29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dobrý den, ráda bych se zeptala na svůj problem.
rozvedena jsem od roku 2007, muj byvaly manzel za doby manzelstvi dostal uver.na tomto uveru jsem vedena jako jeho zena, tim padem podle banky jsem spoluvlastnik uveru. Pri rozvodu jsme sepsali majetkove vyrovnani, ve kterem stoji, ze tento dluh spada jakozto majetek vylucne do vlastnictvi meho byvaleho manzela a ze se tak zavazuje zavazky vuci bance plnit. tuto dohodu soud akceptoval a zakotvil do rozsudku o rozvodu. byvaly neplati ani vyzivne na nase dve deti, za coz je veden soud. jenze k dnesnimu dni mi banka obsatvila vsechny me ucty s tim,ze byvaly manzel zavazky neplni a vymahaji dluznou castku po me. ted cekam, zda budou rozhodnuti soudu o rozdeleni majetku akceptovat, ci nikoliv a mam se pripravit na exekutory. jsem na materske a muj jediny majetek je byt, na ktery z materske splacim hypoteku. poradte mi prosim nekdo, myslite, ze ma na toto banka pravo?
Není tady
beruska1 napsal(a):
rozvedena jsem od roku 2007, muj byvaly manzel za doby manzelstvi dostal uver.na tomto uveru jsem vedena jako jeho zena, tim padem podle banky jsem spoluvlastnik uveru. Pri rozvodu jsme sepsali majetkove vyrovnani, ve kterem stoji, ze tento dluh spada jakozto majetek vylucne do vlastnictvi meho byvaleho manzela a ze se tak zavazuje zavazky vuci bance plnit. tuto dohodu soud akceptoval a zakotvil do rozsudku o rozvodu. byvaly neplati ani vyzivne na nase dve deti, za coz je veden soud. jenze k dnesnimu dni mi banka obsatvila vsechny me ucty s tim,ze byvaly manzel zavazky neplni a vymahaji dluznou castku po me. ted cekam, zda budou rozhodnuti soudu o rozdeleni majetku akceptovat, ci nikoliv a mam se pripravit na exekutory. jsem na materske a muj jediny majetek je byt, na ktery z materske splacim hypoteku. poradte mi prosim nekdo, myslite, ze ma na toto banka pravo?
jit s rozsudkem osobne do banky. Popr. opravdu sepsatneco s pravnikem. A to nejpozdeji dnes.
Drzim palce.
Není tady
s bankou jsem toto prave resila, vsechny dokumenty jsem jim odnesla a oni to poslali na pravni oddeleni. dnes jsem opet volala,zda uz neco vi a pry se jeste nerozhodlo :-(
Není tady
Tady je možné absolutně vše, nedivila bych se, kdyby toto nebrala banka v potaz.
Není tady
Jakmile převzal tyto závazky na sebe,prošlo to soudem a rozsudek nabyl právní moci,tak podle mě to na tebe jenom zkoušej.....ale poradila bych se s právníkem,jestli neexistuje nějaká právní klička,která by toto rozhodnutí uvedla v neplatnost.
Není tady
beruska1 napsal(a):
Tebe neupozornila nejdrive banka,ze to tvuj byvaly neplati?
Není tady
Prave ze mi nic neprislo, zadne upozorneni, proste nic. az pak dopis,ze mam obstaveny ucet z duvodu exekuce.kdyz jsem nabehla do KB tak mi rekli,ze je to proto,ze byvaly neplati dluhy. uz tohle samotne je podle me protipravni. Nehlede na to,ze upozorneni ma chodit snad jen rucitelum,coz ja taky nejsem, jsem tam uvedena jen jako manzelka,prijmy jsem nedokladala.
Není tady
Berusko, předpokládám že účet je vedený na tvé jméno. V tom případě, jestli je exekuce vedená proti BM nemůže být obstaven tvůj účet. Leda by exekuční příkaz byl i na tvé jméno. Nejde požádat banku, aby ti ukázala exekuční příkaz, nebo aspoň říct číslo jednací a který soud , protože pak by jsi měla právo nahlédnout na soudu do spisu.
Není tady
prave, uver je vedeny na byvaleho a ucet,ktery mi obstavili je muj.
Není tady
beruska1 napsal(a):
Kde vubec vzali,jaky mas ucet je to cele nejake divne.
Není tady
eremuruss napsal(a):
beruska1 napsal(a):
Kde vubec vzali,jaky mas ucet je to cele nejake divne.
To mohla banka jen přes policii ( podali trestní oznámení ) a soud. Jedině tak se může dostat banka do databáze jiných bank. A o tom oni ( banka,policie či soud )nemusí informovat toho,koho se to týká.
Není tady
Dobrý den,
já mohu přidat svou zkušenost.Také jsme se s manželem rozvedli,on platí úvěr a já hypotéku.Máme to napsané právníkem v majetkovém vyrovnání.Avšak aby to banka brala v potaz,(KB) muselo by se žádat znovu o schválení úvěru,aby se to mohlo přepsat jen na toho dotyčného a nebo by se musel sehnat další spoludlužník,aby se jeden z těch co tam jsou napsaní mohl smazat.
Není tady
U nás asi běžná věc. Známá to měla přesně tak. Obstavili jí účet, vše jí sebrali. Tenkrát si šla honem udělat účet jinam (tenkrát ještě nebyly banky propojené), aby jí výplaty další už nesebrali. Nicméně problémy měla stále, dokud se dluh nezaplatil. A bývalý se jen smál. Toliko justice ČR.
Jinak je to jak píše Leninka
Není tady
Tak tenhle problem bude co nevidet resit i muj pritel.Jelikoz kvuli uverum jeho BM ktere nesplacela a jemu chodili upominky si nechal od pravnika napsat,ze si ona sve uvery ktere si udelala v manzelstvi bude splacet sama.Ona to u pravnika podepsala a pravnikovi rekla,ze zadne uvery nema.Takze se za pravnika zbytecne vyhodili penize,kdyz ten car papiru nema zadny vyznam.Pritel ani nevi,kde vsude ty pujcky ma.Protoze podle nasich zakonu si manzel muze vzit pul milionovy dluh a partner o tom nemusi vedet.Ale vymahat to po nem budou trochu postavene na hlavu.
Upravil(a) eremuruss (22. 2. 2010 9:59)
Není tady
Taky asi moc nepotěším, zrovna nedávno to řešila taky jedna moje kamarádka. Úvěr byl sice na ni, ale měli k rozvodu s manželem u notáře sepsanou dohodu, že ji bude splácet on, protože peníze byly použity pro jeho podnikání. Přestal platit na děti i tenhle úvěr, kamarádce zablokovali účet, vyhlásili exekuci, nepomohl papír od rozvodového soudu, kde je to sepsáno. Tohle je dohoda mezi nimi a ona jeho může žalovat u občanskoprávního soudu, banku to nezajímá, ta chce své peníze a jak už psal někdo výše, musela by se u banky sepsat nějaká nová smlouva.... Kamarádce nakonec soudně schválili osobní bankrot, ale přišla o auto, má zablokované účty.... A povedený BM a "vzorný tatínek" se někde směje a není na něj páky ani s právníky. Ona to s ním může řešit jedině v občansko právním sporu...
Není tady
beruska1 napsal(a):
Prave ze mi nic neprislo, zadne upozorneni, proste nic. az pak dopis,ze mam obstaveny ucet z duvodu exekuce.kdyz jsem nabehla do KB tak mi rekli,ze je to proto,ze byvaly neplati dluhy. uz tohle samotne je podle me protipravni. Nehlede na to,ze upozorneni ma chodit snad jen rucitelum,coz ja taky nejsem, jsem tam uvedena jen jako manzelka,prijmy jsem nedokladala.
Hruza. Tak to mame opet pripad, kteri exekutori a jejich pratele vzdy popiraji. I nekteri diskuteri. Exekuce bez jakehokoliv varovani i pro nevinneho cloveka, kteryprosim nic nedluzi.
Nechapu to, ALE DRZIM PALCE v boji.
Není tady