18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chci vás poprosit, zda nemáte nějaké zkuenosti s touto nemocí v těhotenství. Kamarádce ji indikoval lékař na přelomu pátého a estého měsíce, nasadili okamitě anitbiotika a poslali ji na různá dalí vyetření. Ohrouje nějakým způsobem plod a jeho vývoj? Děkuji
Není tady
Já nevím, jak je to v těhotenství (jestli hrozí potrat), ale kamarádka kvůli tomu u nemůe mít děti ...
Není tady
posílám odakzy - zkus se tam mrknout - některé jsou hodně odborné, ale určitě těm základům porozumí. Větčinou se tam ale píe o prvním trimestru, kdy hrozí potrat či velké riziko pokození nervového systému. Myslím, e ve druhém trimestru je to riziko postiení mení. Doktor jí k tomu nic neřekl?
Kamarádce drím moc pěsti!!!
http://www.geneticka-ambulance.cz/soubory.html
http://www.rodina.cz/dotaz8105.htm
http://www.sexus.cz/hledej/toxoplasmoza.html
http://www.osobnilekar.cz/jakteh.html
http://www.stripky.cz/nemoci/tehotenstv … zmosa.html
Není tady
Nety,
Toxoplasmozu jsem prodělala.Je to nemoc, která můe probíhat ve formě latentní (skryté) či akutní (náhlé,prudké) Já měla to těstí na akutní.V podstatě jsem si ji diagnostikovala sama.
Náhlé zduření mízních uzlin a velká únava.Kam jsem sedla, tam jsem spala.Léčí se na infekčním oddělení pomocí chemoterapeutik a antiseptik.Já osobně jsem léčbu snáela těce.
Jako by někdo přeprogramovával Tvé biochemické procesy v organismu.Těhotná jsem nebyla.Těhotenství mi nedoporučovali jetě dvo roky po léčbě.Jde o to ,e tělo si vytvoří protilátky, které pravděpodobně nejsou pro těhotenství příznivé.Po dvou letech lze těhotenství absolvovat pod lékařským dozorem bez problémů.Ty případy znám.
Jak se organismus zachová v případě souběhu těhotenství a nemoci nevím.Nechci ířit nepravdy.Od toho jsou poradny a lékaři, aby Tvou kamarádku směřovali.Nebude to procházka růovou zahradou, ale a dá na jejich rady, by budou bolestivé.Po nemoci jsem opravdu docházela 2 roky na průběné kontroly a upozorňovali mne, e v případě otěhotnění i po x letech mám tuto skutečnost uvést a podstoupit testy.
Přeji ji hodně těstí.
Není tady
Nechci te prilis vydesit,ale moje znama mela toxo v tehotenstvi a dcera se jim narodila dosti postizena. Nevim, v kterem obdobi tehotenstvi ji prodelala.Je to uz vic nez 20let a ted uz jsou snad lekari trochu opatrnejsi,ale radeji bych se na u lekaru informovala. Moje dcera mela hranicni hodnoty v 17letech, takze se lecila jen doma antibiotiky a potom dost dlouho chodila na kontroly. No doted se trochu bojim az bude tehotna!
Není tady
Holky, nemáte s tím někdo zkuenosti? Dělali mi testy na toxoplazmozu a výsledky vyly tak, e jsem ji kdysi prodělala (ač o tom nevím). Ale tvářil se tak, e jako nic, e to nic neznamená. Vzhledem k tomu, e u jsem u prodělala jeden zamlklý potrat, tak teď nevím... Dělá se s tím něco, nedělá....? Mohlo to mít vliv....? Občas mám pocit, e jsou doktoři placení od slovat, fakt e jo.
Není tady
Alíku,
já mám doba dvě kočky a tak jsem to taky řeila. Prý kdy jsi ji u prodělala (navíc bez příznaků) tak u ji znovu dostat nemůe. Protilátky co ti nali v krvi jsou asi v normě, protoe jinak by to řeili. Take buď v klidu - toxoplazmózu u dostat nemůe.
Není tady
Alík napsal(a):
Holky, nemáte s tím někdo zkuenosti? Dělali mi testy na toxoplazmozu a výsledky vyly tak, e jsem ji kdysi prodělala (ač o tom nevím). Ale tvářil se tak, e jako nic, e to nic neznamená. Vzhledem k tomu, e u jsem u prodělala jeden zamlklý potrat, tak teď nevím... Dělá se s tím něco, nedělá....? Mohlo to mít vliv....? Občas mám pocit, e jsou doktoři placení od slovat, fakt e jo.
jo Alíku,kamarádka jí taky prodělalla a pak otěhotněla a malý je v pořádku,jen má vrozenou vada očí..jako e patně vidí do blízky,ale to nejspí v toxoplazmozou nemá nic společného..dostala fůru léků,ale pokud ti je nedali tak je to asi v poradku, a má navíc těstí,e u ji nedostane,tak neboj.
Není tady
Zrovna včera o tom mluvil veterinář v pořadu Sama doma. Kočka je bacilonosičem toxoplasmozy pouze několik dní v ivotě. Take si to můe odbít jako kotě a pak u nikdy člověka nakazit nemůe. Problém je v tom, e nelze určit období, kdy je právě bacilonosič. Taky vím, e krev na toxoplasmozu se odebírá hned na začátku těhu. A to, e jste ji kdysy prodělaly, tak na těhotenství prý nemá vliv. Horí je toxo v těhotenství, ale s tím nemám natěstí zkuenosti.
Není tady
Petricka80 napsal(a):
Alík napsal(a):
jo Alíku,kamarádka jí taky prodělalla a pak otěhotněla a malý je v pořádku,jen má vrozenou vada očí..jako e patně vidí do blízky,ale to nejspí v toxoplazmozou nemá nic společného..dostala fůru léků,ale pokud ti je nedali tak je to asi v poradku, a má navíc těstí,e u ji nedostane,tak neboj.
No, co jsem se tak dočetla, je to asi tak... on mi řekl, e moná bude dobré později testy znovu zopakovat, tak nevím, proč. Tak snad to tak bude, no...
Není tady
Holky, já jsem troku , ale jak se ta toxoplasmosa přenáí??? Ségra má kočky, tak nevím jestli bych ji pak neměla chodit v těhotenství navtěvovat a zvát ji jen k nám nebo stačí si jen mýt ruce??? Moc se bojím, přítel má v rodině neslyící, take u tak je nějaké procento pro post.miminko, take těma kočičkama bych to chtěla minimalizovat. Fakt se moc bojím.....ostatně jako kadá
Není tady
Dannylla napsal(a):
Holky, já jsem troku , ale jak se ta toxoplasmosa přenáí??? Ségra má kočky, tak nevím jestli bych ji pak neměla chodit v těhotenství navtěvovat a zvát ji jen k nám nebo stačí si jen mýt ruce??? Moc se bojím, přítel má v rodině neslyící, take u tak je nějaké procento pro post.miminko, take těma kočičkama bych to chtěla minimalizovat. Fakt se moc bojím.....ostatně jako kadá
Danyllo, jestli si tehotna, tak se kockam radeji vyhni. Nikdy nevis...
Není tady
pokud ji u něko prodělal, je malá ance, e se vrátí - v těle se vytvoří protilátky - ale Dr si to raději hlídají....
Danny, nejlépe jde získat z výkalů a nejčastějí přenaeči jsou právě psi a kočky... přenáí se tak, e se Ti dostane nějak do těla - třeba nějakou oděrkou, rankou, pokud si pinavou rukou vytře oko - dy jsi přetím hladila infikované zvíře nebo se hrabala v zemi (moje známá takto přila o mimi - kopala na zahrádce, potom si prý pinavou rukou protřela oko a bylo netěstí na světě...)
Zabránit se tomu dá hygienou - není asi potřeba se vyhýbat zvířatům, v ádném případě není třeba se zbavovat domácích mazlíků, ale nechat třeba čitění výkalů nebo kočičích a psích záchodků doma na někom jiném.... osobně bych se asi vyhla kontaktu s neznámým zvířetem, o kterém nevím, jak se o něj starají atd.... a hlavně si umývat ruce...
Není tady
a tady jsem Ti nala jetě odkaz:
http://www.chpr.szu.cz/edukace/toxopla.html
připoutím, e je sice odborný, ale na konci najde oporučená preventivní opatření a tak
Není tady
Tak to se z toho holky po..... Těhotná jetě nejsem, minule se nezdařilo, tak jsme dali pauzičku a od srpna budeme zkouet. No ale to kravský mlíko, to mě fakt "medí". Tchýně z něj vaří a doma ho i vichni pijeme, take jakmile řeknu, e ho pít nechci nebo nemůu, tak jí to moná docvakne /prozradit těhotenství jsem chtěla a na svátek nebo pod stromeček - podle toho jak by to bylo viditelné/ a stejně si řekne, e je to kec a e ony tohle vechno a tak nedodrovaly....Ale od teď se u prostě chovám jako těhotná, budu papat zdravěji, pravidelně, mýt si neustále ruce - spí často, neustále asi ne - to bych měla na rukou za chvilku varhánky. Je to ale síla na co vechno si těhotná musí dávat pozor. Holky poradíte i nějakou odbornou literaturu nebo stránečky, kde by bylo vechno "vcajchu" popsané, co těhulka můe, a co prostě vůbec nesmí....Děkuju.
Není tady
Danny, ale určitě to ber s rezervou... i ta preventivní doporučení a tak... musí na sebe sice ávat pozor, ale aby ses zavřela ve sterilním prostředí....
zkus se mrknout na úplně první téma v por.asistentkách - myslím, e si tam určitě vybere
Není tady
Jooo, já jsem to takhle napsala, ale určitě to a tak dodrovat nebudu.... Jen ty rizika chci minimalizovat na minimum
Není tady
Dannylla napsal(a):
Jooo, já jsem to takhle napsala, ale určitě to a tak dodrovat nebudu.... Jen ty rizika chci minimalizovat na minimum
Dannyllo, já jsem se o to také zajímala, protoe jeden zamlklý potrat mi stačil, ale doktor, jetě před tím, ne jsem si o testy řekla, mi potvrdil, e důvod toxoplazmy je v těchto případech stejně velmi, velmi vzácný. Větinou je problém, kdy jí chytí v těhotenství. Je ale dost moné, es u jí prodělala (to ti zjistí z krve), a tím pádem u mám obranné látky a znovu získat ji nemůe. Aspoň tak jsem to pochopila. Nevím, proč mi řekl, e to v budoucnu zopakujem, ale to je asi prevence, nevím. Ale vude píou, e jde v drtivé větině případů o patnou genovou kombinaci těhotenství. Nevím, já jsem si to v palici vechno tisíckrát probrala, kde se stala chyba, ale na nic jsem nepřila... A mnohdy enský popíjej, kouřej a já nevím co jetě a ve je OK.
Není tady
Holky, zase to nepřehánějte... největí riziko je u koček ijících volně venku, ale to byste se fakt musely nakazit z jejich výkalů. Já mám kočku doma a celé těhotenství se s ní mazlím a na čitění kočičí toalety mám rukavice a lopatku. Taky jsem to na začátku celá ustaraná probírala s lékařem, ale riziko je skutečně velmi malé.
Není tady
Holky já bych z toho zas takovou vědu nedělala, ono je to sice hodně nebezpečné, ale kdy budete dodrovat zásady nedotýkat se zvířat a pořádně si mýt ruce tak si myslím, e to bude v poho.... Já mám jet na návtěvu za dědou, kde je dům plný koček, sice z toho nemám nejlepí pocit, ale budu na sebe dávat pozor a bude to
Není tady
Holky taky mám doma kočky, take kdy jsem otěhotněla, tak jsem to hned lékaři hlásila. Řiíkal, e v tom nevidí problém, prostě jen dodrovat hygienu. ádné testy na toxo. mi nedělal.
Jak můou na přelomu 5. a 6. měsíce zjistil, e má někdo toxo.? Vechny krevní testy u mám za sebou a vdy bylo vechno v pořádku, ale mám hrozný strach. Mám poádat o ty testy na toxo?
Není tady
Marfiku, určitě dělal - jen o tom moná ani neví - je to jeden z těch "základních" testů, co se dělají u kadé těhulky
a neboj - určitě je ve OK
Není tady
Právě, e určitě nedělal. Já jsem to dokonce po něm i ádala, ale říkal, e teď u to nepatří do povinných testů, a tak je nedělá. Byla jsem i ochotná si ho nechat udělat na své náklady, ale on mi to vymluvit, e bych se nedoplatila. A uklidnil mě , e se toho opravdu nemám bát. Jene, kdy jsem si těď přečetla, e to mohou diagnostikovat jetě v 5 měsíci tak jsem dostala strach. U jsem byla v pohodě, e je vechno OK.
Není tady
Do testů u nepatřej, ale je divný e ti je nedělaj kdy jsi hlásila e má kočky. Kamarádka taky v těhu mělas doma kočku a kdy to řekla, tak jí je doktorka automaticky dělala...
Není tady