Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 23. 2. 2010 17:24

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Žijeme ve lži

Pandorraa napsal(a):

[Každý, kdo svou lásku jakkoliv podmiňuje, nemiluje, ale obchoduje.

Pokud máš na mysli podmínky typu: "Budu tě milovat, KDYŽ...", pak tomu rozumím - jinak jsem asi trochu někde jinde...big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#202 23. 2. 2010 17:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Selima napsal(a):

Áno, alebo milovať svoje dieťa(alebo aj svojho manžela), aj keď sa z neho vykľuje masový vrah a kanibal Čikatilo. hmm To je už takpovediac vyšší dívčí. vissla

A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať..... cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#203 23. 2. 2010 17:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

grater kapitulation O tom viem bohužiaľ svoje...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#204 23. 2. 2010 18:52

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

lupina montana napsal(a):

...A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať..... cool

Ja si myslim, ze prave dost casto znamena, napr.: Uhodil me, pac byl zoufalej... Podvedl me, pac byl opilej... Opustil me, pac ho oblbla... Vykaslal se na nas, pac byl nezralej... a klidne ho dal miluju jeste ctyri roky po rozvodu... a cekam, jestli se "nevzpamatuje, vystrizlivi, ji se treba neomrzi... a po mne a dceri se mu nezasteskne"...
PS: A kdyby se vratil, vse by bylo odpusteno (prekryto laskou - slovy z Bible), laska neporusena a radost znasobena... Jenze se nevratil grater

Upravil(a) ViktorkaLove (23. 2. 2010 18:55)

Není tady

#205 23. 2. 2010 20:51

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

To je už takpovediac vyšší dívčí. vissla

A odkdy máte tento institut vzdělávání? Pokud vím tak poslední vyšší dívčí byla zrušena v roce 1947 a od té doby nebyla taková škola znovu založena reta lol To mohou tam Vaše matky či babky mít tutop školu. Taky je to vidět jak šla úroveň cugrut .lol:

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#206 24. 2. 2010 6:01

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pandorraa napsal(a):

werena30 napsal(a):

Pan, ze čtyř dohod mám pocit(a zkušenost),že zabírají v akutní nouzi,ale v dobách "míru" je dodržovat je snad ještě těžší sad .

Ano, může být smile
Možná i proto, že "v dobách míru" ztrácíme "bdělost"..to "vědomí" jak žít.
Děje se to podle mne nám všem.
Dodržování jakýchkoliv dohod - ať už těch uzavřených s "bohem", nebo uzavřených sama se sebou - je podle mého názoru práce na celý život.
Myslím, že tady nikdo nemůže říci "mám hotovo".

Toteda ne styrka A teď jeětě k tomu vyšla Pátá dohoda big_smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#207 24. 2. 2010 7:47

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

werena30 napsal(a):

Pan, ze čtyř dohod mám pocit(a zkušenost),že zabírají v akutní nouzi,ale v dobách "míru" je dodržovat je snad ještě těžší sad .

Ano, může být smile
Možná i proto, že "v dobách míru" ztrácíme "bdělost"..to "vědomí" jak žít.
Děje se to podle mne nám všem.
Dodržování jakýchkoliv dohod - ať už těch uzavřených s "bohem", nebo uzavřených sama se sebou - je podle mého názoru práce na celý život.
Myslím, že tady nikdo nemůže říci "mám hotovo".

Toteda ne styrka A teď jeětě k tomu vyšla Pátá dohoda big_smile

Těch Dohod vyjde na konci tohoto století dalších deset. Stačí jedna jediná, být odpovědný a čestný sám k sobě, nelhat sám sobě!

Není tady

#208 24. 2. 2010 10:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Selima napsal(a):

A odkdy máte tento institut vzdělávání? Pokud vím tak poslední vyšší dívčí byla zrušena v roce 1947 a od té doby nebyla taková škola znovu založena reta lol To mohou tam Vaše matky či babky mít tutop školu. Taky je to vidět jak šla úroveň cugrut .lol:

Máme vyššiu súkromnú dievčenskú školu... reta Zistím ti aj adresu, asi si ksonštatovla, že máš medzery vo vzdelaní a treba ich doplniť. stolt (A aj vy máte vyšší dívčí, tuším akaédmie aalebo možno školy..).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#209 24. 2. 2010 11:06

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Selima napsal(a):

Máme vyššiu súkromnú dievčenskú školu... reta Zistím ti aj adresu, asi si ksonštatovla, že máš medzery vo vzdelaní a treba ich doplniť. stolt (A aj vy máte vyšší dívčí, tuším akaédmie aalebo možno školy..).

Tak to pozor, ona vyšší dívčí tenkrát a dnes o provozu domácnosti tzv. střední rodinná je ale úplně o něčem jiném. retalol

Není tady

#210 24. 2. 2010 11:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mikeš napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

[Každý, kdo svou lásku jakkoliv podmiňuje, nemiluje, ale obchoduje.

Pokud máš na mysli podmínky typu: "Budu tě milovat, KDYŽ...", pak tomu rozumím - jinak jsem asi trochu někde jinde...big_smile

Taky mám namysli třeba podmínky typu: to nejsi hodný chlapeček, když nepapáš, to tě maminka nebude mít ráda....hezky to všechno sněz.
Třeba.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#211 24. 2. 2010 12:08

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Áno, alebo milovať svoje dieťa(alebo aj svojho manžela), aj keď sa z neho vykľuje masový vrah a kanibal Čikatilo. hmm To je už takpovediac vyšší dívčí. vissla

A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať..... cool

tummenupp

Není tady

#212 24. 2. 2010 12:22

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

já si myslím, že každá z nás (třeba jsou i vyjímky - nepopírám) je vychována a vidí to všude kolem- televize, filmy.. - že být milován je samozřejmost a vlastně povinnost. Ne třeba tak příkře, jak to vyznívá z toho co jsem napsala, ale tak nějak..jako povinnost partnera, kterou si můžu vynutit nebo podmínit.

Ale ve skutečnosti je to s¨trašně vzácný, křehounký jev, který je třeba hýčkat ve vatičce. Jsou lidé, kteří toto nepoznají za celý život - myslím být milován partnerem.

Proto, když ten stav přijde, tak bychom si ho měli srašně moc vážit, být vděční a děkovat za jakýkoliv časový úsek, kdy byl.

Jsem hrozně ráda, že jsem na to přišla, že už nežiju v mýlce či iluzi. Proto emoce vztek a nenávist k někomu, kdo mě nemiluje je úplně absurdní, nepochopitelné.
Ale nejsem tak vyspělá, abych takto žila každou vteřinu, to bych nerada, aby z tohoto vyznělo... Jsem ráda, že alespoň vím jak to je a můžu si to objasnit. Když bych se teď dozvěděla, např. že muž má milenku, tak ztuhnu, přesně jako každá z nás, ale doufám, že si to budu moct v postupně v klidu mozečku přežvejkat a poskládat podle svého výše uvedeného popisu - ..že nemusí, fakt nemusí mě mít rád..a nenapáchám moc škod mlácením kolem sebe hlava nehlava..smile

Není tady

#213 24. 2. 2010 19:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Viki, to právě podle mě ale není láska, nýbrž zamilovanost, závislost, zábrany....nějaká ZA, prostě.
Měla jsem na mysli rozdíl přístupu: "on nemohl tak strašnou věc spáchat, můj synáček, je to takový hodný hoch, nic takového by on nikdy neudělal..."
TAk - tomu se bohužel taky říká láska - ale podle mě není.
Lásku vidím v tomhle:
"Zasluhuje trest, je to strašné, co udělala - ale je to moje dítě. Ovracet se od ní nebudu a koneckonců, kousek viny je i můj"
Prostě - některé věci se nedělají, ale to neznamená ztrátu lásky...jen trošku pořádku. To je všechno.

Není tady

#214 25. 2. 2010 20:49

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pomněnka: Ano, ale stejně tam musejí být ty drobné nezachytitelné věci, které neumíme popsat a zachytit.

Jasně, Pomněnko, souhlasím. Však tyhle nezachytitelné věci CÍTÍŠ, aniž bys je uměla (nebo musela) pojmenovat, ne?  wink smile A o to jde - to je ta "podmínka", o které mluvím (možná špatně zvolený termín, uznávám, lepší by byl "důvod", příčina"). smile
To je jedno big_smile.

Není tady

#215 3. 3. 2010 12:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

...A to máme ešte level, že milovať NEZNAMENÁ ospravdlňovať..... cool

Ja si myslim, ze prave dost casto znamena, napr.: Uhodil me, pac byl zoufalej... Podvedl me, pac byl opilej... Opustil me, pac ho oblbla... Vykaslal se na nas, pac byl nezralej... a klidne ho dal miluju jeste ctyri roky po rozvodu...

Viki, ale tohle, co říkáš, je vysvětlení - ne omluva.
Omluva by byla ve stylu "on mě a naše děti sice mlátí jako žito, ale on za to chudák nemůže, protože je vožralej. Když je střízlivej, tak nás nebije."
Tak tomuhle říkám "omlouvat" něco - ve smyslu vymlouvat se.
Můžu někoho milovat a nemusím ho přitom trpět (třeba ve společný domácnosti) - to jsou dvě různý věci lol

Není tady

#216 4. 3. 2010 7:52

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

A tak se muze stat, ze milujeme nekoho, kdo "ma sve vady (a treba i dost zavazne!), a netrpime ho ve spolecne domacnosti"...
Ale precis, neni za tim "tolerujicim milovanim" i ocekavani, ze se veci zmeni k nasi spokojenosti, a pak treba... rodna

Není tady

#217 4. 3. 2010 20:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No to je asi osobní otázka, kolik je kdo ochoten tolerovat - čili zase jsme u mezí.
To myslím nemá s láskou jako takovou až tak moc společného....

Není tady

#218 4. 3. 2010 21:37

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ale laska urcite ma meze - u kazdeho ruzne... Nekdo muze byt schopen milovat i vraha, a jiny sve city zameruje "pouze na skoro dokonale" jedince. (Svadelo mne napsat jenom dokonale... toz ale vsichni vime, ze dokonaly neni nikdo, tak "skoro dokonale"...,  proste "superlidi", v jakemkoliv smyslu...) Opravdu je to osobni otazka...

Není tady

#219 5. 3. 2010 15:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No to je ale to, o čem se bavíme, Viki! Že by v ideálním případě láska mít meze neměla - ale samozřejmě, že nejsme Bůh, takže má a asi mít bude. Prostě co je blíž je blíž, no....
Co já jsem měla na mysli bylo to, že láska k vrahovi (dejme tomu) jako taková může být bezpodmínečná - nikoli ovšem tolerance k činům.
To je to, co bych ráda oddělila....
Myslím, že i zabít je možno s láskou v srdci smile
Ve výjimečných případech, ovšem! (Ne abyste tady snesli milion planých příkladů, prosím...)

Není tady

#220 5. 3. 2010 16:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Samozrjeme... s láskou zabiť svoje trpiace, nevyliečiteľne choré dieťa, t.j. eutanázia... stolt

Brita

Není tady

#221 5. 3. 2010 16:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Alebo mladíka, ktorý lieta po škole s kalašnikovom a kosí.... hmm

Není tady

#222 5. 3. 2010 18:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, to už je vyšší dívčí... hmm

Brita

Není tady

#223 5. 3. 2010 18:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale nény- keď máš záhradu, musíš to robiť stále grater
V menšom, samozrejme... cool

Není tady

#224 5. 3. 2010 20:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som to nikdy nevedela... moja záhradka na chate vyzerala ako od Trnku... neznásilňovala som to a nechala voľne rásť... vyhrávala burina a agáty... lol

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí