1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj holky,vim,ze muj dotaz ci trapeni muze nekomu pripadat jako malichernost,ale ja nejak nemuzu dal...kdyz mi rekli,ze mam nepruchodne vejcovody a v uvahu pripada jedine ivf,rekla jsem si jdu do toho.nyni mam za sebou prvni neuspesny pokus a ztracim nadeji.vzdyt tri hrazene poj.pokusy jsou tak malo a co kdyz ani pak se nezadari?!nechci byt ve svych 24letech odkazana jen na ivf a pak kdyz nebudou korunky jen smutne koukat do cizich kocarku..a ted k memu dotazu-nemate nekdo zkusenost s pruchodnenim vejcovodu,ci nejakou lecbou..nemuzu se smirit,ze je to trvaly stav dekuji za jakekoli reakce
Není tady
Zemanko, a zkouseli ti je v narkoze zpruchodnit? Byt tebu tak jsem ale v klidu, je ti 24 let a mas spoustu casu, ve snazilkach jsou skoro vsechny holky pres 30 let, tak depku hod za hlavu
Není tady
Ahoj Zemanko, sama vím, jak je těké se s tímto smiřovat . Nevím, co Ti řekli doktoři přesně, jak moc jsou vejcovody neprůchodné či třeba jsou pod velkým tlakem? Bohuel ale na tohle léčba ani ádný zákrok neexistují
Ale jsou tu případy, kdy doktoři řekli-oba neprůchozí a pak se stal zázrak ... třeba Immob Opravdu záleí na mnoha okolnostech-z jakého důvodu jsou neprůchodné...zda to způsobily srůsty, endometrioza....Opravdu nemám neznám ádnou zkuenost s průchodněním vejcovodu...vím jen, e někdy stačilo odstranit srůsty, ale ani to není zaručené...
Sna se tím ale netrápit-opravdu vím, jak moc je to těké, také se mi pořád honilo hlavou, co budeme dělat, a "vypotřebujeme" vechny "hrazené" pokusy...teď u ty starosti jsou mnohem větí, budu ráda, kdy moje tělo bude připravené alespoň na nějaký ten pokus....snaím se myslet ale pozitivně a prostě věřit!! Nic jiného nám ani nezbývá. Nesmí si říkat, e pokusy jsou jenom tři-tak to není....můe mít přece jetě mrazáčky, stimulku hradí pojiovna čtyřikrát. Důleité je jít do kadého pokusu připravená, s chutí a vírou!! Vím jak moc neúspěch bolí, ale jak říká třeba Verann i ve slově beznaděj je slovo NADĚJE!!! Tak věř a já vím, ře se toho drobečka určitě dočká Kadá se dočká!!
Tak neboj
Upravil(a) Silvi.100 (25. 2. 2010 8:32)
Není tady
Zemi, před pár dny jsem četla krásnou mylenku, která mi utkvěla v palici " ... bůh ponechal prostor pro pochybnost, aby víra neztratila důstojnost svobodného činu a odváného vykročení do říe Tajemství .... "
Já jsem si po kadém potratu říkala, díky bohu, e mám fční jaječníky a jajcovody, ale zase mám problém jinde, ta¨ke rozumím, jaké to je smiřovat se s vědomím, e moná nebude mít své vlastní děti. Je velmi důleité se s tím smířit a přijat to jako fakt. přiznávám, nedaří se mi to. A tam najednou vystupuje ta naděje, ta malá jiskřička, která mě vyburcuje a táhne dál.
Vím, e věta, jsi mladá nefunguje stejně tak jako nefunguje věta nemysli na to , ale jsi skutečně mladá
a drím ti palce, aby případné 2 IVF vylo
Není tady
http://www.porodnice.cz/node/22725
Ahoj holky, co říkáte na tohle, myslíte, e bych měla jetě jednou podstoupit průchodnost vejcovodů "vzduchem"(myslím, e je to ono), prostě tě napustí a pak sledují, zda to postupuje kam má.. já se váně nemůu smířit s tím, e je to neprůchozí mimochodem, ani 2.IVF nemělo úspěch, chjo.. díky za vae názory
Upravil(a) Zemanka (16. 6. 2010 20:20)
Není tady
Zemanko, v tomhle neporadím, zkuenost nemám... ale moc mě mrzí, e má za sebou dalí neúspěch...
a drím pěstičky, aby dalí krok u byl ten poslední na cestě za
Není tady
Zemanko choooj Jsem Tě dlouho neviděla
Kdysi semnou dělala baba a říkala e u nich ve městě /nevím kde, byla ze SK/ to dělájí, tzv Profuk vejcovodů, no a e to je celkem úspěné
Kadopádně hlavu vzhůru
Není tady
Zemi dělá dobře nesmiřuj se z ničím,jen ten co nesedí s rukama za zády se dočká
to mě mrzí ,e ani 2.IVfko nedopadlo
neuvaujete o změně Car ??
Upravil(a) Gabu (16. 6. 2010 22:04)
Není tady
Ahoj holky, nejsem moc na diskuzich, ale prave prochazim obdobim, kdy mne ceka laparoskopicka operace na pruchodnost vejcovodu a chtela bych se zeptat, jestli nektera z vas ma ted taky podobnou situaci (nebo nedavno). Tehotna jsem uz byla, ale o miminko jsme bohuzel prisli v 8tt. Upinam svou nadeji na to, ze to bude dobre a ze se miminka dockame, ale take mne prepadaji obavy, ze vejcovody budou nepruchodne, a tak nejak se mi s tim tezko smiruje...Budu rada za jakekoli vase zkusenosti. Moc diky!
Není tady
Ahojky holky,
vím jak je to těké chtít miminko a nemít ho zatím.
My se s přítelem snaíme 2roky,léčila jsem se v jedné nejmenované klinice pro neplodnost,kde jsem podstoupila 8inseminaci a 1neuspesne Ivf.
Asi před měsícem jsem zkusila změnit kliniku,kde byl okamitě jiný přístup,jak z lékařského hlediska,tak i ze strany lidské a finanční.
Začali mě postupně vyetřovat s tím,e jsem podstoupila hydrolaparoskopii-je to pro tělo etrnějí na uzdravení a tam mi zjistili,e celé ty dva roky mám nepruchozi a zanetlivy pravý vejcovod a e mohl kdykoliv prasknout.
taky mi vysvetlily,e pokud má někdo nepruchozi vejcovod nejlepí je ho odstranit,protoe pokud se jen profukne,tak se zase jen ucpe a vznikají tam záněty a ty záněty jsou chronické.a hlavně se nemůe povést ádný pokus o otehotneni,protoe ten zánět to zničí i kdy by se Ivf povedlo nebo jakýkoliv jiný druh otehotneni.
take jsem 3dny po operaci,uvědomila jsem si,e dřívějí klinika mě ani pořádně nevyetřila a tahala ze mě jen peníze a 2roky jsem ila jen v domnění a nadeji,ale teď kdy mi to doktoři pořádně vysvetlily a řekli mi,e ance na otehotneni je skoro oproti 0 najednou 50%,budu doufat,e se to povede a taky u vím,e se člověk nemá vzdávat,ale taky ne se rozhodne doporučení názorů více lékařů a pak se a rozhodnout.
Adriana
Není tady
Neprůchodnost vejcovodů bývá často jako následek neléčených infekcí. Ty jsi necítila, e má záněty v těle? To je divné. U kadé léčby by měli začínat rozborem krve, moče a musel ten zánět doktor vidět a nejen v jednom parametru. Nae vytunelované zdravotnictví a ti doktoři, to je děs!
Není tady
Doktor mi sice krev vzal,ale pouze na přenosné nemoci jsem se dozvěděla.břicho mě pobolivalo,ale doktor řekl,e je to normální,protoe jsem prý podle něj měla policisticky vaječník-co nebyla pravda e.
Není tady