6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
[Každý, kdo svou lásku jakkoliv podmiňuje, nemiluje, ale obchoduje.
Pokud máš na mysli podmínky typu: "Budu tě milovat, KDYŽ...", pak tomu rozumím - jinak jsem asi trochu někde jinde...
Není tady
Selima napsal(a):
Áno, alebo milovať svoje dieťa(alebo aj svojho manžela), aj keď sa z neho vykľuje masový vrah a kanibal Čikatilo. To je už takpovediac vyšší dívčí.
A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať.....
Není tady
O tom viem bohužiaľ svoje...
Není tady
lupina montana napsal(a):
...A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať.....
Ja si myslim, ze prave dost casto znamena, napr.: Uhodil me, pac byl zoufalej... Podvedl me, pac byl opilej... Opustil me, pac ho oblbla... Vykaslal se na nas, pac byl nezralej... a klidne ho dal miluju jeste ctyri roky po rozvodu... a cekam, jestli se "nevzpamatuje, vystrizlivi, ji se treba neomrzi... a po mne a dceri se mu nezasteskne"...
PS: A kdyby se vratil, vse by bylo odpusteno (prekryto laskou - slovy z Bible), laska neporusena a radost znasobena... Jenze se nevratil
Upravil(a) ViktorkaLove (23. 2. 2010 18:55)
Není tady
Selima napsal(a):
To je už takpovediac vyšší dívčí.
A odkdy máte tento institut vzdělávání? Pokud vím tak poslední vyšší dívčí byla zrušena v roce 1947 a od té doby nebyla taková škola znovu založena To mohou tam Vaše matky či babky mít tutop školu. Taky je to vidět jak šla úroveň cugrut .lol:
Není tady
Pandorraa napsal(a):
werena30 napsal(a):
Pan, ze čtyř dohod mám pocit(a zkušenost),že zabírají v akutní nouzi,ale v dobách "míru" je dodržovat je snad ještě těžší .
Ano, může být
Možná i proto, že "v dobách míru" ztrácíme "bdělost"..to "vědomí" jak žít.
Děje se to podle mne nám všem.
Dodržování jakýchkoliv dohod - ať už těch uzavřených s "bohem", nebo uzavřených sama se sebou - je podle mého názoru práce na celý život.
Myslím, že tady nikdo nemůže říci "mám hotovo".
Toteda ne A teď jeětě k tomu vyšla Pátá dohoda
Není tady
pomněnka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
werena30 napsal(a):
Pan, ze čtyř dohod mám pocit(a zkušenost),že zabírají v akutní nouzi,ale v dobách "míru" je dodržovat je snad ještě těžší .
Ano, může být
Možná i proto, že "v dobách míru" ztrácíme "bdělost"..to "vědomí" jak žít.
Děje se to podle mne nám všem.
Dodržování jakýchkoliv dohod - ať už těch uzavřených s "bohem", nebo uzavřených sama se sebou - je podle mého názoru práce na celý život.
Myslím, že tady nikdo nemůže říci "mám hotovo".Toteda ne A teď jeětě k tomu vyšla Pátá dohoda
Těch Dohod vyjde na konci tohoto století dalších deset. Stačí jedna jediná, být odpovědný a čestný sám k sobě, nelhat sám sobě!
Není tady
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
A odkdy máte tento institut vzdělávání? Pokud vím tak poslední vyšší dívčí byla zrušena v roce 1947 a od té doby nebyla taková škola znovu založena To mohou tam Vaše matky či babky mít tutop školu. Taky je to vidět jak šla úroveň cugrut .lol:
Máme vyššiu súkromnú dievčenskú školu... Zistím ti aj adresu, asi si ksonštatovla, že máš medzery vo vzdelaní a treba ich doplniť. (A aj vy máte vyšší dívčí, tuším akaédmie aalebo možno školy..).
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
Máme vyššiu súkromnú dievčenskú školu... Zistím ti aj adresu, asi si ksonštatovla, že máš medzery vo vzdelaní a treba ich doplniť. (A aj vy máte vyšší dívčí, tuším akaédmie aalebo možno školy..).
Tak to pozor, ona vyšší dívčí tenkrát a dnes o provozu domácnosti tzv. střední rodinná je ale úplně o něčem jiném.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
[Každý, kdo svou lásku jakkoliv podmiňuje, nemiluje, ale obchoduje.
Pokud máš na mysli podmínky typu: "Budu tě milovat, KDYŽ...", pak tomu rozumím - jinak jsem asi trochu někde jinde...
Taky mám namysli třeba podmínky typu: to nejsi hodný chlapeček, když nepapáš, to tě maminka nebude mít ráda....hezky to všechno sněz.
Třeba.
Není tady
Selima napsal(a):
Áno, alebo milovať svoje dieťa(alebo aj svojho manžela), aj keď sa z neho vykľuje masový vrah a kanibal Čikatilo. To je už takpovediac vyšší dívčí.
A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať.....
Není tady
já si myslím, že každá z nás (třeba jsou i vyjímky - nepopírám) je vychována a vidí to všude kolem- televize, filmy.. - že být milován je samozřejmost a vlastně povinnost. Ne třeba tak příkře, jak to vyznívá z toho co jsem napsala, ale tak nějak..jako povinnost partnera, kterou si můžu vynutit nebo podmínit.
Ale ve skutečnosti je to s¨trašně vzácný, křehounký jev, který je třeba hýčkat ve vatičce. Jsou lidé, kteří toto nepoznají za celý život - myslím být milován partnerem.
Proto, když ten stav přijde, tak bychom si ho měli srašně moc vážit, být vděční a děkovat za jakýkoliv časový úsek, kdy byl.
Jsem hrozně ráda, že jsem na to přišla, že už nežiju v mýlce či iluzi. Proto emoce vztek a nenávist k někomu, kdo mě nemiluje je úplně absurdní, nepochopitelné.
Ale nejsem tak vyspělá, abych takto žila každou vteřinu, to bych nerada, aby z tohoto vyznělo... Jsem ráda, že alespoň vím jak to je a můžu si to objasnit. Když bych se teď dozvěděla, např. že muž má milenku, tak ztuhnu, přesně jako každá z nás, ale doufám, že si to budu moct v postupně v klidu mozečku přežvejkat a poskládat podle svého výše uvedeného popisu - ..že nemusí, fakt nemusí mě mít rád..a nenapáchám moc škod mlácením kolem sebe hlava nehlava..
Není tady
Viki, to právě podle mě ale není láska, nýbrž zamilovanost, závislost, zábrany....nějaká ZA, prostě.
Měla jsem na mysli rozdíl přístupu: "on nemohl tak strašnou věc spáchat, můj synáček, je to takový hodný hoch, nic takového by on nikdy neudělal..."
TAk - tomu se bohužel taky říká láska - ale podle mě není.
Lásku vidím v tomhle:
"Zasluhuje trest, je to strašné, co udělala - ale je to moje dítě. Ovracet se od ní nebudu a koneckonců, kousek viny je i můj"
Prostě - některé věci se nedělají, ale to neznamená ztrátu lásky...jen trošku pořádku. To je všechno.
Není tady
Pomněnka: Ano, ale stejně tam musejí být ty drobné nezachytitelné věci, které neumíme popsat a zachytit.
Jasně, Pomněnko, souhlasím. Však tyhle nezachytitelné věci CÍTÍŠ, aniž bys je uměla (nebo musela) pojmenovat, ne? A o to jde - to je ta "podmínka", o které mluvím (možná špatně zvolený termín, uznávám, lepší by byl "důvod", příčina").
To je jedno .
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
...A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať.....
Ja si myslim, ze prave dost casto znamena, napr.: Uhodil me, pac byl zoufalej... Podvedl me, pac byl opilej... Opustil me, pac ho oblbla... Vykaslal se na nas, pac byl nezralej... a klidne ho dal miluju jeste ctyri roky po rozvodu...
Viki, ale tohle, co říkáš, je vysvětlení - ne omluva.
Omluva by byla ve stylu "on mě a naše děti sice mlátí jako žito, ale on za to chudák nemůže, protože je vožralej. Když je střízlivej, tak nás nebije."
Tak tomuhle říkám "omlouvat" něco - ve smyslu vymlouvat se.
Můžu někoho milovat a nemusím ho přitom trpět (třeba ve společný domácnosti) - to jsou dvě různý věci
Není tady
A tak se muze stat, ze milujeme nekoho, kdo "ma sve vady (a treba i dost zavazne!), a netrpime ho ve spolecne domacnosti"...
Ale precis, neni za tim "tolerujicim milovanim" i ocekavani, ze se veci zmeni k nasi spokojenosti, a pak treba...
Není tady
No to je asi osobní otázka, kolik je kdo ochoten tolerovat - čili zase jsme u mezí.
To myslím nemá s láskou jako takovou až tak moc společného....
Není tady
Ale laska urcite ma meze - u kazdeho ruzne... Nekdo muze byt schopen milovat i vraha, a jiny sve city zameruje "pouze na skoro dokonale" jedince. (Svadelo mne napsat jenom dokonale... toz ale vsichni vime, ze dokonaly neni nikdo, tak "skoro dokonale"..., proste "superlidi", v jakemkoliv smyslu...) Opravdu je to osobni otazka...
Není tady
No to je ale to, o čem se bavíme, Viki! Že by v ideálním případě láska mít meze neměla - ale samozřejmě, že nejsme Bůh, takže má a asi mít bude. Prostě co je blíž je blíž, no....
Co já jsem měla na mysli bylo to, že láska k vrahovi (dejme tomu) jako taková může být bezpodmínečná - nikoli ovšem tolerance k činům.
To je to, co bych ráda oddělila....
Myslím, že i zabít je možno s láskou v srdci
Ve výjimečných případech, ovšem! (Ne abyste tady snesli milion planých příkladů, prosím...)
Není tady
Samozrjeme... s láskou zabiť svoje trpiace, nevyliečiteľne choré dieťa, t.j. eutanázia...
Není tady
Alebo mladíka, ktorý lieta po škole s kalašnikovom a kosí....
Není tady
No, to už je vyšší dívčí...
Není tady
Ale nény- keď máš záhradu, musíš to robiť stále
V menšom, samozrejme...
Není tady
Ja som to nikdy nevedela... moja záhradka na chate vyzerala ako od Trnku... neznásilňovala som to a nechala voľne rásť... vyhrávala burina a agáty...
Není tady