Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 18. 2. 2010 12:45

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Re: CHAT - duchovní č.2

ViktorkaLove napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Co takhle pořádné téma, napadá tě něco?

Mne jo. Proc tady nekteri (nechci se nikoho dotknout, jenom se nevinne ptam...) kopiruji cele sahodlouhe prispevky - ze jsou pak na jedne strane treba jenom tri... - a "nezacitují si"? Mam na mysli neco jako TU HLAVNI MYSLENKU, na kterou se reaguje... rodna kapitulation

?? neutral

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#52 18. 2. 2010 12:46

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Pokud pořádná témata "platíš časem", tak se teda divím, že tu třebas se mnou ztrácíš čas wink

No Dai?!? To bys mel brat spis za poctu, ze ho tu travi S TEBOU, ne? I ty jeden nevdecniku... dumbom

A proč by ho měla trávit se mnou? dumbomdumbomdumbom

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#53 18. 2. 2010 12:49

BB
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Co takhle pořádné téma, napadá tě něco?

Mne jo. Proc tady nekteri (nechci se nikoho dotknout, jenom se nevinne ptam...) kopiruji cele sahodlouhe prispevky - ze jsou pak na jedne strane treba jenom tri... - a "nezacitují si"? Mam na mysli neco jako TU HLAVNI MYSLENKU, na kterou se reaguje... rodna kapitulation

To je právě to, ta  základní myšlenka mi tu jaksi chyběla ...  tys ji  objevila ?

BB

Není tady

#54 18. 2. 2010 12:51

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

DaiTerr napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Pokud pořádná témata "platíš časem", tak se teda divím, že tu třebas se mnou ztrácíš čas wink

No Dai?!? To bys mel brat spis za poctu, ze ho tu travi S TEBOU, ne? I ty jeden nevdecniku... dumbom

... si snad sedis na kabliku! Sam pises, ze ho tady s tebou travi, teda pardon, ztraci...
A ty predesle otazniky? Pokud te to opravdu zajima, tak mi to dost va, ze "tezce nactu stranku", a jsou tam jenom napr. tri prispevky, ve kterych pribyly sotva tri slova..., nuda v Brne, no!!!

Není tady

#55 18. 2. 2010 12:54

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

... si snad sedis na kabliku! Sam pises, ze ho tady s tebou travi, teda pardon, ztraci...
A ty predesle otazniky? Pokud te to opravdu zajima, tak mi to dost va, ze "tezce nactu stranku", a jsou tam jenom napr. tri prispevky, ve kterych pribyly sotva tri slova..., nuda v Brne, no!!!

Jak říká BB - myšlenka tam prostě nebyla, takže velice nebylo co řešit. Byla to jen prachsprostá bitka, nic více.

Není tady

#56 18. 2. 2010 12:56

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

"Na kablíku"? Psal jsem jednak, že ho se mnou jen ztrácí a mimo to - ty říkáš, že "bych to měl brát jako poctu", ovšem já to takhle vůbec nevidím..

Není tady

#57 18. 2. 2010 12:56

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

BB napsal(a):

To je právě to, ta  základní myšlenka mi tu jaksi chyběla ...  tys ji  objevila ?

Jo. Jmenuje se: ZKRATTE TO, PROSIM!!! styrka

Není tady

#58 18. 2. 2010 12:57

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

BB napsal(a):

Jo. Jmenuje se: ZKRATTE TO, PROSIM!!! styrka

Krásné přání, ale zřejmě to mělo být tak, jak to tam bylo wink

Není tady

#59 18. 2. 2010 13:30

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Dai děkuji. Děkuji za odpověd. Čas je pojem relativní, přišla poněkud později než jsem ji potřebovala, ale asi to tak mělo být. Nejdřív to vnitřní pak i odezva zvenčí big_smile

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#60 18. 2. 2010 13:33

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Mě se například nelíbí rádoby humorné narážky. Říkám jim kecy v kleci, ale toleruju je jako projevy někoho jiného.  Pro mne osobně je velmi důležitá úcta - respekt, tolerance a svoboda. CHápu, že hranice každého tohoto jevu mohou mít různí lidé různě nastaveny, ale všechny by měly končit u hranic toho druhého. Jak to máte vy?

Není tady

#61 18. 2. 2010 13:43

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Mě se například nelíbí rádoby humorné narážky. Říkám jim kecy v kleci, ale toleruju je jako projevy někoho jiného.  Pro mne osobně je velmi důležitá úcta - respekt, tolerance a svoboda. CHápu, že hranice každého tohoto jevu mohou mít různí lidé různě nastaveny, ale všechny by měly končit u hranic toho druhého. Jak to máte vy?

"Všechny by měly končit u hranic toho druhého.." - jenže toto mnozí nechtějí vidět.. Spíše se "hraje" ve stylu - "já jsem já, já můžu všechno a kdo to nerepektuje, nech třeba uteče, jeho problém.." A toto mi nyní a teď nepřijde fér.

Pokud by si lidé tuto hranici aspoň trošku uvědomili, nebylo by podobných "diskuzí", jako na "Chatu1".

Není tady

#62 18. 2. 2010 13:43

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Laska nema hranic, je to svoboda, je to respekt ke vsemu zivemu, je to naprosta tolerance. Laska ma obrovskou silu menit, transformovat smile

Tak to mam ja, Pavlo smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#63 18. 2. 2010 13:47

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Když je tedy láska naprostá tolerance, jak se stavíš ke tvoru, který ti jednoduše řekne ne? Dál už nechod?

Není tady

#64 18. 2. 2010 13:47

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Dnes me napadlo, ze bych Vas vsechny rada poznala osobne smile

Jsem tedy opravdu zvedava jestli se my vsichni nekdy sejdeme fejs tu fejs smile. Aby jsme si taky videli do tvari a projasnilo se kdo je kdo. Co Vy na to? Libilo by se Vam se spolecne sejit a poznat? smile
Jeste dodavam, ze necekam zadnou odpoved, aby jste si nemysleli, ze je povinne odpovidat. Je to proste jen vec ka zamysleni. Kdo se bude chtit vyjadrit, at se vyjadri, kdo ne, rozhodne se tak a vse je spravne. Jen jsem se s Vami chtela podelit o moji dnesni myslenku smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#65 18. 2. 2010 13:54

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Spíše se "hraje" ve stylu - "já jsem já, já můžu všechno a kdo to nerepektuje, nech třeba uteče, jeho problém.." A toto mi nyní a teď nepřijde fér.

To mi právě přijde na hlavu, respektovat hranici druhého přece znamená respektovat jeho ne. A ne je zpochybnovat, jako že je to jeho problém a jeho projekce a že by s tím měl něco udělat. Je to otázka právě pokory. Jak já můžu vědět, kdy je pro dotyčného ten správný čas a místo?

Není tady

#66 18. 2. 2010 14:37

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pavli i s pokorou můžu poukázat na něčí problémy a právě s ní (pokorou) ten dotyčný se nad sebou pozastaví a popřemýšlí, nebo začne smysluplná diskuze.
Nepochopila jsem .... správný čas a místo... jako na co, nebo k čemu?

Maripos, myslím, že docela zajímavá myšlenka. Já jsem klidně pro. Ono potom by ta debata měla úplně jiný rozměr smile

Upravil(a) pomněnka (18. 2. 2010 14:37)

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#67 18. 2. 2010 14:46

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Maripos, myslím, že docela zajímavá myšlenka. Já jsem klidně pro. Ono potom by ta debata měla úplně jiný rozměr smile

tummenupp Vystihlas to, Pom - slo bys zas o jiny rozmer "setkani" smile Mam radost, ze se Ti ta myslenka libi smile

Není tady

#68 18. 2. 2010 14:49

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Pavli i s pokorou můžu poukázat na něčí problémy a právě s ní (pokorou) ten dotyčný se nad sebou pozastaví a popřemýšlí, nebo začne smysluplná diskuze.
Nepochopila jsem .... správný čas a místo... jako na co, nebo k čemu?

