3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Nevím, zda to napsat sem a nebo do vlákna Co vám dnes udělalo radost. Ale asi raděj sem , zde v předchozích mých příspěvcích máte k tomu souvislosti.
Mám stranou radost, protoe té mé ji dlouho nezaměstnané kamarádce - pičkovému člověku v jednom uměleckém řemesle - se poté, co jí končí rekvalifikační podnikatelský kurz a poté co jsem jí předala fůru kontaktů, tipů a vůbec podnikatelského know-how (ve za celých 20 let co jsem v podnikání), tak se najednou objevilo světlo na konci tunelu!
Její sen sama podnikat a uivit se svým uměním a řemeslem se začíná stávat nadějným a moná i reálným! Kontakty se osvědčily a u také konečně prodala nějaké první své výrobky!! Jupíííííííííí!!
Tak snad se dílo podaří a dobrá věc zvítězí!!!
...jen jetě poznámku ke Kuty (a jím podobným), která se vyjádřila, e ta má kamarádka nemá jen "čekat na teplé místo za 12.000 Kč"...
Tahle holka, samoivitelka se 3 dětmi, nejdřív pracovala ve firmě tady u nás ve městě. Kdy byla na 3.mateřské, ta firma zkrachovala. Tak ona sehnala místo v oboru, ale asi 200 km od nás, natěstí i s moností ubytování. Děti tam přihlásila ve kolce a kole a několik let byla v týdnu s dětmi tam, a na víkendy tady doma, pendlovala 200 km tam a zpět, protoe děti byly jak u to bývá pořád nemocné a hlídání - babičku a dědu-zas měla jen tady.
Jene před 7 měsíci i tato firma radikálně sniovala stavy, protoe nemají zakázky, a propustili mezi mnoha jinými i tuhle mou kamarádku.
Já vím, e bych to neměla brát osobně, ale fakt mě nadzvedává ze idle, kdy lidi, co o zdejích nezaměstnaných nic neví, píou odsudky typu "tak a nesedí na zadku a nečeká na teplé místo".
Já tuhle holku nesmírně obdivuju, to co zvládá ona bych asi já nezvládala, a hrozně moc jí přeju, aby jí její podnikání vylo, protoe jestli je někdo nesmírně statečný, pracovitý a trpělivě a aktivně překonává velkou nepřízeň osudu, pak je to právě ona.
Upravil(a) Blossom (19. 3. 2010 13:59)
Jan Keller: Arogance financí (16.3. 2010)
http://www.youtube.com/watch?v=CY47vSev … re=related
Není tady
Blossom napsal(a):
Nevím, zda to napsat sem a nebo do vlákna Co vám dnes udělalo radost. Ale asi raděj sem , zde v předchozích mých příspěvcích máte k tomu souvislosti.
Mám stranou radost, protoe té mé ji dlouho nezaměstnané kamarádce - pičkovému člověku v jednom uměleckém řemesle - se poté, co jí končí rekvalifikační podnikatelský kurz a poté co jsem jí předala fůru kontaktů, tipů a vůbec podnikatelského know-how (ve za celých 20 let co jsem v podnikání), tak se najednou objevilo světlo na konci tunelu!
Její sen sama podnikat a uivit se svým uměním a řemeslem se začíná stávat nadějným a moná i reálným! Kontakty se osvědčily a u také konečně prodala nějaké první své výrobky!! Jupíííííííííí!!
Tak snad se dílo podaří a dobrá věc zvítězí!!!![]()
...jen jetě poznámku ke Kuty (a jím podobným), která se vyjádřila, e ta má kamarádka nemá jen "čekat na teplé místo za 12.000 Kč"...
Tahle holka, samoivitelka se 3 dětmi, nejdřív pracovala ve firmě tady u nás ve městě. Kdy byla na 3.mateřské, ta firma zkrachovala. Tak ona sehnala místo v oboru, ale asi 200 km od nás, natěstí i s moností ubytování. Děti tam přihlásila ve kolce a kole a několik let byla v týdnu s dětmi tam, a na víkendy tady doma, pendlovala 200 km tam a zpět, protoe děti byly jak u to bývá pořád nemocné a hlídání - babičku a dědu-zas měla jen tady.
Jene před 7 měsíci i tato firma radikálně sniovala stavy, protoe nemají zakázky, a propustili mezi mnoha jinými i tuhle mou kamarádku.
Já vím, e bych to neměla brát osobně, ale fakt mě nadzvedává ze idle, kdy lidi, co o zdejích nezaměstnaných nic neví, píou odsudky typu "tak a nesedí na zadku a nečeká na teplé místo".![]()
Já tuhle holku nesmírně obdivuju, to co zvládá ona bych asi já nezvládala, a hrozně moc jí přeju, aby jí její podnikání vylo, protoe jestli je někdo nesmírně statečný, pracovitý a trpělivě a aktivně překonává velkou nepřízeň osudu, pak je to právě ona.
kdy ono někoho odsoudit je táák jednoduché...
Upravil(a) laminanonte (19. 3. 2010 17:10)
Není tady
Dneska mě tak vytočili s tou mateřskou, e si musím mezi vámi ulevit. To chtějí ty matky utvat? Aby co nejdřív mazaly do práce? Vím, co to bylo mít dvě malý děti a chodit do zaměstnání. Já nervózní, děti vystresované, kdy si pro ně máma nebo táta přijdou do kolky a jeslí. Pak druhá směna doma. I kdy mi manel pomáhal, byly to galeje. Přila jsem vlastně o ta nejhezčí léta, děti jsem sim vlastně neuila, ani ony mě. Kvůli pitomým sloenkám. Svá dospělé dceři proto radím, aby jednou byla s dítětem co nejdéle doma. A ona na mě kouká a říká: copak to dneska jde? Vdy bysme umřeli hlady! A má pravdu. Nevím, kam se to řítíme, ale kdy u berou i mámám mateřskou, je to cesta do pekel. Pak se divěj, e si mladí nechtějí pořizovat děti...
Není tady
torina napsal(a):
Dneska mě tak vytočili s tou mateřskou, e si musím mezi vámi ulevit. To chtějí ty matky utvat? Aby co nejdřív mazaly do práce? Vím, co to bylo mít dvě malý děti a chodit do zaměstnání. Já nervózní, děti vystresované, kdy si pro ně máma nebo táta přijdou do kolky a jeslí. Pak druhá směna doma. I kdy mi manel pomáhal, byly to galeje. Přila jsem vlastně o ta nejhezčí léta, děti jsem sim vlastně neuila, ani ony mě. Kvůli pitomým sloenkám. Svá dospělé dceři proto radím, aby jednou byla s dítětem co nejdéle doma. A ona na mě kouká a říká: copak to dneska jde? Vdy bysme umřeli hlady! A má pravdu. Nevím, kam se to řítíme, ale kdy u berou i mámám mateřskou, je to cesta do pekel. Pak se divěj, e si mladí nechtějí pořizovat děti...
Ano, je ílené, e těm co pracují a odvádějí daně mateřskou zkrátí a těm lenochům co jdou z pracáku na rodičák a pak z jedné mateřské na druhou zůstane rodičák v původní výi .
Není tady
Ale jasně e by ty nefachčenka, co jenom zneuívají sociální dávky, měli postihnout. Ale to u mohli udělat dávno. Proč to ODS navrhuje a teď před volbami? Vdy tři roky tady vládla pravicová koalice. Místo nepovedené zdravotní reformy mohla udělat aspoň pořádek v sociálním systému. Tak aby nebrali u huby poctivé občany, ale aby zamezili lenochům sosání státních peněz. Teď minutu po dvanácté mi jejich typologie na paní Slunou a pana Lenocha připadá směné. Pozdě bycha honiti...
Není tady
Já se jen obávám, e tohle nepostihne tolik notorické nepracující, ale i i ty, kteří si opravdu hledají práci. Dnes stěí najdete do dvou měsíců práci, pokud neberete podprůměrnou mzdu. Pokud se nedejboe chcete v mezičase zdokonalit, třeba zlepit si angličtinu, tak mezi hledáním práce, učením a veřejněprospěnými pracemi tonebudete stíhat. Kdyby ODS netrvala na výpovědi bez udání důvodu a tyhle kolící a pracovní výlety vyedovala třeba a po čtyřech měsících, tak by se to dalo pochopit.
Není tady
Včera v OVM ze Zlínského kraje se mluvilo o tom, e tam sice posílají nezaměstnané na rekvalifikační kurzy, ale na obory, ve kterých v tom kraji není uplatnění. Není to tak trochu vyhazováním peněz oknem? A těm lidem stejně nepomůou...
Není tady
No ve vyhazování peněz je ODS opravdový expert
Není tady
Profesorko, mýlí se, ODS jen státní majetek obratně privatizuje ČSSD je v tom taky dobrá, ale ODS aspoň nepředstírá, e jí jde o blaho větiny
Upravil(a) KALIK (2. 4. 2010 12:48)
Není tady
No já to vidím podobně jako tento mladý pán na Idnes. ODS má ve svém vedení zkrátka příli mnoho černých duí: http://davidnemec.blog.idnes.cz/c/13139 … -Icko.html
Není tady
Poprava Topolánka ODS neočistila. Ti hlavní mafiáni tam zůstali. Jak můe být taková strana důvěryhodná? Myslela jsem, e Topka taková bude. Ale, po tom brífinku, kdy pantem mlel jenom Kalousek a vypoutěl z pusy opravdu "hodnotný" program předevím pro mladé rodiny s dětmi - on, praktikující katolík!!! - a předseda Kníe měl co, dělat, aby neusnul - jsem těce zaváhala. Navíc kdy mezi nimi je unavená paní Parkanová, která u opravdu naí politice nemá co nabídnout...Zkrátka a dobře - vidíte na pravém spektru stranu, která by vás oslovila? Já nějak ne. Protoe o Véčkařích jsem ani nezauvaovala. Panu Johnovi nevěřím vůbec nic.
Není tady
Top nemůe být jiná, vdy je to pravicovějí odno ODS. A Kalousek, ten je stejný u moc let.
Není tady
Není to fér. Někde se práce sehnat prostě nedá a někdo se k tomu musí starat o rodiče nebo má jiné vazby na místo bydlitě a názor , e se práce dá sehnat vdy, kdy se "chce" je nesmysl. A to, e se na jedné straně vyhazují státní peníze za předraené zakázky, které by mohly slouit jako podpora lidem bez práce jevýsledek neuvěřitelné hrabivosti.
Nevím co s tím, je mi to moc líto.
Není tady
torina napsal(a):
Včera v OVM ze Zlínského kraje se mluvilo o tom, e tam sice posílají nezaměstnané na rekvalifikační kurzy, ale na obory, ve kterých v tom kraji není uplatnění. Není to tak trochu vyhazováním peněz oknem? A těm lidem stejně nepomůou...
Tak čtu ento příspěvek a říkám si,kde mají ti lidé mozek,nevědí to snad sami,e jim rekval.na nic nebudou,alespoň ty,o kterých píe?
Není tady
kde mají ti lidé mozek,nevědí to snad sami,e jim rekval.na nic nebudou
Se divím, e zrovna ty, která umí tak dobře počítat, nezná tohle:
Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 3 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu. Procentní sazba podpory při rekvalifikaci činí 60 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacíhouzákladu. Podpora při rekvalifikaci se poskytuje po celou dobu rekvalifikace.
Není tady
helena napsal(a):
Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 3 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu. Procentní sazba podpory při rekvalifikaci činí 60 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacíhouzákladu. Podpora při rekvalifikaci se poskytuje po celou dobu rekvalifikace.
Tohle samozřejmě vím,ale proč si nevybrat rekvalifikaci,která mi bude i k dalímu uitku,nejen ktomu krátkodobému na braní podpory.
Není tady
Kuty napsal(a):
helena napsal(a):
Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 3 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu. Procentní sazba podpory při rekvalifikaci činí 60 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacíhouzákladu. Podpora při rekvalifikaci se poskytuje po celou dobu rekvalifikace.Tohle samozřejmě vím,ale proč si nevybrat rekvalifikaci,která mi bude i k dalímu uitku,nejen ktomu krátkodobému na braní podpory.
K tomu můu dodat jen toto: Asi kadý povauje za smysluplnou rekvalifikaci něco jiného: právě ty, Kuty, jsi tady dříve psala, e rekvalifikace na podnikání je podle tebe zcela k ničemu. No vida - a ta á kamarádka, co si ji udělala, tak u zkouí nyní vlastní podnikání. (Je v samém počátku, teko říct, zda se to opravdu podaří, kadopádně ona sama povauje tuto rekvalifikaci jako velmi smysluplnou - prý jí to mnoho do ivota dalo).
A 4 její kamarádky z toho rekvalifikačního kursu u pracují a nebo podnikají.
Podle mě snad vechno je lepí, ne pasivně sedět doma a nezkouet nic.
Nebo taky proto, e ne kadá rekvalifikace je hrazená ÚP - nemá nárok na to, aby ti zaplatili, co si vybere. Take kdy je někdo bez práce a v původní profesi se vůbec nemá anci chytit, vezme i to, s čím by se mohl uplatnit třeba v jiném městě nebo kraji.
Není tady
Bloos,Heleno,obě máte pravdu,já taky tu svoji,samozřejmě.Ale odpovídám na příspěvek,kde byla řeč o tom,e ve zlínském kraji probíhají rekvalifikace,kterými se v tomté kraji neuiví.Samozřejmě by dotyčný tedy musel jezdit do jiného kraje,atd.,atd.,ale to u je zas na jinou debatu.
Není tady
Blossom napsal(a):
Kuty napsal(a):
helena napsal(a):
Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 3 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu. Procentní sazba podpory při rekvalifikaci činí 60 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacíhouzákladu. Podpora při rekvalifikaci se poskytuje po celou dobu rekvalifikace.Tohle samozřejmě vím,ale proč si nevybrat rekvalifikaci,která mi bude i k dalímu uitku,nejen ktomu krátkodobému na braní podpory.
K tomu můu dodat jen toto: Asi kadý povauje za smysluplnou rekvalifikaci něco jiného: právě ty, Kuty, jsi tady dříve psala, e rekvalifikace na podnikání je podle tebe zcela k ničemu. No vida - a ta á kamarádka, co si ji udělala, tak u zkouí nyní vlastní podnikání. (Je v samém počátku, teko říct, zda se to opravdu podaří, kadopádně ona sama povauje tuto rekvalifikaci jako velmi smysluplnou - prý jí to mnoho do ivota dalo).
A 4 její kamarádky z toho rekvalifikačního kursu u pracují a nebo podnikají.
Podle mě snad vechno je lepí, ne pasivně sedět doma a nezkouet nic.
Rekvalifikace na podnikatele ?
Není tady
ve zlínském kraji probíhají rekvalifikace,kterými se v tomté kraji neuiví
No a? Já nevím, co je na tom divnýho - holt budou muset někteří zvednout zadek a za prací buď dojídět, nebo se přestěhovat.
Není tady
Nečetla jsem vechno, ale musím ty, které věří, e je rekvalifikace někam nasměřuje, zklamat. Přiblině 85 % rekvalifikací jsou bohuel zbytečně vyhozené peníze . Smysl mají jen rekvalifikace u těch uchazečů, kteří ji mají příslib budoucího zaměstnavatele.
v poslední době se rozmohl rekvalifikační kurz - práce na PC a k čemu je takový kurz pro uchazeče, který má problémy číst a psát?!
Není tady
April, ptá se-rekvalifikace na podnikatele?
Odpovídám - a proč ne? Můe pak třeba práci, kterou jsi dělala do krachu tvého zaměstnavatele jako zaměstnanec, zkusit dělat dál "sama na sebe" (jako ta mnou zmiňovaná kamarádka), a nebo můe třeba ze svého dosavadního koníčka udělat své nové povolání. Jde to.
A protoe podnikání fakt není legrace, a uhlídat ve, co je k němu potřeba není pro laika ádná sranda (ono ani pro zkueného praktika ), tak právě kurs podnikání, kde ti vysvětlí základní věci typu kalkulace, styk s nezbytnými úřady, základy marketingu apod. ti můe pomoct nastartovat to a začít.
Blossom napsal(a):
April, ptá se-rekvalifikace na podnikatele?
![]()
![]()
![]()
Odpovídám - a proč ne? Můe pak třeba práci, kterou jsi dělala do krachu tvého zaměstnavatele jako zaměstnanec, zkusit dělat dál "sama na sebe" (jako ta mnou zmiňovaná kamarádka), a nebo můe třeba ze svého dosavadního koníčka udělat své nové povolání. Jde to.![]()
A protoe podnikání fakt není legrace, a uhlídat ve, co je k němu potřeba není pro laika ádná sranda (ono ani pro zkueného praktika), tak právě kurs podnikání, kde ti vysvětlí základní věci typu kalkulace, styk s nezbytnými úřady, základy marketingu apod. ti můe pomoct nastartovat to a začít.
Pokud jsem u v nějaké oboru pracovala, tak snad mám pro tuto práci kvalifikaci .
Právě jsem si vzpoměla na jednu nezaměstnanou, před časem si udělala kurz - kosmetička a myslí, e pracuje nebo podniká? Nepracuje, protoe u nejsou ádné kosmetické salony, které by ji zaměstnaly (jako zaměstnance) a nepodniká, protoe nenala garanta a nemá dostatek fin. prostředků na nákup zákl. vybavení .Take v jejím případě, peníze za rekvalifikaci byly zbytečně vynaloené
.
Můe napsat v jakém oboru podniká tvoje kamarádka?
Není tady