|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj holky, jdu si k vám opět pro radu 
Pořád se rozmýšlím,jestli pořídit na mimi šátek nebo Manducu. Chtěla bych začít nosit co nejdřív, ale ikdyž se u Manducy píše, že je vhodná pro novorozence, nejsem si jistá, jestli tam vůbec můžu dávat malou a jestli jí svislá poloha nemůže nějak ublížit (zatím má 2,8kg). Máte někdo zkušenosti s nošením taktko malých mimísků v Manduce?
Já bych brala radši šátek, ale manža ho nechce, jezdíme často na hory a dává přednost raději krosničce, v šátku by se mu malou nosit nechtělo 
Budu ráda za každý váš názor ohledně Manducy. Předem moc díky!!!
Není tady
Jani, co se mrknout na ebay? jinak jestli chces se lnem tak jen ty dve moznosti, coz?
Ja prave taky radsi len ci konopi, nebo bambus 
Co vzit natur se lnem, nebo konopim a prebarvit na nejakou tebou zvolenou barvu?
Není tady
Maharischi, ja nosila malou od 3 tydnu v manduce a libilo se ji tam od zacatku. Jsem urcite rada, ze manducu mame, pac muz dava prednost manduce, ja ted uz satku, ale kdyz to musi byt jooo, hodne rychle, beru manducu.
O manduce je na Vybavicce vic, tak jestli chces, hod oko tam, myslim, ze to probirala Sakura 
Jinak si porid satek, je pohodlnejsi a prilne lip k telu
A manzovi manducu 
Není tady
Lu že by ? no uvidíme, chtěl to do srazu,alle tstejně už nestihnem
Maharishi- mě Tobík do 3 měs v manduce být nechtěl, nelíbilo se mu to, že musel mít nožy moc roztažené, přitom v šátku ve vertikálu se mu líbilo, teď používám oboje, manducu na poponášení doma- Tobi se nosí třeba párminut, pak chce lozit a mě se nechce , co pár minut se motat a zas odmotávat - ale na spinkání či procházky jasně vede šátek, je mi pohodlnější
takže my máme oboje a hlavně na hory pro manžela bude manduca jak dělaná - já krosnu nikdy nechtěla
Není tady
No Jani, když jsi vydržela doteď, tak bych to teď přes kolena nelámala, když tam bude takovýho materiálu..
navíc třeba až pohmatem zjistíš, že něco není podle tvýho gusta.. tak třeba cobalt rouge nebo ivory - líbí se ti moc, ale třeba ti bude proti srsti jak jsou tenoučký
A třeba taky ne
Já bych fakt počkala, ozkoušíš si, jaká k vám půjde barva, jak se ti bude s čím vázat.. Ale chápu, že už chceš rychle něco mít, jsem to samý
Mahari, gratuluju k dcerce, já bych takhle malý miminko ( ve vašem případě kor malinkatý
) určitě do manducy nedala, ani do tý novorozenský vložky ne.. Jedině do šátku. Z druhý ruky koupíš elastik za "pár" peněz a můžete pořídit i manducu pro tatínka nebo pro tebe na později, když bys nešátkovala 
Není tady
Lu a ty by ses ivory vzdala ? já myslím že to nebude tak horké 
asi počkám, ale nejen já už sem h
chtěla mít
ještě jsem uvažovala o solsbury , ale radši chci didy
a ne pruhy
Není tady
Jani, no měla bych se něčeho vzdát
Ale nevím, jestli jsem toho schopná
Ale možná se třeba překvapím
Uvidíme, třeba se ti ani naživo nebude líbit
Zase mám ještě 2 tenký, tak by to nemuselo tolik bolet
Jéžiš
uvidíme uvidíme 
Není tady
Maharishi napsal(a):
Ahoj holky, jdu si k vám opět pro radu
Pořád se rozmýšlím,jestli pořídit na mimi šátek nebo Manducu. Chtěla bych začít nosit co nejdřív, ale ikdyž se u Manducy píše, že je vhodná pro novorozence, nejsem si jistá, jestli tam vůbec můžu dávat malou a jestli jí svislá poloha nemůže nějak ublížit (zatím má 2,8kg). Máte někdo zkušenosti s nošením taktko malých mimísků v Manduce?
Já bych brala radši šátek, ale manža ho nechce, jezdíme často na hory a dává přednost raději krosničce, v šátku by se mu malou nosit nechtělo
Budu ráda za každý váš názor ohledně Manducy. Předem moc díky!!!
jé já tu řešila nedávno.... malej v manduce nechtěl být-prostě ty nožičky mu nešli roztáhnout-ale pomalu jsem s ním trénovala a ted už jí bere na milost
-,ale pro takhle maličkou bych asi fakt volila šátek
,náš má přecijen už 5 kg 
Není tady
Luli - jaký příslušenství?
Stačí pasta, ale znáš mě brzdu
ještě jsem se k tomu nedostala...ale mohla bych jí vzít na sraz, ne? Že by si každej ozkoušel a otrhal, jak je libo 
K těm žmolkům - polde mě to bude nešvar prvního rpaní. Šátek prostě pouští chlup. Rozhodně bych na další praní nesnižovala teplotu, nechala bych ho zas na 60°C jen bych snížila ždímání 
Ad manduca - taky bych volila šátek 
Jani - že ty máš tak velkorysého manžela, že ti chce zvětšit komínek do srazu, abys pěkně konkurovala?
Zááávidím - půjč mi ho
Taky by se nám nějakej další šátek šiknul 
Ale já si počkám na další limitky od Didy a hlavně na toho bambusáka, toho holt budu muset mít, není mi pomoci
To bude zas na ND pekelnej fofr 
Upravil(a) Definitiv (2. 4. 2010 14:26)
Není tady
Holky, tak už to mám pořešený...vydupala jsem si obojí 
Manducu jsem dnes koupila na aukru a ještě se mrknu po šátku z druhé ruky a bude to 
Začnu nejdřív šátkem a manducu budem používat ven na tůry později...už se těším 
Není tady
Defi ty máš tovární komín
, já má zatím jeden doma, druhý u Lischi
a tohle má být dárek , tak uvidíme , co vymyslíme, možná dostanu něco jiného
ale manžela si s dovolením ponechám

Není tady
Jani - tsss, já chtěla jen půjčit
Jen an jedne šáteček a hned zase půjdeme
Komínek utěšeně roste
Ale ten bambus, ten tam chybí
Úplně se na něj třepu
Ještě jsem sice nerozhodla barvu (váhám mezi fialovou a hnědou), ale mít ho zkrátka musím
A určitě se najdou i další exeempláře, který by se u nás hezky vyjímaly
Ovšem ještě jsem nezatoužila po Pamíru
Ale mrzí mě, že Baji nejede na sraz, abych si mohla šáhnout 
Není tady
Takže další pálka http://prima.stream.cz/zpravodajstvi-pr … a-02-04-10 stopáž 15:50 
A snad mě zítra O. zbaví na chvíli Matu a já jdu psát dopis na ČPS (jestli se hodně rozohním, tak i na ČOI
) ať laskavě prozkoumají klokanky. Že jsem slyšela, že s toho jedno dítě vypadlo
Někdy už musí přijít na to, že je to naprostá hrůza, ne?
Není tady
Definitiv napsal(a):
Ale ten bambus, ten tam chybí
Úplně se na něj třepu
Ještě jsem sice nerozhodla barvu (váhám mezi fialovou a hnědou), ale mít ho zkrátka musím
Myslíš ten bambus od Ellevillu s tím kašmírovým vzorem? Tak ten taky bude můj
V tý fialový barvě. A hodí se mi k povlečení v ložnici
(Lischka padá pod stůl
)
Není tady
Definitiv napsal(a):
Takže další pálka http://prima.stream.cz/zpravodajstvi-pr … a-02-04-10 stopáž 15:50
A snad mě zítra O. zbaví na chvíli Matu a já jdu psát dopis na ČPS (jestli se hodně rozohním, tak i na ČOI) ať laskavě prozkoumají klokanky. Že jsem slyšela, že s toho jedno dítě vypadlo
Někdy už musí přijít na to, že je to naprostá hrůza, ne?
Myslím že ta reportáž mohla bejt horší, i když je dost nešťastný, že tam ukazujou tu matku co vlastně vůbec neumí vázat a navzdory svýmu prohlášení že si o tom našla spoustu informací jí evidentně ty nejzákladnější chybí.
Jinak si teď dopisuju přímo s Filipou Šebovou z Primy a cítím z ní zájem o to bejt co nejobjektivnější. I když mě teď naštvalo že do reportáže opět dali tu matku, královnu běsných úvazů, notabene jsem viděla že nosí čelem ven 
Jinak byla byste některá ochotná se ukázat s prckem a korektním úvazem v reportáži anebo dokonce k tomu něco říct na kameru? 
Není tady
Mahari chvalim 
Holky no co to bylo v te reportazi za nanu? Snad nemuze vazat do satku, tak jak vazala
celem dopredu
horor
Ale Janca, nebo jak se jmenuje ma docela pozitivni postoj, coz? 
Lischka se klati z balonu a rve smichy.......
me by se hodil bambusek k povleceni a jeste k rolete - to je snad uplne ten samy vzor
Ale mit ho nebudu 
No ja jak jsem shlidla Ocean v bazaru na ND, tak jsem si hned myslela, ze je to Zuzik, ale pak mi nesedela ta e-mail adresa.....a fakt ze jo, no Zuzkooooo
a ja myslela, ze Pistoska bude maaaa 
Není tady
Lischi - Janča (jako janička) má postoj veskrze pozitivní
Jestli jsi myslela Jandu
Tak ten je na vážkách, ale naštěstí myslí dřív než mluví
A dokáže dát prostor druhý straně - za což se omlouvám, protože jsme kdysi o něm prohlásila, že ne
Jeden z nás se asi změnil...a on to nejspíš nebyl 
A mě se bambus hodí tak akorát do komínku
Zato ke gauči by mi sednul nějakej šátek alá klubíčko - možná i ta Fidorčina kostka 
Není tady
tak já marně přemýšlím jaké šátky by se hodily k naší obyvákokuchyni- k záclonám možná šátek, co má Ališa
a jinak teda nevím 
Není tady
Jandu respektuju už z dřívějška a ani teď mě zatím nezklamal. Že by se měla vydat nějaká doporučení, jak tvrdí, je totiž při pohledu už na nosnice v reportáži dost evidentní 
Teď jde teda jen o to, aby neházeli jabka a hrušky dohromady (klokanky a šátky) a vyjadřovali se jasně a konkrétně.
Není tady
Fido - na ND se už dává dokupy kurz pro lektory šátkování, který zaručí, že se bude učit +/- to samé a neopomene se něco podstatného. Pak nebude (snad) docházet k tomu, že v MC učí holky velice prapodivný úvazy.
Nechci se nikoho dotknout, ale už jsem o takových praktikách slyšela z několika stran. Takhle to bude zaštítěný nějakým certifikátem, kterým se lektorka prokáže a člověk bude vědět, že opravdu něco ví, ne že shlídla dvě videa na youtube (i když, kdo tak nezačínal, že
)
Jo a právě kurzu pro lektory by se měly účastnit i odborníci, takže v sobě zahrnuje i ta zmíněná doporučení. V květnu bude brainstorming, kdyby tě něco napadlo (nebo kohokoliv ostatního), co by v kurzu pro lektory nemělo chybět, tak buď mně, nebo Tulenikovi na ND, nebo na ND rovnou do vlákna lektorských kurzů 
Není tady