Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 28. 2. 2010 8:51

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Kdy jsme na vrcholu sil - aneb vaše zkušenosti se stárnutím...

PPavlaa napsal(a):

Ivi, myslím, že své možnosti neznáš. On se člověk kolikrát bojí, ale když pak stojí před tím, že musí, tak najednou třeba zjistí, že to jde a ten strach byl zbytečnej stolt

Jj, tak ja uz jsem tady, teda u toho: Mam sileny strach, ale kdyz me cosi prinuti jednat, strach najednou zmizi... nejhorsi je, podle mne, leknout se a utect... Ahoj Pajko pussa

Není tady

#102 28. 2. 2010 10:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ivi, jednak si mylsím, že nejaké zmeny by sa predsa len dali nájsť(skôr v názoroch, postojoch apod. než vo vonkajších veciach), druhak si mylslím, že zmeniť veci, ktoré trebárs nie sú bohvieaké - alebo ti sťažujú život - sa dá vždy, aj teraz. Ja som bola okolo 20tky podobná ako opisuješ seba, teraz som v niečom rovnaká a v niečom úplný opak...  Otázka nie, či to zmeniť chceš alebo či si psokojná so sebou a daným stavom veci. Ak si spokojná, tak OK a netreba nič meniť(ja na tvojom opise seba samej nevidím nič hrozné...), ale ak by si rada niečo zmenila, tak sa to určite dá. A nikdy nie je neskoro. stolt Sebavedomie sa dá posilniť, komunikácia s ľuďmi nacvičovať - ide len o to, či ti to stojí za to úsilie. wink A to, že ľudia sú v zásade dobrí a že láska (k sebe aj k druhým) a priateľstvo sú kľúčové veci v živote, si asi mylsí viacero ľudí. (A tiež celoživotne, len ten názor má možno tiež svoj vývoj. V dvadsiatich som si myslela, že nikto nie je schopný urobiť nič zlé, a dnes viem, že aj dobrí ľudias môžu byť pre niečo nešťastní a robiť nešťastnými aj druhých okolo seba.... Alebo že jeden a ten istý človek zachráni život starenke a potom ju trebárs okradne dumbom . Prosto je to komplikovanejšie, než som to videla vtedy.)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#103 28. 2. 2010 20:24

Blossom
Host

Já jsem po Ivaně druhá, kdo tu psal, že se v jádru cítí být stejný jako kdysi.
Ale mě připadá, že to vůbec nemusí být "zaprděnost starých názorů" a životní stagnace, jak tu kdosi psal.
Že to nemusí znamenat to, že se člověk nevyvíjí, ani náhodou.

Některé tady píšete, jak jste se změnily, že z ošklivého nesebevědomého káčátka jste se od mládí psychicky od základu změnily a vypracovaly v normálně sebevědomou ženu.
Jestli jste to opravdu měly v mládí takto, tak ta změna byla tedy taky velmi, velmi potřeba.

Já to mám jinak: Snad od dětství  jsem v jádru stejná ( taky jsem si psala deníky a to stejné jádro tam prostě je). Od mládí se cítím být člověkem optimistickým, řídícím si svůj život a schopná motivovat sebe i ty ostatní. Např. už na gymplu jsem byla takový akční organizační typ, členem skalního jádra naší třídy, a díky skupince nás aktivních jsme jezdili na výlety na kole, sjížděli společně Lužnici, prostě už na gymlu jsme dokázali  utvořit prima akční partu. Všechny akce jsme vymysleli my 3 nebo 4 aktivní, a zbytek třída se pak rád přidal a středoškolské mládí jsme si díky tomu úžasně užili.třeba
A takhle podobně jsem postupovala životem dál. Nikdy jsem se ošklivým nesebevědomým káčátkem necítila, a tak ani jsem neměla potřebu něco na své psychice od základu měnit.
Ano, v řadě věcí cítím, že jsem to, co jsem v sobě vždycky měla, nadále s věkem rozvinula.
Ale určitě není pravda to, že kdo se cítí být v jádru stejným jak zamlada, zavání to životní stagnací.

Bylo tu použito několik metafor, které troufám si, na mě taky platí a pasují:
"Jsem to stále já, jen kulisy se mění."

"Jsem to já, jak zamlada."

A přidávám k tomu další, nejvýstižnější, z  mé oblíbené písně:

"Mám stále rád, co rád měl jsem dříve, jen teď možná líp už to vím...." stolt

#104 28. 2. 2010 23:49

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Michaela.43 napsal(a):

Mno, připadám si tak na 23, hihi, myslím psychicky, a že je mi o čtvrtstoletí víc, to bych sem ani netahala..jsem spokojená, a to je to nejdůležitější....Jestli jsem na vrcholu sil - tedy fyzických, to poznám zítra, jedeme ne sjezdovku  s partou......

je mi 44 , psychicky se cítím podobně , ale fyzicky je to horší. za to si můžu sama, díky životnímu stylu. Běhám se psem agility, moc mě to baví , ale vždycky se bojím, že v průběhu běhu zkolabuju smile Doufám, že to ještě chvíli budu zvládat.

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#105 1. 3. 2010 12:06

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Na vrcholou fyzických sil jsem byla tak ve 20ti. Na vrcholu psychických - nevím. Je mi 43, 3. rokem studuji VS a i když ze začátku to šlo ztuha. Ale člověk se natrénuje.

Oproti dřívejšku cítím, že:
* čas mi běží stále rychleji,
* nejdu do věcí tak bezhlavě
* nesnažím se ve všem zapadnout do okolí, být in
* nenechám na sebe působit tlaky okolí, abych měla partnera
* dovolenou si lépe užiji sama než s někým
* více si všímám přírody

Někdy a v některých věcech se cítím na 18, v jiných na 100. Přijde mi život až moc dlouhý. Na tom, co jsem říkala dříve, že žít by se mělo do 40, něco je.

Není tady

#106 1. 3. 2010 12:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ale  nikdy bych nedokázala třeba vyjet sama do zahraničí, koupit si auto a řídit ho, velet lidem. ani tehdy ani dnes. Znám své možnosti.
Prd a vořech, Ivano. 30 let jsem nevytáhla paty nikam dál, než s dětma na hory nebo ke kámošce (obojí české, podotýkám), až před 2 lety na prodloužený víkend do Rakous. Jela jsem s přítelkou, která na tom je obdobně - načež jsme zjistily, že je to fajn a v létě vyrazily poprvé k moři, pak do předvánoční Vídně a za pár týdnů nás čekají Alpy http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif To vše se základní znalostí jazyků, mapou v ruce a předběžnou domácí přípravou (jízdní řády, informace z netu atd.) Než jsme vyjely poprvé, taky jsme měly dojem, že naše možnosti začínají v práci a končí péčí o vnoučata...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#107 1. 3. 2010 13:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss, rozmýšľala som nad tvojimi slovami a podľa mňa ide o to, že väčšina ľudí sa proste v rámci desaťročí nejako vyvíja - povedzme, že nie zásadne, ale nespochybniteľne sa menia. Potom sú tu dve skupiny, z môjho pohľadu extérmne: tí, ktorí sa zmenia hrozne (ja tomu hovorím, že reinkarnujú v rámci jedného života) a tí, ktorí sa nezmenia VOBEC. Obe sú vzácne a preto ich asi väčšina ľudí z tej strednej skupiny ťažšie chápe... Úprimne, ty a Ivana na mňa pôsobíte, akoby ste sa už narodili dospelé, hotové osobnosti, a len telo vám dorástlo do "normálnej vekľosti". big_smile Možno sa mýlim, ale takto mi to vyznelo. Z mojich skúseností sa ľudia prevážne menia, vyvíjajú, prechádzajú nejakými fázami(nie nutne podľa psychol. príručiek, ale predsa...) a občas potom dospejú oblúkom (alebo špirálou) na SKORO rovnaké miesto, odkiaľ začínali. Ale pripúšťam, že existujú aj ľudia, čo sa tomuto vývoju vymykajú.
A mmch, podľa mňa ide viac o ten vnútorný vývoj než o to, či človek štrikuje alebo jazdí na motorke, nosí číro alebo účes za 2,000 CZK wink . Proste, okolnosti sa fakt môžu meniť - vrátane takých ako móda, koníčky apod., ale podstata je niekde inde - vo vnútornom vývoji a životnom postoji.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#108 1. 3. 2010 21:44

vera
♥♥♥♥♥♥-

já už vytáhla kolo...promazala....a ve středu vyrážím na první km
loni jsem udělala rekord....přes 70 km
dnes se mi to zdá neskutečné....nemám žádnou fyzičku...ale jdu do toho....jsem líná.....toto změním

s tím slunkem....to je paráda....ani nemůžu napsat, co se mi honí v hlavě....zase by mi spočítaly tečky ...život je krásný

Není tady

#109 1. 3. 2010 22:00

Blossom
Host

Selimo, přemýšlím zas já nad tvým příspěvkem. A vychází mi asi toto:
Opravdu mám pocit, že má podstata je vlastně zhruba stále stejná, že jak píšeš, to tělo jen nejdřív dorostlo a teď řekněme zraje (když nechci rovnou použít výraz stárne wink )
V mé osobnosti se od mládí myslím nic radikálního nezměnilo. Ale rozhodně se to všechno  vyvíjelo a rozvíjelo a dál rozvíjí.

(Mimochodem, proč myslíte, že jsem si zvolila  nick Blossom? (= kvetoucí, květ nejen pro květ samotný, ale nesoucí plody, rozvíjejí cí se - protože já se pořád cítím  prostě jako taková zralejší  holka v rozpuku, víte? wink tongue: lol: )

Ale zpět k tématu: Rozhodně vývoj na sobě pozoruji. Hlavně ve smyslu rozvoje vlastností, které jsem netušila, že v sobě vůbec mám. Přiznám se, že tím vývojem překvapuju sama sebe: Nikdy bych se například dobrovolně nepustila do podnikání. Já nejsem podnikatel z vlastního rozhodnutí, ale jak říkám - z božího dopuštění (ty co znají můj příběh, vědí jasně, jak to myslím). A ačkoli jsem si to nevybrala, jen přijala tak, jak to život přede mne postavil, nějak to kupodivu zvládám a světe div se - ono mě to navíc dokonce baví!!

Dál jsem si naprosto neplánovala tedy to, že se mi rozpadne rodina, že se rozvedu. Nu, stalo se, a děti jsem v podstatě vychovala (kromě jejich raného dětství) sama. Vydolovala jsem v sobě schopnosti to zvládnout, ačkoli dobrovolně bych se do výchovy dvou dětí sama nikdy nepustila.

A tak bych mohla pokračovat dál.
Já bych ten vývoj u sebe chápala tak, že jsem se naučila hrát i s kartami, (někdy i dost blbými) které mi osud rozdal. Že se to dá. I když ty některé životní lekce bych si tedy s radostí mnohé odpustila a raděj zůstala "nepoučená" a nerozvinutá. smile  kapitulation

#110 2. 3. 2010 19:55

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já si teď určitě víc všímám maličkostí a oceňuji i ty naprosto obyčejné věci. Neberu vše jako samozřejmost, učím se pokoře. Přírodu mám ráda od mládí, přesto ji vidím každým rokem jinak a každým rokem objevuji něco nového i na známých místech.
Určitě jsem byla dřív línější. Teď mám pohybu daleko víc a mám ho radši. Nevím, jestli jsem na vrcholu sil, ale rozhodně jsem teď spokojená.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#111 2. 3. 2010 21:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Moja orientálna učiteľka orientálneho tanca povedala pre mňa zaujímavú myšlienku: že najkrajšie tancujú staršie až staré ženy, lebo tým už houby záleží na tom, či sa páčia hentomu alebo tamtomu, či sú pri tanci dosť krásne... tie už sa vedia uvoľniť a tancujú DUŠOU, dajú zo seba veci z najhlbších zákutí duše. stolt A mne by sa to páčilo preniesť aj do bežného života - že namiesto toho, ako na koho pôsobím, počúvať svoju dušu a sprostredkovať ju navonok.

Brita

Není tady

#112 2. 3. 2010 22:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selima:  že najkrajšie tancujú staršie až staré ženy, lebo tým už houby záleží na tom, či sa páčia hentomu alebo tamtomu, či sú pri tanci dosť krásne... tie už sa vedia uvoľniť a tancujú DUŠOU

Naprosto přesně! Taky jsem si uvědomila, že jsem mnohem uvolněnější než zamlada a jednám bezprostředněji. Je to fajn. smile
Blos, Tvoje věty o plánech atd. - moc hezké! smile

Není tady

#113 3. 3. 2010 23:18

Samantha40
♥------

Ve svých skoro už 41 letech se také cítím mnohem lépe, než "za mlada". Dokonce bych řekla, že jsem nikdy nebyla tak spokojená jako teď. Možná mám o něco méně problémů než dříve, ale hlavní je, že už spoustu věcí neřeším, nepříjdou mi už tak důležité a nelámu nic přes koleno. Naučila od života brát takový, jaký je.

Nedávno jsem četla knížku od R. Fulghuma "Od začátku do konce" a nemůžu odolat, abych z něho necitovala (resp. je to z Bible a cituje to on). Krásně napsáno, co jsem se už aspoň trochu za těch 40 let naučila, a samozřejmě se to budu učit i dál:

Všechno má určenou chvíli
  a veškěré dění pod nebem svůj čas:
    Je čas rození i umírání,
    čas sázet i čas trhat;
    je čas zabíjet i čas léčit,
    čas bořit i čas budovat;
    je čas plakat i čas smát se,
    čast truchlit i čas poskakovat;
    je čas kameny rozhazovat i čas kameny sbírat,
    čas objímat i čas objímaní zanechat;
    je čas hledat i čas ztrácet;
    čas opatrovat i čas odhazovat;
    je čas roztrhávat i čas sešívat,
    je čas mlčet i čas mluvit;
    je čas milovat i čas nenávidět,
    čas boje i čas pokoje.
       Všechno má určenou chvíli
       a veškeré dění pod nebem má svůj čas.

Není tady

#114 4. 3. 2010 16:24

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Selima:  že najkrajšie tancujú staršie až staré ženy, lebo tým už houby záleží na tom, či sa páčia hentomu alebo tamtomu, či sú pri tanci dosť krásne... tie už sa vedia uvoľniť a tancujú DUŠOU

Naprosto přesně! Taky jsem si uvědomila, že jsem mnohem uvolněnější než zamlada a jednám bezprostředněji. Je to fajn. smile

Fakt? Já to mám opačně, čím jsem starší, tím mám víc zábran ve fyzickém projevu. Mám pocit, že vypadám dost děsně i normálně, natož abych na sebe ještě takto upozorňovala. Tanec starých žen mi připadá hnusný. Mně se líbí mladí, štíhlí a krásní reta

Není tady

#115 4. 3. 2010 16:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, pri mužoch by som možno aj ja takto volila tongue... ale orientálny tanec je iný... stolt aspoň podľa mňa. Aj indický, flamenco apod.

Brita

Není tady

#116 4. 3. 2010 16:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Tercila napsal(a):

Fakt? Já to mám opačně, čím jsem starší, tím mám víc zábran ve fyzickém projevu. Mám pocit, že vypadám dost děsně i normálně, natož abych na sebe ještě takto upozorňovala. Tanec starých žen mi připadá hnusný. Mně se líbí mladí, štíhlí a krásní reta

Ivano, já se z tebe po...... lol
Ty mě vždycky dostaneš.
Absolutně bez servítků. Racionální , věcná, bez nějakých zbytečných emocí...big_smile tummenupp

Já bych to za sebe takto asi neřekla, ale rozumím ti. Rozumím ale i selim co a proč říká.

Viděla jsem nedávno v tv dokument o nějakých asi 5 dámách odněkud ze severu (Norsko? - nevím..)a ty, ve věku tak 60-80let chodily nahé, tancovaly, scházely se takto a hrály karty, nechaly se fotit a byla řeč o tom, jak jsou dobré, jak si věří a že je to úžasné atd...Měly na sobě pouze klobouky , korále a rtěnku big_smile

Moc bych si přála slyšet tvůj komentář...big_smile (nemyslím ani tak teď, ale kdyby ses na to dívala..jako on-line) big_smile

Není tady

#117 4. 3. 2010 18:53

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Wiki napsal(a):

Viděla jsem nedávno v tv dokument o nějakých asi 5 dámách odněkud ze severu (Norsko? - nevím..)a ty, ve věku tak 60-80let chodily nahé, tancovaly, scházely se takto a hrály karty, nechaly se fotit a byla řeč o tom, jak jsou dobré, jak si věří a že je to úžasné atd...Měly na sobě pouze klobouky , korále a rtěnku big_smile

Moc bych si přála slyšet tvůj komentář...big_smile (nemyslím ani tak teď, ale kdyby ses na to dívala..jako on-line) big_smile

Nekomentovala by. Jenom zmackla cudlik... tummenupp

Není tady

#118 5. 3. 2010 16:36

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Ivana napsal(a):

Tercila napsal(a):

Ty mě vždycky dostaneš.
Absolutně bez servítků. Racionální , věcná, bez nějakých zbytečných emocí...big_smile tummenupp

Já bych to za sebe takto asi neřekla, ale rozumím ti. Rozumím ale i selim co a proč říká.

Mně se líbí mladí, štíhlí a krásní

Mne taky , v tomhle mam uplne stejny nazor . Mela jsem kvuli svym spekum zkazenou i dovolenou, proste to v tech plavkach uz nebylo jako za stihla .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#119 13. 3. 2010 20:51

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

Zaujala mne vaše diskuze. Je mi 56 let. Musím říct, že v mém životě byla dvě období, kdy jsem se cítila naprosto skvěle. První bylo  v době, kdy mi bylo 40 let. Změnila jsem zaměstnání k lepšímu, děti byly na středních školách, měla jsem pocit, že je na nějakou dobu klid a pohoda. Druhé období je teď. Kupodivu -  protože v rámci propouštění lidí, kteří mají nárok na předčasný důchod, propustili i mne.  Po necelém roce, kdy jsem doma a nemusím přemýšlet o pracovních úkolech (měla jsem docela náročné zaměstnání- certifikace, registrace zdravotnických prostředků, biocidních, atd.),  jsem zjistila, že v neustálém poklusu mezi rodinou a zaměstnáním mi docela dost krásných věcí uniklo. Protože teď mám také první vnučku, prožívám s ní téměř vše znovu tak, jako se svým prvním dítětem. Je to nádherné období, práce mám sice  ažaž, po fyzické stránce mám občas problémy – ale kdo nemá - ale je mi dobře. Na mnoho věcí se dívám jinak, některé, které mne dokázaly hodně naštvat, úplně přehlížím. Naučila jsem se, že nemá cenu rozčilovat se nad blbostí druhých a vracet se neustále zpět. To byly dva moje docela velké problémy. Myslím, ale, že tohle si člověk neporučí, k tomu musí  dojít sám. A nejvíce jsem se naučila vážit si zdraví. Kdysi jsem ho brala jako samozřejmost. Dnes je pro mne  zdraví celé rodiny to nejdůležitější. To ostatní se vždycky nějak dá vyřešit.

Není tady

#120 13. 3. 2010 21:48

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

big_smilebig_smile Ivanko, chápu Tě - s tím pohledem na starší ženy - samozřejmě že je to jiný pohled než na 17tileté kočky. Ale zase 40-45 není žádné stáří, to mi teda neříkej big_smile. Já tedy nechodím do orientu, nýbrž na diskotéky (ano, přítmí je mi pomocníkem) big_smile, nicméně podle zájmu "mých mužů" si nepřipadám vůbec nepatřičně, naopak musím je odhánět big_smile. Chodíme jako ustálená parta známých, nelovím wink.
Určitě bych nevnucovala svým mladým obdivovatelům názor, že třeba (moje oblíbená) herečka Květa Fialová je pro ně žena k pohledání, ale v našem věku (odhaduji, že nejsi daleko ode mě) ještě není nutno takhle "zapškle" uvažovat. Lesklé kožené kalhoty jsem si koupila právě až v tomto věku a cítím se v nich skvěle - vysoký podpatky, bílá košile s černou koženou kravatkou nebo s dlouhým stříbrným řetízkem, rudé vlasy pod lopatky - mým synonymem je extravagance - nezájem mužů fakt neznám... tummenupp big_smile (přestože to není úplně to nejdůležitější).
S tím, že vypadáš děsně - Ti nevěřím a nebo jestli je to opravdu poněkud "horší", tak přece existuje botox, šminky, kosmetika smile. Zrovna jsem koupila zase masky z medu, uděláme si s dcerou pohodovou chvilku a namydlíme si tím xichty a pohovíme si v olejové lázni.... bóže, tolik pro sebe můžeme udělat!!!
No, zkrátím to: zamlada jsem měla (zbytečné) komplexy z čehokoliv, dnes je mi báječně.

Grainne, a proč máš špeky? big_smile I v tom případě se přece dá něco dělat - buď s prominutím "nežrat" a trošku se hejbat, nebo si pořídit lichotivé plavky - třeba tankiny. Jsem hodně štíhá, přesto si o sobě myslím, že bříško už není výstavní, tak až se opravdu naštvu wink, tankiny si pořídím - vždycky je nějaké východisko, stačí jen chtít! smile
Taky se mi líbí mladí, štíhlí a krásní. A protože v životě neovlivním úplně všecko, jsem aspoň štíhlá a krásná big_smile.

Hanka12345: jsem zjistila, že v neustálém poklusu mezi rodinou a zaměstnáním mi docela dost krásných věcí uniklo.
Hani, naprosto Tě chápu, určitě máš pravdu. Ale nijak předchozích let nelituj, protože určitě i ta práce Tě něčím obohatila a něco Ti dala. Jak už tady bylo psáno - všecko má svůj čas.

Upravil(a) Tercila (13. 3. 2010 21:49)

Není tady

#121 13. 3. 2010 22:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Hani, moc se mi líbí Tvůj příspěvek. smile  Taky bych se chtěla dopracovat k takové vyrovnanosti.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#122 14. 3. 2010 9:26

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, včera jsem byla v bazénu a byla tam i dvojice -muž asi 30 let, žena tak 45.Nejdřív jsem si myslela, že to je matka a syn, ale když se začali líbat, tak mě vyvedli z omylu.Ona byla štíhlá blondýnka. Přesto však bylo vidět, že je prostě o hodně starší než on - už ta kůže, i když zatím bez viditelnějších vrásek. Neříkám, že byla stará, to je člověk púodle mě až tak kolem 70 let, ale mladá už rozhodně taky ne.
No a co se týče tvých kosmetických doporučení - botox, facelift - na to za prvé nemám peníze a za druhé je to časově omezená záležitost. A kromě toho, proč bych to dělala? Chlapa nesháním a ostatním je to jedno, jak vypadám. Štíhlá už taky nejsem. Musela bych začít o hodně víc cvičit, než jen 1-2x týdně chodit plavat, a to se mi nechce a nechce se mi ani vzdát se navždy čokolády, buchet, piva apod. i když se tím necpu každý den a ani každý týden.
A líčení - naposledy jsem se líčila asi do tanečních. Neumím to, cítím se v tom blbě a trapně a nelíbí se mi to.
Nakonec, proč by člověk v padesáti neměl vypadat na padesát?
Štve mě, že jsem stará a tlustá, ale ne natolik, abych při své vrozené lenosti s tím něco dělala.
Jinak se cítím docela dobře - děti vyrostly, už se o ně starám minimálně, a můžu si dělat v podstatě co chci. To se mi moc líbí, takže jsem celkem spokojená. Rozhodně víc než ve 30, kdy jsem sice byla mladá a štíhlá a vdaná, ale co jsem z toho měla, když jsem si nemohla ani na pět minut odpočinout, protože jsem neustále běhala kolem děcek. Období, kdy jsem měla děti malé a stále nemocné, to bylo nejhorší období mého života. Věřím tomu, že moje pozdější deprese má kořeny právě v tomto období.
Já jsem se cítila nejlíp v době kdy mi bylo tak 20, chodila jsem na vysokou a měla svou lásku. A snad ještě na gymplu, kdy jsem si užívala různých akcí s kamarádkami a škola mě dost bavila. Pak hrůza hrůz a teď se už zas cítím dobře. Jen mě mrzí, že si toho báječného života nemohu užívat s mým ex. To bych se cítila nejšťastnější na celém světě.

Není tady

#123 14. 3. 2010 9:58

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Tercilo, včera jsem byla v bazénu a byla tam i dvojice -muž asi 30 let, žena tak 45.Nejdřív jsem si myslela, že to je matka a syn, ale když se začali líbat, tak mě vyvedli z omylu...

No co, tak třeba dala maminka synovi  rodičovskou pusu a Ty hned za tím vidíš kdovíco... big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#124 14. 3. 2010 10:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo, smím vědět, kolik ti je ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#125 14. 3. 2010 11:46

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana: Přesto však bylo vidět, že je prostě o hodně starší než on

Ivanko, základní otázka zní: KOMU to vadí? smile
Proč by to jako "nemělo" být vidět? va
Literát by prohlásil: cožpak na lásku má právo mládí jen? big_smile big_smile
Osobně bych taky nějak prvoplánově netoužila po partnerství s o hodně mladším mužem, ale zatím jsem z podobných dvojic nikdy neměla pocit, že by se snažili zamaskovat, zakrýt, utajit věk... Podle mě je (a ostatním MUSÍ být) úplně jedno, kolik komu je. Hlavně, že spolu dobře vycházejí. Kolik je nešťastných dvojic s minimálním a jakoby tím "správným" věkovým odstupem, viď.... wink

Mmch. snažím se vypadat dobře i přesto, že můj muž je starší než já a má bílou bradu big_smile. Člověk má elán asi daný; nevychází to z plánu, že se musím zuřivě snažit vypadat mladší jen proto, abych se mladšímu zalíbila...
Moje máma byla zamlada jak modelka, líčení a barvení vlasů u nás bylo naprosto normální, řešení módy taky - a já jsem na ni hrdá, že ještě ve svých 66ti dokáže hezky nosit džínovinu...

Tak ohledně mých různých doporučení - to samozřejmě byly jenom rychlé nápady - chtěla jsem Ti dodat trošku energie smile. Připadalas mi taková smutná. 
Ale každý nejlíp ví, co se sebou chce nebo nechce dělat. Někdo je energičtější, někdo je klidnější. Důležité je, aby ses Ty sama cítila dobře - tak jsem to myslela. Jinými slovy, není nutno házet flintu do žita, když se ze života můžeš ještě radovat smile.

Upravil(a) Tercila (14. 3. 2010 12:02)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí