Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 2. 2010 12:34

Koloběžka.1
♥♥♥♥---

Re: Kdy jsme na vrcholu sil - aneb vaše zkušenosti se stárnutím...

Dověděla jsem se, že máme v květnu setkání z gymnázia po 30 letech ... já se tak těším ... hlavně na svoji nejkrásnější studentskou lásku  smile  Vždycky sedí se mnou a drží mne za ruku ... to je tak romantické gloria

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy.

Není tady

#52 19. 2. 2010 17:14

vera
♥♥♥♥♥♥-

jo, to bych si taky tak užívala....Kolobrndo

někteří lidé jsou tak nezajímaví...pasivní...neustále předkládají katastrofické scénáře....nadávají....všechno kritizují...od nich utíkám

jo a závidí....ne peníze....ale, že si dovedeš udělat pohodu...že řešíš jinak problémy.....že máš rozdílný pohled na svět...atd.....od nich zdrhám

a čím víc stárnou.......tím víc jsou takoví

na zájezdě s Andělem je pozorujeme...milujeme takový studijní materiál....jsou to staří samci a staré samice....ale bereme je takové.... jsou většinou hodní.....
A je rozvedený 25 let....měl dost vztahů..ale bydlel vždy sám.....chce v budoucnosti žít v páru....občas to nadhodí...nereaguju....zatím si to nedovedu představit.....

Upravil(a) vera (19. 2. 2010 17:52)

Není tady

#53 19. 2. 2010 18:19

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Koukám (podle Blos a Kukačky) , že ti naši stárnoucí tátové jsou jak podle kopíráku.

Upravil(a) Tercila (19. 2. 2010 18:20)

Není tady

#54 19. 2. 2010 20:42

vera
♥♥♥♥♥♥-

jak nestárnout........
moje velice dobrá kamarádka....45 let......si psala s 29.....slovo dalo slovo....posezení na pivu.....došlo na jiskření....rolování....každý už měl 6 piv....a co myslíte, že bylo pak
noumálka v tý hospodě....u stolu.....si dali páku....jako, kdo má větší sílu....a několikrát....venku se pak žduchali do sněhu
nasmáli jsme se...moc....když mi to vykládala....je moje krevní skupina.....pak mu řekla chlapečku a on se urazil...prý ať

Není tady

#55 19. 2. 2010 21:09

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Vějířovka napsal(a):

... Za pár měsíců mi bude 70 - necítím se "stará", ale "starší"...
a já se cítím svobodná ...

Tedaaa!!!! godlike godlike godlike
Pri cteni tvych predchozich (hooodne!) prispevku by me TOHLE NIKDY!!! nenapadlo... tummenupp

Upravil(a) ViktorkaLove (19. 2. 2010 21:10)

Není tady

#56 19. 2. 2010 21:24

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Miluš napsal(a):

... Zmenilo sa to po štyridsiatke. Pustili sme sa do stavby domu svojpomocne v spoločnom dvore s manželovou rodinou.   A tu som sa stretla s ľudskou zlobou a závisťou, ktorá v negatívnom slova zmysle poznamenala môj život s manželom a pozitívne zmenila hodnoty a priority v mojom živote. Až tu som si začala uvedomovať čas a starnutie. Trvalo to tak tri roky. Teraz sa na všetko dívam inými očami. Očami zrelej ženy, ktorá vie čo chce, vie čo môže od života a ľudí (vrátane manžela) očakávať, dokáže sa tešiť z maličkostí...

Sympaticke... Myslim, ze nie zavisle od veku,... ale... od "vzniknuvsej" situacie...
"Ked ide o pozicie, staviame sa do opozicie... par

Není tady

#57 19. 2. 2010 22:08

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

...To, co píše Reňas, je smutné - nejhorší je, nemít svůj život když děti odejdou, nemít koníčky a neumět se zabavit.. Vždyť je tolik věcí, co stojí za to zkusit a tolik krásných míst k vidění... Několik z vás psalo, že začínáte dávat přednost klidnému večeru doma... tak to já ještě nemám, já mám pořád vrtuli u zadku, každý víkend v trapu...

... hm, mit takovy "pohled na svet" mi trvalo snad deset let v "celibatu"..., a ted? Vim, po cem touzim..., a hledam "protipol", ktery ma stejne predstavy...
Bylo mi padesat, v zari loni, ze jo? rodna

Upravil(a) ViktorkaLove (20. 2. 2010 9:58)

Není tady

#58 19. 2. 2010 22:15

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

...Ten elán si uvědomuji a popravdě - nevím, kde ho beru. Věřím ve svoje dobré geny a ve skvělé lidi kolem sebe...

...Zehlim rada... ale to je mozna jediny rozdil, ktery je zde mezi nama "definovatelny"... stolt pussa reta rock

Není tady

#59 19. 2. 2010 22:34

REŇAS
Host

Vějířovka napsal(a):

Milé "bejbiny", asi bych se měla také nějak vyjádřit, jako pravděpodobně nejstarší  z tohoto virtuálního společenství. Za pár měsíců mi bude 70 - necítím se "stará", ale "starší".
Věk přišel, ale moudrosti se stále teprve učím - jde to pomalu.
Cítím se v tomhle věku skvěle - rozhodně po psychické stránce - asi proto, že už nejsem "zapřažená do nějakého povozu" - prostě mě vypřáhli. Už nikdo nepředpokládá, že bych měla něco důležitého vykonat.
Nechávají mě v klidu, a já se cítím svobodná, dělám si co chci, mohu být sama se sebou - a protože si vymýšlím stále nové a nové blbosti, tak se sama se sebou dobře bavím.
Smím být líná, nikdo na mě nevidí.
A navíc jsem si naordinovala práci, která mě baví - a práce je zdravá medicína.
Mám prima kamarádku podobného smýšlení.

Ono se ještě vrátím k té mámě,které bude také za 3 měsíce 70. Není důležité,kolik člověku je. Pokud se teda např.má máma necítí tak stará,tak,ať teda nechodí mezi seniory a najde si něco,kde budou mladší,pokud se tam bude cítit dobře a nebude ji třeba vadit,že je tam nejstarší. DŮLEŽITÉ JE,ALE NĚCO DĚLAT. NESPOLÉHAT JEN NATY DRUHÉ. Já třeba jsem také ráda mezi mladšími,klidně i cca o 15 let,baví mě,jak jsou plni života a není s něma nuda,je s něma sranda.  Ale samozřejmě mám přátelé mezi věkově rovnými.

Jo,ženy teď jsem si vzpomněla,já jsem dnes v práci udělala pěkný kiks. Přišly tam dvě dámy obě sympatické,které byla radost obsluhovat. Jedna na první pohled působila velice mladistvě,no a ta druhá starší... Něco zkoušela ta mladší,druhá na první pohled starší ji to chválila společně semnou a já říkám,že maminka má tentokrát pravdu...že ji to vážně sluší... Starší dáma se zarazí,podívá se na mně a říká v kolika letech bych tě měla... Jo v DESETI,tak to asi těžko. Mladší to vzala s humorem. Byly to totiž kolegyně. sad  Většinou mám i  docela dobrý odhad na věk,tentokrát jsem byla úplně mimo. Ach jo,bylo mi tak trapně.. dumbom grater Jsem se omluvila a příště raději,už mlčím... NEOSLOVUJI. NEHÁDÁM PŘÍBUZENSKÉ A JINÉ VZTAHY.. SLIBUJI. dumbom

Upravil(a) REŇAS (19. 2. 2010 22:41)

#60 19. 2. 2010 22:57

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Poly napsal(a):

Bude mi 43. Předloli a loni jsem poprvé pocítila, že zdraví není samozřejmost - štítná žláza, celková únava, teploty bůhví z čeho, nějaké špatné krevní testy. Předtím jsem byla zdravá jako ryba. Hrabala jsem se z toho celý loňský rok - dávala se dohromady nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Teď už se díky bohu cítím dobře (klepu na dřevo), ale snažím se žít zdravěji než dříve - dost spánku, zdravé jídlo, nestresovat se, dost pohybu.

Fyzička mi i díky zdravotním problémům odešla, ale teď ji doháním. Cvičím jógu, plavu, teď aktuálně chodím do fitka, v létě budu asi spíš běhat nebo jezdit na kole. S tím souvisí váha - ano, po 40 jsem přibrala, ale bylo možná víc tou štítnou žlázou než věkem. Teď mám velké odhodlání dohnat fyzičku a shodit, tak snad se mi to podaří.

Co se týče schopnosti učit se, tak tady se cítím zcela na vrcholu sil (nebo aspoň stejně jako jindy). Ve 33 jsem začala dohánět studia - dostudovala postupně Bc., Mgr., teď dodělávám PhD. Až po třicítce jsem se naučila anglicky, celkem dobře - jsem schopná psát články a přednášet v angličtině. Německy jsem se naučila trochu hůř, jsem schopná číst odborné knihy, ale moc nemluvím. Ale chci to postupně dotáhnout. Pak asi přidám francouzštinu :-) Nekonečné studium mi ale poskytuje můj obor, který miluju. Svoje stáří (pokud nějaké bude) si představuju v knihovně vissla Myslím si, že s věkem neodchází schopnost učit se, ale že mizí zájem, schopnost divit se, žasnout a touha objevovat - a s tím pak souvisí, že si to (ne)pamatujeme. Právě tuto schopnost bych si chtěla uchovat.

Celkově v životě jsem klidnější a vyrovnanější. Mám spoustu zájmů - hudbu, divadlo, umění vůbec. Necítím se stará. Děti pomalu odrůstají, takže se můj praktický každodenní život trochu mění. Až dospěje můj "maličký" šestnáctiletý syn, změní se to úplně. Nevím, jestli jsem na to připravená, ale snad ano.

Posledních 10 let jsem žila bez partnera. Nikoho jsem nehledala, ale teď trochu koukám kolem sebe rodna

Chtela jsem to nejdrive "prostrihat"... ale NE!
godlike Nejdriv DIK tummenupp za uprimnost. Hned potom..., hluboky obdiv... a hned potom jeste DIK!, za vyjadreni obrazu "energie, ktera kdovikde se v nas, starenkach, bere"... Mam to taky tak...
A... LIBI SE MI TO - je to totiz kouzlo ZRALEHO VEKU...
O tomhle by se melo ucit ve skole... misto jaderne fyziky a podobnych "nepodstatnych vjeci"... godlike reta

Není tady

#61 19. 2. 2010 23:26

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Krásné téma!
Je mi 46, žiju . Narozdíl od doby před pár lety jsem zdravá a šťastná.  Vypadám slušně- dle  zájmu  pánů možná  ještě chvilku budu  zajímavá. Takže po ženské stránce, zvlášť bez brýlí  DOBRÝ! .
Stárnutí  si připomínáme s manžou v okamžiku, kdy ráno vstáváme jak lunochody a každý hledáme svůj cvikr.... lol
Sportujeme  jen do endorfinů,  mlsáme ne do přežrání, radujeme se. Kéž by to tak vydrželo ještě hoooodně dlouho.Kromě vnoučat máme i malého benjamínka, rozmazlence, který nás moc uvažovat o stáří nenechá.
Moje maminka mi v svých 76 předvádí, že jsem ještě úplné kuře. Chtěla bych mít její elán, potřebu pomáhat a nechtěla bych si prohloubit sklon k rýpavosti, který jsem po ní nepochybně zdědila. tongue
Co bych ještě chtěla? Podržet kondici,nenechat chátrat tělo vlastní blbostí. Týrat mozeček víc, než stihám- abych nelovila anglická slovíčka, abych byla schopná spočítat trojčlenku bez kalkulačky, abych si vzpomněla kdy byla bitva u Sadové....
Miluju svoji rodinu, žiju svojí prací, která mě baví, jsem daleko spokojenější než dřív. Jestli příchod zralejšího věku, chcete-li stáří, znamená další postup od nepodstatného k podstatnému a od nuceného ke chtěnému tak SEM S NÍM!!!
smile

Není tady

#62 19. 2. 2010 23:33

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

pencila napsal(a):

Letos mi bude 30...
Loni jsem si koupila poprvé krémy na obličej lol
Uvědomuji si, že mám čím dál víc ráda klid.
Duševně je mi čím dál líp.

... nejni to, ovecko, prilis brzy?!? va  (I kdyz: Nikdy, kdyz citime, ze NECO JE NUTNE., neni prilis brzy... a pozde vlastne taky ne!)
Jinak mohla bych opsat tve: ..."Loni jsem si koupila poprvé krémy na obličej...! a dodat - TEHDY JSEM POCILA POTREBU o "svoji telesnou schranku" pecovat... pussa
Ale!
Neni to o 20tce, 30tce ci padesatce...
Je to, dle meho..., o SVE VLASTNI PREDSTAVE o "o dokonalosti, genialite, ci genialnosti"???

Není tady

#63 19. 2. 2010 23:41

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, tak to já mám krémů hromadu i v lednici ani ne tak proto, že bych jim "věřila", ale líbí se mi vůně, kelímky, ráda je kupuji... a tak. tummenupp Nevnímám v případě krémů "cíl", ale "cestu" tummenupp
Krémy mám i v autech big_smile (informace pro případné vtipálky mužského rodu - přísahám, že se nepatlám za volantem za jízdy, fakt!) wink

Upravil(a) Tercila (19. 2. 2010 23:43)

Není tady

#64 20. 2. 2010 0:01

laura31
♥------

Mne bude letos 32 a pripadam si stara - spis psychicky nezli fyzicky.

Není tady

#65 20. 2. 2010 7:39

vera
♥♥♥♥♥♥-

jasně Lauro....v tvém věku jsem se taky tak cítila...to příjde

Není tady

#66 20. 2. 2010 10:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Koukám (podle Blos a Kukačky) , že ti naši stárnoucí tátové jsou jak podle kopíráku.

Zavidim vam je... Muj zlatej tatinek zemrel, kdyz mi bylo patnact... grater grater grater A uplne presne vim, jakej by byl dnes. "Predaval by, co umel", a ze toho bylo (a bylo by) hodne... Tolik mi chybi!

Není tady

#67 20. 2. 2010 13:57

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Holky, tak to já mám krémů hromadu i v lednici ani ne tak proto, že bych jim "věřila", ale líbí se mi vůně, kelímky, ráda je kupuji... a tak. tummenupp Nevnímám v případě krémů "cíl", ale "cestu" tummenupp
Krémy mám i v autech big_smile (informace pro případné vtipálky mužského rodu - přísahám, že se nepatlám za volantem za jízdy, fakt!) wink

já se za jízdy patlám, často využívám pauzu na semaforech big_smile blbý je když dojedu do cíle a stihnu si namalovat jen jedno oko lol
Jinak jestli jsem na vrcholu sil ted nevím, každopádně dobré je že zatím  necítím jejich úbytek. Psychicky jsem na tom lépe než zamlada. Vychoval jsem syna, zjistila jsem že se o sebe umím postarat a užívám si plodů práce. Zamlada člověk furt jen na něco šetřil, nevěděl co bude, šetřilo se i o dovolené dumbom to už je pryč, všechno co jsem chtěla mám už to jen vymazluju. I kdbych přestala pracovat budu se mít dobře a to mi dává sílu a radost jakou jsem nikdy neměla.

dum spiro spero

Není tady

#68 20. 2. 2010 14:01

Miluš
♥♥♥♥---

ViktorkaLove napsal(a):

Tercila napsal(a):

Zavidim vam je... Muj zlatej tatinek zemrel, kdyz mi bylo patnact... grater grater grater A uplne presne vim, jakej by byl dnes. "Predaval by, co umel", a ze toho bylo (a bylo by) hodne... Tolik mi chybi!

Takí ľudia budú chýbať stále, je mi to ľúto. pussa

Není tady

#69 20. 2. 2010 20:46

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx: často využívám pauzu na semaforech big_smile

Tak na semaforech obvykle píšu esemesky - jako že už jsem blízko a tak, protože nemám ráda časové prodlevy, tak abych v cíli nemusela na někoho čekat smile. Známí už vědí, že klasika ze Sena, slunce: "nezastavujeme, přibržďujeme" - je moje motto big_smile.

xxxx: blbý je když dojedu do cíle a stihnu si namalovat jen jedno oko lol

Pokud jsi si vědoma, že nemáš "dokonáno", tak se to ještě dá napravit, viď . Už se Ti stalo, že jsi na to jedno oko zapomněla úplně? big_smile big_smile

Viktorko, chápu a je mi líto sad.

