18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, zkusím své trápení popsat hodně ve zkratce .
Během manelství s dnes u exmanelem jsem měla románek s také enatým kolegou z práce. Potom jsem otěhotněla a narodil se syn.V RL je napsán exmanel (i kdy já jsem věděla, e by jím mohl být i milenec), nae manelství se rok po narození malého rozpadlo, protoe ex si nael milenku a el k ní. Na malého poctivě platí, ale zájem o něj moc nemá- cca jednou za 2 měsíce ho přijede navtívit, i kdy bydlí blízko nás.Po rozchodu s ex nás můj kolega z práce opět vyhledal s tím, e na mě nikdy nezapomněl, e mi má rád a e si myslí, e malý je jeho.Nechali jsme si udělat testy DNA a malý je opravdu jeho- milenec se nám věnuje, finančně nás podporuje, malého zboňuje, malý mu sice říká jménem, ale zboňuje ho.
Takto to trvá od rozvodu u dva roky- nedávno jsem milenci dala najevo, e mi to takhle u přestává vyhovovat, protoe malý je na něj stále více upnutý a fixovaný- a e bych chtěla, aby se rozvedl a my tři jsme byli jako úplná rodina. Milenec je o 20 let starí ne já, se svou enou u léta nespí (z jejích zdrav.důvodů- prodělala rakovinu enských orgánů a dodneka má zdrav.problémy hormonálního původu) mají spolu dospělého syna (26 let).
Milenec byl od té doby psychicky na dně, má nás prý rád obě (kadou jinak, ale obě) a s ní má navíc docela veliký společný majetek. Nechce jí prý ublíit, protoe je moc hodná a navíc by si u po té nemoci neměla anci najít někoho jiného- na druhou stranu se ale i straně bojí, e ztratí nás. Chodí na sezení k psychologovi.
Nejraději by byl, kdyby zůstal enatý s ní a my jsme byli jeho druhá rodina- prý nás bude do konce ivota finančně tědře podporovat a i jinak se nám věnovat (nyní s námi tráví tak 23 dny týdně), dokonce je ochoten nám investovat i veliké peníze do mého baráku ( 200 000 na střechu atd
). Já vím, e to nemá jednoduché, ale já u prostě nechci, abychom byli ti druzí, chci, aby měl syn doma chlapa kadý den a aby byl jenom jeho- nevím, co mám dělat. Na jednu stranu jsem na milence natvaná, e nechce odejít a být s námi, na druhou stranu ho i trochu chápu (kadý mu to rozmlouvá- prý jsem na něj mladá a kdy si rozbije rodinu se skvělou enskou, tak já mu stejně nakonec budu zahýbat s mladími atd
a navíc stejně by musel manelce platit rentu a vyplácet jí z nemovitostí a firmy atd..- toto jsou názory jeho přátel a konec konců i toho psychologa))-
Včera milenec přijel k nám s tím, e prostě nedokáe svou nemocnou manelku opustit a nechat v tomto stavu samotnou- prostě jí tohle neudělá-a hotovo. Brečel mi tu na rameni, e mě straně miluje a e se se mnou původně přijel rozejít, protoe je psychicky na dně,ale e na to nemá a prosil mně, jestli bychom ná vztah zatím nenechali tak, jak je teď. Říkal, e nás nebude v ničem idit, ani časově, ani finančně.
a já nevím co dělat- jestli se na něj vykalat (bylo by to moooc těké- miluji ho )a zkusit na něj zapomenout, nebo být troku mrcha a jeho tědrosti vyuívat (to mi radí kamarádka)- jene to je pro mě taky moc sloité( být i se synem ta druhá a levoboček- i kdy vím, e nás taky miluje) anebo co ???. Mám pocit, e i kdyby teď el za námi, tak to stejně nebude ono, protoe za námi zůstane zlomená neastná nemocná enská
a stejně si tu svojí fajn rodinku nebudu moct s tímto vědomím uívat. Mám pocit, e tehle situace nemá východisko
Romana
o
Není tady
Podívej ikdyby se rozvedl pořád bude ta druhá. A myslí, e by pak udělal tlustou čáru za svým prvním manelstvím? Ne, pak by od vás jezdil k ní... bylo by to defakto stejné ale otočené. Njn, věděla jsi, e je enatý.... Nezbývá ti nic jiného ne to přijmout tak jak to je.
Není tady
Tvůj přítel si v době nejvyí nouze, uspokojoval své potřeby s vdanou enou. Kdyby jeho ena nebyla nemocná a mohla mu poskytnout, co potřebuje, moná by vztah mezi vámi ani nebyl. Situace se vyvinula poněkud jinak a on se hodlá zachovat jako mu.Tebe a dítě hodlá zaopatřit a zároveň nechce opustit svoji enu a je velmi pravděpodobné, e to skutečně neudělá.
Ty se buď smiř s tím, e bude ta druhá..nebo se s ním rozejdi. Rozhodně ale na něj netlač, nebo se rozejde on s tebou.
Nevím, jestli bys měla jeho tědrosti zneuívat, ale na dítě by ti přispívat měl. Naopak, tvůj ex by se asi měl dozvědět, e platí na cizí dítě.
Není tady
laminanonte napsal(a):
Tvůj přítel si v době nejvyí nouze, uspokojoval své potřeby s vdanou enou. Kdyby jeho ena nebyla nemocná a mohla mu poskytnout, co potřebuje, moná by vztah mezi vámi ani nebyl. Situace se vyvinula poněkud jinak a on se hodlá zachovat jako mu.Tebe a dítě hodlá zaopatřit a zároveň nechce opustit svoji enu a je velmi pravděpodobné, e to skutečně neudělá.
Ty se buď smiř s tím, e bude ta druhá..nebo se s ním rozejdi. Rozhodně ale na něj netlač, nebo se rozejde on s tebou.
Nevím, jestli bys měla jeho tědrosti zneuívat, ale na dítě by ti přispívat měl. Naopak, tvůj ex by se asi měl dozvědět, e platí na cizí dítě.
Taky si to myslim. Tady s holkami nezbyva, nez souhlasit. Vedela jsi, ze je zenaty, presto jsi otehotnela, dite jsi porodila i pres vsechna rizika. Neni fer si od nej zadat, aby opustil manzelku.
Není tady
Jestlie tvůj ex.mana stále platí na dítě které není jeho a ty jsi mu to dosud neřekla,tak u dle mého názoru trochu mrcha jsi-víc nemám zatím co dodat.
Není tady
jeii mě z těch příběhů snad "klepne lak myokardu". To e bere alimenty na dítě od chlapa který není jeho otec je hodně hnusná věc / chtělo s mi napsat něco jiného, ale to se tu nesmí tak zůstanu sluná/ Kdyby to někdo udělal tobě asi bys nebyla ráda nebo se pletu? To, e si vědomně chodila s enatým muem jeho ena měla rakovinu je jetě oklivějí věc a u nad tím by ses měla zamyslet, jestli je to normální a jestli se nebojí e ti to ivot vmete do tváře. To e uvauje, jak ti radí kamarádky, aby si z enáče tahala peníze je u docela vrchol a já to nebudu komentovat protoe by tu lítaly takový zvířata, e bych za to zase dostala ban:lol:
Zkus se narovnat at se ti jednou ze sebe neudělá patně. To co dělá je moc nemorální. e si se nechala oplodnit od enatého mue v době kdy si byla sama vdaná navíc v době kdy antikoncepce není kosmická záleitost je opravdu nízké a snad se ti to jednou nevrátí v podobě stejné milenky tvého budou cího mue jako si ty sama...jeii zase mi tu chybí smajlík co trpí nauzeou. /doufám není nauzea zakázaná /
Není tady
xxxx napsal(a):
jeii mě z těch příběhů snad "klepne lak myokardu". To e bere alimenty na dítě od chlapa který není jeho otec je hodně hnusná věc / chtělo s mi napsat něco jiného, ale to se tu nesmí tak zůstanu sluná/ Kdyby to někdo udělal tobě asi bys nebyla ráda nebo se pletu? To, e si vědomně chodila s enatým muem jeho ena měla rakovinu je jetě oklivějí věc a u nad tím by ses měla zamyslet, jestli je to normální a jestli se nebojí e ti to ivot vmete do tváře. To e uvauje, jak ti radí kamarádky, aby si z enáče tahala peníze je u docela vrchol a já to nebudu komentovat protoe by tu lítaly takový zvířata, e bych za to zase dostala ban:lol:
Zkus se narovnat at se ti jednou ze sebe neudělá patně. To co dělá je moc nemorální. e si se nechala oplodnit od enatého mue v době kdy si byla sama vdaná navíc v době kdy antikoncepce není kosmická záleitost je opravdu nízké a snad se ti to jednou nevrátí v podobě stejné milenky tvého budou cího mue jako si ty sama...jeii zase mi tu chybí smajlík co trpí nauzeou. /doufám není nauzea zakázaná /
ja bych tak nebyla tak kategoricka, nevime spoustu okolnosti kolem. Uz se to stalo, je dulezite, co je ted.
Není tady
Romčo, na Tvém místě bych (asi) narovnala vztahy mezi Tvým exmanelem a dítětem. Tedy myslím ty finanční... vlastně vekeré; to bys asi rozseknout měla, a od přítele bych přijala to, co Ti dobrovolně! nabízí (tedy finanční zabezpečení plus trocha volného času a koneckonců i jeho lásku) - pravděpodobně nemůe chtít v této situaci víc. Lépe řečeno mě teď nic jiného nenapadá. Tlačením na pilu (u přítele) bys zřejmě mohla víc ztratit ne získat. A zůstat s děckem sama bez prostředků není nic moc - hlavně pro toho malého.
Upravil(a) Tercila (22. 2. 2010 19:13)
Není tady
xxxx napsal(a):
Není tady
No...taky mi z toho není nejlíp na dui (i aludku):-(
Není tady
aprill napsal(a):
xxxx napsal(a):
Dámy, zdá se mi e jste příli kategorické, ne e by to byl ve zrovna vzor morálky, ale stalo se, láska si nevybírá...
Ty si Romano rozmysli, co tím, e bude usilovat o to "být ta první", můe získat a co ztratit. Mně připadá, e bys víc mohla ztratit, nechala bych to tak, jen bych se vyrovnala s ex.
Není tady
manelství, kde se zahýbalo a to svitělo, dítě s enáčem a manelem nemocné enské( moná, kdo ví, kde je pravda o jeho vztahu), dítě na které platí někdo jiný a jetě je "divné" , e se mu moc nevěnuje. Vlastní táta bude podporovat a bude se mu říkat křestním aby se to nikdo ( původní a platící "tatík") nedozvěděl....... Ouuuuuu Boe , kde jsi zapomněl nadělit rozum???? Zajímalo by mě , kolik pisatelce je let a skoro lituju, e nebudu moct sledovat v "přímém Babinetím přenosu" a se tohle zamodrchané klubko začne kutálet směrem k těm, kdo ho zamotali....
Blicí smajlík a exorcista, ty tu chybí , oba..... Pokud to autorka nějak neupřesní, fakt mi to přijde jak vymylená story někoho, kdo propadl pokleslé literatuře.......
Není tady
Ráda bych četla názor Axiho na tuhle situaci... BI.
Není tady
Já u prostě nechci je vzhledem k situaci poněkud nerealistický postoj. S prvním pánem bych si vyjasnil, e dítě je druhého pána, s druhým pánem bych se domluvil na výchově a penězích a zbytek bych prozatím nechal koňovi.
Není tady
Romano, pokud má pocit e situace nemá východisko, tak to neře, nech to plynout, časem se buďto řeení ukáe nebo mezitím situaci vyřeí někod jiný. Já osobně si myslím, e teď to nejsi ty, kdo by měl situaci řeit.
Jo a jetě - moná to je jen způsobem, jakým jsi situaci popsala, ale moná by ti nekodilo občas se zkusit vcítit do ostatních, jak se asi cítí a nemyslet vdy jen na sebe a situaci hodnotit jen ze svého úhlu pohledu.
Není tady
Axi napsal(a):
Já u prostě nechci je vzhledem k situaci poněkud nerealistický postoj. S prvním pánem bych si vyjasnil, e dítě je druhého pána, s druhým pánem bych se domluvil na výchově a penězích a zbytek bych prozatím nechal koňovi.
Tak to je asi prvně za tu dobu, co jsem na babinetu, co s Axim plně souhlasím...
Axi, napsal jsi to i za mě .
Jen bych jetě dodala - a prvnímu pánovi SE OMLUVIT A VEKERÉ ALIMENTY OKAMITĚ VRÁTIT (a poadovat je sluně, leč důzarně po pravém otci, prokázaném zkoukou DNA.)
Axi napsal(a):
Není tady
Blossom napsal(a):
Jen bych jetě dodala - a prvnímu pánovi SE OMLUVIT A VEKERÉ ALIMENTY OKAMITĚ VRÁTIT (a poadovat je sluně, leč důzarně po pravém otci, prokázaném zkoukou DNA.)
Tak zase a takhle bych to nehrotil. Paní je ikovná (má jedno dítě a dva chlapy, kteří na něj přispívají), určitě si poradí. A nemyslím to nijak ironicky.
Není tady
Blossom napsal(a):
Axi napsal(a):
Tak to je asi prvně za tu dobu, co jsem na babinetu, co s Axim plně souhlasím...
Axi, napsal jsi to i za mě .
...a ted tu o Karkulce, někdo kdo uvauje takhle e by vracel alimenty?
Není tady
někdo kdo uvauje takhle e by vracel alimenty?
No - a to jednou praskne, můe vrácení úspěně poadovat BM.
A a dojde na dědictví, budou pozůstalí jen zírat, e je jich o jednoho víc, navíc neopominutelného a (vzhledem k věku) moná i s nárokem nezletilého na zákonný podíl.
Není tady
helena napsal(a):
A a dojde na dědictví, budou pozůstalí jen zírat, e je jich o jednoho víc, navíc neopominutelného a (vzhledem k věku) moná i s nárokem nezletilého na zákonný podíl.
....nevím jestli je to teď nějak jinak, ale mám dojem, e jednou vyplacené alimenty se nevrací i kdy je někdo platil takovuhle lumpárnou.
Není tady
teraz ma napadol pribeh z nasej lamparne, ako sa jeden otec takmer 18 rokov snazil dokazat, ze nie je otec dietata, dokonca isty cas neplatil alimenty, za co bol aj v base, nakoniec sa ukazalo, ze dieta naozaj nie je jeho, ale o tom, ze by mu niekto mal vracat alimenty, ani slovo, dokonca ked je uz raz v rodnom liste dietata, je vraj nemozne ho odtial vymazat. snad to mate v CR nejak sikovnejsie osetrene
Ku tomuto pribehu: urcite by bolo fajn, keby sa matka a otcovia z tohto vlakna dohodli aj bez sudov a byvaly manzel sa dozvedel, ako to v skutocnosti bolo. Romana, nemas zly pocit z toho, ze ti plati na dieta, ktore nie je jeho??? je to taka mrchovinka riadna!
A k chorej manzelke tvojho milenca: som presvedcena, ze ona vie, ze jej muz niekoho ma (kedze milenec s vami travi 2-3 dni do tyzdna), myslis, ze to ju neboli?
Není tady
jednou vyplacené alimenty se nevrací
Nevrací - ale to např. znamená, e nelze zpětně ádat o sníení, nebo vrácení vyplacené částky teba od data podání aloby na sníení do právní moci rozsudku. V tomhle případě by BM mohl alovat skutečného otce dítětě
§ 451 ObčZ
(1) Kdo se na úkor jiného bezdůvodně obohatí, musí obohacení vydat.
(2) Bezdůvodným obohacením je majetkový prospěch získaný plněním bez právního důvodu, plněním z neplatného právního úkonu nebo plněním z právního důvodu, který odpadl, jako i majetkový prospěch získaný z nepoctivých zdrojů.
Není tady
helena napsal(a):
Pokud jeji BMse dozvi,ze syn neni jeho muze trvat na vraceni celeho vyzivneho ne po matce,ale po biologickem otci.Toto jsem kdysi slysela myslim v poradu na vlastni oci.
Není tady
No, má to logiku, otázka je, či aj oporu v zákonoch. Ale ja by som hlavne videla ako dôleité, aby sa diea raz dozvedelo aspoň priblinú pravdu o polovici svojich génov... Nech u bude matka reálne i s kýmkožvek alebo sama, otca má diea jedného, a bolo by fajn, keby o ňom vedelo pravdu.
Není tady