29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojda zdravím, byla jsem s Vojtíškem od úterý večer u mojí mamči, ve středu jsme byli na očkování jako Sofinka dostal Vojtíšek 2 injekce, večer měl teplotu, dala jsem půl čípku Paralen a bylo dobře, včera už byl o.k., dneska má tedy spavou usnul mi v 11 a nemůžu ho vzbudit na mlíčko, vždycky na mě mžourne očkem a otočí se na druhou stranu.
Jak jste tu rozebíraly tu UV a MM, tak výživnou hodnotu mají asi stejnou, protože některé podzimňátka narozené dýl nás se svojí váhou a na MM předběhly Vojta váží 6,7 kg měření bude příště. Spíš děti to mateřské mléko rychleji stráví takže je pak rychleji hlad. Proto musí být při dávání UV delší časový odstup než u MM.
Zuzi: jsme pěkně všechny zmasírované tou kampaní za kojení, takže když je někde problém (málo mléka, dítě odmítá,...) mají mamky výčitky, že selhly. Mě to bylo taky strašně líto, ale pořád si říkám zaplať pánbůh za UV, neumím si představit, že by nebyla a já bych musela koukat na to jak moje dítko strádá. A vývoj v UV šel hodně hodně dopředu, prý když jsme byli malý tak se do sunaru přidávaly kostky cukru, možná proto nám tak šmakoval a dnešní se už nezdá jako ten za mlada, a moje mamča říkala, že když přikrmovala, tak 2 měsíční ségře už dávala ovocné šťávy kvůli vitamínům.
Jinak já mám naštěstí dr. i sestřičku super, chválili nás i za to málo co Vojta dostal a nikdy jsem neslyšela ani náznak výčitek.
Def: tak ať je líp, Vojta je tedy proti Maty superspáč, i když začal vstávat mezi 5-6 hodinou většinou si tak hoďku hrajem a někdy ještě usne a nebo jdem na mlíko , když Vojta nemůže usnout, tak ho vezmu za ručičky a on se zklidní, pak má u obličeje plínku, a já ho hladím prstem po čele směrem ke kořeni nosu a on ty očka snáz zavírá (je to jeden z miminčích reflexů, ale funguje jen když mimčo je unavené, chce spát a neví jak zabrat, na Vojtovi je vždycky vidět, že nechce spinkat, protože je tolik věcí který je potřeba prozkoumat, ale zároveň je unavenej a tak mu takhle pomáhám
)
Není tady
Tak jdu sdělit vývoj... Maty jsem uspala tak, že jsem jí nosila po bytě v korbě od kočárku A výsledek? přesně 36 minut
Já tom sněhu s kočárem nevyjedu, ale asi zítra zapřáhnu O., třeba se jí venku bude spát líp.....
Teď něco málo popracuju a pak půjdem zkusit procházku v šátku, třebas další půlhodinku dá a já neomdlím únavou
Není tady
Ahoj holky
Ježiš Defi, koukám, že padáš docela na hu.bu Posílám energii a držím palce, ať se to zlepší..
Terinka mi doma taky nespí vůbec, akorát v šátku.. Ale když jí dám na mráz do kočáru, tak vydrží spát i 2 hodiny Tak zkuste, třeba uspějete
I když Maty je asi Nošenec s velkým N, takže bych se ani moc nedivila, kdyby vás poslala k šípku i s celým kočárem
Hrozinko, nemohla bys mi prosím říct, z čeho čerpáš o příkrmech? Líbí se mi tvoje rady
Není tady
hrozinko - tak hladit po cele?? hmmm.. tak to zitra vyzkousim a jestli to pomuze, tak dostanes jednicku s hvezdickou!!!
Není tady
Mě teda Dany přes den doma taky neusne. Jedině venku. Nebo spíš ve venčící tašce. A když už v ní je, tak musí na vzduch, bo by se jinak potil. Takže když začne dopoledne vymrzovat, tak ho dám do kombinézky a do té tašky a jde do ložnice od okno. Po obědě do kočáru na balkon a pak kolem páté jetšě dřímne v tašce pod oknem a nebo jedem ven s kočem a se psem. Jinak by mi taky nespal, bo by pořád něco vyšetřoval a pak mu nejde spát. Takže veškeré spaní se odehrává v tašce a venčením. Těším se, až bude teplo. To ho budu moct dát na balkon už i dopoledne. POkud ovšem ještě bude chtít dopoledne spát
A večer vesměs v pohodě usíná v ložnici v postýlce
Není tady
Hrozi to hlazeni po celicku mam taky od mamky a zabira to vazne jen kdyz je dost unavena .. mamka tomu rika ,ze zahani starosti a vyhlazuje celicko
Peti on ti malej nespinka vubec v postylce pres den?Jen v te tasce?Co az se do ni nevejde ?
Holky rozhodne si teda nemuzu stezovat ,kdyz vidim jak vam ta ditka nespinkaji ,ale po tom vcerejsku mame taky nejak nabourany den no ,ale tak hrozne jako u Def to neni ani nahodou ...
Def tak jak ,uz padla opicka?
Luli Hrozinka je vazne desne informovana Sem s tou studnici informaci
Není tady
Achjo nejaky nadsenec tu zase dela rekonstrukci bytu ,ktera spociva v tom ,ze kazdy den v dobe ,kdy dam malou spinkat trikrat zavrta do panelu ,5 minut do neceho busi a pak je zase klid Nemusim rikat ,ze to uplne staci na probuzeni te male prdolky
Nesnasim to tu!!!!
Není tady
Ahoj holky,
tak se také po delší době hlásím. Já občas nakouknu, jak si všechny vedete, nebojte
Defi - sraz nedávám, Velikonoce jsme pryč a druhý nedám z pracovních důvodů Bohužel....
Zuzačko - super fotky, už bych také někam vyrazila na dovolenou Sice nejsme na pobytovky, ale ono s Tobim teď stejnak nic jiného moc nepůjde, tak si na poznávačky zatím encháme zajít chuť a vyrazíme někam na pobyt.
Hodně jsem teď ponořená do práce, pomáhá mi to se odreagovat od plen, přebalování atp. a dobít se Taky jsme začala víc cvičit, už jsme prubla Bosu a udýchala jsem to, tak jsem na sebe pyšná
Tobi nám začal lézt, ovšem pozadu. Samořejmě dá tak 10 cm, ale zvedá zadeček a cpe pod sebe kolínka, jen nějak neumí použít ruce a vzepřít se na nich, takže zacouvá. Ve finále mu páčím nohy ze šprušlí postýlky nebo ohrádky
Během přebalování mi neustále rotuje dokola, což je chvíli prča, pak už je to náročný. Zub ještě nemá, ale času ještě dost
No a poslední novinka je, že jsem se ujala vedení místního Mimi-klubu
Ony by tam totiž ty maminky chodily, ale nebyl nikdo, kdo by to vedl. To vedení nci neobnáší, jen prostory odemknout (je tam herna, šatnička atp.), hodinku a půl tam pobyl, zatímco ony přichází a odchází, a pak to zamkl. No tak to budu dělat já ještě asi s jendou maminkou. Mně bylo líto, že kvůli tomu by se to zrušilo.
Prostě toho evidentně mám málo
Jinak doufám, že se máte všechny dobře a že miminka prospívají, pokusím se dočíst
Dneska ostal Tobi 2. dávku hexy, trochu jsme to odkládali. Doktorka se opět chechtala, jak je velikej, na váze odmítal být chvilku v klidu, aby se ustálila, neustále rotoval na břicho, ať už zprava nebo zleva
Doma jsme už museli rozložit ohrádku - koupila jsem ji po Mufatech od Mufinky. Tobi si na ni krásně zvyká, většinu času tam s ním někdo z nás dvou je, ale tím, že máme obýák spojený s kuchyní, tak na mě z ohrádky krásně vidí. Už i trošku
Není tady
Zuzi - odpadla tepr teď spí deset minut, tak jsem zvědavá, jak dlouho jí to vydrží. A samo že v šátku
Jinak teda když mám takový katastrofický dny, tak si jdu pro pochvalu Zhubla jsem už úúúúplně všechno
A teprv teď jsem se podívala pravdě do očí
Takže moje těhotenství mi přidalo krásných 26 kg
Strašný, co? Ale jelikož je to všechno do posledního deka dole, tak už to můžu přiznat
Jen by Matu zas měla začít spát, jinak totiž budu hubnout pořád dál a dál, a to bych se za chvíli mohla převlíkat za bičem.
Já už normálně nemám ani ten těhu špek A to jsem se ještě ani nedostala k tomu cvičení
A teď chci prosím pěkně pochvalu Vím, že tím některý naštvu, ale zas si vezměte, že v noci nebudu vůůůbec spát :d
Není tady
Posílám první pochvalu
To by chtělo zapít!!!
Já teda zhodila těch svých 18kg a ségra mi dnes řekla,že jsem vychrtlá No mohla bych něco trošku nabrat
Není tady
Ivuš - změř mi pls Aduš hlavičku, ať si to je zkontroluju a nepošlu něco velkýho, nebo malýho O víku dám ty fota a v po pošlu
Není tady
Luli, Zuzi: díky za pochvalu hodně toho mám od kamarádek a ségry, co už děti mají, a pak jsem našla docela dobře popsané zavádění příkrmů tady: http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Mám doma ještě nějaké knížky, ale to se přiznám, že jsem zatím moc nestudovala.
Zuzacko: jak píše Zuzi, to hlazení pomáhá, když jsou mimča už unavený (přetažený), ale neví jak zabrat, já to na Vojtovi poznám, že na dece začne pobrekávat, tak ho vezmu dám do postýlky, to se snaží ještě ulovit nějkou hračku, tak ho dám na záda, k hlavě plínku, vezmu ho za ručičky a on se tím zklidní (samo, že mi ještě pomáhá kámoš dudlík ), když už nemává ručičkama, tak ho začnu hladit po hlavičce od vršku čela směrem dolů ke kořeni nosu, a společně s plínkou do který se zamuchlává se nám to podaří
určitě to chce párkrát to zkoušet, na Vojtu to taky nezabralo napoprvý, ale teď už to bezpečně funguje
Very: jsi jednička tolik práce a ještě mimi klub
Def: posílám pochvalu za shozená kila a
ať si brzy odpočineš, hele Maty úplně ignoruje dudlík?Já vím, že jsi psala, že máte doma megasbírku, třeba je ještě někdě nějaký co nemáte a zabral by
Vojta první měsíc a půl dudlík taky neměl a pak přestal spát a tak jsem to zkoušela, ze začátku ho spíš vyplivoval, asi to zná každá mamča 100x vrazit dudel do pusy a 100x letí ven, ale pak si na něj zvyknul a pomáhá mu usnout, jakmile usne tak ho vyplivne a spinká dál.
Asi se zas mění tlak páč mám hlavu jako škopek a připadá mi že se mi rozskočí, tak s tím jdu něco udělat
Kdepak máme Ališu?
Není tady
Zuzi v posýlce přes den fakt nespí. V té si hraje. Spí jen v té v ložnici. Tam zase nemá hrčky. Tam se prostě spí.
A taky jsem přemýšlela, co bude , až se do tašky nevejde. Ale máme ještě velkou rezervu a za chvilku vyndám i fusak A pak se spoléhám na to, že se naučí spát i jinde . A do podzimu nám taška určitě vydrží
Defi taky se přidávám s pochvalou
Není tady
Peti,já si myslím, že se naučí, když umí v té tašce...tak ho třeba pak až bude teplej a bude míň oblečenej, šupnete i s taškou do postýlky a jak si na ten prostor zvykne,tak ho třeba spícího překulíte do postýlky a při probuzení bude čučet, kde je a možná si postupně zvykne...Já teda vůbec nevím, jak ta taška vypadá,tak tak plácám
No nic, jdu mrknout na Aduš,jestli pořádně usnula, překulila jsem ji od prsa do postýlky
Není tady
Ahojte
Tak zada se mi lepsi a uz jsem se zas tak otrkala, ze se zohybam zase tak jak nemam a to tak, ze se zlomim v pulce tela, kdyz chci treba neco zvednout ze zeme, ach jo clovek jak se neco blbe nauci, se pak blbe odnaucuje....
Def, tak nevim 26 kg a mas to vse dole a ja mela 22 a mam z toho jeste celych 10, no ale za to spime pres den krasne a i v noci a ja se nechlubim ja jen tak mimochodem
A zaslouzis si novy satek, za odmenu
Very sakris to je zahul s tou tvou praci a jeste k tomu barak, samozrejme Tobi a psi a co manzel? vidate se vubec
Hrozi dik za tip, uz jsem si stranky zalozila a s tim hlazenim celicka je to hezky, ale male se to nelibi, to by musela byt uz fakt hodne grogy, aby se nechala
Def jinak s tim usinanim, Maty ti usina pres den a vecer u prsa? Nebo sama? Ali mi usina u prsa jak vecer tak v noci a pres den, jo a v satku, nebo v manduce, ale to uz taky nefunguje jako driv, ze do 5 minut vytuhne, vydrzi klidne i 15 - 20 koukat a pak pomalinku usina, ale bojuje s unavou jak pes Jedine co jeste funguje je zarucene jizda v aute, tak az nebude k uspani sedni do auta objed kolecko kolem baraku a Maty bude andilek
at je brzy lip
Ivi my jinak ani neuspavame, nez u prsa a pak jenom prekulime do postylky a hotovo, kdyby vedeli, kde jsme je nechali, by se jim to asi nelibilo, ze
Není tady
Lischi - já nemám řidičák
Jinak Maty už zdatně usínala sama v postýlce, jen se nám to nějak rozházelo.... Ale teď zabrala v židli, tak doufám, že je to obrat k lepšímu
Ivuš- - vážně jen 38? Hele, v pondělí jdu do galanterie, tak koupím další přízi a uháčkuju vám novou, já jsem dělala klasiku na 51, to byste měli až na dolší rok
Není tady
Nazdááááár, tady jsem. Nic se neděje. Jen jsem byla týden u rodičů a nešel jim net. Tak jdu dočítat.
Není tady
Defi, fakt 38,máme to i teď od doktorky změřený To mě mrzí, že jsem Ti to neřekla dřív,promiň.
Ali, to je dobře, že jste v pohodě
Není tady
ahoj lidi
tak mám dočteno, ale vím prd
ale samo velká gratulace pro Def, za schozená kila a zároveň tě moc lituju protože to znám, dítě nespavec je hrůza hrůzoucí a ještě když ti není dobře.... taky občas už pletu nohama.
my nakonec byli nemocní oba Vojta měl děsný kašel a rýmu, skoro týden teploty kolem 38 byl bez nálady, apatický nespal no děs. Ale teď už tři dny je celkem OK zase moje naložené miminko. A zub nikde
se spaním se to u nás docela ustálilo, ale problém je pořád s usínáním, a to veliký. Přes den spí jenom v kočárku a to usne po 20 minutách velmi rytmického houpání (to sem nikdy nechtěla dělat
) někdy se to vyhoupne i na 40 minut a pak spí půl hodiny no děs.
je pravda že nejlíp usíná ráno, tak hodinu potom co vstane je unavenej a to usne. Nejhůř to jde navečer, dávám ho spát kolem páté šest aspoň na hodinu a pak jde kolem deváté půl desáté spát a to už pak spí. Bohužel občas se mi nepodaří ho navečer uspat, to už je přetaženej a brečí jak blázen pak chodí spát kolem sedmé ale už sre mi osvědčilo že to pak bere jako ten podvečerní spánek a v půl deváté je vzhůru a veselej a čilej je až do půlnoci. děsný. a pak ho mám celou noc na koze a spí tak na půl. jako dnes.
postýlku máme jen na odkládání věcí, snad až budem doma ho v ní naučím spát. Už je docela rarach a nikdy ho nenajdu tam kde ho nechám. Různě se otáčí posouvá.... ay mi pak z velképostele nepadal.
já mám dneska trochu volněji přijela sestřenka a vozí a já jdu na oběd do restaurace s lidma ze střední, no to je moje první návštěva sice mi tam pak Vojtu přiveze, ale aspoň najíst se stihnu dvěma rukama
možná se i namaluju nebyla jsme namalovaná snad jen na vítání občánků. ale je to ztráta času
Není tady
Ahojky,
Ivi je to taková ta taška do kočáru. Já jí dostala ke korbičkovému kočáru návdavkem. A je fakt super.
Já prckovi věřím, že si odvykne. Ale zase na druhou stranu je takhle pořádně vyvenčenej a otužilej , když spí přes den jen na čerstvém vzduchu. Aspoň nebude nemocnej
Ališu no hurá! To musíš hlásit, když se chceš vzdalovat
Není tady
Zdardy
Gall tak jak vidim, z Vojty Sipkova Ruza nebude, co? Vydrz, on ti to vynahradi necim jinym az poporoste
A namaluj se, na vitani obcanku jsi byla kocka
Ivi, vzdyt rikam, ze jste trasoritky 36,5 cm mela Ali, kdyz se narodila
Peti, myslim, ze jak z tasky vyroste, najdete zase jinou metodu, jak ho vencit
Aliso, no priste dej vedet treba sms, mame bujnou fantasii
Def, ty nemas ridicak? No ono je to v pohode, ale snad uz dneska ani nikoho neznam, kdo by ho nemel a to uz v 18 vsichni plasi, ze uz je pozde, ja si ho delala taky pozde, kdyz bylo Astrainovi presne 2 roky, ale to jsem musela kvuli praci, jinak bych ho asi nechtela, mela jsem hruzu z magoru na silnicich......
A ted, ale taky
Dneska rano, jsme si chteli prispat, no a mala se vzbudila s 15 minutovym zpozdenim, zhruna v 7.15 a tak jsem pro ni do postylky sla a co nevidim, Aliyah pase koniky, muchla plinku a vyklada si pri tom Zatim jsem ji vzdy nasla tak, jak jsem ji do postylky dala (na bok) a od tedka bude cestovat jako Adelka od Ivus
No a vzala jsem ji k nam do postele, ale zadna sance na nejake valeni v posteli
Taky jsme byli dnes vybirat gauc a libi se nam dva a nevime ktery vybrat Byliu jsme v jednom obchode, kde jsme si z milion sedacek vybrali jednu jedinou a my museli lezt jeste do druheho a tam to same - jedna sedacka k sezrani, no a ted nevime, ja jsem pro tu prvni a chlap pro tu druhou
tak to se asi jeste povlece nez se rozhodnem
Není tady
Lischi Růža z něj opravdu nebude
ale zase jsem četla že čím méně dítě spí a víc brečí tím víc se mu musíš věnovat a to se ti jednou vrátí tím se utěšuju když už nemůžu
že to není nafurt.
já jsem dneska vyvenčená, nejdřív vozila sestřenka asi hodinu já se v klidu najedla a pak se o něj kamarádky a kamarádi na srazu střídali, že jsem z toho byla až nesvá ne že by mi vadilo že ho má někdo jiný, ale nejsem na to zvyklá
a chyběl mi
a Vojta je hrozně společenský tvor šel z ruky do ruky a na všechny se řehtal a vykládal si vůbec mu nevadilo že je hodinu bez mámy. jsem moc ráda že se lidí nebojí možná to ještě přijde později, ale doufám že ne.
pak jsme byli ještě na oslavě narozenin u příbuzných a domu dorazili v sedm hodin. Teď nemohl usnout bylo toho asi na něj dost.
ráno stihnul ještě natrénovat otočku na břicho na druhou stranu než se točí doteď a zvládl to jen s malinkatou mojí pomocí jen jsem ho tak trochu drcla do prdky
Není tady
No vy jste toho stihli, gratulace, no tak jak je Vojta spolecensky, tak mu to asi zustane, Astrain to mel to same a doted je videt, ze je proste v pohode at uz jsme v cechach, nebo tady, nebo kdekoliv jinde, seznamuje se ukrutnou rychlosti a s kazdym by sel hned domu
A kdyz byl maly, tak mi taky zahybal
Aliyah uz se otaci na bricho od minuleho tydne a vzdycky jen na jeji levou stranu, ted uz se ji to dari i v latkovce Na druhou stranu budeme muset take drcnout do prdky a dat ji tam nejlepe jako motivacni prvek, treba flasku od mineralky
Není tady