19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahojky,zajímalo by mě,zda slavíte své narozeniny a proč. A s kým vím? Pak také zda chystáte rodinnou oslavu pro své děti,pokud mají narozeniny,ale nemyslím s Váma rodičema a babičkama-dědečkama,ale jetě s Vaimi sourozenci,tudi jejich tetami a strýci a jejich dětmi(pokud,u také mají)?
A proč se ptám,u nás se kvůli tomu vedou spory. Já,u mám jen mámu a 2 sourozence s kterými se vídám hodně málo,asi tak 2 krát ročně u mámy. Prostě to tak je i kdy je mám ráda a s bráchou jsme si vdy byli dost blízcí. Ale,u je to jiné i kdy si myslím,e stále víme o sobě,ale svůj podíl natom má i jeho rodinný ivot a vagrová je zvyklá ít jinak,je velmi společenská,tak trochu generál,který má vdycky pravdu a občas umí být i netaktní. Take asi tak troku co řekne,tak to tam má větí váhu. No a dále manel,u rodiče nemá a sourozenců 5!! Bohuel se vůbec nestýkají,teda minimálně s tím jedním bráchou,ten je docela fajn,ale nějak jim stačí se vidět na vánoce(a né vdy to musí být pravidlem) nebo si občas s něčím vypomůou,tak se staví,ale velmi minimálně. No a ani narozeniny se u nich nějak zvlá neslavily,také si to vemte přitom počtu a e kdysi nebylo moc financí. A tak jim stačilo,e máma s tátou jim popřáli,upekli něco,udělali pár chlebíčků,k tomu malý dárek a bylo to,jen oni doma. Take,u ani manel s bráchou narozky neřeí a spí si napíou k vánocům.
No a co jsme s manelem,jsme hodně dříve slavily i nae narozeniny s mou mámou,mou sestrou s manelem(neteř je,u dospělá a také neoslavuje)a mým bráchou a jeho dětma a dokud ila manelova máma,tak i sní. Pak jsem si,ale řekla,e je to pořád dokola to samé a e jsme dospělí a vlastně ani nevidím důvod proč to nějak kadý rok slavit(nato skloubit volna,kdy pracujeme a my s manelem i o víkendech a tak jsem dala návrh,u před nějakou dobou pro zruení kadoročních narozenin a řekla jsem,e popřípadě jen ty kulaté.... a byl z toho poprask... Hlavně má velmi společenská vagrová,kde u nich se slaví kde co s rodinou,pak zas s přáteli to nemohla spolknout.. No a pak jsme někdy i zruily(neoficiálně) oslavy naich dětí a je zase zle. Teda nevykalali jsme se na ně coby rodiče,uděláme jim pěkný den,mají třeba oběd na přání,zajdem na zákusek nebo prostě něco podobného,dostanou dárek nebo,u penízky na dárek a syn si pro vláčky jede třeba s manelem. Já jdu s dcerou zase do holčičího obchodu,pokud má narozky zrovna ona. Ale prostě jsme to slavení udělali jen ve čtyřech já+ děti,manel+pro mou mámu,kdy jim příjde popřát(i kdy ji se to také moc nezamlouvá ten můj styl neoslavování,ale kdy já jsem byla malá,také jsem z ádnýma tetičkama neslavila jen sní a s tátou). No a jetě,pokud je to moné, tak si děti někoho pozvou z kamarádů+přiberou svého sourozence a jdou naty narozeniny třeba na pizzu. Asi před půl rokem měli mí synovci narozeniny a vagrová to také neslavila,teda s náma to neoslavila,protoe předtím na narozeninách mé mámy,vznikla kvůli mé vagrové hádka,prostě umí být pěkně netaktní,je nejchytřejí,ví co a jak,hned má řeení a občas vypustí dřív z pusy ne přemýlí. No a tak řekla pak mé mámě,e kluky slavit nebude,aby se má máma stavila přes týden někdy,protoe,abychom se zase vichni nepohádali.. No a vůbec se dozvídám takové věci,e ona nás vidět ani nemusí atd. No a nyní měl syn narozeniny,tak jsme si to oslavili tak podomácku my čtyři a dnes se stavila má máma a jinak se syn těí se na pizzu s kamarády a dcerou,prý mu to takhle stačí. No a nyní má mít nejstarí dcera od bráchy, neteř narozky a vagrová nás nepozvala,protoe my jsme prý začli s neslavením dětí,co teda je pravda. Mámu,u ano. Sestru asi také. Zvou nás teda jen na půl kulatiny a kulatiny nás dospělých. (Co mi vyhovuje i kdy ani to by nemuselo nutně být) Ale,tohle ani nemíním moc řeit,jen mě zajímá,jak je to s tím slavením u Vás?? A vznikl u někoho z Vás kvli tomu spor či se někdo urazil? To,u nemluvím ani o tom,e nyní ani pohled nebo spí v dnení době ani tu smsku těm naim dětem nepolou,teda sestra se překonala a po delí době synovi pohled poslala(neřeím jestli pohled nebo sms to je jedno),to,u jim prý říkala i má máma,e i kdy to nějak nechci slavit,e tu sms by těm naim dětem poslat mohli,aby věděli,e mají strýce-tetu,kteří si vzpomenou..přece nejde jen o to slavení nebo se mýlím????? Podotýkám,e já sms polu bráchovi a jeho dětem,vagrové,mé sestře,vagrovi vdy. Oni mně,manelovi vůbec,ale já bych před náma dala přednost spí těm dětem. Tohle by je potěilo a stačilo jim to(jediná má dlouholetá kamarádka jim píe i pole sms+ malý dáreček a já zas jejim dětem,ale ádná zato nevyadujeme nějaké slavení na oplátku a máme radost,e dítka to potěí) Jak je to u Vás? PS: v případě,e byste jetě měli k tomu někdo 5 sourozenců+partner nějaké sourozence a kadý děti... To potom by člověk jednou měsíčně slavil někoho narozeniny..
A k tomu mě pak jetě napadla otázka,ono třeba si představit,e člověk příjde o práci(nedejboe oba manelé) a prostě velmi početná rodina po něm vyaduje slavení vech narozenin,nehledě nato,zda ten dotyčný pak bude mít třeba na jídlo .. Tak pite,jak je to u Vás.(i kdy třeba početná rodina nejste)
Nevím,zda jsem v tomhle takový exot a protestant jenom já..
Trochu to opravuji,aby to bylo srozumitelnějí a ty chyby..
Upravil(a) REŇAS (17. 2. 2010 23:37)
ve zkratce, v iroké rodině si obvykle poleme SMSkou přání...
v uí -- rodiče, sourozenci, babča a synovec, tam "slavíme", decentně, sejdeme se vichni u naich na oběd, posedíme, povykládáme, něco málo popijeme.... nic extra....
a kdy přijdou na řadu nějaké kulatiny, moje mamina je rezolutně proti, aby probíhaly nějaké mega mejdla, naopak můj tatín je z rodiny, kde je to jaksi obvyklé, take se schází cca 20 lidí a je to troku monstróznějí...
osobně tyhle mega akce nemám ráda, obecně nenávidím nucené zábavky a veselení se, take se tomu snaím vyhýbat a dotyčnému přijdu popřát raději decentně sama s partnerem.
a jestli někdy vznikl spor ? tuím, e vznikne první týden v dubnu, kdy si část naí rodiny usmyslela, e babči uspořádá velkou oslavu devadesátky, kde se ale jedna půlka nemusí s částí té druhé.... a kde trávit v jejich přítomnosti čas, je pro nás nemyslitelné.... take tam tuím bude zádrhel, někdo se zaručeně urazí
nemůu říct, jak se zachovají ostatní (tuím, e se skřápěním zubů a přetvářkou se mejdla zúčastní), já osobně půjdu babči popřát jindy, s přítelem, u mi není dáááávno náct, abych si musela nechat nařizovat, kam půjdu a kam ne. to tak
Není tady
Tak vy se sejdete popelko v klidu u rodičů. U nás to bylo tak,e vdy u toho,kdo má narozky,tudi u nás by to bylo čtyřikrát,já,manel a 2 děti. Co je teda 4 krát ročně,kadý jsme jinak. Teď si vemte,e bychom li k mým sourozencům,tudi k mému bráchovi 5 krát je jich pět,k mé sestře 2 krát. To je dohromady sedmkrát ročně. A kdyby to slavil manel se sourozenci,napsala jsem to blbě je jich i s manou dohromady 5. Take,kdy vypustím jednu sestru,která bydlí daleko,tak bychom li 4 krát k jeho jednomu bráchovi,jsou čtyři,minimálně 4 krát k jeho setře,jsou také 4 a to ty její dospělé děti,u mají své děti..a k dalí sestře dvakrát,moná 3 krát,pokud by měla partnera(je sama s dítětem). Rodiče,u nemají. Teď to spočítám,vychází mi 21 narozenin za rok! jenom k sourozencům,jejich partnerům a naim neteřím a synovcům!! A samozřejmě k mámě.(tj.22) To se snad nedá ani stihnout a člověk by nic jiného o víkendech nedělal ne slavil něčí narozeniny. Nehledě,u nato,e máme s manelem víkendy pracovní,já minimálně 1 den a manel oba dny o víkendu. Take jaksi by pochyběl i čas a volno na tyhle akce. A to,u nemluvím o tom,e se člověk můe ocitnout v situaci,kdy natom není ani finančně nejlíp,ale i kdyby potěil maličkostí,tak stejně.. Prostě si myslím,e stačí,kdy si člověk na druhého vzpomene sms a vidět se,kdy člověk chce můeme i nejen o narozeninách. A s dětma si to člověk oslaví coby rodič+babička. Popř.kamarádi. Nevím,proč teda někdo se kvůli tomu uráí! A dělá se kolem narozenin takový humbuk. No teda nevím,jak to vidíte vy a jak to probíhá u vás. Teda akorát malá popelka,napsala,jak je to u nich.
Tak Reňas, a má trochu srovnání...
Já ani manel, kdy jsme jetě byli spolu, jsme narozeniny neslavili. Dárek jo, ale oslavy nee. Za svobodna jsme si dali vínečko, nebo li na véču... s dětmi pak u jen to vínko... nebylo moc hlídání, resp. kvůli tomu nemělo smysl vyuívat laskavosti rodičů. Normo den, ale s dárkem.
Moji rodiče ani jeho si na megapárty natěstí taky nepotrpí. Přijeli jsme, popřáli, dar dali... nějaký ty chlebíčky se pojedli, taková - spí lepí návtěva. Jen v létě u tchánovců se občas podařilo, e jsme na něčí narozky seděli venku na zahradě, blafali se sousedama, přijela vagrová s rodinou... ale zas to nebylo nic tak pompézního - ádnej dort, jen se připilo a povídalo. Takhle jsme se tam scházeli v létě několik let vcelku pravidelně, take občas to vylo na něčí svátek či narozky...
Problém se ukázal s dětmi. Oboje prarodiče samo chtěli být u toho, ale jaksi je dělilo skorem 200 kiláků... Natěstí máme malej byt
, take se oslava dělala buď u tchánovců a přijeli i mý rodiče, nebo se tchánovci přesunuli k mým rodičům... Ale bylo to děsně nepraktický a náročný, take jsme to postupně zruili - jednou to nevylo naim se přesunout, pak manelovým rodičům... po mateřský jsem začala dělat, manel změnil místo a bylo míň času i na ty návtěvy... nic překvapivého. Postupně, jak děti rostly, jsme začali dělat oslavy s kamarády. Ze začátku doma, občas nějaký ten pronájem místa - máme ten malej byt - a postupně syn sebere dva, tři kámoe a vyrazí do mekáče nebo na pizzu. Upřímně - u aby to tak dělala dcera.
Není tady
REŇAS, taky nechápu, proč se kolem oslav dělá takový humbuk... ostatně, kdy u, nae narozeniny by měli slavit rodiče, ti v tom mají "prsty"
nae zásluha to není
My asi nejsme a tak standartní rodina, tyhle nae "oslavy" /protoe oslavy v pravém slova smyslu to nejsou/, vychází z toho, e se u rodičů scházíme běně, vdycky se tam sjedou sourozenci a my přijdeme, i bez narozenin... A budou děti, bude situace samozřejmě jiná a přesune se to postupně do domácností toho kterého oslavence.... My máme jetě jednu výhodu, tatín a ségra jsou o 5 dní od sebe, to samé brácha a jeho prcek, o asi 4 dny, take tohle spláchneme při jednom
Není tady
My oslavy děláme jen v úzkém kruhu... Oboje rodiče i rodinu máme 300 kiláků daleko, take nejezdí, jen moje máma jezdívá popřát dětem a doveze jim dort. Tcháni polou peníze na účet.
Kamarád slaví se irokou rodinou narozeniny 1x ročně. Celá rodina se sjede na víkend a vichni slaví vechno
Není tady
Gia napsal(a):
My oslavy děláme jen v úzkém kruhu... Oboje rodiče i rodinu máme 300 kiláků daleko, take nejezdí, jen moje máma jezdívá popřát dětem a doveze jim dort. Tcháni polou peníze na účet.
Kamarád slaví se irokou rodinou narozeniny 1x ročně. Celá rodina se sjede na víkend a vichni slaví vechno
Tohle je dobré řeení.. Má vagrová si jaksi neuvědomuje,e kdybychom to měli slavit standartně,tak jako u nich,tak 22 krát ročně o víkendech nedělám nic jiného,ne chystám oslavu 4 krát u nás,pak těm ostatním sháním dárky a chodím zbývajících 18 narozenin na oslavy..(co větinou se děje o víkendech) A z práce by nás asi vyhodili,protoe bychom nestačili o víkendech vybírat volna co při naich zaměstnáních nejde. Bohuel pracujeme i o sobotách a nedělích. A fakt nechápu,co kdo natom vidí takového,e to musí slavit..kadý rok,pořád dokola. Vzpomenout si,zavolat,napsat sms je podle mně důleitějí a stačí to. Zvlá tam,kde je velmi početná rodina a pro děti jsme tu předevím my,jejich rodiče..
S námi,e to"oslaví" a s kamarády zajdou na něco dobrého,dle mého stačí.
Ja to slaveni taky nemusim.
Vetsinou si dame s detmi dort a nejake chutovky.... moje rodina je 1000km daleko.
Tenhle tyden mam narozky a vubec me to nebere. Mozna pujdem s pritelem nekam na veceri, ale ani to nemusim...
Není tady
oslavy jsou u nás čistě rodinné, kamarády nezveme.
Chodí k nám jen babičky, dědové, můj a manelův bratr s přítelkyněmi a to je ve. Je to ale fajn, v létě se griluje.
Mám to docela ráda.
Není tady
já se synem slavíme na 2x jednou s rodinou a pak zvlá s přítelem.
Není tady