Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 23. 2. 2010 14:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Vztah se ženatým mužem,máme spolu dítě

Takže on by chtěl,aby mohl zůstat ženatý s ní, protože jí to prý prostě nikdy neudělá, aby jí v tomhle věku a stavu nechal samotnou-ale zároveň se nechce vzdát ani nás, protože nás prý oba miluje.
Buridanův osel jako vyšitej - až na to, že tenhle nepojde hlady, ale má celkem slušnou šanci na minimálně žaludeční vředy, pokud ho rovnou nesklátí při tom pobíhání infarkt myokardu.
Ať je tvůj BM jakýkoliv, ať platí alíky co nejnižší, ať si malýho bere jen občas - jednou jsi z něj udělala tátu se všemi právy a povinnostmi, zatímco pravý otec nemá práva žádná a povinnosti jen dotud, dokud se mu bude chtít.
Nechtěla bych být v tvé kůži, až tohle jednou budeš vysvětlovat synkovi.
Od začátku víš, že od manželky neodejde - to jen ty jsi nechtěla slyšet. Myslím, že jsi dostala velice slušnou "nabídku" a v tomhle vztahu už víc mít nebudeš... ale mohla bys taky přijít o všechno.

Upravil(a) helena (23. 2. 2010 14:23)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#52 23. 2. 2010 14:26

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Teda Romčo upřímně to nezávidím ani jednomu z vás - těžká situace úplně pro všechny. On tě netahal a netahá za nos a ty na mě tedy nepůsobíš jako zlatokopka - jen to znovu ukazuje, že je dobrý si vyslechnout celou story, než někoho odsoudím. Ne že by všechno co jste udělali bylo košer, ale chyby dělá každý a já na takové ty morální výkřiřky "jak jen můžeš" reaguju spíš vyrážkou než přitakáním

Jak to vidím, máš dvě možnosti:
1. spokojit se s tím, jak to je - máš nějaký peníze, syn má aspoň částečně tátu, ty máš aspoň částečně přítele. Pracovně si to můžeme nazvat vrabec v hrsti. Přijmout roli té druhé, respektovat situaci, o které jsi věděla od začátku a za svoje rozhodnutí nést odpovědnost a stát si za ním.

2. Radikálně to rozetnout: rozejít se, osamostatnit a začít budovat nezávislý život s tím že jednou třeba najdeš partnera, který by byl tvůj na plný úvazek a k malému by se choval hezky (řekněme že to je ten holub na střeše).

Jak si vybereš, to musíš rozhodnout sama. Zajímavým faktorem v celé hře je jeho manželka, která možná ví a možná neví o vás dvou, asi neví o dítěti...ta by mohla ještě kartami zamíchat...

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#53 23. 2. 2010 14:36

majkafa
Host

Romano, k prohlášením, že se se svou ženou nemiluje, jsem u ženáčů vždy skeptická. Povídali, že mu hráli.
Ve tvém psaní mi nehraje, že chtěl říct manželce o dítěti proto, že mu jinak časově nevychází vyzvedávat ho ze školky. Ale jet s tebou na dovču a trávit s vámi 3 dny v týdnu mu časově vychází?
Vidím to tak, že je v mnoha věcech pohádkář. Jak se mu to hodí. Kdoví, kde je pravda.

Ale jinak mám stejný názor jako Axi a Pandorra.

#54 23. 2. 2010 14:43

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Romčo, co my na to..jde hlavně o to, co bude vyhovovat vám dvěma.
Jinak je hezké, že nechce manželce ubližovat, ale nevím..pokud byl na Štědrý den s vámi a né s ní, pokud s vámi tráví 3 dny v týdnu a dovolené, tak jí musí být nejspíš jasné, že on někoho má. To jí určitě ubližuje tak jak tak. Navíc ona je v pozici, že se s tím musí smířit, pokud nechce zůstat sama. Takže je možné, že to ví, ale doma o tom prostě mlčí a trpí vnitřně.

Upravil(a) laminanonte (23. 2. 2010 14:46)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#55 23. 2. 2010 14:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

javena napsal(a):

Jako by nestačilo, že na něj platí i když není jaksi jeho, ale ještě dědit bude... Já bych fakt spát nemohla.  Na kukaččí mláďata musí mít ženská žaludek. Tak strašně dítěti lhát...
Jenže zase - neumím si představit že pán manželce řekne - jak jsi byla nemocná, ne, že bych čekal, že umřeš, ale tak jsem si odskočil a mám dvouletýho caparta...
Tohle pak záleží na všech zúčastněných, jak se k tomu postaví. Biologický otec může dítě zabezpečit spořením na jeho jméno, žena nemusí nic vědět, exmanžel nemusí platit i když to má v rozsudku... To je fakt o dohodě.
Radši bych měla čistej RL a klukovi to vysvětlila.
Taky znám pána, co platil na cizí dítě. Měl manželku a dítě. Ta měla milence. Pak další dítě. Než se to proseklo, bylo pozdě na zrušení otcovství. Rozvedl se, našel si přítelkyni s děckem, platil na dvě, bral si jen to svoje (proběhly testy, ale pozdě), pak začal podnikat... vše psal na partnerku, protože nechtěl, aby dědil nevlastní syn. Strašný. hmm

No, ak má pani trvalé zdravotné problémy a sex je akosi zbytočnosť... hmm tak aj chápem odskok inam. Ale nechápem to "kukučie mláďa" - ani z jednej strany. A už vôbec nie testy DNA, ak sa etraz nič nezmení, dieťa bude financovať nepraýv otec, praýv otec bude fungovať ako návšteva... usch Romana, mieniš nieekdy dieťaťu povedať pravdu o jeho "otcoch"?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 23. 2. 2010 14:53

romana20
♥------

To, že má konkrétně mě a synka samozřejmě neví, ale to, že někoho má asi ví- protože jak mi přítel naznačil,tak oni se tak domluvili- poté,co ona po nemoci už ním nemohla či nechtěla spát- tak se domluvili, že ona mu bude tolerovat to,že on si bude "sexuálně ulevovat" či jak to napsat, jinde.On jí slíbil, že to ale jejich vztah neohrozí a že jí nikdy nepřestane mít rád a neopustí.

Takže tak, on už měl asi 3 roky přede mnou sex. milenecký vztah s jednou dívkou- ona se potom do něj zamilovala, tak se s ní rozešel. Pak byl nějaký čas "sám" bez sexu a pak si začal se mnou.Jenomže do mně se prý zamiloval (za což si hrozně nadává a vyčítá si to) a navíc se to zkomplikovalo synkem.

Takže manželka ví,že nějaké "povyražení" má a s tím i souhlasí, ale určitě netuší, do jaké míry to zašlo.

Není tady

#57 23. 2. 2010 14:58

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

... že ji nepřestane mít rád...jak se to dělá?

Není tady

#58 23. 2. 2010 15:03

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

romana20 napsal(a):

To, že má konkrétně mě a synka samozřejmě neví, ale to, že někoho má asi ví- protože jak mi přítel naznačil,tak oni se tak domluvili- poté,co ona po nemoci už ním nemohla či nechtěla spát- tak se domluvili, že ona mu bude tolerovat to,že on si bude "sexuálně ulevovat" či jak to napsat, jinde.On jí slíbil, že to ale jejich vztah neohrozí a že jí nikdy nepřestane mít rád a neopustí.

Takže tak, on už měl asi 3 roky přede mnou sex. milenecký vztah s jednou dívkou- ona se potom do něj zamilovala, tak se s ní rozešel. Pak byl nějaký čas "sám" bez sexu a pak si začal se mnou.Jenomže do mně se prý zamiloval (za což si hrozně nadává a vyčítá si to) a navíc se to zkomplikovalo synkem.

Takže manželka ví,že nějaké "povyražení" má a s tím i souhlasí, ale určitě netuší, do jaké míry to zašlo.

...ježiš ten je tak ohleduplnej, že doufám až ho ta manželka prošpikuje nožem, že jí dají amnestii sad

dum spiro spero

Není tady

#59 23. 2. 2010 15:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, nechcme moralizovať, lebo to je zbytočné a ja som tá posledná, kto by mal právo big_smile , ale tu mi to pripadá, ako keby si malé deti vzali ostré zbrane a začali sa "hrať na vojakov", Teraz s prekvapením pozerajú na škody, ktoré napáchali... (a sčasti ich ešte ani nevidia... dumbom ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#60 23. 2. 2010 15:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kukačka napsal(a):

No, možno si zachovala aspoň časť nahľadu, humoru, veľkorysosti, a proste tých vlastností, pre ktoré ju začal mať rád. cool

Upravil(a) Selima (23. 2. 2010 15:08)

Brita

Není tady

#61 23. 2. 2010 15:47

Hanca111
♥♥-----

Nevím, jestli čtu špatně, nepozorně, ale dítě bylo chtěné? Jestli se dítě nearodilo proti vůli otce, tak máš problémů do budoucna až nad hlavu. Jeden takový příběh znám. Kamarádka přišla na nevěru manžela, měli maličké děti, bohužel nevěra se zkomplikovala levobočkem, kterého otec nechtěl, prostě dáma si usmyslela, že milence rozvede. Nepovedlo se. Otec na dítě platil, zájem neměl. Daná slečna se snažila sebevíc, biologický otec se za svůj úlet neskutečně styděl. Jejich manželství to ustálo, ba dokonce bylo pevnější. Co všechno ženy nevydrží. Dětem vysvětlili, co se stalo, děti to pochopily a jelo se dál. Co se chráněného sexu týče si vzaly ponaučení, jenom to malé dítě žilo s nálepkou levobočka, kterého biologický otec nechtěl a odmítl si nějaký vztah k tomuto dítěti vytvářet. Holt příběh byl už tak veřejně znám, že slečna se odstěhovala pryč z města, protože kamarádka se postarala, aby se daný problém zveřejnil. Dneska, když ji potkám, tak se nestačím divit, jak z uhoněné mamky je krásná a spokojená ženská, protože našla sama sebe. Manžel ji na rukou nosí, že mu odpustila, sám si též veřejně posypal hlavu popelem a bylo.
Takže. Dělej, jak myslíš. Mnoho rad nemám. Ale tvého dítěte je mi opravdu líto.

Není tady

#62 23. 2. 2010 16:10

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

no nechala bych to zatím jak to je (co se týče přítele) a hlavně bychmanželovi řekla že malý není jeho.  BM je zapsaný v rodným listě dítěte? (myslim že ano, že to Romana psala) a teda nevím jak to funguje, zda by šlo zapsat tam opravdového biologického otce...?
Synovi bych řekla pravdu, ale nevím, myslim že to ještě nepochopí, tak holt asi později.

Není tady

#63 23. 2. 2010 16:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Hanca111 napsal(a):

Nevím, jestli čtu špatně, nepozorně, ale dítě bylo chtěné? Jestli se dítě nearodilo proti vůli otce, tak máš problémů do budoucna až nad hlavu. Jeden takový příběh znám. Kamarádka přišla na nevěru manžela, měli maličké děti, bohužel nevěra se zkomplikovala levobočkem, kterého otec nechtěl, prostě dáma si usmyslela, že milence rozvede. Nepovedlo se. Otec na dítě platil, zájem neměl. Daná slečna se snažila sebevíc, biologický otec se za svůj úlet neskutečně styděl. Jejich manželství to ustálo, ba dokonce bylo pevnější. Co všechno ženy nevydrží. Dětem vysvětlili, co se stalo, děti to pochopily a jelo se dál. Co se chráněného sexu týče si vzaly ponaučení, jenom to malé dítě žilo s nálepkou levobočka, kterého biologický otec nechtěl a odmítl si nějaký vztah k tomuto dítěti vytvářet. Holt příběh byl už tak veřejně znám, že slečna se odstěhovala pryč z města, protože kamarádka se postarala, aby se daný problém zveřejnil. Dneska, když ji potkám, tak se nestačím divit, jak z uhoněné mamky je krásná a spokojená ženská, protože našla sama sebe. Manžel ji na rukou nosí, že mu odpustila, sám si též veřejně posypal hlavu popelem a bylo.
Takže. Dělej, jak myslíš. Mnoho rad nemám. Ale tvého dítěte je mi opravdu líto.

Mne zasa nie tak strašne. Poznám deti, o ktoré ani pes neštekne, prípadne majú len mamu a otec v nedohľadne... A toto malé má hneď dvoch otcov... wink

Brita

Není tady

#64 23. 2. 2010 16:54

Hanca111
♥♥-----

Selimo, souhlasím, toto je jiný příběh. Jenom nechápu ženy, které svým neuvažováním, v době, kdy náhodou otěhotnět nelze, zkomplikují život tolika lidem kolem a žádají pochopení. Každý jest strůjcem svého štěstí, takovéto chování považuji za nevyzrálost. Člověk musím být zodpovědný za své chování a nést i případné následky.

Není tady

#65 23. 2. 2010 19:30

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pravobočci pochopili. Že si jejich otec k jejich sourozenci druhé kategorie odmítl vytvořit vztah. No, otec je opravdu formát, není nad to mít takového skvělého taťku. A ta paní (matka pravobočků), co se postarala a co mu odpustila, to je taky formát.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#66 23. 2. 2010 19:59

Blossom
Host

Axi napsal(a):

Pravobočci pochopili. Že si jejich otec k jejich sourozenci druhé kategorie odmítl vytvořit vztah. No, otec je opravdu formát, není nad to mít takového skvělého taťku. A ta paní (matka pravobočků), co se postarala a co mu odpustila, to je taky formát.

...na čemž je názorně vidět, že takovéto zamotané rodinné příběhy ani nemohou mít úplný happy-end, (myslím happy-end pro všechny zúčastněné).
Vždy v takovéto partii zůstává hodně psychicky zraněných... (většinou ti, kteří vůbec za nic nemohou)

...ale pokusím se happy-end pro toho aspoň levobočka domyslet, dofabulovat : Dotyčná slečna, maminka toho levobočka,  si časem (věřme) našla třeba fajn chlapa, který si zamiloval i malého, a byl mu lepším tatínkem, než nějaký vzdálený tatík biologický.... a tak nakonec ani levobočkovi v životě nic nechybělo....

(no a zazvonil zvonec, a pohádky je konec. Nevím, jak to skutečně dopadlo, ale přála bych si, aby  nějak takto....) kapitulation

#67 23. 2. 2010 20:03

majkafa
Host

Kukačka napsal(a):

Taky jsem se chtěla zeptat ...

#68 23. 2. 2010 20:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

xxxx napsal(a):

....nevím jestli je to teď nějak jinak, ale mám dojem, že jednou vyplacené alimenty se nevrací i když je někdo platil takovuhle lumpárnou.

Ano, podle zakona to tak je. Ovsem mohla by je vratit dobrovolne, sama od sebe, pro klid v dusi... Jinak Axi opet "zabodoval"... godlike

Není tady

#69 23. 2. 2010 20:12

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Kukačka napsal(a):

Taky jsem se chtěla zeptat ...

...to je zvláštní, já tady v tom případě tu manželku chápu.
Kdybych byla na jejím místě, a nemoc by mi znemožnila intimní život s manželem, tak bych mu taky asi něco takového navrhla: Vím, že sex potřebuješ, a já ti ho dát bohužel nemohu. Miluju tě a záleží mi na tom, abys nebyl nešťastný. Máš moje požehnání, aby sis našel tělesný vztah, který tobě vylepší život. Nebudu se na nic ptát a nechci vědět žádné podrobnosti. Ale moc bych si přála, aby lásku - tu psychickou, sis nechal pro mě. Aby se mezi námi psychicky nic nezměnilo a my se dál měli rádi jeden druhého. Nevím, zda tohle lze. Ale ráda bych, kdybychom se o to aspoň pokusili...

Takhle nějak bych to zkusila navrhnout. A protože vím, že chlapi (aspoň někteří) dovedou oddělovat věci tělesné a věci psychické, tak věřím, že by se možná mohlo podařit, aby mě v takové situaci manžel .."nepřestal mít rád..."

Takhle tomu rozumím já.

Upravil(a) Blossom (23. 2. 2010 20:13)

#70 23. 2. 2010 20:28

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Podívej ikdyby se rozvedl pořád budeš ta druhá. A myslíš, že by pak udělal tlustou čáru za svým prvním manželstvím? Ne, pak by od vás jezdil k ní... bylo by to defakto stejné ale otočené. Njn, věděla jsi, že je ženatý.... Nezbývá ti nic jiného než to přijmout tak jak to je.

njn tohle se hezky říká a hůř dělá.... na druhou stranu může být tazatelka ráda, že její tajný muž se k svému otcovství v podstatě přiznává.... a proč levoboček? v dnešní době....

Není tady

#71 23. 2. 2010 20:31

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

laminanonte napsal(a):

Tvůj přítel si v době nejvyšší nouze, uspokojoval své potřeby s vdanou ženou. Kdyby jeho žena nebyla nemocná a mohla mu poskytnout, co potřebuje, možná by vztah mezi vámi ani nebyl. Situace se vyvinula poněkud jinak a on se hodlá zachovat jako muž.Tebe a dítě hodlá zaopatřit a zároveň nechce opustit svoji ženu a je velmi pravděpodobné, že to skutečně neudělá.
Ty se buď smiř s tím, že budeš ta druhá..nebo se s ním rozejdi. Rozhodně ale na něj netlač, nebo se rozejde on s tebou.
Nevím, jestli bys měla jeho štědrosti zneužívat, ale na dítě by ti přispívat měl. Naopak, tvůj ex by se asi měl dozvědět, že platí na cizí dítě.

Taky si to myslim. Tady s holkami nezbyva, nez souhlasit. Vedela jsi, ze je zenaty, presto jsi otehotnela, dite jsi porodila i pres vsechna rizika. Neni fer si od nej zadat, aby opustil manzelku.

není féééér lollollolkapitulation

Není tady

#72 23. 2. 2010 20:40

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

...to je zvláštní, já tady v tom případě tu manželku chápu.
Kdybych byla na jejím místě, a nemoc by mi znemožnila intimní život s manželem, tak bych mu taky asi něco takového navrhla: Vím, že sex potřebuješ, a já ti ho dát bohužel nemohu. Miluju tě a záleží mi na tom, abys nebyl nešťastný. Máš moje požehnání, aby sis našel tělesný vztah, který tobě vylepší život. Nebudu se na nic ptát a nechci vědět žádné podrobnosti. Ale moc bych si přála, aby lásku - tu psychickou, sis nechal pro mě. Aby se mezi námi psychicky nic nezměnilo a my se dál měli rádi jeden druhého. Nevím, zda tohle lze. Ale ráda bych, kdybychom se o to aspoň pokusili...

Takhle nějak bych to zkusila navrhnout. A protože vím, že chlapi (aspoň někteří) dovedou oddělovat věci tělesné a věci psychické, tak věřím, že by se možná mohlo podařit, aby mě v takové situaci manžel .."nepřestal mít rád..."

Takhle tomu rozumím já.

Já se ptám všeobecně - jak může kdokoliv slíbit, že kohokoliv nepřestane mít rád. Nepsala jsem nic o manželce. Protože si myslím, že někteří chlapi možná odvedou oddělovat věci tělesné a psychické, ale žádný člověk nemůže "zařídit", že jiného člověka nikdy nepřestane mít rád.

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2010 20:42)

#73 23. 2. 2010 20:48

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

NO - a teď si ještě představte, že Romana pozapomněla zahrnout, že její dítě nebude jednou po starém bohatém tatínkovi dědit! yikes roll godlike

nepozapomněla, psala tam o levobočkovi wink...ale chvála testům DNA smile

Není tady

#74 23. 2. 2010 20:52

Blossom
Host

Ano Majko, obecně  - nikdo nemůže slíbit nikomu, že ho nepřestane mít rád. (nikdo nevidíme do budoucna).
Ale konkrétně - viz v tomhle případě - se o to lidi můžou aspoň pokusit. A možná, že se jim to může touto cestou i povést....

#75 23. 2. 2010 20:57

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Nechápu na co se vlasně ptáš? Jeho návrh je korektní, tak co by jsi chtěla ještě víc. Chtěla bys ho za každou cenu rozvést?

Pomni a co znamená za každou cenu ? A nezastávám see Romany,jen mě to zajímá, co to vlastně znamená...jaká je cena ?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí