Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 2. 2010 18:14

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Solární elektrárny

Prosím, vysvětlete mi jednu věc: včera jsem v novinách (bohužel z nedostatku času jen letmo) četla o tom, že z důvodu jakési nadvýroby elektřiny, která je kvůli velkému množství solárních panelů, se všem odběratelům příští rok zvedne elektřina o zhruba 2000Kč ročně. Źe jsou ty elektrické sítě nějak přetíženy, tím pádem si žádají jakousi údržbu či co a proto bude elektřina dražší. Já hloupá myslela, že elektřina z tzv. obnovitelných zdrojů je naopak lacinější. A pokud tedy opravdu máme jakoui nadvýrobu elektřiny, proč bylo tedy tolik těch solárních panelů u nás povoleno? To si nikdo dopředu nespočítal? Prý jich máme snad nejvíc v Evropě. Nebo to byla nějaká úlitba Bursíkovi, či co? Prý i ta suma, za kterou se tato elektřina vykupuje je hodně vysoká. Proč? Kdo tu cenu určil takovou, jaká je?
Nevím, možná jsem to špatně pochopila. Víte o tom něco?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2 21. 2. 2010 19:07

BrenTen
♥♥♥----

Re: Solární elektrárny

Solární zdroje jsou jeden velký podvod (větrné jsou na tom jen o málo lépe). Elektřina z těchto zdrojů má dva zásadní problémy:
1) Je velmi drahá. Elektřina ze solárních panelů je 10x dražší než z klasických zdrojů.
2) Produkce těchto zdrojů je nestálá a nepředvídatelná, podle toho, jestli zrovna svítí slunce nebo fouká vítr. Vzhledem k tomu, že neumíme elektřinu skladovat, stejně musíme mít v provozu uhelné nebo jaderné zdroje.
Z výše uvedeného je jasné, že za normálních okolností by si elektřinu ze solárních panelů nikdo nekoupil, ani sám Bursík. Proto musí distributoři povinně ze zákona vykupovat tuto údajně zelenou a čistou energiou za předražené ceny a zaplatíme to my všichni. Majitelé slunečních elektráren si ovšem mnou ruce, protože mít ze zákona garantovaný odběr produktu je sen každého podnikatele.

Není tady

#3 21. 2. 2010 20:03

majkafa
Host

Elektřina ze solárních panelů se fakturuje ČEZ-u cca za 12,- Kč bez DPH a ČEZ nám ji prodává - plácnu, za 3,- Kč za kWh. Proto se to musí notně projevit na zvýšení cen pro odběratele čezu, když stát garantuje výrobcům solární energie tak vysoké ceny. dumbom To byl zase jednou výmysl.

#4 22. 2. 2010 12:57

Cirilla
♥♥♥♥---

Špatné je taky to, že solární elektrárny zabírají nejlepší louky a ornou půdu na jižních pozemcích, kde více svítí slunce. Průšvih to bude za dalších pár let, až těmto elektrárnám skončí životnost a bude potřeba do nich investovat. To už nikdo neudělá a nám tyto pasvily budou pěkně chátrat a dál zabírat pozemky, protože se ani nevyplatí je demontovat. To už mně jsou sympatičtější bioplynové stanice, do kterých zemědělci zlikvidují veškerý zemědělský odpad. Ty vyrábějí elektriku pravidelně celý rok.

Není tady

#5 23. 2. 2010 18:04

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jsem slyšela další zajímavou věc - pozemek kdesi na Znojemsku, na kterém se následně objevila veliká solární elektrárna, už dopředu koupil pan Bursík. To jsou zřejmě ty koaliční dohody a my to pak zaplatíme.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#6 23. 2. 2010 21:42

Profesorka.OL
♥♥♥----
Místo: Olomouc

Ano, v důsledku to státní firmě sníží zisky, respektive cenu dotuje stát z daní mých, z daní vašich. Možná si příště rozmyslíte stejně jako můj syn a konec konců i já, zda volit Zelené. Idea to byla krásná, nicméně se z toho stal jen skvělý byznys pro ínvestory. S jistotou se jim vrátí do několika let investice a pak z toho již jen profitují. Platíme to my všichni. I to je místo kudy odtékají peníze ze státního rozpočtu!

Ivana Šmídová (50), Olomouc

Není tady

#7 23. 2. 2010 23:54

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

A to si pište, že je to skvělý byznys, jen v okruhu cca 20ti km kolem nás jsou už taková pole 3.... paradoxně investoři do toho nalijí miliony, ale když tam chtějí zřídit přípojku k internetu, nejraději by za 5 korun....... a moooc si pochvalují, jak je to výtečná oblast podnikání.....

hlavně, že technik ČEZu, kterého známe, tak si škube vlasy hrůzou, co se asi tak stane s 50 let starým vedením, když do něj začnou nekoordinovaně, v závislosti na slunečním svitu, téct miliony W sad
což v konečném důsledku taky odskáčeme my .... výpadky proudu hmm

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#8 24. 2. 2010 18:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No, ono se to elektrické vedení bude muset postupně opravovat a to je jasné, že ty opravy naúčtují všem odběratelům a přitom by to měli hradit Ti kteří ho přetěžují. Jak mohl stát dovolit, aby tato energie šla do systému, který je tak zastaralý a neunese to. Proč ty peníze na rozvody elektřiny nechcou po vlastnících elektráren? Přece podnikání jednoho nemůže být na úkor druhého.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí