29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
BLUE napsal(a):
HUrááá, tak už jsem si to všechno za základě vašich cenných rad obvolala a konečně vím jak to je
![]()
takže pro mě jako pražandu - Nejdřív donesu žádost o PPM (co mi vystavila na gyndě) do práce, z práce to zpracujou a pošlou podklady k výpočtu PPM na Pražskou správu sociálního zabezpečení (PSSZ , pro nepražské na místní pobočku ČSSZ) a tam mi vypočtou výši mateřské a ten výpočet mi pak pošlou a já mezitím musím informovat úřad státní sociální podpory (SSP - spadá pod pracovní úřady ale není to totéž) v místě bydliště a dát jim vědět že nastupuju na mateřskou a až budu mít od PSSZ výpočet její výše tak jim ho dodat, aby mi posléze sebrali rodičák![]()
uuuffff - to je teda nářez, tohle všechno si vybíhat a zařizovat s malým dítětem a v posledním stádiu rizikového těhotenství je fakt pro silný nátury.
Každopádně mě už za únor rodičák přišel, takže počítám, že než mi to na PSSZ vypočtou a pošlou tak pak budu muset ještě peníze vracet
DÍKY MOC VŠEM ZA RADY A ODPOVĚDI![]()
![]()
Dneska jsem si to zjistila taky a řekli mi úplně to stejné, jak tobě. Akorát se mi opravdu nechce lítat po úřadech, když musím ležet
Není tady
BLUE napsal(a):
HUrááá, tak už jsem si to všechno za základě vašich cenných rad obvolala a konečně vím jak to je
![]()
takže pro mě jako pražandu - Nejdřív donesu žádost o PPM (co mi vystavila na gyndě) do práce, z práce to zpracujou a pošlou podklady k výpočtu PPM na Pražskou správu sociálního zabezpečení (PSSZ , pro nepražské na místní pobočku ČSSZ) a tam mi vypočtou výši mateřské a ten výpočet mi pak pošlou a já mezitím musím informovat úřad státní sociální podpory (SSP - spadá pod pracovní úřady ale není to totéž) v místě bydliště a dát jim vědět že nastupuju na mateřskou a až budu mít od PSSZ výpočet její výše tak jim ho dodat, aby mi posléze sebrali rodičák![]()
uuuffff - to je teda nářez, tohle všechno si vybíhat a zařizovat s malým dítětem a v posledním stádiu rizikového těhotenství je fakt pro silný nátury.
Každopádně mě už za únor rodičák přišel, takže počítám, že než mi to na PSSZ vypočtou a pošlou tak pak budu muset ještě peníze vracet
DÍKY MOC VŠEM ZA RADY A ODPOVĚDI![]()
![]()
Nebudeš muset nic vracet, protože jsi v únoru obdržela rodičák za leden . V březnu odevzdáš doklad o PPM a oni RP zastaví
.
Není tady
aprill - aháááá ono je to zpětně?...tak to je príma
Mahari - no já si právě taky říkám, že to je super vymyšlený, doma malý dítě, rizikový těhu a mám lítat po úřadech nechápu proč tyhle věci tak strašně komplikují, proč prostě nemůže všechno dělat jeden úřad nebo proč alespoň ty úřady mezi sebou nekomunikují
Není tady
Jeste se zeptam,bavila jsems se s kamaradkou a ta mi tvrdila,ze o to,o co se mi rodicovska dovolena zkrati, ve chvili kdy prejdu na PPM mi pak doplati jakmile nastoupim na rodicovskou s druhym ditkem,udajne o to vic mesicu,co mi vzala u toho prvniho mi ji budou vyplacet u toho druheho ditka,vite prosim o tom nektera neco? Me se to moc nezda,ale davalo by to i smysl. Moc dekuji.
Není tady
rodičovská dovolená se nesčítá.
Není tady
Jůva, díky za oživení, mám na to ještě habaděj času, ale aspoň jsem si udělala jasno díky díky díky
Slniečko, tak mě bylo na sociálce řečeno, že po skončení PPM na druhé dítko, si opět zvolím délku rodičáku na to druhé a první dítě šlus, jakoby nebylo.
Ono by to bylo i celkem mazec, si vem, že si u prvního zvolím do tří let věku, po roce porodím druhé (zbydou mi tedy dva) pak si znovu zvolím tříletou variantu, tu normálně dojedu a pak mi vyplatí ty zbylé dva??? to asi fakt ne
to bych si na tom založila živnost
Není tady