29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj holky,
trápí nás atopický ekzém a vypozorovala jsem, že Vojta je zřejmě alergický na bílkovinu kravského mléka, vynechala jsem všechny jogurty (pokaždé se mu ekzém hodně zhoršil) a zakoupila HA mléko Nutrilon Allergy Care (dnes), bohužel nám naprosto nesedí, po vypití hodinový řev a urputné bolesti bříška, takže jsem mu nakonec musela dát normální mlíko, protože do toho ještě řval hlady. Nikdy nebyl moc mlíkovej, mlíko má pouze v noci. Můžete mi někdo poradit jaké ještě mléko, vím, že existuje ještě Hipp, ten se chystám zítra koupit. A dál by mě zajímalo jak mám nahradit jogurty, když Vojtín zásadně nic jinýho nejí, od všeho sní pouze trochu, celkově jí hrozně málo. Jeho jídelníček se skládá z přesnídávek, polívky, jogurtů, občas nějaká ta omáčka s těstovinama, banán. Po zelenině, citrusových plodech, jablkách se mi osype . Budu ráda za každou radu. Díky.
Není tady
zkus se podívat všude zde:
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=40270
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=35471
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=35633
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=30887
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=29814
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=27451
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=25598
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=18345
Není tady
Martino, především doporučuju to konzultovat s Dr, byla by vhodná návštěva alergologa, případně gasteroenterologa, aby Vojtíkovi nasadili dietu přímo na míru...
bezlaktozové mléko můžu doporučit AL110 od nestlé, jinak pokud byste měli dodržovat bezmléčnou dietu, je nutné ji držet striktně (číst si složení např. na sušenkách, příkrmech apod... byla jsem občas velmi překvapená, kde všude se stopy laktozy vyskytují...).... s ABKM se často vyskytují i jiné alergie - na vajíčko apod., ale je opravdu vhodné zajít s malým za Dr...
až se tu objeví Lenďásek, určitě napíše víc
Není tady
taky s tím mám zkušenost... připadám si v obchodě jako důchodce, všude brejlím na složení... jinak Máťa má alergii na cassein, což je ještě ta horší varianta, protože ten je ve všech složkách mléka a nedá se odbourat třeba zakysáním, jako laktóza. Přece jen ale dobrá zpráva - Matýskovi to diagnostikovali v roce a půl a teď v necelých třech je téměř v pořádku, víc budu vědět příští měsíc.
Není tady
Ahoj holky,
já jsem to už konzultovala s Dr., ale zatím máme vysadit mléčné výrobky a mléko (ale jak??) a počkat, jestli ekzém vymizí. Včera po tom Nutrilonu to byla katastrofa, nejen že měl křeče v bříšku a řval hlady, pak to všechno obloukem vyblinkal. Takže Nutrilon neee, Vojtín ho nesnášel už když byl malej, ale jiná varianta HA mlíka mě nenapadla, takže dnes jdu koupit ten Hipp HA, mléko Hipp normálně pije, tak snad tohle zabere, ale přiznávám se, že když to nezabere, tak prostě nebude jíst jogurty a mlíko Hipp má pouze v noci, a tam problém není, takže bych to prostě asi nechala.
Na netu jsem si přečetla naprosto všechno, ale moudrá z toho moc nejsem.
Chci se zeptat, opravdu neexistují nějaké jogurty, které bych mohla malému dávat, a co třeba do těch zakysaných přidat marmeládu, taky sýry nesmí a má je tak rád. Prostě to budu zkoušet, ale pokud mi některá poradít co a jak, budu fakt vděčná, u nás v rodině nikdo alergický není.
Není tady
Marti s těma alergiema je to těžký - zvlášť, když se to týká mléka. Ale jak psaly holky, nejlepší je domluvit se přímo s alergologem, aby sestavil nějaký jídelníček z jídla, které mu zle nedělá.
Moje dcerka má (nebo měla) také alegii na bílk. a pila nutrilon allergy care, ale naštěstí po něm dobrý. Také jí vůbec nevadí třeba Actimel, a sýry taky může. Nejhorší je čisté mléko....jednou jsem jí nechtěně uvařila krupici z normálního mléka , no a chudina se hned totálně podělala, měla úplně bílej průjem a na druhý den ji vyrašil ekzém.
Marti a tím vysazením určitě doktor myslel, že mu nemáš aspoň několik dnů dávat vůbec mléko ani nic, co mléko obsahuje...asi jen čaj a zeleninu a co prostě může. Nějakou dobu bez mlíka vydrží. Malá byla taky ani ne v roce víc jak týden bez mléka.
Upravil(a) Maharishi (24. 2. 2010 9:47)
Není tady
marti, Matýsek jí jogurty ze sóji, rýže, ovsa - jsou dostání v každé zdravé výživě.
Mléko a cokoli, v čem mléko je, máme vysazené už rok a půl - bože, jak to letí... a dá se to, kupujeme mléko pohankové, rýžové, sójové, ovesné, kukuřičné, z toho i vařím a peču (klidně bábovku), kupodivu se tím dá zjemnit i svíčková - a radila mi alergoložka pořídit si jogurtovač a dělat malému jogurty přímo z toho mléka.
Jo, ještě jsme taky měli kozí a ovčí jogurt - na ovčí měl ale špatnou reakci, takže teď už dáme občas - tak 2x do měsíce, ten kozí, pro změnu.
Není tady
tina napsal(a):
marti, Matýsek jí jogurty ze sóji, rýže, ovsa - jsou dostání v každé zdravé výživě.
Mléko a cokoli, v čem mléko je, máme vysazené už rok a půl - bože, jak to letí... a dá se to, kupujeme mléko pohankové, rýžové, sójové, ovesné, kukuřičné, z toho i vařím a peču (klidně bábovku), kupodivu se tím dá zjemnit i svíčková- a radila mi alergoložka pořídit si jogurtovač a dělat malému jogurty přímo z toho mléka.
Jo, ještě jsme taky měli kozí a ovčí jogurt - na ovčí měl ale špatnou reakci, takže teď už dáme občas - tak 2x do měsíce, ten kozí, pro změnu.
Tino a vám dovolili pít sojové mléko? Třeba mě říkal doktor, že vhodné není - teda nevím do kolika let, ale rozhodně ještě kolem roku ho malá pít nemohla, že taky může být alergen a navíc obsahuje prý nějaký hormony, které nejsou pro děti moc dobré...
Ale záleží asi fakt na doktorovi - co doktor, tak jiný názor.
Není tady
malý ho začal pít v roce a půl s tím, že budeme hlídat, co to dělá, protože sója je ještě častější alergen než mléko - nedělalo nic, takže pije... a co jsem slyšela o tom hormonu - je to asi jiný u kluků a holek, ale to mám jen z doslechu, nepotvrzené
a z kravského mléka nemáme povolené opravdu vůbec nic, ani actimel
Není tady
O sójovém mlíku vím, že nee, takže to ani nebudu zkoušet. Jen naprosto nevím, co mu mám dát v noci k jídlu, když je na mlíku, nekojím ho už od jeho měsíce. Vojta se v noci vlastně doráží mlíkem, protože přes den prostě nemá čas na jídlo, pořád je v letu, v noci jí i 2x když je hlad. Teď ho radši nechám, po tom včerejším zážitku s Nutrilonem a zkusím koupit ten Hipp a příští týden to zkusím, co to udělá. Zatím nejí jogurty druhý den a na tváři mu ekzém vyblednul, ale jestli to taky nebude tím, že u nás už druhý den občas svítí sluníčko. Jinak mě prostě nenapadá co mu dát v noci k jídlu, přesnídvákou ho krmit tedy rozhodně nebudu, jsem ráda, když spí alespoň hodinu v kuse, jinak se budí každou 1/2 hodinu.
Není tady
Marti, jen malá poznámka k mléku - označení HA neznamená, že je to pro alergiky vhodné, je to jen mírnější než normální... třeba naše malá HA nesnese, musí pít mléko bezlaktózové (jak jsem psala AL 110), jogurty, gervais a sýry jí, ale má ekzém, občas průjem... bohužel naše úžasná Dr to od začátku neřeší, takže my zkoušíme metodou pokus-omyl ale budem v brzké době měnit Dr, tak doufám, že nám konečně někdo řekne, jeslti ten ekzém má z mléčných výrobků, nebo něčeho jiného..
Není tady
Marti, naše Vanesska má taky alergii na kravskou bílkovinu. Má jí od 3 měsíce. Dr. vrtalo hlavou proč má takový ekzém, odebralají hned krev a tim jsme na to přišli. Má mlíčko Nutrilon Allergy Care, ale to je jen na předpis. Moc se jí ekzém zlepšil. Mlíko v obchodě na alerii obsahuje přeci kravskou bílkovinu a dává se dětem, když jsou na elergie rodiné dispozice, kravský bílkoviny se tyhle mlíka absolutně netýkají.
Dr. ti dal na recept ten Nutrilon? Mě zaráží, že vám neodebral krev.
Není tady
Tiffi, Allergy Care se dá koupit volně (kupovali jsme ho první rok, pak jsme zkusili najet zpět na obyč nutrilon, ale neklaplo to a pak jsme i kvůli ceně přešli na AL110), jen tuším, že když máš dobrou Dr, co Ti dá předpis, máš část hrazenou
Upravil(a) lenkaB (24. 2. 2010 14:29)
Není tady
Tiff - Nutrilon Allergy Care se dá koupit volně, ale pokud ti ho dr. napíše na recept ( i více balení), tak pojišťovna na jedno doplácí 95,- Kč, ptala jsem se na to včera v lékárně.
Krev nám nikdo nebral, protože mám prý zkusit nejdříve vysadit ty jogurty, tak se podle toho řídím, ale asi na těch testech budu trvat, protože takhle se užírám nevědomostí a zkouším takový hokusy - pokusy.
Leni - já jsem si všechny HA mlíka nastudovala na netu a pak se šla podívat na krabici z druhé strany, abych si to přesně všechno přečetla, protože skoro na každém HA je napsáno , že je to pouze kvůli prevenci alergii, a hlavně je tam napsáno, že se nesmí používat při alergii na bílkovinu. Takže to jsem naštudovala, pořád nejlíp vycházel ten Nutrilon a Hipp HA , ale ten jsem zatím nesehnala. Ještě je Hami HA - ale to jsem taky nesehnala. A to mlíko AL110 to jsem nikde nenašla, takže se na to podívám.
Kdyby vás ještě něco napadlo, napište mi, budu ráda za každou radu. Jste moc hodný.
Není tady
U nás byly projevy naprosto jiné - malý pořád chrčel, ale poslechově byl čistý, zakuckával se, chrápal - a po mém naléhání na dr. jsme si "vysloužili" žádanku na alergologii, kde nám jednak udělali běžné testy - roztoči, pyly, prach... a taky imunologický rozbor. Na výsledky jsme čekali 14 dní, vyšla nám intolerance casseinu (hranice 2 jednotky, my měli 4, ani nevím, o jaké jednotky jde) a o 1/3 sníženou imunitu. Léky jsme dostali už předtím, na alergie, a po této diagnóze se přidala ještě přísná dieta.
Není tady
Marti, výrobce je Nestlé (např: http://www.lekarna.cz/nestle-al-110-por … e=zbozi.cz )
Tino a zlepšilo se to malému? já se fakt už těším, až změníme dr u nás to byly koliky, ekzém, krev ve stolici, šílené průjmy atd... jenže naše úžasná Dr řekla "maminko, prosím vás, vy pořád něco hledáte...." když mi po třetí prosbě malou ani nevyšetřila, nasadila jsem sama bazlaktózovou dietu, kterou držela přísně od 4měsíců do cca 10.měsíce, pak jsme zkusili nasadit jogurty, zvládla je v pohodě, za měsíc jsme přidali i normální mléko a do týdne byly zpět průjmy, ekzém atd... tak teď dáváme jogurty, ale mléko bezlaktózové, průjmy většinou nemá, ale ekzém je už nezmizel... tak doufám, že nová Dr bude lepší, měla by rozumět i alergologii (máme ji na doporučení od několika rodičů), tak doufám, že se pohneme a nějak se to bude řešit, ať vím, že nic nedělám špatně a nezhoršuju malé stav...
Marti, rozhodně bych na Tvém místě zašla na alergologii, případně to pořádně rozebrala s Dr malého, jestli je ochotná... my Ti můžem napsat, jak to je u nás, co na koho zabralo atd., ale každé dítě je jiné a u mléka je těch alergií několik typů (na různé složky) a jinak závažných, takže to chce fakt individuální řešení
Není tady
leni, loni v září se dostal na magickou hranici dvou jednotek a příští střčedu jde na nové imunologické vyšetření
jinak nechrčí, nekašle... takže zlepšilo úplně neuvěřitelně
Není tady
Martino, přikláním se k holkám s tím že je dobré navštívit alergologa.
Pokud se prokáže alergie na bílkovinu kravského mléka, může vám předepsat třeba Nutrilon pepti .
Já Lence kupuji od narození Bebu H.A a nikdy problém neměla, dostávala i jogurty, které milovala. Až jednou vypila ségře normální kravské mléko a vyrašil se jí šílený atopák až to měla skoro do masa a pomohlo až úplné vysazení všeho mléčného a nasazení kortikoidové masti. Od té doby kontakt s malým množstvím mléka znamená osypání. Půjdeme znovu na testy...
Není tady
JJ, taky si myslím, že nejlepší bude jít na alergologii, protože dětská tomuhle samozřejmě nerozumí, má jinou specializaci, ale ochotná je, to jo. Dnes zatím klid, ale to jsem mu dala mlíko normální, takže nevím v čem bude problém. Prostě chce to pořádný testy a bude jasno.
Leni - na to mlíko od Nestlé jsem se koukala, ale přiznám se, že jsem ho u nás v lékárně neviděla a silně pochybuju, že by mi to tam nechali prostudovat, co na něm píšou, Od jistý doby všechno čtu, jsem jak důchodce.
Holky, máte pravdu, že každý dítě je jiný a každé má jiné alergie (ne tedy každý dítě), psala jsem abych o tom zjistila něco víc a případně někdo poradil co a jak.
Jo, ještě na tu alergologii se můžu objednat sama, nebo musím doporučení??? Tohle přesně nevím.
Není tady
ahoj Marti
no to mně mrzí s vaší diagnozou...my se s touhle alergii pereme necelej rok
ptej se na co potřebuješ, těch info je tolik, že nevím,kde bych začla..
co jsem dočetla , řešíš nejvíc , co v noci s malým..pokud nesnese allergy care, pak zkusit to mlíčko jak píše Lenka b ( my ho nezkoušeli zatím ) ale Lenča,co píš všecko, tak pod to bych se podepsala také
HA je pro děti s ABMK naprosto nevhodné, protože tam probíhá pouze částečná hydrolýza a ta fakt nestačí..
pak ještě můžeš zkusit rýžové mléko, které mají v DM ..nic jiného neznám, co by bylo pro alergiky..
taktéž jakákoliv jiný mlíčka jako sojová a atd.. se nesmí,protože děti si okamžitě vytvoří na ní alergii také...toto se smí zkoušet až v době,kdy zvládnete AMBK..
a nebo zkusit ještě naředěnou bezmléčnou kaši..
pak jsi se ptala na jogurtíky..tak bohužel ani ty se nesmí ani zakysaný..respektivě ani potraviny obsahující sušené mléko, laktozu a atd.. ) takže ani obyč. sušenky, bombonky, chleba no nic..
(sámo, je pár druhů od každého, co jsou čisté, ale je jich fakt málo
)
a ještě bohužel, když nemáš testy, by jsi měla vysadit bílek i žloutek..víc než 80% dětí s alergii BMK mají alergii na vajčko a dokonce někdy i to vajčko nadělá větší paseku.. takže všechny potraviny , co nemají laktozu většinou mají syrovátka nebo klasický vajo
záleží jak si tu dietu vemeš..nemusíš určitě dodržovat všecko tak strikntě, něco to tělíčko zvládne.. ale jediná možná věc, co můžeš udělat, aby jste se toho zbavili je, naprosto vyčistit tělo od alergenu, naprostá elminace.. (dr. doporučují 6 měsíců a pak opětovné testy ) ono je to všecko trochu zložitější než to vypsat do jednoho příspěvku..
oni obvodní dr.moc na testování nejsou - tvrdí, že je to drahé, takže nespěchají.. bohužel.. aspoň doporučení pro gastro a nejlépe na alergologii, tam už je to paráda..
pak také záleží na jakých jednotkách Ti testy vyjdou..pokud "jen" do dvou jednotek, můžeš začít zkoušet zakysané jogurty, cihlu atd..pokud výjdou hůř, jediná léčba je bezmléčná dieta...
kdyby jsi chtěla jakékoliv info, recepty, potraviny, co můžete a nemůžete, všechno jsem skoro za ten rok nasbírala z knih, od doktorů a mamin, co tím prošly - všechno máme..
Upravil(a) Lenďák (24. 2. 2010 20:34)
Není tady
ahojte,
ja mam skusenosti s bezmliecnou dietou u seba, viem je to trochu nieco ine ako u dietata ale tiez o tom studujem a snazim sa dodrzovat uz skoro rok... kazdopadne aj mne dr povedala ze musim sama odpozorovat co mi sadne a co nie, ja mam problemy s bruchom po mliecnom, napr. jogurt obzcajny nemozem ani tri lyzicky ale napr. mozarelu ked zjem mi nevadi alebo eidam... mlieko obyc tiez nemozem... a este je rozdiel to urcite viete ci ma dieta alergiu na mliecnu bielkovinu alebo ci chyba enzym na stiepenie laktozy... tam pri enzyme to riesia tie bezlaktozove veci.. spar teraz ma novu radu a jogurty aj mlieko su oproti inym vyrobcom bezlaktozovych za minimalnu cenu
este ako nahrazku napr do pecenia obcas aj varenia ide dat kokosove mlieko...
ja a chystam s filipkom na alergologiu, pretoze tiez vecne chrci a nikdy som to s tym nespojovala a od listopadu ma tiez problemy s bruchom a dr ho dopuje len probiotikami ktore nepomahaju... ja som aj bezlepkova ale ten uz mu robili a ten je ok...
a este na slovensku sa pouziva laktazan tabletky ktore sa daju pred pouzitim mliecneho a tie nastiepia tu laktozu v cloveku ... http://www.laktazan.com/index.php?m=820 … lety_popis
hodne ludi si ich pochvaluje, ja som este neskusala ale mam ich doma...
a este kvapky do mlieka na vyrobu bezlaktozoveho malo by to vyjst omnoho lacnejsie http://www.laktazan.com/index.php?c=s&a … apky_popis
dufam ze to nie je reklama ale mozno niekomu to pomoze prechadzala som aj diskusie a vyzera to dobre ale neviem od kolko rokov to je... v cr v lekarni to nepoznali...
tak uz to pozeram je to od troch rokov...
Upravil(a) stvorlistok (24. 2. 2010 20:31)
Není tady
Tak jsem objednala Vojtu na alergologii, jdeme 24.3 a rovnou mu budou brát krev, takže pak budu moudřejší. Určitě vám písnu, jak jsme dopadli a případně přijdu pro rady. Díky.
Není tady
Stránky: 1