27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj vsichni,
hledam lidicky, kteri bydli v Severnich Cechach - Most, Decin, Usti nad Labem, Teplice...V nejblizsich mesicich se budu stehovat do jednoho z techto mest a potrebovala bych poradit, kde jsou nejlepsi podminky pro zivot a pro deti. Zni to asi hloupe, ale nikdy jsem jeste v severnich Cechach nebyla a tak mam ze stehovani trochu obavy. Nevim, co mam ocekavat a s jakymi problemy se muzu setkat. Sama pochazim ze stredoceskeho kraje. Diky moc za odpovedi.
Není tady
Těko říct. Hodně záleí taky na tom, kde bude v daném městě bydlet.
azraba napsal(a):
Ahoj vsichni,
hledam lidicky, kteri bydli v Severnich Cechach - Most, Decin, Usti nad Labem, Teplice...V nejblizsich mesicich se budu stehovat do jednoho z techto mest a potrebovala bych poradit, kde jsou nejlepsi podminky pro zivot a pro deti. Zni to asi hloupe, ale nikdy jsem jeste v severnich Cechach nebyla a tak mam ze stehovani trochu obavy. Nevim, co mam ocekavat a s jakymi problemy se muzu setkat. Sama pochazim ze stredoceskeho kraje. Diky moc za odpovedi.
Proč se tam stěhuje? To jetě neví do kterého města přesně? K vůli cenám bytů? To je dost velký rozsah - tolik měst.
Není tady
Ahoj,
diky za odpoved. Hlavni duvod jsou asi finance, mam 2 deti, jsem sama a muj rozpocet je takovy, ze v Praze si nemuzu koupit vubec nic :-) a ve strednich Cechach akorat tak garsonku, nehlede na tom, ze mi ceny bytu v Praze a ve strednich Cechach pripadaji prehnane. Ale neni to pouze tento duvod. Ted bych mozna svuj vyber zuzila na Teplice a Usti nad Labem. Pokud nekdo odtud jste a poradili byjste dobrou lokalitu, budu rada. Diky moc.
Není tady
Dobré lokality v Ústí nad Labem jsou dle mého Vebořice, Skřivánek, Severní Terasa. Klid, dobrá dostupnost do města.
Není tady
Já bych volila Střekov.
Vebořice příli daleko od centra a s ostatními to není o moc lepí. Mně se vůbec UL moc nelíbí, to je jen malé centrum a pak rozstrkaná sídlitě po krajině. To není ádné město.
Teplice (kromě Prosetic), to je jiné kafe. Most hrůza, to je hromada paneláků, ádná historie. :-(
To u je lepí Bílina. Nebo Duchcov, Osek, Hrob, Chlumec, Krupka, ...
Upravil(a) majkafa (24. 2. 2010 21:31)
Teplice - Trnovany.
V UL - skřivánek a pod, tam u jdou ceny bytů do milionu. Na Skalce - dobré ceny, moc daleko od centra.
Já bydlím v Bílině, naprostá spokojenost. Do UL dojídím do práce.
Diky za vsechny odpovedi, jste zlaticka :-)
Není tady
majkafa napsal(a):
Teplice - Trnovany.
V UL - skřivánek a pod, tam u jdou ceny bytů do milionu. Na Skalce - dobré ceny, moc daleko od centra.
Já bydlím v Bílině, naprostá spokojenost. Do UL dojídím do práce.
To asi bydlí v té lepí části Bíliny,ne? Protoe jinak je to samá menina. Mě se líbí ta část,kdy od Loun přijede do Bíliny,kde jsou ty vilky a nízké paneláky.
Jinak,já ačkoliv jsem rozený praák a teprve poslední 4 roky bydlím kousek od Prahy,tak já bych volila Teplice-Trnovany jako ty. Je to vude blízko, jak na Masaryčku se spoustou obchůdků,tak i do Olympie.A vůbec lázeňská část je překrásná.Dovedu si představit,e bych tam jednou bydlela,co není zcela vyloučené,protoe manel odtud pochází. Jetě je krásná část Nová Ves. V Duchcově prý chcípl pes,Hrob to je něco podobného,přestoe tam máme vagra.
Není tady
Kdybys chtěla přijet a provést po UL, TP, Mostě a třeba i jinde, aby sis udělala představu, jsem k dispozici.
rejka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Teplice - Trnovany.
Já bydlím v Bílině, naprostá spokojenost. Do UL dojídím do práce.To asi bydlí v té lepí části Bíliny,ne? Protoe jinak je to samá menina. Mě se líbí ta část,kdy od Loun přijede do Bíliny,kde jsou ty vilky a nízké paneláky.
Jinak,já ačkoliv jsem rozený praák a teprve poslední 4 roky bydlím kousek od Prahy,tak já bych volila Teplice-Trnovany jako ty. Je to vude blízko, jak na Masaryčku se spoustou obchůdků,tak i do Olympie.A vůbec lázeňská část je překrásná.Dovedu si představit,e bych tam jednou bydlela,co není zcela vyloučené,protoe manel odtud pochází. Jetě je krásná část Nová Ves. V Duchcově prý chcípl pes,Hrob to je něco podobného,přestoe tam máme vagra.
Nová Ves je děsně z ruky a pořád tam hodně fouká.
V Duchcově je bohuel hodně občanů cikánského původu.
V Bílině myslí Praskou. Dost z ruky. Ale jinak to tam není patné. Ale jsou tam hlavně vysoké paneláky. Jen je z té silnice nevidí. Jsou směrem dolů ke Kyselce.
Majko asi je to praská,já ti to nepovím přesně,protoe Bílinu znám jen z okénka auta,ale manel mě hodně poinformoval.Mě se třeba líbilo místo okolo té hlavní co vede na TP,vlastně naproti Intersparu.Nií paneláky v zeleni.Ale tam je to právě samá menina. Jo a jetě mě napadlo jedno místo v TP. Říká se tomu Bílá cesta.Tak tam je to teda taky krásný. Ale u mě by to vyhrály jednoznačně Trnovany.....
Není tady
Nu, naproti Intersparu menina není. Ta je o kousek dál, v tom sídliti před pasovkou. Naproti Sparu, tak tam já bydlím. Vude blízoučko, ve při ruce. Ale ne v těch nízkých, ale v tom nově opraveném sedmipatráku naproti nádraí, úúplně nahoře v naem orlím hnízdě. Daleký výhled do kraje.
majkafa napsal(a):
Nu, naproti Intersparu menina není. Ta je o kousek dál, v tom sídliti před pasovkou. Naproti Sparu, tak tam já bydlím. Vude blízoučko, ve při ruce.
Ale ne v těch nízkých, ale v tom nově opraveném sedmipatráku naproti nádraí, úúplně nahoře v naem orlím hnízdě. Daleký výhled do kraje.
Jůůů,tak já asi tuím kde. Mě se právě líbí ty nií,kdyby se hodily do nové fasády ( okna u postupně mění,jak jsem si vimla ). Jsou tak pěkně rozházené mezi nimi spousta zeleně a úasná místa pro dětské prolézačky. myslím,e se tam ale budují dětská hřitě. A pojedeme do Hrobu zamávám ti........
Není tady
Zamávej Je to ten oranový
Jo, a klíďo můe i zazvonit.
Upravil(a) majkafa (24. 2. 2010 23:01)
Zváila bych taky to, kde mám anci najít práci a jakou. Jaký má obor, čím by ses chtěla ivit?
Není tady
majkafa napsal(a):
Já bych volila Střekov.
Vebořice příli daleko od centra a s ostatními to není o moc lepí. Mně se vůbec UL moc nelíbí, to je jen malé centrum a pak rozstrkaná sídlitě po krajině. To není ádné město.
Teplice (kromě Prosetic), to je jiné kafe. Most hrůza, to je hromada paneláků, ádná historie. :-(
To u je lepí Bílina. Nebo Duchcov, Osek, Hrob, Chlumec, Krupka, ...
Asi je to otázka názoru ale nemám pocit, e Vebořice jsou daleko do centra . Deset minut trolejbusem, který jezdí, co deset minut mi nepříjde jako patná dostupnost. Ale je fakt, e já jsem dojíděcí typ, take pokud se jsem schopná dostat do města v tak krátkém čase, tak mám skoro pocit, e bydlím v centru. Ze Skřivánku chodím do města pěky, páč jsem tam za 15 minut.
Ale je fakt, e jestli je tazatelka ze středních Čech, tak hrozí, e z ÚL bude dost silně rozhozená.
Není tady
Ahoj vsichni, dekuji moc za vase odpovedi a nazory.
Nevim, jestli budu z UL rozhozena :-) zila jsem pomerne dlouhou dobu na Kladne, takze jsem zvykla na ledacos :-) Ted sice bydlim na vesnici blizko Kladna, ale nejak mi chybi mesto, vesnicky zivot asi neni pro me to prave.
Co se tyka prace, tak pred materskou jsem delala v logistice, v kancelari, ale nebranim se jakekoli praci, umim dobre anglicky, tak snad by se nejaka prace v okoli nasla. Je mi jasne, ze to nebude tak lehke jako v Praze, ale snad to pujde :-)
Urcite se nekdy v nejblizsich tydnech chystam do UL a Teplic zajet, abych si mesta prohledla a vedela, do ceho jdu. Taky musim zacit shanet nejaky byt :-)
Není tady
azraba napsal(a):
Nevim, jestli budu z UL rozhozena :-) zila jsem pomerne dlouhou dobu na Kladne, takze jsem zvykla na ledacos :-) Ted sice bydlim na vesnici blizko Kladna, ale nejak mi chybi mesto, vesnicky zivot asi neni pro me to prave.
Co se tyka prace, tak pred materskou jsem delala v logistice, v kancelari, ale nebranim se jakekoli praci, umim dobre anglicky, tak snad by se nejaka prace v okoli nasla. Je mi jasne, ze to nebude tak lehke jako v Praze, ale snad to pujde :-)
Urcite se nekdy v nejblizsich tydnech chystam do UL a Teplic zajet, abych si mesta prohledla a vedela, do ceho jdu. Taky musim zacit shanet nejaky byt :-)
Tak Na Kladno mám jen dobrý názor Syn tam jezdí na gympl a my s manelem jsme si tam půjčovali svatební aty ( za finančákem vedle pavoučka )
. Ale znám jen povrchně určité části centra.....Dej vědět jak se ti na severu líbilo.
Není tady
rejka napsal(a):
azraba napsal(a):
Urcite se nekdy v nejblizsich tydnech chystam do UL a Teplic zajet, abych si mesta prohledla a vedela, do ceho jdu. Taky musim zacit shanet nejaky byt :-)Tak Na Kladno mám jen dobrý názor
Syn tam jezdí na gympl a my s manelem jsme si tam půjčovali svatební aty ( za finančákem vedle pavoučka )
. Ale znám jen povrchně určité části centra.....Dej vědět jak se ti na severu líbilo.
My jsme si tam zase s manelem kupovali snubáky asi před 100 lety...
Není tady
sugar napsal(a):
rejka napsal(a):
azraba napsal(a):
Urcite se nekdy v nejblizsich tydnech chystam do UL a Teplic zajet, abych si mesta prohledla a vedela, do ceho jdu. Taky musim zacit shanet nejaky byt :-)Tak Na Kladno mám jen dobrý názor
Syn tam jezdí na gympl a my s manelem jsme si tam půjčovali svatební aty ( za finančákem vedle pavoučka )
My jsme si tam zase s manelem kupovali snubáky
asi před 100 lety...
Není tady
Ahoj,
ale ne na Kladne je fajn, hlavne v posledni dobe se hodne zmenilo k lepsimu. Drive, tak pred 15 lety, kdyz jsme se tam nastehovali, tak to byla hruza, jeste fungovala Poldovka, vzduch nebyl nic moc, ted je mnohem lepsi. Na gympl jsem chodila taky, dokonce tam mamca i vyucuje :-)
Není tady
Tak to ti věřím,e kdy byla fabrika funkční,e to stálo za prd.Ono i dnes je to nádhera :butter:kdy jede okolo. Já jinak Kladno neznám,bydlíme jinde- blí k Praze ale třeba třeba tvoje mamka učí mého syna
svět je malej...
Není tady
Já se stěhovala za svů ivot u několikrát a vlastně naposled ze Středních čech(5min. autem do prahy), do Teplic, do ulice Alejní :-) bylo tam super, teda vechno blízko, nemusela jsem pouívat autíčko apod. Ale vadil mi ten hluk z ulice, dceru jsem se bála sama pustit do obchodu a vůbec ven, jezdí tam jak blázni. A tak jsme hledali nové svoje hnízdečko a vybrali jsme KRUPKU, Sídlitě Hamry. Jsou tady mladí lidé a nebo důchodci, pro děti je tu rá :-) Autíčkem to mám vude blízko a kdy potřebuu něco v obchodě, jsou tu malé obchůdky, pro děti místa na hraní hodně, auta tu jezdí fakt pomalu, protoe vude sou děti. Taky je tu kolka, dům dětí a mládee, kola.... mno prostě super.
Take jestli má autíčko, tak bych volila klidně i tu Krupku... hamry. Jo a nepřízpůsobivý občani tady nejsou. ;-) Fakt je tady klid a neskutečný oproti těm Teplicím.
Není tady