju hned na dvou místech. Na zákaznické péči plynáren (pro jistotu nejmenuju) a na http://databaze-zdarma.cz/ (není problém jmenovat ) To druhé je spíš přivýdělek, ale vyplatí se v jakémkoliv případě
Zase spam a na všech fórech, viď?
Není tady
Invita by měla jít s tím - databáze zadarma - jen za poplatek již do pr.č! Je trapná. Ale i trapní lidé chtějí žít.
Není tady