Tak to je někdy těžké. Na někoho stačí jít s hejnem motýlků a je to super a paráda, ale někdo potřebuje už jinší kalibr a na používání takových kalibrů zas každý žaludek nemá.. neutral

Není tady

#69 18. 2. 2010 15:04

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

V9š co, já si myslím, že i pokrok může každý odmítnout. Můžeš zasadit semíko a je jen na právu volby dotyčného jestli vzklíčí a nebo ne. nemůžeš ho chtít změnit, i když vidíš , že to dělá "blbě". Je třeba aby k tomu dozrál. Přirovnala bych to k atomové fyzice, kterou chceš předat člověku, kterému se hroutí zaměstníní a z fyziky jen maturoval. Možná řekne ne a bude chtít problém odložit, mohu ho pak nadále bombardovat svými představami, co by měl? A upozornovat mu, že to je blbě říkat ted ne, když má možnost doběhnout si vysokoškolskou fyziku?

Není tady

#70 18. 2. 2010 15:06

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Přijde mi to , jako když slepý stojí před křžovatkou a já ho převedu, i když nechce. Navedu ho na jiný směr, možná mu později bude vyhovovat, ale jeho svoboda je přece říct, ne já nechci pokračovat dál. Potřebuju se rozkoukat...

Není tady

#71 18. 2. 2010 15:07

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Dai, máš pravdu. Jenže pokud se tady neznáme osobně, nebo natolik dlouho abychom mohli použít ten těžší kalibr, tak jdu ven s těma motýlkama a postupně přidávám když jeden nestačí big_smile Pokud by na mě někdo neznámý vytáhl ten těžší kalibr, tak si o něm budu myslet, že je nevychovanec a nebo taky hulvát. No a už ho budu mít zaškatulkovanýho wink

Není tady

#72 18. 2. 2010 15:10

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

V9š co, já si myslím, že i pokrok může každý odmítnout. Můžeš zasadit semíko a je jen na právu volby dotyčného jestli vzklíčí a nebo ne. nemůžeš ho chtít změnit, i když vidíš , že to dělá "blbě". Je třeba aby k tomu dozrál. Přirovnala bych to k atomové fyzice, kterou chceš předat člověku, kterému se hroutí zaměstníní a z fyziky jen maturoval. Možná řekne ne a bude chtít problém odložit, mohu ho pak nadále bombardovat svými představami, co by měl? A upozornovat mu, že to je blbě říkat ted ne, když má možnost doběhnout si vysokoškolskou fyziku?

Jééé to mi povídej lol To mám v práci dnes a denně. Víš jaká to byla pro mně škola... a je slepej a hluchej. Teď už se jen tomu směju (v duchu) prostě je to jeho volba....

Není tady

#73 18. 2. 2010 15:19

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Dai, máš pravdu. Jenže pokud se tady neznáme osobně, nebo natolik dlouho abychom mohli použít ten těžší kalibr, tak jdu ven s těma motýlkama a postupně přidávám když jeden nestačí big_smile Pokud by na mě někdo neznámý vytáhl ten těžší kalibr, tak si o něm budu myslet, že je nevychovanec a nebo taky hulvát. No a už ho budu mít zaškatulkovanýho wink

Taky to tak mám, ale jde to u mne větším fofrem..

Není tady

#74 18. 2. 2010 15:19

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

To máš naprostou pravdu.

Není tady

#75 18. 2. 2010 19:23

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

dobře tak tedy další otázku, je pro vás svoboda důležitá? Vzpomínám si na doby, kdy jsem venku nesměla říct, co se říká doma.... Nechtěla bych to vrátit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí