29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,prosím o radu.Chci si koupit domácí pekárnu na chleba,máte sní skušenosti kladné i zápo*né.děkuji
Není tady
Jarka2 napsal(a):
Dobrý den,prosím o radu.Chci si koupit domácí pekárnu na chleba,máte sní skušenosti kladné i zápo*né.děkuji
mě tu holky nedávno poradily mrknout na stránky dáma.cz-tam je možné si něco o pekárnách najít.
Není tady
Jo, na rozdíl od jiných technických vymožeností pekárna opravdu ušetří práci a udělá vše za vás.Peču v ní hlavně sladké kynuté-mazanec,stačí tam věci nasypat a za tři hodiny je hotovo.Mám levnou,obyčejnou Clatronic,už hodně let starou,zatím pořád šlape.
Není tady
Obnovila jsem toto téma a prosím o radu.
Je lepší domácí pekárna s jedním hnětacím hákem nebo se dvěmi?
Jaké máte celkově zkušenosti s domácí pekárnou a jakou značku radíte?
Děkuji.
První pekárnu jsem měla jednohákovku z akce Tesco, přišla jsem k ní jako slepý k houslím (jen jsem se na ni v obchodě podívala a manžel ji chytil a nesl k pokladně...) byla to jednohákovka a nedám na ni dopustit, kdyby mi na ní manžel nezničil nádobu, tak ji mám dodnes. Darovala jsem ji ještě jedné paní, která naopak měla náhradní nádobu, a u té šlape dodnes. Jediná nevýhoda: chleb je čtverec a to je pro mě dost nevhodný tvar, který mi nevyhovoval jako krajíček a i do tousteru byl takový nevzhledný. Jinak naprosto bez chyby, těsto zpracované stejně výborně jako v dvouhákovce.
Jedna pekárna mi nestačila - když jsem pekla potřebovala jsem zároveň třeba míchat těsto na knedlíky nebo na koláče apod. tak jsem si koupila ještě pekárnu Bifinet (nyní přejmenováno na Silver Crest) akce Lidl - naprosto bez chybičky! K té je bezvadný ochotný servis kde se dá přiobjednat i levná náhradní nádoba a háky.
Jelikož jsem tedy časem pozbyla tu první pekárnu a ta jedna mi nestačila, tak jsem koupila opět v akci Tesco tu jejich dvouhákovku Tesco XXL a ta šlape taky senzačně. Měla jsem na pekárny opravdu štěstí, i když jsem kupovala ty levné v akci.
Tak jsem šťastnou majitelkou pekáren už 3 roky a jedou furt a pořád, nedovedu si už představit že bych je neměla.
Můžeš v nich péct chleba, zadělávat těsto na cokoliv - kynuté, nudlové, máslové na vánoční pečení... můžeš v ní péct sekanou a zapékat těstoviny, žemlovku, můžeš v ní vařit marmeládu - má na to program a na program marmeláda můžeš škvařit škvarky.
Tady více: http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=311
tady si můžeš projí pekárny, ale každý stejně vychvaluje tu svoji:
http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
tady diskuze, často nahlížím klidně se připoj:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937&z=1#zal
tady cca 1700 receptů, vpravo nahoře je Vyhledávání - když na něj klikneš tak můžeš vyhledávat podle názvu (rohlíky) nebo podle suroviny kterou potřebuješ využít
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
Není tady
Moc děkuji, Bety. Všechno si to prostuduji, jsem už rozhodnutá si pekárnu koupit, jen si vyberu, kterou. Děkuji za odkazy i osobní zkušenosti. Už se těším.
Majkafo - taky o ní přemýšlím a mám zatím v oblíbených uložený tento odkaz http://www.pekarny.unas.cz/vse_o_pekarnach.html
http://www.peceme-chleba.cz/
http://www.monitor.cz/nalezene-nabidky/ … k%C3%A1rna
-podle mého bude i důležitý příkon,čím vyšší tím lepší (vidím to doma u šlehače)
Proto mě osobně se líbí ETA
a recenze na pekárny najdeš tady http://domaci-pekarny.heureka.cz/
Není tady
majkafa napsal(a):
Obnovila jsem toto téma a prosím o radu.
Je lepší domácí pekárna s jedním hnětacím hákem nebo se dvěmi?
Jaké máte celkově zkušenosti s domácí pekárnou a jakou značku radíte?
Děkuji.
na první otázku nedokážu odpovědět, mám pekárnu se dvěma háky. S jedním jsem neměla tak nevím jaký je v tom rozdíl. Mám už 4 roky značku DOMO, číslo nevím:-)) jsem spokojená. I když mamince se po třech letech spálila, hněte, ale nepeče:-( Bety to poslala super odkazy
Tak ať chutná
Není tady
Já jsem při vybírání čehokoliv děsně nerozhodná. Letos se urozhoduji, když rekonstruuji celý byt.
U domácích pekáren mám tím, že chci určitě pekárnu nerezovou, naštěstí zúžený výběr.
ja mam doma pekarnu s dvema haky, ETA ale nevim presny typ a jsem s ni maximalne spokojena. Krasne pece, dela uzasny testo, i marmeladu jsem uz zkousela. S ostatnima znackama nemam zkusenost tak preji stastnou ruku
Není tady
Holky, já nechápu, jak v tom děláte ty marmelády a vůbec, jak v tom necháváte kynout těsto, vždyť ta nádobka je dost malí. Když zadělávám na koláče, buchty, na vánočku, vdolky, na cokoliv, tak bych musela zadělávat na dvakrát, minimálně. Navíc, ve vandlíku mi to kyne zadarmo, v pekárně se spotřebou energií.
Pekárnu mám doma, rok a půl, nepoužívám ji, zdá se mi to docela malý a na to málo i drahej provoz.
Není tady
modroočko víš to bys musela vyzkoušet abys pochopila... z jedné dávky těsta jsou dva celé velké plechy kynutého koláče - víc nepotřebuju, z jedné dávky těsta jsou 3 šišky knedlíků velké přes celý vál
z jedné dávky těsta pražské koláče
z jedné dávky těsta dost velké plněné rohlíy sladké
z jedné dávky těsta plněný koláč
zapékané těstoviny pěkně šťavnaté
šťavnatá sekaná ještě ve staré jednohákovce
z jedné dávky těsta dvě vánočky přes celý vál
podotýkám že vál mám starý velkýn ne ty malý dnešní tintítka a to vše naprosto bezpracně a nemusíš ani těsto hlídat, pekárna zapípá a je hotovo - těsto je mnohem lepší než z robotu a to mám vynikající robot Bosch který miluju ani ho nesundávám z linky, ale kynuté těsto dělám v pekárně. Na marmeládu máš program neděláš nic jen to nasypeš.
např. test pekárny Bifinet - spotřeba na celý úplně nejdelší program: 2,16 Kč - jsou tam k dohledání i jiné testy jiných pekáren, pekárna nespotřebovává proud celou dobu cyklu!
http://domacipekarny.dama.cz/zajimavost … .php?d=533
Není tady
různé rady:
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php
dobře zpracované postupy
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
něco o surovinách
http://domacipekarny.dama.cz/suroviny.php
Není tady
z jedné dávky těsta 6 velkých pletynek a dvě veky
pro 4 lidi víc netřeba, druhý den se upeče čerstvé
Není tady
knedlíky s celozrnnou moukou
pomerančový džem z pekárny
švestková marmeláda s kakaem ("švestková nutela" samozřejmě to nemá chuť jako opravdová nutela ale je moc dobrá)
a abych nezapomněla, vynikající sušenky pro našeho pejska, těsto z pekárny
a bryndzové housky
a to všechno za zlomek ceny než se koupí v obchodě, vždyť kolik jen stojí malý koláček!
Upravil(a) Bety (11. 8. 2011 18:53)
Není tady
U nás stojí kulatý koláček s tvarohem nebo s povidly cca 14 - 15 Kč a takových koláčků uděláš z půl kila mouky, jednoho vajíčka (nemusí být) 50g tuku špetka soli , čtvrt litru mléka (může být voda) a 1/4 kostičky kvasnic, tak těch koláčků uděláš minimálně 12 ks
cena:
mouka 5.- (kupuju v akci) mléko cca 3.- vejce cca 3.- jedna pětina másla cca 6.- čtvrtina kvasnic korunu:
18.- Kč plus tvaroh nebo marmeláda a energie na upečení - i kdyby to vyšlo celkem na 50.- tak pořád je to míň než za polovinu
těch Pražských koláčů dělám dost velkých 16ks to by byla pálka v obchodě...
Upravil(a) Bety (11. 8. 2011 18:59)
Není tady
ještě celozrnné knedlíky zevnitř
Není tady
Tý jofka, Bety, to je nádhera.
Hluboce se skláním.
A děkuji, že ses podělila o zkušenosti i fotky. Se mi sbíhají sliny. Krása.
majkafa napsal(a):
Se mi sbíhají sliny. .
no právě, to je ten problém... ono to je lákavé a pak člověk přibírá...
dukátové buchtičky skoro bezpracně: těsto pekárna, uválet provázky, překrojit obracečkou nebo kolečkem na pizzu
upečeme
krásně se to odloupne
zatím se uvaří krém a hotovo
Není tady
bagety zvané "kořenové" nemám je moc pěkně umotané, normálně jsou takové kostrbaté jako kořeny stromu, ale jsou moc dobré, možná se u vás taky prodává kořenové pečivo
mazanec panettone
a například buchty můžeš péct i v pekárně nejen v troubě
obyčejné a anglické výborné rohlíky
koblížky
mohla bych pokračovat ještě dlouho a to už ani nefotím... využívám pekárnu opravdu bohatě
Není tady
Uff tak jo. Jdu do toho.
Vylučovací metodou mám pár horkých kandidátek, ještě to nechám chvilku uležet a objednávám.
A zpívám slovy a notami klasika: Já se těšííím, já se těšííím
Bety
si strašně moc šikovná. Obdivuju Tě
PS:Taky si mi udělala chutě
Není tady
Bety, když jsi taková šikula, jak prosím tě vaříš knedlíky, aby se ti nesrazily. Já ne a ne se dopracovat... v hrnci nádherné a vyndám jeden, dobrý ale druhý už se mi srazí. Čím to je? POradíš?
Není tady
Vaříš ve vodě? Zbytečněnepřevařovat, dávat pozor aby na něj nespadla voda z pokličky a po vyndání hned propíchat špejlí, aby pára unikla. Vykašli se na to a kup někde v akci (Tesco, Lidl) parní hrnec a máš po problému - hodíš do košíku, zapneš, po cinknutí vyndáš a propíchš špejlí, když dáš na dno košíku pečící papír tak se ti ani nepřichytí ani nezašpiníš hrnec, papír použiješ opakovaně - zůstane úplně čistý (do záběru se mi vešly jen dva košíky ale pařím ve 3
Není tady
Můžeš vařit na páře i bez parního hrnce - do velkého kastrolu dáš vodu, natáhneš přes něj utěrku, připevníš řádně aby nespadla dolů, přiklopíš druhým velkým kastrolem aby měly dost místa na výšku - ale je to dost nepohodlné, můžeš taky pařit v kastróle na tom kovovém pařáčku - pak spodky knedlí pomastit aby se na něj nepřilepily, ale parníl hrnec mi pořád připadá jako nejlepší volba a nejpohodlnější, tady opět diskuze a na nástěnce spousta receptů
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185&z=4#zal
Není tady