29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Romano, a co najít si jinýho tatínka?
Jsi v tom pěkně zamotaná. Na dítě platí cizí chlap, jestli si ho bere občas na víkend tak se o něj starají dva cizí lidé... Vlastní otec má rodinu jinde a situace ho deptá tak, že doma bych ho s výčitkama svědomí, že ublížil svojí ženě na tvém místě snad ani nechtěla.
Přijala bych finanční pomoc biologického otce, umožnila mu návštěvy syna a nechala ho manželce. Exmanžela bych nenutila do toho, aby si syna bral a nikdy bych nepožádala o zvýšení alimentů, podílení se nad rámec výživného a podobně... Já se svojí povahou bych snad vrátila i ty alimenty... to by mě fakt budilo ze spaní, protože každýmu se to, co "vyšle" vrací... fakt bych oko nezamhouřila... No, ale každej jsme jinej, že jo, to je jasný.
A pak bych se podívala po nějakým fajn chlapíkovi, co by byl klukovi kámošem (tatínky už má...) a mě partnerem. Abych z toho kruhu vystoupila.
Takhle po praktický stránce.
Papírově by to záleželo na povahách zúčastněných.
Upravil(a) javena (23. 2. 2010 8:45)
Není tady
Romano,ale co se tyce toho co si napsala tak urcite bych vyresila to otcovstvi,uz kvuli tomu,ze BM musi platit na cizi dite neni te to blbe?Co se tyce vztahu s tvym zenatym panem nechala bych to tak jak to je.Cas ukaze jak to vsechno bude dal.
Nebranila bych se na tvym miste dalsim vztahum.Ty ses svobodnej clovek a pan zenaty musi pocitat s tim,ze sama nezustanes.Pan zenaty se skutecne dostal do situace,ze nevi co dal.Znam to ,zazila jsem to.Taky plno slz,byl psychycky na dne,ze,uz nemuze dal,ze nemuze opustit manzelku,ktera by zustala uplne sama,protoze zila cely leta jenom pro nej.Rozesli jsme se, cely rok jsem ho nevidela.Ted jsem po roce navstivila mesto ve kterem bydli a potkala jsem ho.Nabidnul me odvoz domu a ja s nim jela mluvili jsme spolu o zivote a kdyz jsem mu rekla,ze muj pritel chce,abych si ho vzala,byl uplne hotovej a prosil me,abych to nedelala,o nicem jinem celou cestu nemluvil.Pak se vyznat v muzich.
Upravil(a) eremuruss (23. 2. 2010 8:49)
Není tady
Ohledně toho vracení alimentů já neměla na mysli zákony, ale morálku.
Bohužel-zákony jsou v tomto podle mě absolutně amorální - zku...vené (promiňte ten vulgarismus, ale jiné slovo pro to totiž nenacházím...). Je to přímo morální zvrhlost, tenhle zákon, nic nespravedlivějšího si momentálně neumím představit...
Nedávno byl o tom v televizi pořad, že pokud otec platí na dítě alimenty, a pokud zjistí, že dítě není jeho déle, než je dítěti půl roku, tak pak nemá šanci to legálně zvrátit a MUSÍ platit na dítě, které evidentně není jeho, až do jeho zletilosti... I kdyby bylo tisíc testů DNA, které prokazují, že on není biologickým otcem..
Zákonodárci to prý pojímají tak, že právo dítěte předchází právu jiných, ve smyslu - když už jednou byl otec (byť chybně) stanoven a platí, tak ať tedy platí dál...
Toto je podle mě největší sviňárna a podraz, co může ženská chlapovi udělat: Pořídit s dítě s jiným, a pokud jí to půl roku věku dítěte projde, tak ona má vystaráno, a nebiologický "otec" má prostě smůlu, a manželka se mu může minimálně 18 let chechtat do očí...
Takže v tomto slova smyslu já osobně všechny ženské, které toto vědí (že na dítě platí někdo jiný, než pravý biologický otec) považuju za nebetyčné mrchy. A tím pádem k nim řadím i autorku tohoto vlákna.
Jediné, co by mohla udělat je, aspoň teď, dodatečně, s omluvou svému BM ty již zaplacené alimenty vrátit. Tak jsem svůj předchozí příspěvek myslela.
Muj pritel take plati na dite ktere neni jeho a vi to.Bohuzel pyka za to,ze si tehdy zacal s vdanou pani,ktera se pak kvuli nemu rozvedla.Jeho syn o tom nema ani tuseni,ze neni jeho biologicky otec,kdyby mu pry o tom rekl tak by ho ztratil uplne,protoze syn o nej moc zajem nema.
Není tady
Nojo, Blossom - jenomže když je jistota příjmu ze dvou pramenů, jde morálka do 3.14či.
Já teda jsem, jak známo, poměrně tolerantní... ten "románek" bych dovedla pochopit... dokonce i
ale jak jsem stará a tolerantní prostě nepochopím mileneckou soulož bez ochrany s tím, že když se "zadaří", je autorství potomka přiřčeno manželovi, ovšem "pro jistotu" se rovněž nechají provést testy DNA. Jak vidno, ty se velmi hodily v momentě, kdy manžel odešel jinam... hned je při ruce špagát, jehož pomocí se lze pokoušet skutečného otce odtáhnout od "odepsané" manželky...
Není tady
Jako by nestačilo, že na něj platí i když není jaksi jeho, ale ještě dědit bude... Já bych fakt spát nemohla. Na kukaččí mláďata musí mít ženská žaludek. Tak strašně dítěti lhát...
Jenže zase - neumím si představit že pán manželce řekne - jak jsi byla nemocná, ne, že bych čekal, že umřeš, ale tak jsem si odskočil a mám dvouletýho caparta...
Tohle pak záleží na všech zúčastněných, jak se k tomu postaví. Biologický otec může dítě zabezpečit spořením na jeho jméno, žena nemusí nic vědět, exmanžel nemusí platit i když to má v rozsudku... To je fakt o dohodě.
Radši bych měla čistej RL a klukovi to vysvětlila.
Taky znám pána, co platil na cizí dítě. Měl manželku a dítě. Ta měla milence. Pak další dítě. Než se to proseklo, bylo pozdě na zrušení otcovství. Rozvedl se, našel si přítelkyni s děckem, platil na dvě, bral si jen to svoje (proběhly testy, ale pozdě), pak začal podnikat... vše psal na partnerku, protože nechtěl, aby dědil nevlastní syn. Strašný.
Není tady
Není tady
no lidičky, ste asi R. moc nepotěšili.
pač se od té doby vůbec neozvala, aby nějak reagovala.
Není tady
agewa napsal(a):
no lidičky, ste asi R. moc nepotěšili.
pač se od té doby vůbec neozvala, aby nějak reagovala.
Pokud chtěla potěšit, tak si měla svůj příběh napsat do jiného chlívečku .
Upravil(a) aprill (23. 2. 2010 10:33)
Není tady
helena napsal(a):
http://www.gennet.cz/diskuze/diskuze.php?F=P&IDP=4655
Helčo, to jí teda doktor helfnul... Ne, že by to byla jeho chyba, ale fakt mě to pobavilo.
No, někdy je dobrý mít pláštěnku, i když je slunečno...
Není tady
No nepotěšil... jako my nepotěšili Romču Ani on ani my nemáme důvod. Nehledě na to, že Romča asi potěšit nechtěla - spíš se mi zdá, že očekávala recept, kterak si zajistit víc, než jen polootce a polomilence na 2-3 dný v týdnu... nějak se jí to furt ne a ne podařit
Není tady
Ale tady nešlo o chlácholení - Romča ví, že je v blbý situaci. Šlo o to, co s tím. To většina napsala a že to okomentujeme, to snad muselo být jasný... Mě se tedy blbě píše "řešila bych to tak a tak" aniž bych napsala proč nebo jaký mám k problému postoj. Každej jsme jinej a každej by to řešil podle toho, jak se ke konkrétnímu problému staví. Takže jestli se to Romči dotklo, tak se s tím musí poprat. Nebo si poradit sama.
Není tady
Axi napsal(a):
„Já už prostě nechci“ je vzhledem k situaci poněkud nerealistický postoj. S prvním pánem bych si vyjasnil, že dítě je druhého pána, s druhým pánem bych se domluvil na výchově a penězích a zbytek bych prozatím nechal koňovi.
Přesně tak.
Jen z toho zbytku bych si vytáhla, co je vlastně "smetí před mým prahem" a to bych si řádně zametla.
Do té doby je nějaké "já už prostě nechci" zcela mimo mísu.
Není tady
To "potěšení" byla jen reakce na agewu. Nedalo mi to.
Bohužel na otázku "co s tím?" mě napadají pouze velmi realistické až cynické odpovědi.
Není tady
Mně napadá akorát jediné... že Romana si nechá od pana podnikatele věšet bulíky na nos (jak je to se zákonitou manželkou) ... a jemu nic nechybí.. užije si bokovku kdy chce..
Nechápu ani jí, ani chlapy, kteří u milenky vykládají strasti s manželkou.. Každej normální chlap, pokud mu to doma neklape, to rozštípne .. tedy pokud jen nepotřebuje sem tam změnu.. dokázat si, že je kabrňák a manželka to dostatečně neoceňuje...
Není tady
helena napsal(a):
To "potěšení" byla jen reakce na agewu. Nedalo mi to. http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Bohužel na otázku "co s tím?" mě napadají pouze velmi realistické až cynické odpovědi.
Helčo, já reagovala taky na Agewu... ne na tebe.
Napsaly jsme to minutu po sobě.
A Frigo - to je taky otázka, jak moc je manželka opravdu nemocná, nemohoucí, příšerná, nechápající... Známe tyhle ptáčky...
Nicméně když se držím toho, co Romča psala, tak pána nebrat a jestli je to jinak, tak vlastně taky ne.
Není tady
ale děvčata, já to myslela ironicky.
spíš , že pokud chtěla R. poradit, mohla nějakým způsobem reagovat. takhle těch informací moc není.
Není tady
NO - a teď si ještě představte, že Romana pozapomněla zahrnout, že její dítě nebude jednou po starém bohatém tatínkovi dědit!
Není tady
Ahoj, tady Romana.
Čekala jsem, že na můj příspěvek nebudou kladné odezvy-já kdyby mi to někdo dříve takhle v kostce řekl o sobě, tak bych si o něm taky myslela svoje.
Jen uvedu na pravou míru některé věci, které tu zazněly.
Nechci tady rozebírat můj vztah s exmanželem-o tom to tady není, ale rozhodně to není žádný chudáček,ze kterého bych něco ždímala.Rozvedli jsme se hlavně proto,že tajně za mými zády hrál automaty,rozfofroval všechny naše společné peníze,auto,dělal tajně za mými zády společné dluhy,začal krást peníze atd.- k tomu ještě měl milenku,já jsem se snažila náš vztah dlouho žehlit,věděla jsem jen o té ženské, ale potom,co jsem se dozvěděla o těch penězích(resp.co se mé podezření potvrdilo),tak jsem ho vyrazila z domu a on šel k té milence.Sám od sebe by ode mně asi nešel,bydlel v mém baráku.Dneska tedy bydlí s tou milenkou, která se kvůli němu i se třemi dětmi rozvedla,žije u ní v jejím domě,ona chodí do práce,on se válí doma a dělá dluhy-už tam měli i exekuci.
Výživné mi platí v minimální výši,já jsem na proti tomu od něj "zdědila" splácení části jeho dluhů,ze kterých jsem neviděla ani korunu.Takže zatím mi on toho finančně dal (na alimentech) podstatně méně než já jemu.Samozřejmě s malým to vůči němu není fér a já bych to ráda řešila.Oficiálně to o otcovství víme od prosince,od té doby jsem ex stejně ani neviděla.
Když jsem si začala s přítelem,tak jsem o jeho rodinném životě nevěděla nic,zrovna tak,jako on o mém.Bylo nám spolu krásně a o svých protějšcích jsme se nebavili.Asi jsme každý měli doma své problémy a náš vztah byl svým způsobem krásný únik.
Já to tak v podstatě brala až do mého rozchodu s ex,že to byl krásný poblázněný vášnivý vztah (který jsem v těhotenství ukončila já)a zůstali jsme dobří přátelé.Na přítelovi jsem ale viděla,že mu na mně pořád záleží.Mně na něm vlastně záleželo taky pořád,ale snažila jsem se to v sobě nějak utlumit.Nicméně po odchodu ex k nám začal jezdit velmi často,opravdu moc mi se vším pomohl,byl oporou a naše láska vzplála nanovo.No a takto to v podstatě funguje už ty zmíněné 2 roky.2-3 dny v týdnu u nás, +vyšetřené dovolené, náhr.volna atd.,byli jsme spolu na dovolené, trávil s námi Vánoce (měli jsme je 23.12.,24.12. jsme jeli s malým na hory),Silvestra.Stará se, dělá na baráku,nakupuje... Celé toto téma (rozseknutí situace) vzniklo tím,že malý nastupuje do školky a já do práce a mám problém s vyzvedáváním a on ho chtěl vyzvedávat,ale to by pro něj bylo tak časově náročné,že by to prostě musel říct doma.A tím to všechno vzniklo.On to doma chtěl říct, jenže v poslední chvíli "ucuknul" (s velkou pomocí psychologa,kam dochází,protože ten mu náš vztah vehementně rozmlouval)- a řekl mi o té nemoci jeho manželky (to mám následně potvrzené od naší společné známé-že s tou nemocí nelže)- ona není nemocná teď- byla nemocná cca před 10 lety a tenkrát málem zemřela-no, nakonec se uzdravila, ale má nějaké následky,léčí se stále na hormonální poruchu,a od té doby nemoci spolu oni dva také nespí.Takže když my dva jsme si začali, tak oni dva spolu už nějakých 5 let dávno nespali.Jinak je prý hrozně hodná a on jí má rád- to řekl i mně, že jí má opravdu rád a nikdy by jí neublížil. Jenomže se podle jeho slov strašně zamiloval do mně a teď do toho ten malý a on neví, jak z toho ven.
Takže on by chtěl,aby mohl zůstat ženatý s ní, protože jí to prý prostě nikdy neudělá, aby jí v tomhle věku a stavu nechal samotnou-ale zároveň se nechce vzdát ani nás, protože nás prý oba miluje. Navrhnul mi, že to zůstane,jak to je- s tím, že nás opravdu nebude šidit (ani finančně ani časově) a pokud bych si časem já našla někoho jiného,tak že to přijme a stáhne se do role "jen" kamaráda, který mi bude ale kdykoliv k dispozici, kdybych potřebovala s něčím pomoct nebo když by mi vztah nevyšel.Prý sice bude vnitřně trpět, ale navenek to najevo nedá. Co vy na to ???
Není tady
romana20 napsal(a):
Co vy na to ???
nic, řekl ti jasně co chce nebo ne? Věděla jsi že není volný, a teď víš že chce zůstat se svou ženou tak co na to ještě říct?
Není tady
agewa napsal(a):
ale děvčata, já to myslela ironicky.
spíš , že pokud chtěla R. poradit, mohla nějakým způsobem reagovat. takhle těch informací moc není.
No to je mi jasný, že ironicky. Zrovna ty totiž nejsi z těch, co plácaj sladký řečičky a litují tam, kde není třeba. To nemyslím špatně.
Já sice reaguju na tebe, ale píšu vlastně i pro Romanu... Nemůžu čekat, že mě všichni politují... jsou i lidé s opačným názorem a náhledem. A mně mohou odkrýt takový, o kterém jsem neměla tušení... To holt musím ustát.
A ty info... já myslím, že to stačí. Proč se v tom tady rejpat. BM neví, že syn není jeho a podle toho, že odešel s milenkou rok po jeho narození a nijak moc se po rozvodu nestará, to nebyl vyloženě rodinný typ. A dohromady s tím, že měla Romana bokovku je docela jasný, že to manželství bylo vyloženě na draka.
Milence nutit k odchodu od ženy je blbost - kdyby chtěl, odešel by už tenkrát nebo hned po uzdravení ženy.
Papírově to je tak, jak to je a s tím se toho moc dělat nedá... Zase to ale neznamená, že to, že by to byla pro mě situace k nepřežití, musí to tak mít zákonitě každej. Já se podle toho u bokovky zařídila - žádnej nechráněnej styk. A měla jsem kliku, protože mnohdy tohle nestačí...
A že to asi fakt slyšet nechce... Mám kámošku a už několik let jí to říkám. Neodejde. Najdi si někoho jinýho. A ona to vlastně ví, ale pořád je tam to "co kdyby" a je zaláskovaná (nebo už se spíš bojí být bez něj) a běhá v tom kruhu dál a na to kafe stejně pořád zajdeme, i když ví, že si u mě na prsou moc nepopláče... Ta to prostě ustojí. Já ustojím její názor, i když se mě týká a není nejlichotivější - proto je to má kamarádka... nemám kámošky, co mi mažou med kolem hub.y... takový lidi mi jsou na nic. Vysávají. Ale asi je to tím, že já se moc nelituju. Mám vlastně jen jednu kámošku sedmibolestnou. To je náročný, je to hodná holka, ale všechno je něčí vina a tak dále a někdy si za to může sama a to jsem teda většinou diplomat a servíruju to postupně, aby to nebyla taková šlupka.
Zajímavý ale je, že ona potřebuje litovat sebe, ale názory na jiný má trefný a její rady jsou k užitku... Kdyby to uměla i u sebe ušetřila by si spoustu trápení...
Ale to už jsem trochu .
Není tady
buď ráda, že ti to řekl na rovinu, mohl tě hezkých pár let tahat za nos
Není tady
Romčo, tak to vem, ne? Třeba to bude fungovat. Když ne, vyvrbí se to samo... Je to koneckonců táta tvýho kluka, takže i kdybys ty ho nechtěla jako partnera, s klukem může trávit čas i tak.
Není tady
Romano, tak to nech, jak to je...
Není tady
Nechápu na co se vlasně ptáš? Jeho návrh je korektní, tak co by jsi chtěla ještě víc. Chtěla bys ho za každou cenu rozvést?
Není tady