6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na právním na vlákně Jsem krkavčí otec, jak mi říkala exmanelka, se nakouslo téma, které je tam tak trochu:offtopic: , ale mě to téma zajímá (a myslím, e pravděpodobně bude zajímat hodně lidí), tak ho jako téma zakládám zde na pavlači.
Shrnu dva protichůdné názory, které na tom právním byly nakousnuty:
Majkafa: říká, e kdo pracovat chce, práci si vdycky najde. e nemoct sehnat práci jsou kecy, kecy, kecy. Proč prý neodjet za prací třeba do Irska nebo do Anglie? Prý vechno jde, kdy se chce.
Názor můj - toto jetě před pár lety platilo, takřka stoprocentně. V posledních letech to bohuel přestat platilo. V některých regionech (třeba v tom naem) je situace ohledně práce fakt zoufalá.
Jen mezi mými dobrými kamarády a členy rodiny je několik, kteří práci marně shánějí půl roku a déle, opravdu aktivně, dělali si různé rekvalifikace, někteří z nich jsou během 2 let u podruhé nezaměstnaní (kdy zkrachovala první, a po nalezení práce pak i ta druhá firma, kde pracovali.) A v naem regionu snad není rodina, kde by nebyl někdo nezaměstnaný, protoe kdy tu během posledních let zkrachovaly 2 velké podniky (s řádově tisíci zaměstnanci), dále pak řada meních firem a ivnostníků, a nadále teď ivoří vichni poskytovatelé slueb (restaurace, kadeřnictví), protoe lidi tu nemají peníze.
Pro zajímavost - druhým největím zaměstnavatelem naeho města je Městský úřad!!! (A ta jediná firma, která je v pořadí nad ním, má jen asi o 15 zaměstnanců víc, ne ten MÚ.)
Názor, "kdo chce dělat, práci vdy najde" mě přijde jako takové plivnutí do tváře těm, kterým se to nedaří.
Áno aj nie. NEJAKÁ práca NIEKDE sa nájs dá, ale nie vdy je človek v situácii, e sa môe zobra a odcestova za ňou cez pol zemegule. Mladí, bez finančných a rodinných záväzkov sú v tomto zvýhodnení - a aj ich žahie vade vezmú. Ąena po 40tke je niekde u prakticky neudatežná. (myslím pracovne...).
Není tady
Blossom napsal(a):
Na právním na vlákně Jsem krkavčí otec, jak mi říkala exmanelka, se nakouslo téma, které je tam tak trochu:offtopic: , ale mě to téma zajímá (a myslím, e pravděpodobně bude zajímat hodně lidí), tak ho jako téma zakládám zde na pavlači.
Shrnu dva protichůdné názory, které na tom právním byly nakousnuty:
Majkafa: říká, e kdo pracovat chce, práci si vdycky najde. e nemoct sehnat práci jsou kecy, kecy, kecy. Proč prý neodjet za prací třeba do Irska nebo do Anglie? Prý vechno jde, kdy se chce.
Názor můj - toto jetě před pár lety platilo, takřka stoprocentně. V posledních letech to bohuel přestat platilo. V některých regionech (třeba v tom naem) je situace ohledně práce fakt zoufalá.
Jen mezi mými dobrými kamarády a členy rodiny je několik, kteří práci marně shánějí půl roku a déle, opravdu aktivně, dělali si různé rekvalifikace, někteří z nich jsou během 2 let u podruhé nezaměstnaní (kdy zkrachovala první, a po nalezení práce pak i ta druhá firma, kde pracovali.) A v naem regionu snad není rodina, kde by nebyl někdo nezaměstnaný, protoe kdy tu během posledních let zkrachovaly 2 velké podniky (s řádově tisíci zaměstnanci), dále pak řada meních firem a ivnostníků, a nadále teď ivoří vichni poskytovatelé slueb (restaurace, kadeřnictví), protoe lidi tu nemají peníze.
Pro zajímavost - druhým největím zaměstnavatelem naeho města je Městský úřad!!! (A ta jediná firma, která je v pořadí nad ním, má jen asi o 15 zaměstnanců víc, ne ten MÚ.)
Názor, "kdo chce dělat, práci vdy najde" mě přijde jako takové plivnutí do tváře těm, kterým se to nedaří.
Při tomto jsem včera také nadskočila na idli. Tuhle větu můe napsat jen ten, co práci vdy měl a nikdy neměl problém s hledáním.
Mamky manel hledá práci taky 6 měsíců a marně. Je mu 56let a pracoval celý ivot na dole, take je jednak strhaný jak budík a jednak kde ho s touto kvalifikací vezmou..
Včera jsem se dívala na zprávy a tam ukazovali pána, který přiel o práci v 51 letech a protoe bydlí společně s matkou (ač ijí kadý v jiném patře,nemají podle úřadu 2 bytové jednotky), nemá nárok na podporu a 71 letá paní ho musí ze svého důchodu ivit.Take budou nejspí nuceni prodat dům, aby měli z čeho ít.Protoe bydlí v regionu, kde práce není.
Není tady
Kopíruji jetě Majkafin příspěvek z Právní poradny, kde u dalí off topic příspěvky budu mazat.
Majkafa napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Ale majko....zase jen odsuzuje. Co tak trochu pochopení.
Tata sám alimenty zvýil bez soudní úpravy, synovi kupuje....a kdy koukne na jeho přijem za poslední rok a ve si spočítá, zjistí, e příjem měl okolo 10 tis. měsíčně. To po něm jako chce, aby na syna platil 3-5 tis.? Aby si doma svítil petrolejkou a ivil se kořínky (s trochou nadsázky).Ne. To je zásadní nepochopení. Já píu o tom, e bych si na jeho místě nala lépe placenou práci. Kdekoliv.
erem, jednak nebudu jezdit autem ale vlakem, jízdenka na celý rok stojí myslím 22 000,- Kč a můe na ni jezdit po celé republice celý rok 24 hodin denně.
A taky si najdu samozřejmě dobrou práci, pokud dojídět, tak abych finančně zůstala aspoň na stejném.
martina33, u teď dojídím 2 hodiny denně. Btw to je přesně ono. Někdo ne by si nael práci třeba s horím dojíděním nebo bydlením v týdnu na nějaké ubytovně, tak bude raději sedět doma a skuhrat, e nemá práci a e vlastnímu dítěti proto nemůe platit ani tak malé výivné, jaké platí.
Kdy mé dítě čekalo na operaci srdce, taky jsem mohla sedět doma na zadku a skuhrat, e ho nemůu dát do jeslí ani do kolky, nebo jsem mohla dělat s V uklízečku, kterou jsem dělala, a brát si dítě do práce sebou.
Ve je jenom v nás.
Není tady
O tom Irsku bych byla dost opatrná. Samotní Irové mají problém sehnat práci. Tohle platilo moná tak dva roky nazpátek ale dneska ta doba je dávno pryč. Irsko je snad víc v háji ne jsme my.
Jinak si myslím, e práce nějaká se sehnat dá, otázka je, jestli je to vdy na uivení (mám na mysli nájemné a jídlo, dalí výdaje nepočítám) a kam a je kdo ochotný při hledání práce zajít.
Já jsem s radostí vzala práci, na kterou nepotřebuji ádnou kvalifikaci a jetě jsem za to vděčná ale e bych se z toho uivila to rozhodně ne. A to mám jetě tu výhodu, e fakt nemám rodinu a jediný o koho se musím postarat jsem já. Ale lidem s rodinami vůbec nezávidím.
Není tady
Souhlasím, e řada lidí nepracuje, protoe se jim nechce dojídět nebo vzítt práci, která je pro ně podřadná. Sama jsem taky typ, který bude raději uklízet, ne zůstat doma bez práce a nechat se ivit státem. Pokud to jen trochu jde, dělám. ALE věřím, e řada lidí alespoň po určitou dobu prostě práci najít nemůe, vzhledem k věku, kvalifikaci, dojídění, rodinné situaci. Rozhodně bych si netroufla mahem někoho zařadit do té či oné kategorie na základě jednoho příspěvku a tvrdit, e si kadý můe najít lepí práci, za kterou by musel dojídět, ale vyplatilo by se mu to. Kadý opravdu ne - já vzhledem ke své kvalifikaci ano, ale to neznamená, e kadý má stejnou monost. Nesoudím hned, nelíbí se mi to.
Není tady
No přesně, ta představa "tak jeď do Anglie/Irska a vydělej si" Zejména v nekvalifikovaných profesích a zejména v posledním roce opravdu nejisté. Nezaměstnanost i tam roste a lidi berou práci, kterou by dřív nevzali. Předpokládat e někdo, kdo neumí kváknout anglicky, si jen tak sbalí saky paky a vyjede si vydělávat na západ je dnes u trochu naivní. To u bych spí doporučila rekvalifikační kurs tady, případně změnu bydlitě, pokud je problémem kraj, ve kterém práce prostě není.
Není tady
Jo a kdy tu čtu o tom dojídění, tak to taky není tak jednoznačné. Jsem ochotná dojídět 100 km denně do Prahy, jen abych job měla ale e by se mi podařilo něco najít to rozhodně ne a jak u jsem řekla, jdu po jakékoliv práci. Nevybírám si podle svých schopností nebo kvalifikace. Zatím jsem moc úspěná nebyla.
Není tady
Kdesi jsem četla statistiku, e zhruba 3% obyvatel jsou tací, kteří prostě skutečně dělat NECHTĚJÍ. To i odpovídá procentu nezaměstnanosti, kdy byla konjunktura. (V naem městě bývala jetě před pár lety nezaměstnanost tak 2,5%, jedna z nejniích v republice).
Ovem v těch dneních cca 13 - 15 % (u nás) je fůra lidí, kteří dělat chtějí, byli by ochotní vzít i "podřadnou" práci, ale ona prostě (tady u nás) není.
Nae firma teď měla jednu jednorázovou, větí zakázku, a na její zabalení mi straně ráda a ochotně brigádně přila pomoct středokolačka s dobrou praxí, a za těch 50 Kč na hodinu, co jí za to balení můu dát, je nesmírně tastná, nejen kvůli penězům (u přestala brát podporu - je půl roku bez práce),ale i proto, e je konečně chvíli mezi lidmi a necítí se tak na odstřel, sama doma. Jo, a odváila jsem se nabídnout jí i úklid u nás (1*týdně 2 hodiny), brala to vemi deseti.
Na místo prodavačky -květinářky v místním květinářství ( za velmi malé peníze, samozřejmě) se hlásí prý desítky lidí, včetně lidí s jazyky apod.
Kdy takové lidi znáte osobně, a víte jasně, e jsou opravdu neastní a zoufalí, ačkoli pro nalezení práce dělají ve, co se v jejich situaci dá, tak mě fakt bolí a uráí odsudky typu "Kecy, kecy, kecy, kdo chce, práci vdycky najde".
Co se týká třeba zmíněného dojídění 4 hodiny do práce...jednak to taky pochopitelně něco stojí, ale hlavně si to můe dovolit jen ten, kdo jetě nemá děti a nebo u je má velké. Jak chcete vyzvedávat děti ze kolky, kdy ráno v 5 budete odjídět a v půl esté večer se vracet??
A co se týká toho "tak vyjeďte za prací do světa":
Za prací do světa můe vyjet člověk, který má:
1/aspoň základní znalost angličtiny. Kdy neumíte anglicky blebtnout, nechytáte se snad ani u na to mytí černého nádobí
2/aspoň základní kapitál do začátků - řádově minimálně 20.000 Kč. Potřebujete na letenku, a i kdybyste nali práci a bydlení druhýý den po příletu, první výplatu dostanete za měsíc, a ten měsíc tam musíte nějak přeít (a náklady na bydlení jsou tam mnohem vyí, ne u nás). A kdo z nezaměstnaných takový základní kapitál (bez nutnosti půjčování si) má??
3/ nemůete mít závazky - je to tedy pro mladé lidi bezdětné, a nebo zas pro starí, kteří u mají děti samostatné.
Ale chtěla bych vidět třeba maminu s třema dětmi, samoivitelku (= jedna z mých nezaměstnaných kamarádek), jak se stěhuje s dětmi za prací do Irska, přehlauje je tam do kol a kolek atd., atd.
A nejde jen o děti, ale i o stárnoucí rodiče, kteří skoro denně potřebují pomoc a péči. (= případ větiny mých známých v mém věku)
4/musíte být schopní a ochotní obětovat svůj osobní ivot - dosavadní přátele, dosavadní vazby, celkový styl ivota. Co ve 20 letech jde lehce, ale ale třeba v 50 u moc ne.
Já si myslím, kdo práci najít chce, tak ji najde, ale musí se třeba přestěhovat.
Jistě, někdo je znevýhodněn: samoivitelka se 3 dětmi se těko bude stěhovat.
Pokud jde o případ taty, tak si myslím, e kdo chce, práci najde.
Mám nezaměstnanou vagrovou v Karviné, V vzdělanou, od srpna nezaměstnanou, ale ona se odtamtud nechce odstěhovat, tak to pak práci najde těko.
Člověk nemusí jezdit za prací hned do Irska, stačí do středních Čech.
Já jsem jela za prací a do Ruska.
Práce si zatím vdy nala mě.
Upravil(a) eva4444 (25. 2. 2010 11:21)
Není tady
Taky jsem nechtěla psát do právního, ale dnes je to s prací opravdu trochu jinak.
Bývalá kolegyně dojíděla do Prahy ze severu (Děčínsko) vlakem - ráno vyjela před pátou a přijela v est, doma dvě děti, manel práci na směny. Úasný - fakt jsem ji obdivovala. Loni ji propustili, bude to rok. Práci nemá, absolvuje rekvalifikační kursy... neberou ani uklízečky. Její manel je taky bez práce, brigádničí, ale nic stálýho.
Sousedka to samý, ale v Praze, ta shání půl roku... a podle jiný známý, co sháněla taky přes půl roku vím, e na konkurzu se setkala ne z osmi, deseti uchazeči, jak to bývalo, ale někde i s padesáti... Dvě, tři kola pohovorů a pak ji vylili ve zkuebce. Tohle dělali na severu u před lety a teď to dorazilo i do Práglu... Prola čtyři firmy, ne ji vzali nastálo.
Synové dvou známých po kole - bez ance na brigádu. Neberou ani u mekáčů.
Partner kamarádky dělá na L, má podobný problém, co Táta z právního. Nejsou kefty, je prakticky bez příjmu - lidi kupují jen to, co je potřeba. Větina z nás smrtelníků přila o odměny, benefity, la dolů se základním platem...
U i obchodní řetězce přiznávají ztráty.
A rada nabídnout lidem vedle v paneláčku úklid... Malý domečky si lidé uklízejí sami, protoe vichni etří a na větí si najmou někoho přes agenturu. Kámoka dělá hospodyni v domácnosti - měla asi tři nebo čtyři rodiny a taky jí ubylo práce. Rodinky zchudly. Zbyla jí jen jedna, do které dochází denně, ostatní to okrájely na větí úklidy, ehlení a pod.
A k dokreslení situace s hůře placenými místy - spoluačky maminka shání taky. Cokoli. Přihlásila se na konkurz na asistentku prodeje (rozuměj prodavačku). 50,- Kč na hodinu. Z toho v Praze zaplatí akorát nájem, no ale co dělat, nic jinýho není. Nevzali ji, selo se jich dvacet - měli z čeho vybírat.
Nikdo z výe jmenovaných není nemakačenko. Prostě mají smůlu, e přili o práci v blbý době.
Není tady
Je mi 50++ a vzhledem k současné situaci docela trnu, jestli to do toho důchodu překlepu, páč do předčasnýho se mi ani trochu nechce. Firma propoutí, začla teda u dělníků, ale i kdy mě zatím éfová uklidňuje, e se mě to netýká, ten červíček samozřejmě hlodá. Sice mám jetě úklid, ale to by bylo taktak na holý přeití, nehledě k tomu, e kdybych nedělala nic jinýho, zas se mi ten důchod sníí. Zkouela jsem se jen tak tréninkově poptávat a podle odpovědí to vypadá, e bych se radi měla jet podívat na nejblií krematorium...
Není tady
Hledám práci asi 2 měsíce. Hledám aktivně, kadý den, jsem mladá, bezdětná, mám praxi. Bydlím v místě, kde je jedna z nejniích nezaměstnaností u nás. A zatím nic, je to opravdu bída. Kdy jsem hledala práci před pár lety tak nebyl vůbec problém, jetě jsem si mohla vybírat.
Kdy jsem jetě měla práci, tak jsem si taky myslela, e kdo chce, práci si najde. No, tak ted mám anci si na vlastní kůi si to vyzkouet a dopad do reality byl opravdu tvrdý.
Byla bych opatrnějí s pobobnými výroky.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Já si myslím, kdo práci najít chce, tak ji najde, ale musí se třeba přestěhovat.
Jistě, někdo je znevíhodněn: samoivitelka se 3 dětmi se těko bude stěhovat.
Mám nezaměstnanou vagrovou v Karviné, V vzdělanou, od srpna nezaměstnanou, ale ona se odtamtud nechce odstěhovat, tak to pak práci najde těko.
Práce si zatím vdy nala mě.
Jenom kde vzit vice nez milion na nove bydleni,aby se clovek mohl prestehovat za praci.To,uz nikdo neresi.
Není tady
macík* napsal(a):
Hledám práci asi 2 měsíce. Hledám aktivně, kadý den, jsem mladá, bezdětná, mám praxi. Bydlím v místě, kde je jedna z nejniích nezaměstnaností u nás. A zatím nic, je to opravdu bída. Kdy jsem hledala práci před pár lety tak nebyl vůbec problém, jetě jsem si mohla vybírat.
Kdy jsem jetě měla práci, tak jsem si taky myslela, e kdo chce, práci si najde. No, tak ted mám anci si na vlastní kůi si to vyzkouet a dopad do reality byl opravdu tvrdý.
Kdo to nepociti na vlastni kuzi neuveri.Ja delam za minimalni mzdu jako prodavacka ted nam chce vedouci jeste snizit hodiny,protoze se zde otevrel novy supermarket.Takze to bude odhadem plat kolem 6 tisic.Ma vubec cenu za tohle delat?Jina prace se tu sehnat neda ani 20 km okolo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Práce si zatím vdy nala mě.Jenom kde vzit vice nez milion na nove bydleni,aby se clovek mohl prestehovat za praci.To,uz nikdo neresi.
Spousta lidí ve středních Čechách začíná tak, e si pronajmou jen jeden pokoj ve 3+1, platí za bydlení 4 000 Kč. Jsem ze středních Čech, z města kam takto u hodně lidí přijelo. Časem si něco uetří a nyní kupují vlastní byty. Ceny bytů ly dolů, 3+1 v původním stavu jde koupit do 1,4 milionu.
Samo, monost to je pro ty kteří děti nemají, nebo se nejdřív přestěhuje jen chlap, najde nějaké zázemí a po čase se přestěhuje za ním zbytek rodiny, není to monost pro starí a nebo samoivitelky.
Souhlasím, e práce je méně, u lidí musí být alespoň ta ochota se přestěhovat.
Viz. jak vidím u sebe v rodině: buď lidi práci mají a nebo ji nemají z toho důvodu, e se přestěhovat nechtějí.
Jinak pár měsíců hledání práce povauji za normální, tzn. e ten člověk není líný, ale kdo si nenajde práci ani po roce, tak se mi nechce věřit, e pro to udělal maximum.
Není tady
macík* napsal(a):
Jistě nejsi v lehké situaci, ale 2 měsíce hledání jetě není tragédie, jistě něco najde.
Není tady
eva4444 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Práce si zatím vdy nala mě.Jenom kde vzit vice nez milion na nove bydleni,aby se clovek mohl prestehovat za praci.To,uz nikdo neresi.
Spousta lidí ve středních Čechách začíná tak, e si pronajmou jen jeden pokoj ve 3+1, platí za bydlení 4 000 Kč. Jsem ze středních Čech, z města kam takto u hodně lidí přijelo. Časem si něco uetří a nyní kupují vlastní byty. Ceny bytů ly dolů, 3+1 v původním stavu jde koupit do 1,4 milionu.
Samo, monost to je pro ty kteří děti nemají, nebo se nejdřív přestěhuje jen chlap, najde nějaké zázemí a po čase se přestěhuje za ním zbytek rodiny, není to monost pro starí a nebo samoivitelky.
Souhlasím, e práce je méně, u lidí musí být alespoň ta ochota se přestěhovat.
Viz. jak vidím u sebe v rodině: buď lidi práci mají a nebo ji nemají z toho důvodu, e se přestěhovat nechtějí.
Jinak pár měsíců hledání práce povauji za normální, tzn. e ten člověk není líný, ale kdo si nenajde práci ani po roce, tak se mi nechce věřit, e pro to udělal maximum.
To by me zajimalo jak s tech dnesnich platu usetri 1,4 milionu.Me je 40 let,myslis,ze do 80 let to stihnu s platem 8 tisic?
Není tady
Kamarádka se la ucházet o práci uklizečky.Nedostala ji.Vzali duchodkyni.
Není tady
Kdy je to tak s prací snadné,kde je Majkafa?
Není tady
tata napsal(a):
Tak je to i v nasem meste.Vsude duchodci a lidi nemaj praci.
Není tady
Tak jsem psala sáhodlouhý příspěvek o monostech různých věkových skupin a nakonec jsem zjistila, e by byl nejspí k ničemu.
Já pevně věřím tomu, e pokud se chce, tak to jde. Můe to jít těko, můe to jít jenom na půl, můe to jít malinko, ale jde to. Nedokáu se vnitřně smířit s tím, e sedět rok doma a ani nezavadit o brigádu, přivýdělek či přilepení, je skutečně moné. Asi by mi padnul hodnotový systém.
Z pohledu zaměstnavatele - mám zkuenosti se studenty, maminkami na MD, důchodci i lidmi, kteří prostě jen nemají práci. Nedokáu je zaměstnat vechny, ba co víc, dávám jim pouze brigádu. Ale snaím se vyjít vstříc jejich monostem - pokud práci chtějí. Pokud se mi tu objeví maminka (sorry, e se otírám zrovna o ně, ale mám teď čerstvou nepříjemnou zkuenost), která fňuká, jak nemůe sehnat práci a jak moc moc moc pracovat chce, vzápětí mi 4x zruí domluvenou schůzku (jednou mi ani nedala vědět ), pak dvakrát nepřijde do práce a kdy u konečně dorazí, tak pracuje jak chcíplá ryba - No to sorry, to je nemakačenko jak vyitej. Je to hnusný, ale to mi tu fňukat můe do aleluja a práci nedostane.
Nebo řpíklad co teď někdo radil Keny Kdy mi přijde někdo takhle vofouklej na pohovor, tak nad ním ani neuvauju. Ani si nechci představovat, jak by se potom choval ke klientům
Ale sorry, to sjem trochu upoutěla páru.
Myslím si, e práce se dá najít vdycky. Jestli to ovem bude práce, která uiví jedno (dvou, třéí, deseti, patnácti) členou rodinu - těko říct. Závisí na monostech a schopnostech.
Není tady
tata napsal(a):
A proč vzali důchodkyni? Já jsem jí třeba dala přednost proto, e je to vysoce schopná paní, která svojí práci zvládla za polovinu času narozdíl od jiné uchazečky. Nemrmlala u toho, vypadala schopně, perfektně plní moje pokyny, je schopná (občas) pracovat nad rámec povinností. Nekoulí na mě očima, kdy po ní něco chci.
Tisíc a jedna věc. Určitě bych napaualizovala formou "radi vezmou důchodkyni". To je podle mě nesmysl. Radi vezmu toho nejlepího na danou pozici.
Není tady
..
Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 11:50)
Není tady
Definitiv napsal(a):
tata napsal(a):
A proč vzali důchodkyni? Já jsem jí třeba dala přednost proto, e je to vysoce schopná paní, která svojí práci zvládla za polovinu času narozdíl od jiné uchazečky. Nemrmlala u toho, vypadala schopně, perfektně plní moje pokyny, je schopná (občas) pracovat nad rámec povinností. Nekoulí na mě očima, kdy po ní něco chci.
Tisíc a jedna věc. Určitě bych napaualizovala formou "radi vezmou důchodkyni". To je podle mě nesmysl. Radi vezmu toho nejlepího na danou pozici.
Někdo ale vezme důchodkyni programově pouze proto, e má příjem (důchod) a plat jí bude stačit o třetinu mení, ne někomu, kdo jiný příjem nemá. Takhle se skvěle zaměstnávají i lidé v částečném invalidním důchodu - samo, e ti práceschopní (kolegyně je snad i v plným, to nevím jistě) A pozor - fakt ten invaliďák nezávidím, já radi zdraví. Jen, e vdy to prostě není pouze o pracovním nasazení uchazeče.
Není tady