Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 2. 2010 16:17

romana20
♥------

Vztah se ženatým mužem,máme spolu dítě

Ahoj, zkusím své trápení popsat hodně ve zkratce .
Během manželství s dnes už exmanželem jsem měla románek s také ženatým kolegou z práce. Potom jsem otěhotněla a narodil se syn.V RL je napsán exmanžel (i když já jsem věděla, že by jím mohl být i milenec), naše manželství se rok po narození malého rozpadlo, protože ex si našel milenku a šel k ní. Na malého poctivě platí, ale zájem o něj moc nemá- cca jednou za 2 měsíce ho přijede navštívit, i když bydlí blízko nás.Po rozchodu s ex nás můj kolega z práce opět vyhledal s tím, že na mě nikdy nezapomněl, že mi má rád a že si myslí, že malý je jeho.Nechali jsme si udělat testy DNA a malý je opravdu jeho- milenec se nám  věnuje, finančně nás podporuje, malého zbožňuje, malý mu sice říká jménem, ale zbožňuje ho.
Takto to trvá od rozvodu už dva roky- nedávno jsem milenci dala najevo, že mi to takhle už přestává vyhovovat, protože malý je na něj stále více upnutý a fixovaný- a že bych chtěla, aby se rozvedl a my tři jsme byli jako úplná rodina. Milenec je o 20 let starší než já, se svou ženou už léta nespí (z jejích zdrav.důvodů- prodělala rakovinu ženských orgánů a dodneška má zdrav.problémy hormonálního původu) mají spolu dospělého syna (26 let).
Milenec byl od té doby psychicky na dně, má nás prý rád obě (každou jinak, ale obě) a s ní má navíc docela veliký společný majetek. Nechce jí prý ublížit, protože je moc hodná a navíc by si už po té nemoci neměla šanci najít někoho jiného- na druhou stranu se ale i strašně bojí, že ztratí nás. Chodí na sezení k psychologovi.
Nejraději by byl, kdyby zůstal ženatý s ní a my jsme byli jeho druhá rodina- prý nás bude do konce života finančně štědře podporovat a i jinak se nám věnovat (nyní s námi tráví tak 2–3 dny týdně), dokonce je ochoten nám investovat i veliké peníze do mého baráku ( 200 000 na střechu atd…). Já vím, že to nemá jednoduché, ale já už prostě nechci, abychom byli ti druzí, chci, aby měl syn doma chlapa každý den a aby byl jenom jeho- nevím, co mám dělat. Na jednu stranu jsem na milence naštvaná, že nechce odejít a být s námi, na druhou stranu ho i trochu chápu (každý mu to rozmlouvá- prý jsem na něj mladá a když si rozbije rodinu se skvělou ženskou, tak já mu stejně nakonec budu zahýbat s mladšími atd…a navíc stejně by musel manželce platit rentu a vyplácet jí z nemovitostí a firmy atd..- toto jsou názory jeho přátel a konec konců i toho psychologa))-
Včera milenec přijel k nám s tím, že prostě nedokáže svou nemocnou manželku opustit a nechat v tomto stavu samotnou- prostě jí tohle neudělá-a hotovo. Brečel mi tu na rameni, že mě strašně miluje a že se se mnou původně přijel rozejít, protože je psychicky na dně,ale že na to nemá a prosil mně, jestli bychom nᚠvztah zatím nenechali tak, jak je teď. Říkal, že nás nebude v ničem šidit, ani časově, ani finančně.

a já nevím co dělat- jestli se na něj vykašlat (bylo by to moooc těžké- miluji ho  )a zkusit na něj zapomenout, nebo být trošku mrcha a jeho štědrosti využívat (to mi radí kamarádka)- jenže to je pro mě taky moc složité( být i se synem „ta druhᓠa levoboček- i když vím, že nás taky miluje) anebo co ???. Mám pocit, že i kdyby teď šel za námi, tak to stejně nebude ono, protože za námi zůstane zlomená nešastná nemocná ženská…a stejně si tu svojí fajn rodinku nebudu moct s tímto vědomím užívat. Mám pocit, že tehle situace nemá východisko   

Romana

o

Není tady

#2 22. 2. 2010 16:27

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Re: Vztah se ženatým mužem,máme spolu dítě

Podívej ikdyby se rozvedl pořád budeš ta druhá. A myslíš, že by pak udělal tlustou čáru za svým prvním manželstvím? Ne, pak by od vás jezdil k ní... bylo by to defakto stejné ale otočené. Njn, věděla jsi, že je ženatý.... Nezbývá ti nic jiného než to přijmout tak jak to je.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#3 22. 2. 2010 16:31

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Tvůj přítel si v době nejvyšší nouze, uspokojoval své potřeby s vdanou ženou. Kdyby jeho žena nebyla nemocná a mohla mu poskytnout, co potřebuje, možná by vztah mezi vámi ani nebyl. Situace se vyvinula poněkud jinak a on se hodlá zachovat jako muž.Tebe a dítě hodlá zaopatřit a zároveň nechce opustit svoji ženu a je velmi pravděpodobné, že to skutečně neudělá.
Ty se buď smiř s tím, že budeš ta druhá..nebo se s ním rozejdi. Rozhodně ale na něj netlač, nebo se rozejde on s tebou.
Nevím, jestli bys měla jeho štědrosti zneužívat, ale na dítě by ti přispívat měl. Naopak, tvůj ex by se asi měl dozvědět, že platí na cizí dítě.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#4 22. 2. 2010 16:35

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

laminanonte napsal(a):

Tvůj přítel si v době nejvyšší nouze, uspokojoval své potřeby s vdanou ženou. Kdyby jeho žena nebyla nemocná a mohla mu poskytnout, co potřebuje, možná by vztah mezi vámi ani nebyl. Situace se vyvinula poněkud jinak a on se hodlá zachovat jako muž.Tebe a dítě hodlá zaopatřit a zároveň nechce opustit svoji ženu a je velmi pravděpodobné, že to skutečně neudělá.
Ty se buď smiř s tím, že budeš ta druhá..nebo se s ním rozejdi. Rozhodně ale na něj netlač, nebo se rozejde on s tebou.
Nevím, jestli bys měla jeho štědrosti zneužívat, ale na dítě by ti přispívat měl. Naopak, tvůj ex by se asi měl dozvědět, že platí na cizí dítě.

Taky si to myslim. Tady s holkami nezbyva, nez souhlasit. Vedela jsi, ze je zenaty, presto jsi otehotnela, dite jsi porodila i pres vsechna rizika. Neni fer si od nej zadat, aby opustil manzelku.

42!

Není tady

#5 22. 2. 2010 16:42

Vanda
♥♥♥♥---

Jestliže tvůj ex.manža stále platí na dítě které není jeho a ty jsi mu to dosud neřekla,tak už dle mého názoru trochu mrcha jsi-víc nemám zatím co dodat.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#6 22. 2. 2010 16:57

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

ježiši mě z těch příběhů snad "klepne šlak myokardu". To že bereš alimenty na dítě od chlapa který není jeho otec je hodně hnusná věc / chtělo s mi napsat něco jiného, ale to se tu nesmí tak zůstanu slušná/ Kdyby to někdo udělal tobě asi bys nebyla ráda nebo se pletu? To, že si vědomně chodila s ženatým mužem  jehož žena měla rakovinu je ještě ošklivější věc a už nad tím by ses měla zamyslet, jestli je to normální a jestli se nebojíš že ti to život vmete do tváře. To že uvažuješ, jak ti radí kamarádky, aby si z ženáče tahala peníze je už docela vrchol a já to nebudu komentovat protože by tu lítaly takový zvířata, že bych za to zase dostala ban:lol:
Zkus se narovnat at se ti jednou ze sebe neudělá špatně. To co dělᚠje moc nemorální. Že si se nechala oplodnit od ženatého muže v době kdy si byla sama vdaná navíc v době kdy antikoncepce není kosmická záležitost je opravdu nízké a snad se ti to jednou nevrátí v podobě stejné milenky tvého budou cího muže jako si ty sama...ježiši zase mi tu chybí  smajlík co trpí nauzeou. /doufám není nauzea zakázaná big_smile/

dum spiro spero

Není tady

#7 22. 2. 2010 17:04

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

xxxx napsal(a):

ježiši mě z těch příběhů snad "klepne šlak myokardu". To že bereš alimenty na dítě od chlapa který není jeho otec je hodně hnusná věc / chtělo s mi napsat něco jiného, ale to se tu nesmí tak zůstanu slušná/ Kdyby to někdo udělal tobě asi bys nebyla ráda nebo se pletu? To, že si vědomně chodila s ženatým mužem  jehož žena měla rakovinu je ještě ošklivější věc a už nad tím by ses měla zamyslet, jestli je to normální a jestli se nebojíš že ti to život vmete do tváře. To že uvažuješ, jak ti radí kamarádky, aby si z ženáče tahala peníze je už docela vrchol a já to nebudu komentovat protože by tu lítaly takový zvířata, že bych za to zase dostala ban:lol:
Zkus se narovnat at se ti jednou ze sebe neudělá špatně. To co dělᚠje moc nemorální. Že si se nechala oplodnit od ženatého muže v době kdy si byla sama vdaná navíc v době kdy antikoncepce není kosmická záležitost je opravdu nízké a snad se ti to jednou nevrátí v podobě stejné milenky tvého budou cího muže jako si ty sama...ježiši zase mi tu chybí  smajlík co trpí nauzeou. /doufám není nauzea zakázaná big_smile/

ja bych tak nebyla tak kategoricka, nevime spoustu okolnosti kolem. Uz se to stalo, je dulezite, co je ted.

42!

Není tady

#8 22. 2. 2010 19:12

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Romčo, na Tvém místě bych (asi) narovnala vztahy mezi Tvým exmanželem a dítětem. Tedy myslím ty finanční... vlastně veškeré; to bys asi rozseknout měla, a od přítele bych přijala to, co Ti dobrovolně! nabízí (tedy finanční zabezpečení plus trocha volného času a koneckonců i jeho lásku) - pravděpodobně nemůžeš chtít v této situaci víc. Lépe řečeno mě teď nic jiného nenapadá. Tlačením na pilu (u přítele) bys zřejmě mohla víc ztratit než získat. A zůstat s děckem sama bez prostředků není nic moc - hlavně pro toho malého.

Upravil(a) Tercila (22. 2. 2010 19:13)

Není tady

#9 22. 2. 2010 19:14

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

xxxx napsal(a):

tummenupp

Není tady

#10 22. 2. 2010 20:00

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

No...taky mi z toho není nejlíp na duši (i žaludku):-(

Není tady

#11 22. 2. 2010 20:01

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

aprill napsal(a):

xxxx napsal(a):

tummenupp

Dámy, zdá se mi že jste příliš kategorické, ne že by to byl vše zrovna vzor morálky, ale stalo se, láska si nevybírá...
Ty si Romano rozmysli, co tím, že budeš usilovat o to "být ta první", můžeš získat a co ztratit. Mně připadá, že bys víc mohla ztratit, nechala bych to tak, jen bych se vyrovnala s ex.

Out from the dark into the light !

Není tady

#12 22. 2. 2010 20:36

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

manželství, kde se zahýbalo až to svištělo, dítě s ženáčem a manželem nemocné ženské( možná, kdož ví, kde je pravda o jeho vztahu), dítě na které platí  někdo jiný a ještě je "divné" , že se mu moc nevěnuje. Vlastní táta  bude podporovat a bude se mu říkat křestním aby se to nikdo ( původní a platící  "tatík") nedozvěděl....... Ouuuuuu Bože , kde jsi zapomněl nadělit rozum???? Zajímalo by mě , kolik pisatelce je let  a skoro lituju, že nebudu moct sledovat  v "přímém Babinetím  přenosu" až se tohle  zašmodrchané klubko začne kutálet směrem k těm, kdo ho zamotali....
  Blicí  smajlík a exorcista, ty tu chybí , oba..... grater Pokud to autorka nějak neupřesní, fakt mi to přijde jak vymyšlená story někoho, kdo propadl  pokleslé literatuře.......

Není tady

#13 22. 2. 2010 21:11

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ráda bych četla názor Axiho na tuhle situaci... BI.

Není tady

#14 22. 2. 2010 21:40

Axi
♥♥♥♥♥♥-

„Já už prostě nechci“ je vzhledem k situaci poněkud nerealistický postoj. S prvním pánem bych si vyjasnil, že dítě je druhého pána, s druhým pánem bych se domluvil na výchově a penězích a zbytek bych prozatím nechal koňovi.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#15 22. 2. 2010 21:42

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Romano, pokud mᚠpocit že situace nemá východisko, tak to neřeš, nech to plynout, časem se buďto řešení ukáže nebo mezitím situaci vyřeší někod jiný. Já osobně si myslím, že teď to nejsi ty, kdo by měl situaci řešit.

Jo a ještě - možná to je jen způsobem, jakým jsi situaci popsala, ale možná by ti neškodilo občas se zkusit vcítit do ostatních, jak se asi cítí a nemyslet vždy jen na sebe a situaci hodnotit jen ze svého úhlu pohledu.

Není tady

#16 22. 2. 2010 23:08

Blossom
Host

Axi napsal(a):

„Já už prostě nechci“ je vzhledem k situaci poněkud nerealistický postoj. S prvním pánem bych si vyjasnil, že dítě je druhého pána, s druhým pánem bych se domluvil na výchově a penězích a zbytek bych prozatím nechal koňovi.

Tak to je asi prvně za tu dobu, co jsem na babinetu, co s Axim plně souhlasím... va stolt
Axi, napsal jsi to i za mě tummenupp godlike .
Jen bych ještě dodala - a prvnímu pánovi SE OMLUVIT A VEŠKERÉ ALIMENTY OKAMŽITĚ VRÁTIT (a požadovat je slušně, leč důzarně po pravém otci, prokázaném zkouškou DNA.)

#17 22. 2. 2010 23:18

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Axi napsal(a):

godlikegodlikegodliketummenupp

Není tady

#18 23. 2. 2010 7:24

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Jen bych ještě dodala - a prvnímu pánovi SE OMLUVIT A VEŠKERÉ ALIMENTY OKAMŽITĚ VRÁTIT (a požadovat je slušně, leč důzarně po pravém otci, prokázaném zkouškou DNA.)

Tak zase až takhle bych to nehrotil. Paní je šikovná (má jedno dítě a dva chlapy, kteří na něj přispívají), určitě si poradí. A nemyslím to nijak ironicky.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#19 23. 2. 2010 7:39

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Axi napsal(a):

Tak to je asi prvně za tu dobu, co jsem na babinetu, co s Axim plně souhlasím... va stolt
Axi, napsal jsi to i za mě tummenupp godlike .

...a ted tu o Karkulce, někdo kdo uvažuje takhle že by vracel alimenty? vissla

dum spiro spero

Není tady

#20 23. 2. 2010 7:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

někdo kdo uvažuje takhle že by vracel alimenty?
No - až to jednou praskne, může vrácení úspěšně požadovat BM.
A až dojde na dědictví, budou pozůstalí jen zírat, že je jich o jednoho víc, navíc neopominutelného a (vzhledem k věku) možná i s nárokem nezletilého na zákonný podíl.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#21 23. 2. 2010 8:02

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

A až dojde na dědictví, budou pozůstalí jen zírat, že je jich o jednoho víc, navíc neopominutelného a (vzhledem k věku) možná i s nárokem nezletilého na zákonný podíl.

....nevím jestli je to teď nějak jinak, ale mám dojem, že jednou vyplacené alimenty se nevrací i když je někdo platil takovuhle lumpárnou.

dum spiro spero

Není tady

#22 23. 2. 2010 8:08

maia
♥♥♥----

teraz ma napadol pribeh z nasej lamparne, ako sa jeden otec takmer 18 rokov snazil dokazat, ze nie je otec dietata, dokonca isty cas neplatil alimenty, za co bol aj v base, nakoniec sa ukazalo, ze dieta naozaj nie je jeho, ale o tom, ze by mu niekto mal vracat alimenty, ani slovo, dokonca ked je uz raz v rodnom liste dietata, je vraj nemozne ho odtial vymazat. snad to mate v CR nejak sikovnejsie osetrene smile
Ku tomuto pribehu: urcite by bolo fajn, keby sa matka a otcovia z tohto vlakna dohodli aj bez sudov a byvaly manzel sa dozvedel, ako to v skutocnosti bolo. Romana, nemas zly pocit z toho, ze ti plati na dieta, ktore nie je jeho??? je to taka mrchovinka riadna!
A k chorej manzelke tvojho milenca: som presvedcena, ze ona vie, ze jej muz niekoho ma (kedze milenec s vami travi 2-3 dni do tyzdna), myslis, ze to ju neboli?

Môžeš stokrát opakova "teplo", ale pokiaž neurobíš oheň, teplo nebude.
rómske príslovie

Není tady

#23 23. 2. 2010 8:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jednou vyplacené alimenty se nevrací
Nevrací - ale to např. znamená, že nelze zpětně žádat o snížení, nebo vrácení vyplacené částky teba od data podání žaloby na snížení do právní moci rozsudku. V tomhle případě by BM mohl žalovat skutečného otce dítětě
§ 451 ObčZ
(1) Kdo se na úkor jiného bezdůvodně obohatí, musí obohacení vydat.
(2) Bezdůvodným obohacením je majetkový prospěch získaný plněním bez právního důvodu, plněním z neplatného právního úkonu nebo plněním z právního důvodu, který odpadl, jakož i majetkový prospěch získaný z nepoctivých zdrojů.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#24 23. 2. 2010 8:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Pokud jeji BMse dozvi,ze syn neni jeho muze trvat na vraceni celeho vyzivneho ne po matce,ale po biologickem otci.Toto jsem kdysi slysela myslim v poradu na vlastni oci.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#25 23. 2. 2010 8:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, má to logiku, otázka je, či aj oporu v zákonoch. Ale ja by som hlavne videla ako dôležité, aby sa diea raz dozvedelo aspoň približnú pravdu o polovici svojich génov... Nech  už bude matka reálne ži s kýmkožvek alebo sama, otca má diea jedného, a bolo by fajn, keby o ňom vedelo pravdu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí