|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

venuše napsal(a):
helena napsal(a):
ale ja bych ty vikendy opravdu potrebovala JEN pro sebe
A co ti brání? Buď se můžete vídat v týdnu víc než jednou (a na míň hodin http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png), nebo jen jeden den = sobota, neděle, případně si můžeš jeden víkend za měsíc "vybrat" pro sebe. Neříkej, že byste se nedokázali domluvit.Ne v tydnu vic nemuzu, to bych byla jak zombie. O vikendu jsme spolu vetsinou jeden den+noc, pak uz jsem rada, kdyz odejde a jsem sama.
Nemuzu za to, nejsem stvorena pro souziti s cizi osobou, v manzelstvich jsem to vydrzela pokazde tri roky a to uz na me bylo moc....
Nesnesu nikoho vedle me krome mych deti, pred nima si muzu delat, co chci, chodit po byte treba ve spodarech nebo v teplakach, to s chlapem nemuzu, urcite bych se mu zhnusila tak jako on mne, kdyby to delal....
Po par letech bys tohle asi neresila . Ja si teda chodim jak chci a nemyslim, ze bych se m. zhnusila, on je v tomhle nejaky odolny , se mnou uz je to horsi.
Ale chapu to, ja bych zase doma nesnesla nikoho dalsiho, treba nejakou potencionalni pritelkyni synu apod.
Není tady

venuše napsal(a):
rejka napsal(a):
venuše, nechceš se poohlédnout teda někde jinde? Ty nechceš po chlapovi nic. Jen trochu porozumění a nějaký ten sexík. To je sen mnoha mužů...Možná je škoda setrvávat a mrhat časem ve vztahu,který ti nic nedává.
To je jako spatny, ze po nem nic nechci?
Fakt nemuzu prijit na nic, co by pro me mohl udelat..... ty mas chlapa jen na praci? Nebo na penize?
Ne,proč by to mělo být špatný? Já manžela mám,ale nejsem na něm rozhodně finančně závislá a dost si umím poradit sama.Ale jsem ráda,že ho mám a můžu se s ním podělit o dobré i špatné.Je mi oporou,kamarádem,milencem...Uspokojuje mě po stránce duševní i tělesné. Když jsem ti psala měla jsem na mysli,že ty se svými (ne)nároky si přece můžeš vybírat. Nic po něm nechceš,a přesto mám dojem,že tě jeho společnost ( přítomnost ) nic nedává,ale jen vysává.
Není tady
rejka napsal(a):
Ne,proč by to mělo být špatný? Já manžela mám,ale nejsem na něm rozhodně finančně závislá a dost si umím poradit sama.Ale jsem ráda,že ho mám a můžu se s ním podělit o dobré i špatné.Je mi oporou,kamarádem,milencem...Uspokojuje mě po stránce duševní i tělesné. Když jsem ti psala měla jsem na mysli,že ty se svými (ne)nároky si přece můžeš vybírat. Nic po něm nechceš,a přesto mám dojem,že tě jeho společnost ( přítomnost ) nic nedává,ale jen vysává.
Vybirat si v padesati? Prosim te, sama dobre vis, ze chlapi, kteri za neco stoji, jsou zadani. Rozhodne se nehodlam schazet se zenacema
.
Ted uz je mi jasny, proc byl ten muj do tedka sam.... je moc "hodnej" a slusnej, nemastnej-neslanej.... chybi mu stava. Za celej zivot mel jen dva kratky vztahy na dalku.
A ted je stastnej se mnou.... jen ja s nim ne
. No, mozna trosku, nebyt te dovolene....
Není tady
Grainne napsal(a):
Ale chapu to, ja bych zase doma nesnesla nikoho dalsiho, treba nejakou potencionalni pritelkyni synu apod.
To me taky vadi.... clovek nema chvili soukromi....
Není tady
Venuše!
Ale Ty přece můžeš žít, jak TY chceš - tzn. jestli Ti chybí soukromí, tak si hezky přátelsky popovídat (s přítelem, dětmi) a vysvětlit.... Předpokládám, že by mohli pochopit a trochu Ti pomoct.
A není to třeba tak, že se bojíš si o něco říct?
Není tady
Tercila napsal(a):
Venuše!
![]()
Ale Ty přece můžeš žít, jak TY chceš - tzn. jestli Ti chybí soukromí, tak si hezky přátelsky popovídat (s přítelem, dětmi) a vysvětlit.... Předpokládám, že by mohli pochopit a trochu Ti pomoct.
A není to třeba tak, že se bojíš si o něco říct?
Cim jsem starsi, tim vic veci mi vadi, netroufam to rict a pak trpim...
Proste chci mit klid a nechci se hadat.
Dalsi problem je ten, ze kdyz je u mne pritel na navsteve, tak nemuzu rict, nejak se zabav, ja si jdu (treba) cist. Citim se povinna se mu venovat. Dokonce se s nim divam v televizi na porady, ktere nenavidim....
Ale to je jedno.
Spis mi slo o to, dozvedet se, jak to zenske delate, ze mate doma chlapa a nejste z toho (z neho) unavene. Z vlastnich zkusenosti vim, ze mit doma chlapa, je stejne jako mit dalsi dite navic.....
Není tady

My se ve všední den sejdeme až večer a to s potom těším na volný víkend, že někam spolu pojedeme. Ale můj muž je akční, pořád se něco podniká. A když jsme doma, tak kolem něho nemusím rotovat, takže z něho unavená nejsem, naopak, jsem s ním ráda.
Není tady
lea64 napsal(a):
My se ve všední den sejdeme až večer a to s potom těším na volný víkend, že někam spolu pojedeme. Ale můj muž je akční, pořád se něco podniká. A když jsme doma, tak kolem něho nemusím rotovat, takže z něho unavená nejsem, naopak, jsem s ním ráda.
V manzelstvi je to pohodlnejsi, muzete si kazdy delat co chcete.... opravdu si nikdy nelezete na nervy? 
Není tady

venuše napsal(a):
lea64 napsal(a):
V manzelstvi je to pohodlnejsi, muzete si kazdy delat co chcete.... opravdu si nikdy nelezete na nervy?
Nikdy!

Asi tak jako všude. Můj muž je organizátor, já tomu říkám vedoucí zájezdu a někdy je přeorganizováno. Pak samozřejmě takové drobnosti, lžičky na naprosto nemožných místech, mýdlo vždy mimo mýdlenku apod. Nic závažného. Ale my jsme na sebe zvyklí, zvykat si na někoho jiného, nevím, nevím...
Není tady
Musím napsat to samo že to mám v manželství podobné jako Lea - v prac.dny se sejdeme až večer a ani si kolikrát nstačíme všechno říct,povyprávět.Také se těšíme na víkend,až práci hodíme za hlavu,až budem spát a hlavně vstávat abslutně dle naší chuti a že spolu popř.i s dětmi něco podniknem.Když trávíme čas spolu strašně to utíká,nevíme co je to nuda a neřikám,že si prostě klidně taky,když se nám chce,nedáme odpoledne třeba někdy "20".
Program střídavě vymýšlíme oba,nikdo z nás dvou není vyloženě pasivní.
Doknce mi velmi vyhovuje,že jsou teď oba kluci přes týden na kolejích a že jezdíme na dovolenou už jen sami 2 - jako za starých časů,je to supr.
Stane se málokdy,že jsem o víkendu sama doma a to si to taky užívám.V žádném případě bych ale si k sobě nemohla už na začátku připoutat muže,jehož chování a celkovou osobnost by se dala přirovnat k dalšímu dítěti.Na to se mám hodně ráda a nejsem zas až tolik hloupá,že nemám problém domyslet konce s takovýma a pdobnýma chlapama.
Není tady

venuše napsal(a):
Tercila napsal(a):
Venuše!
![]()
A není to třeba tak, že se bojíš si o něco říct?Cim jsem starsi, tim vic veci mi vadi, netroufam to rict a pak trpim...
Dalsi problem je ten, ze kdyz je u mne pritel na navsteve, tak nemuzu rict, nejak se zabav, ja si jdu (treba) cist. Citim se povinna se mu venovat. Dokonce se s nim divam v televizi na porady, ktere nenavidim....
Ale to je jedno.
Spis mi slo o to, dozvedet se, jak to zenske delate, ze mate doma chlapa a nejste z toho (z neho) unavene. Z vlastnich zkusenosti vim, ze mit doma chlapa, je stejne jako mit dalsi dite navic.....
Tak ja považujem za dôležité NEPRETVAROVAŤ SA, ale skôr PRISPOSOBIŤ. T.zn. kľudne choditť nenamaľovaná a v domácom odeve... čítať si, keď mám chuť... povedať mu, čo s ami páči ačo nie - ale vypočuť aj jeho a hľadať spolu nejaký kompromis. A mlčať psolu tiež nemusí byť zlé.
Mne sa fakt zdá, že ty máš vzťah, len aby si si mohla odfajknúť, že niekoho máš + ten sex... Ale to sa dá zariadiť aj bezbolestnejšie, nie?
Není tady
Jsem s nim, protoze je hodnej. 
V minulosti jsem mela jen nespolehlivy chlapy, posledni byl nemoznej despota, kterej me psychicky uplne znicil.
Ted mam konecne chlapa, kterej dobre vypada, je hodnej, nema zadne zavazky, financne dobre zajistenej.
Moje mama rika, ze bych mu mela libat nohy, kdyz me (starou babu) vubec chce.
Tak se snazim uz rok a musim rict, obcas mam pocit, ze bez neho nechci byt a jindy bych to z fleku ukoncila.
Podotykam, ze jsem jedinacek, byla jsem porad sama, nesnasim nekoho moc dlouho vedle sebe.... mozna to bude tim?
Mam mu to rict?
Není tady
venuše napsal(a):
Tercila napsal(a):
Venuše!
![]()
A není to třeba tak, že se bojíš si o něco říct?Cim jsem starsi, tim vic veci mi vadi, netroufam to rict a pak trpim...
Ale to je jedno.
Venuše, asi je nějaké zvláštní, až chybné nastavení v tobě: Máš v mozku nějak divně zakódováno, že se mu pořád "musíš věnovat a přizpůsobovat". Asi ti tenhle pocit nechtíc přiživuje i tvá maminka dobře míněnou, leč strašlivou radou typu "buď vůbec ráda, že tebe - starou babu-ještě někdo chce"
My s přítelem, trávíme víkendy hodně aktivně a hodně spolu. Avšak někdy když přijedem z výletu, příjemně unavení a ještě není úplně večer, tak si zalezem v jeho obýváku na gauč, já si vezmu nějaké čtení, přítel si luští své oblíbené sudoku. A třeba 2 hodiny mlčíme a relaxujem každý po svém - a přitom tak trochu jsme tiše spolu.
Je u toho puštěná televize, protože přítel je zvyklý ji mít jako kulisu, mě to trochu ruší, takže na moji prosbu jde ta televize trochu tišeji než je přítel zvyklý (to je myslím právě ten rozumný kompromis z obou stran - kompromis v zažitých zvyklostech).
Abys před svým přítelem chodila ve vytahaných teplákách bych nedoporučovala, ale zažít chvíle, kdy "jen spolu mlčíte", případně si v jedné místnosti děláte každý to své, to má své kouzlo.
Zkus to takhle nějak, a možná to i tvůj přítel ocení.
Chci říct - asi by byla blbost takový vztah radikálně ukončit - když jsou i chvíle, kdy ti ten vztah něco hezkého dává a sama být nechceš, ale podle mě by možná stačilo tak trochu "opravit" a jinak nastavit ty chvíle, které - máš pocit - že tě unavují.
Konec teorie - za chvíli právě vyrážím za přítelem, takže vás tady všechny zdravíma přeji hezký víkend. 
Upravil(a) Blossom (15. 5. 2010 11:18)
Já jsem hrozně upřímná - co na srdci, to na jazyku a totéž vyžaduji od druhých. Takže já bych se určitě nepřetvařovala a všechno, co by mi vadilo, bych mu řekla.
Se svým BM jsem byla od 19ti let a byli jsme na sebe tak zvyklí, že jsme před sebou chodili nazí, ve spodním prádle, v pyžamu, já měla na doma tříčtvrťáky od Vietnamců a staré tričko, on staré tričko a trenýrky. Malovat jsem se nikdy nemalovala, takže žádný problém a když jsem měla chřipku, klidně jsem byla před ním zelená, zpocená, s mastnýma vlasama a on totéž. A nezhnusila jsem se mu, i když se se mnou rozcházel, řekl, že se mu pořád jako ženská moc líbím.
Já jsem taky introvert, na tom jsme trochu dojeli, protože on chtěl trávit vedškerý čas se mnou, eventuálně s nějakými přáteli a příbuznými, já dávala přednost samotě nebo trávení volného času s ním. Ve všední dny jsem si tudíž večer zalezla do postele s knížkou nebo se koukala v ložnici na některý z "mých" seriálů či filmů, které on nemusel, a já se zas nedívala na pořady o politice nebo druhé světové válce, které on miloval.
O víkendech jsme vždycky něco podnikali, že bychom se jen váleli doma, to rozhodně ne. Jezdili jsme na výlety, oba jsme milovali turistiku, když bylo škaredě, šli jsme do kina nebo plavat do bazénu, chodili jsme na návštěvy k přátelům a příbuzným (to jsem zrovna nemusel až tak často), zašli jsme si na dobré jídlo nebo výstavu, zajeli na nějaký zámek a hrad, jezdili jsme na kole. To se mi moc líbilo a snažím se v tom pokračovat i sama, takže o víkendu nejsem jen doma, vždycky něco podniknu, buď sama nebo s kamarádkou.
Tento způsob života mi ohromně vyhovoval, byla jsem tak šťastná. To je vlastně taky jeden z důvodů, proč si nehledám někoho jiného - nehodlám se přizpůsobovat nějakému cizímu chlapovi, chi si žít, jak já chci a dělat si, co já chci.
Pokud chceš být Venuše s tím svým šťastná, tak se nesmíš pořád přetvařovat, to vede jen k napětí, které prostě nevydržíš, musíš si zařídit život s ním tak, jak ti to vyhovuje, abys byla spokojená. Ty přece nejsi od toho, abys ho neustále bavila, když mlčí,mlč taky. Snažte se spolu něco zajímavého podnikat, ne jen být doma a válet se u televize, která tě nebaví. Když on se kouká na něco, co tebe nebaví, tak si čti, pleť nebo jdi do koupelny a nalož se do vany. A řekni mu - slušně a přátelsky, co ti vadí. Upřímnost je prostě, aspoň podle mě, jeden ze základů spokojeného vztahu.
Není tady
Mne se treba nelibi, jak se obleka. Ma obleceni jako 70ti letej dedek, pritom je mu 43! Kdyz mu v obchode ukazu, co by se mi pro nej libilo, tak ohrne nos. Ja jsem hodne moderni a tohle mi na nem strasne vadi. Ale jak je videt, tak prizpusobit se nechce.... (do ted si obleceni kupoval za asistence maminky 70+
).
Jsem schopna se kvuli tomu i rozejit.
Já jsem hrozně upřímná - co na srdci, to na jazyku a totéž vyžaduji od druhých. Takže já bych se určitě nepřetvařovala a všechno, co by mi vadilo, bych mu řekla.
Reknes pak i to, cim bys mohla ublizit? Nedovedu si to predstavit....
Taky by se mi nelibilo, kdyby mi vytykal moje speky, vrasky nebo celuliditu.
Paneboze, ja po te dlouhe pauze vubec nejsem schopna normalni vztahu! Chci mit klid a ne se hadat....
Upravil(a) venuše (15. 5. 2010 11:49)
Není tady
Upřímnost. Prostořekost. Kde je hranice?
Já jsem antiko řešila radikálně - ve 40 letech jsem si nechala provést sterilizaci - konkrétně přerušení vejcovodů. Lehká až banální laparoskopická záležitost, jeden steh v pupíku. V nemocnici jsem byla dva dny, třetí den ráno jsem šla domů a čtvrtý už jsem byla v práci. Podle mě skvělé řešení, už nikdy žádné hormony a starosti. Dodnes vynáším do nebes svou gynekoložku, že mě k tomuto citlivě a taktně nasměrovala 
Není tady

Jak píše Lea a Kuty,tak my to máme hodně podobné.Přes týden se sejdeme až navečer,starost o psa a péče o děti a domácnost nám mnoho prostoru jen pro sebe moc nedává
,takže si to vynahrazujeme o víkendech,když si děcka jdou po svých zábavách.Na nervy si zatím nelezeme ( taky spolu nejsme až zas tak dlouho )ale je to asi i tím,že si vzájemně dáváme prostor k vlastním koníčkům. Na začátku našeho vztahu jsme žili tak jako Venuše a Bloss.Jen o víkendech. Kdybych si nebyla jistá,že s tím člověkem chci zůstat po zbytek života,nechala bych to tak.Ale jak se znám,než abych byla s chlapem jen proto,abych nebyla sama,tak to budu raději sama.
Venuše,píšeš,že v 50-ti se těžko hledá. Nevím,ale asi jak komu.Moje mamka ovdověla před 3 lety.Bylo jí 60.Vypadá tedy o 10 let mladší,ale žádného chlapa na partnerské soužití nechce.Navíc je na mužský dost náročná,taťka byl po mnoha stránkách báječný.Ale chodí ještě do práce,tudíž je hodně mezi lidmi a musím říct,že má spíš problém jak se nápadníků zbavit než je hledat. Nevím jak to dělá,ale snažil se jí "sbalit" jak 48-letý chlap,tak zachovalý 70-tník. Mamka žije hodně společenským životem.Chodí na různé akce,je velmi aktivní. To,že nestojíš o ženáče je správné.Jsem taky taková.Mám svoje hranice a zásady a přes ně nikdy nejdu. Škoda,že nemyslíš víc na sebe,na svoje potřeby a touhy,ale jsi až příliš ohleduplná k druhému.
Není tady

venuše napsal(a):
Tercila napsal(a):
Venuše!
![]()
Ale to je jedno.
Já mám doma tři a jsem z toho unavená !!!!!
Není tady
venuše napsal(a):
eremuruss napsal(a):
venuše napsal(a):
Hezkym oblecenim se sice da leccos zamaskovat, to je pravda, ale tady jde o to, ze ja vim, co je pod tim a strasne me to stve! Za posledni rok 10kg navic, zrejme po antikoncepci, pripadam si jak otekla, pred pritelem se radeji nesvlekam....
Holky, vy ktere mate nejaky ten rok navic (40+), jakou mate antikoncepci? Ja se bojim, ze bych bez ni mohla otehotnet, vzdycky jsem byla hned v tom, dokonce i kdyz jsem mela spiralu.
Nebo musim uplne skoncit se sexem?Ja mam antikoncepci danu a jsem spokojena,az na tu silnou menstruaci dele trvajici.
Ta dana je co? Nitrodelozni telisko s hormonama? Nebo bez? Jako pred 20ti lety? U nas se to jmenuje Mirena. Ja jsem byla dneska u doktorky, ta rikala, ze menzes pri tom skoro neni a je v tom mene hormonu nez v pilulkach. Tak si to necham dat pristi mesic a uvidim....
Docela me s.ere, ze chlapi tyhle problemy nemaji. Nemusi resit problemy s tloustnutim po hormonech....
Je to nehormonalni antikoncepce je na 5 let a stala 1000 kc.
Není tady
Tak to je neco jineho, ja chci to hormonalni telisko, je v tom mene hormonu nez v pilulkach, takze by to tloustnuti melo prestat. Taky na 5 let. Pak uz to snad potrebovat nebudu.
S tou danou, kterou mas ty, jsem kdysi otehotnela, tomu se neda verit....
Upravil(a) venuše (15. 5. 2010 16:40)
Není tady
Venuše, nevím jak - ublížit. Když to může změnit .... těžko bych někomu vytýkala pleš nebo brýle, ale kdyby se mi nelíbilo, jak se obléká, tak nevím, co je na:" Byla bych ráda, kdyby ses oblékal mladistvěji, víc by ti to slušelo, tyhle tvoje kalhoty (bunda, tričko, boty) se mi vůbec nelíbí, vypadáš v tom o 30 let starší" urážlivého, či ubližujícího. Samozřejmě, že na něj nemůžeš zařvat: "Vypadáš jako sedmdesátiletej dědek, jsi hnusnej!"
Myslím si, že všecko jde říct, když se chce.
Není tady
venuše - antiko náplasti Evra.Velká spokojenost.
Venuše: Moje mama rika, ze bych mu mela libat nohy, kdyz me (starou babu) vubec chce.
Tak tohle není od maminky vůbec hezké!!!
To vůbec není pravda, že bys někomu měla ...za to, že Tě vůbec chce. Co Ti to ta maminka povídá??? Hrůza!
Naopak, ten (jakýkoliv) chlap může být rád, že TY sis ho všimla a pozvala k sobě domů!!!

Venuše:Cim jsem starsi, tim vic veci mi vadi, netroufam to rict a pak trpim...
Rozumím Ti, určitě nám, "dospělejším"
, víc věcí vadí a málokdo se chce hádat, ale trošku si to protiřečí - když trpíš, tak přece nemáš klid, ne? 
Venuše: Spis mi slo o to, dozvedet se, jak to zenske delate, ze mate doma chlapa a nejste z toho (z neho) unavene. Z vlastnich zkusenosti vim, ze mit doma chlapa, je stejne jako mit dalsi dite navic...
Tak tohle třeba já vůbec nemůžu říct. Sama nevím, čím to je, ale manžel mi pomáhá a je "spojenecký" čím dál víc, až se divím - přemýšlela jsem nad tím, a došla k (prozatímnímu)
závěru, že už si na moje chování prostě zvykl
, možná to taky byla náhoda, že jsme se tak v těch mých 19ti letech sešli, že on vždycky moje záliby a pracovní vytíženost kvitoval bez keců..., při rozhovoru ve skupině lidí se na sebe podíváme a doma si pak navzájem potvrdíme, že jsme si v té chvíli mysleli totéž.
Tuhle jsme v autě před někým, kdo seděl vzadu, nemohli mluvit a manžel mě na něco, čeho si všimnul, upozornil tak skvěle pohybem ruky a očí, že jsem v té chvíli okamžitě pochopila a měla problém se nesmát
.
Já to beru při své divočejší povaze jako štěstí, že mi nikdy nic nevnucoval; uznávám, že se mnohdy mým požadavkům naprosto přizpůsobil (a dodnes tvrdí, že mu to nedělá potíž), přičemž jsem nikdy nepoužívala ty umazlené vtíravé ženské "zbraně", naopak jsem mu ledacos prostě oznámila, ovšem vždycky po mém CHCI následovala otázka, zda mu to nevadí.... Je málomluvný kliďas, který nemá snahu mi organizovat život... A já jsem mu za to asi taky čím dál vděčnější
.
Za těch skoro 30 společných let ví, co chci, a taky ví, že bych se dokázala odpoutat, kdyby se mi u nás doma něco výrazně nelíbilo. No, a taky možná ví, že by v těch jeho 50ti už extra lepší partii, než jsem já, nenašel,
tak proto je (pro mě) čím dál lepší a lepší...
.
Ne, že by mě občas nevytočil
.
Venuše, to "další dítě navíc", to nebude asi otázkou věku, to bude otázkou výběru partnera, si myslím.
Proto Ti píšu, že je dobré se buď doma s přítelem dohodnout, nebo zvolit jiného - to už budeš vědět Ty, co by Ti vyhovovalo. Každopádně Ti opravdu moc přeji, aby ses měla dobře!
(Zkus si to nějak zařídit, vždycky je nějaká možnost - o tom jsem přesvědčená).
Není tady
Terci, ale ono je to jiný, když jsi s manžou už skoro 30 let, prostě od mlada. v mládí je to jiný, jsme přizpůsobivější a tak. to se prostě nedá srovnat.
Není tady