29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezký den, maminky, které cvičíte nebo jste cvičily se svým dítětem Vojtovku,jak jste to zvládali psychicky i fyzicky? Cvičím s Adélkou 4.měsíc a přijde mi to čím dál horší-aduš se hrozně vzpouzí a má obrovskou sílu a samozřejmě hrozně křičí. Máme cvičit 3xdenně,ale někdy to nedávám,vím,že je to špatně,ale dává mi to dost zabrat.
Není tady
Ivuško cvičili jsme s malou od třeh měsíců do jednoho roku..musím se přiznat že první cvičení jse prořvala..bylo mi jí děsně líto... byla to síla někdy křičela tak že se mi srdce svíralo a babičky odcházeli s místností protože se na to nemohli dívat.... ale vydrželi jsme... ke konci to bylo lepší už tak neplakala..... a moc nám to pomohlo!!!...což bylo pro nás to nejdůležitější...
Není tady
Ahoj Ivuš, taky cvičíme asi 4 měsíce 4x za den a už je to s pláčem lepší, spíš u toho nadává, nejhorší je to když máme nějaký nový cvik, nebo tak.
z počátku jsem zatla zuby,a prostě to odcvičila, ale ted už je to lepší... vždy když docvičíme tak se hrozně směje
koupila jsem si knížku a vše co bylo dostupné jsem o Vojtovce prostudovala, takže vím, že to pro něj musím udělat. Myslím, že pak se z každého jeho pokroku raduju o to víc
proč cvičíte ?
Není tady
Holky, máte můj obrosvký obdiv Adulka má oslabenou levou stranu,hodně bývá v tenzi..i když se to zlepšilo,už se uvolňuje. Ale tento týden nám to nejde, mám nový těžký cvik a jeden starý. U toho starého odmítá někdy otočit hlavičku a já ji neotočím a u toho nového si nejsem jistá já.Zítra jdem na kontrolu a bojím se, že se to zhoršilo.Ještě nám u toho vyje pes a to taky srdceryvně a jsme v paneláku, takže se bojím, že na nás někdo vlítne nebo pošle sociálku.
Azalko a jakou knížku, prosím Tě, máš nebo by si mi doporučila?
Není tady
Ivuško já s Nikolkou taky cvičila Vojtovku. Drásalo mě to srdce jak plakala. Ale musíš být v klidu a hlavně silná, malá to na mě poznala , že jsem nervózní. Cvičily jsme od 3.měsíce do zhruba 7měsíce. Ze začátku jsem to cvičila poctivě , ale jakmile se začala vzpouzet(okolo 5.měsíce) tak jsem sní cvičila jen 2xdenně. Ráno a večer před koupáním. Ale je pravda, že nám to cvičení hodně pomohlo. Měly jsme problémy se zádovými svaly, nechtěla mi pást koníčky.
Není tady
tak ja jsem prave pred chvilkou s malym docvicila a opet sileny rev, ale musim rict, ze vidim za ty tri tydny cviceni velky pokrok,takze nezbyva nez vydrzet, ale srdce mi to rve pokazde, mame cvicit 4x denne, ale nekdy cvicim jen 3x
Není tady
No právě, být v klidu-hrozně se snažím několik dnů,ale pak to vždycky na mě padne,vyhrabu se z toho a pak zase to nějakou dobu jde.
Není tady
Ivuš, cvičili jsme jen pár měsíců, ze začátku jsem z toho byla nešťastná a tak zakročil manžel, který tím, že pracoval z domu mohl cvičit a ten se s tím teda neprdlal ..cvičil přesně jak jsme měli nařízeno a ještě chudák snášel moje neustálé upozorňování, že moc tlačí, atd..
chudák...ale ty pokroky byly tak úžasný, že já jsem si to hodně rychle srovnala v hlavě a začala cvičit sama..stejně už jsem musela...a drásat mě to přestalo i když cvičení bylo čím dál těžší - Maty se dokázal z těch poloh i hrozně rychle vysmeknout..no nicméně, výsledky cvičení - prostě neuvěřitelný..dodneška nedám na vojtovku dopustit. Držím palce, zvládnete to!
Holky, díky za zkušenosti a podporu
Jak se vzbudí, tak jdem zase na to a pak baštit a ven na sluníčko
Není tady
Tak mi sestřička doporučila Dítě ve Vojtově terapii, tak jsem si ji objednala u nás v knihkupectví
Není tady
Ivi, cvicila jsem s Matyaskem od 4teho mesice do roka, take jsem byla ze zacatku zoufala, nedarilo se mi s nim cvicit uplne spravne,takze vysledky byly ze zacatku hodne spatne. Ale ac jsem opravdu cita,tak jsem si rekla,ze to je pro nej a jemu to pomuze a diky tomu jsem mela silu s nim cvicit a vydrzet to a ze to bylo dlouhe. Jinak me manzel cviky vzdy natacel na telefon,abych si byla jista,ze to delam spravne a 2x jsme tam jeli cca po 2 dnech po konzultaci,ze jsme se nejak nemohli s manzelem shodnout,aby nam cvik ukazala jeste jednou a znovu a pak jsme ho ukazali my a ona nas opravila. Vim,ze mi rikala,ze radsi at jezdime 3x tydne,nez cvicit spatne. A jinak Matysek si cca po 3 mesicich zvykl a pak uz tolik neplakal, jen se mu to nelibilo,ale krik presel, vic mi plakal,co jsem vypozorovala,kdyz jsem si nebyla jista a delala jsem cvik spatne, protoze rehabilitacni neplakal skoro vubec,vedela co a jak a ta jeji jistota asi castecne i dite uklidnovala. Drzim pesticky,ono se to podda,tak jak psaly vsechny maminky jiz drive.
Není tady
Slni, díky Mě sestřička říkala, že tyhle malinký dětičky většinou hodně křičí, když se to dělá intenzivně, takže u rehabky křičí ještě mnohem víc než mě. Jo a dnes jdu sehnat nějakou podložku, tu co máme se nám pořád posouvá a je to na nic pak.
Není tady
Jinak my cvicili na prebalovacim stole,aby mi nikam nemohl uteci a kdyz jsme cvicili na brisku,tak mame ten prebalovak uplne roztrhany,jak kopal nozickami a nehticky se zarazely do te podlozky. Na zemi se nam to nejak neosvedcilo,protoze kdyz jsem u nej klecela,utikal mi a nemela jsem tolik sily,jak ho mit ve vysi svych rukou.
Není tady
Ahojky, já jsem taky s malou cvičila vojtovku - od 9 do 11 měsíců, kvůli tomu, že vůbec nelezla po kolínkách, jen se plazila. Cvičili jsme denně 4x a ze začátku to byla fakt katastrofa, malá brečela, já jsem z toho byla na nervy, ale naštěstí si na to brzo zvykla.
Me se vždycky do toho strašně moc nechtělo, ale pak když jsem taky viděla, jak malá začíná sama klekat na kolínka, tak jsem byla za to vděčná. Dnes má úplně krásně rovny záda - nechala jsem ji lozit až do 14 měsíců, vůbec jsem na ni nespěchala s chozením. A po psychické stránce si myslím, že jí vojtovka nijak neublížila (měla jsem z toho obavy, přece jenom měla už v tu dobu celkem rozum).
Ono se právě toho člověk nesmí bát, a děti potřebují cítit hlavně jistotu maminky, která s ním cvičí a časem si zvyknou
Není tady
já cvičila od narození do 13měsíců/D je narozen předčasně
díky bohu za to že Vojtovka existuje
a ten pláč...nebudu lhát že mi ty nervy ze cvičení nesebraly minimálně 5let života ale co se dá jinak dělat, že?
Není tady
Teda koukám, že spousta dětí cvičí Tak jsem koupila puzzle s krtkem a cvičilo se mi mnohem jistěji-hned jsme to ozkoušeli, vůbec se nic nesunulo
Cvičíme na stole v kuchyni, mám tam i přebalovák, ale ten má ty zábrany a přes ně cvičit nejde, takže takhle je to mnohem lepší.
Andulko, Adélka je taky dřív narozená a tyhle miminka většinou potřebují Vojtovku,jak jsem se dočetla.
Není tady
no tak pokud je nedonošená tak cvičit byx měla....zichr je zichr
mě pomáhalo rádio na plné pecky ať neslyším pláč
Není tady
Ivuš, jj tuhle knížku mám je fakt, že je na mne sem tam trochu odborná, musela jsem číst pomalu a opravdu to vnímat, ale pomohlo mi, že tam jsou ty cviky nakreslený a popsaný, takže jsem tak nějak chystla jistotu, že to děláme správně.
Cvičíme na normálním jídelním stole na na něm deku, je přes okraje a nesune se
Není tady
ahojky děvčata.
Já mám syna už trošku odrostlejšího .
Se synem jsem cvičila taky pár měsíců,když si na to vzpomenu brrrr..řval příšerně .V noci pak z toho ani chudák nespal.Cvičili jsem 3x denně a pak už jen 2x..Vše se zlepšilo a dokonce začal chodit ani mu nebyl rok.Jen vám chci říct.Nevzdávejte to!!! Opravdu vydržte ,zatněte pěsti nebo co chcete ,ale cvičte,cvičte...Výsledky se dostaví!
Není tady
Ivuš rehabka mi radila třeba na prcka zpívat, nebo mluvit, ale ne tak aby musel odpovídat. A je fakt, že mám pocit, že jakmile jsem se s tím srovnala já, tak on už to bral v poho
Není tady
Azalko, mě zase říkala, že u malinkých miminek jako je ještě Aduš, ten křik k tomu patří a taky vypovídá o intenzitě a správnosti cvičení,že jde spíš o to, aby hned po cvičení se uklidnila-to je taky známka toho, že ten pláč patřil ke správně provedenému cviku. Když mi plakala ještě i po cvičení dlouho, tak to nebylo správně provedené, ten cvik.Ale rehabka ji tak morduje vždycky, že pláče i chvilku potom a pak v kočárku vytuhne. Dnes jdem na půl jedenáctou, tak jsem zvědavá Děkuju za tip
Není tady
Ahoj, já cvičila s malou od jejích tří měsíců opravdu moc poctivě a nejdřív dost brečela, ale je to manipulací, která je nepřirozená, nic jí nebolelo. To jsem pochopila ve chvíli, kdy jsem jí přitom říkala říkanky a tím, že jsme to dělaly často, tak si asi zvykla, takže se vztekala vždycky chvilku u nového cviku a jinak ok. Pomáhají i obrázky nebo výrazné hračky kolem místa cvičení, cokoli co rozptýlí pozornost a nelituj, tvař se, že je to normální, běžná věc (vnitřně budeš sice brečet, ale vyplatí se to přemoct). Když to překonáte, o to dřív se problém napraví. Já jsem strašně ráda, že jsme cvičily, protože ta vada je úplně pryč (byla prohnutá doleva a používala špatně břišní, zádové a krční svaly, hrozila deformace páteře) a teď je úplně zdravá a nemá žádný problém!
Za to to stojí! Drž se, přeju hodně sil!
Upravil(a) li.lik (24. 2. 2010 10:46)
Není tady
Ivuš přesně tak, malej vždy při cvičení řve, ale nebrečí, prostě nadává a hned potom se hrozně šklebí, a je fakt že u rehabky řve víc, ale je fakt že ona s ním už moc necvičí, vždy mi jen ukáže novej cvik, ted jdem na kontrolu cvičení až po 3 týdnech, šlo nám to bez problémů
Ono na jednu stranu je každý dítě jiný já jsem tam nejdřív byla pro predilekci hlvičky, potom mu zaostávala ručička a po návštěvě neurologa, který mne vyděsil DMO jsem naháněla jiného .Je fakt, že rehabka mne uklidnila, že jakmile si dá nohy do pusy tak nemá DMO (tu doktorku potkat tak ji něco řeknu) jinej neurolog je v poho, jsme tak měsíc pozadu a do nedávna měl problémy s přitahováním za ručičky, zůstavala mu pořád hlava v záklonu.. to bylo jediny co se mu nelíbilo (bylo nám 6m) no a to už taky dělá, mám pocit že se mu ta poloha v záklonu líbila
člověk nehodlá riskovat, jestli to prostě sám jednou dožene, nebo něco nebud tak jak má být tohle bych neriskla, proto cvičíme docela poctivě, teda ted už vzhledem k jeho náladám
Není tady