29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaké sladidlo používáte k pečení moučníků?
Není tady
Když jsem byla malá, tak mamka myslím používala fruktózu (ovocný cukr). Já teď peču hodně zřídka, a když už, tak peču s cukrem a píchnu si inzulín dříve před jídlem než běžně.
Upravil(a) Tulipánka (19. 2. 2010 21:33)
Není tady
Diabetik by neměl sladit ani cukrem (sacharózou), ani fruktózou, ale ani medem - tato sladidla mají vysoký glykemický index a způsobují prudký výkyv hladiny cukru, který poškozuje cévy a nervy. Doporučuji tedy používat umělá sladidla, ale ani tato nejsou nezávadná, mají spoustu vedlejších účinků a představují rizika. Naopak se zatím zdá být zdraví prospěšné sladidlo ze Stevie, doporučuji 100% prášek (bez pomocných látek), které je dražší, ale stačí opravdu malé množství (je 200x sladivější než obyčejný cukr). Tohoto sladidla bych se opravdu nebála, protože je vyrobeno z přírodních zdrojů... Pokud máte další dotazy, směřujte je na reklama
Upravil(a) AndreaP. (25. 3. 2014 16:10)
Není tady
Jdi s tou reklamou do ... pryč.
Není tady
Já osobně teďka hodně používám čekankový sirup, tak kdyby Vás zajímalo, tady jsme ho kupovala nejlevněji https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy
Není tady
Sirup složení: extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sukralóza
Glycerol se používá mj. v kosmetických výrobcích, zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin (nitroglycerin). Používá se též při výrobě bezvodého ethanolu pro odstranění příměsi vody. Můžeme ho také nalézt v e-liquidech (náplních) do elektronických cigaret.
Je součástí nemrznoucích směsí, většinou v kombinaci s ethylenglykolem.
V potravinářském průmyslu se užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo např. v šlehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo želé a jiných cukrovinek atp. Jako součást potravin má označení E 422.
V lékařství se užívá při léčbě otoku mozku jako přísada infuzí, ke snižování nitroočního tlaku, při zácpách ke změkčení stolice ve formě glycerinových čípků nebo jako součást klystýrů.
Ve spojení s propylenglykolem (nebo i bez něj) se používá jako náplň do elektronických cigaret (tzv. liquid), který dále obsahuje aroma a nikotin. Poměr VG (Glycerin) a PG (Propylenglykol) určuje dýmovost, chuť a ovliňuje úroveň "kopnutí" při vdechu páry.
Sukralóza je umělé sladidlo, které se vyrábí tzv. chlorováním sacharózy (stolní řepný cukr). Výsledkem tohoto několikastupňového syntetického procesu je superodolná sloučenina tří atomů chloru a sacharózy. Tohoto efektu je dosaženo tím, že chlor je vázán ve sloučenině pro živiny nestandardní, tzv. kovalentní vazbou, která je charakteristická pro odolné horniny/minerály (např. křemík, diamant). Tím pádem není naše tělo schopno danou sloučeninu rozložit, protože enzymová výbava organizmu je schopna štěpit pouze tzv. vodíkovou vazbu charakteristickou pro obvyklou potravu.
Není tady
Fakt mě to Homolová nezajímá. Otok na mozku zatím nemám a stolice normální.
Není tady
Judyna napsal(a):
Fakt mě to Homolová nezajímá. Otok na mozku zatím nemám a stolice normální.
A až ho budeš mít, tak ti nějakej cigorkovej siroupek bude tupl ukradenej.
(Hele - není to náhodou skrytej rasismus? )
Není tady
Není. Černá je dobrá. Ať už je to cikorka, kafe nebo čaj. Akorát si to všechno musíš pořádně osladit cukrem - žádné náhražky.
Není tady
Žádný slazení!
Není tady
Jen trošičku....
Není tady
Není tady
Zdravim...Na mou unavu uplne nejvic zabiraji cukry ! ale zdrave pochopitelne.Uplně nejvic ted ujizdim na zlate slazeni a je to super.Nemam z toho az tak velke vycitky. :-P Takze doporucuju si osladit zivot,to pak je najednou energie az,az :-D
Není tady
alousek1 napsal(a):
Zdravim...Na mou unavu uplne nejvic zabiraji cukry ! ale zdrave pochopitelne.Uplně nejvic ted ujizdim na zlate slazeni a je to super.Nemam z toho az tak velke vycitky. :-P Takze doporucuju si osladit zivot,to pak je najednou energie az,az :-D
Všimla sis, že jsi ve vlákně CUKROVKA???
Není tady
Zdravím všechny. Děvčata - zjistili mi zvýšený cukr v krvi, mám ze stravy vyloučit vše sladké ( a Vánoce jsou za dveřmi... ). Celkem se mi to daří, ale přece bych si chtěla něco upéct - nemáte nějaké recepty bez cukru, ale i bez umělých sladidel? Nevím proč, ale cítím po nich takovou zvláštní "pachuť... Díky.
Není tady