Není tady

#70 20. 2. 2010 20:57

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Milus a Terci, dekuju vam. Mam vsak nadeji, ze se s nim znova potkam, a to mne tesi...

Není tady

#71 21. 2. 2010 10:55

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Při vyklízení maminčina bytu jsem našla svoje staré deníky. Jeden jsem si psala, když byl můj muž na vojně a zírám, jak jsem se od té doby, kdy mi bylo 23 let, vůbec nezměnila. Dělám stejné věci - chodím plavat, na procházky, s kamarádkami do kina, na kafe, pletu svetr, i když ne manželovi, ale dceři, mám stejné myšlenky, názory, stejný vztah k práci, Až mě kolikrát při čtení toho deníku zamrazilo - uplynulo 27 let, a já se vůbec nezměnila, jen vnějškově. Je to vůbec možné?

Není tady

#72 21. 2. 2010 11:03

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Je. Mas pevny zebricek hodnot, ktery ti vyhovuje. A i kdyz to nekdy na prvni pohled tak nevypada, jsi velmi statecna zena... godlike

Není tady

#73 21. 2. 2010 12:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana: Je to vůbec možné?

Ivanko, je to možné. Mám kolem sebe hodně mladých lidí, s kterými debatujeme a - zrovna předevčírem jsem si díky nim uvědomila něco podobného, co Ty. (já jsem totiž na psaní deníčku byla líná big_smile, proto mi osud pro připomenutí některých momentů poslal tu omladinu, kterou jsem dnes obklopená) smile

Není tady

#74 21. 2. 2010 20:35

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

xxxx: často využívám pauzu na semaforech big_smile

Tak na semaforech obvykle píšu esemesky - jako že už jsem blízko a tak, protože nemám ráda časové prodlevy, tak abych v cíli nemusela na někoho čekat smile. Známí už vědí, že klasika ze Sena, slunce: "nezastavujeme, přibržďujeme" - je moje motto big_smile.

xxxx: blbý je když dojedu do cíle a stihnu si namalovat jen jedno oko lol

Pokud jsi si vědoma, že nemáš "dokonáno", tak se to ještě dá napravit, viď . Už se Ti stalo, že jsi na to jedno oko zapomněla úplně? big_smile big_smile

Viktorko, chápu a je mi líto sad.

jj už se mi stalo že jsem byla za "princeznu" s jedním okem bez big_smile  a legrační bylo kolik lidí dodrželo dekorum a neřeklo mi o tom big_smile přitom to bylo vidět opravdu hodně dumbom

dum spiro spero

Není tady

#75 21. 2. 2010 20:51

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Při vyklízení maminčina bytu jsem našla svoje staré deníky. Jeden jsem si psala, když byl můj muž na vojně a zírám, jak jsem se od té doby, kdy mi bylo 23 let, vůbec nezměnila. Dělám stejné věci - chodím plavat, na procházky, s kamarádkami do kina, na kafe, pletu svetr, i když ne manželovi, ale dceři, mám stejné myšlenky, názory, stejný vztah k práci, Až mě kolikrát při čtení toho deníku zamrazilo - uplynulo 27 let, a já se vůbec nezměnila, jen vnějškově. Je to vůbec možné?

Ivano je to mozne ja jsem na tom stejne jako ty.Zrovna ted nedavno jsem si rikala,ze asi starnu,ze kolikrat usnu hned ve 20 hodin vstavam po 4 hodine.Vzpomnela jsem si,kdyz jsem jezdila do sveho prvniho zamestnani v 17 letech. Vstavala jsem taky ve 4 hodiny A kolikrat jsem sla spat,uz v 18 hodin,abych to dospala.Co se tyce nazoru a zajmu i chovani jsem stale stejna na 40 let se v tomto smeru vubec necitim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí