Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 23. 2. 2010 7:37

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Žijeme ve lži

Selima napsal(a):

Johana50 napsal(a):

ach jo... takové to bylo čtivé vlákno na posledních několika stranách. :-)
Zjednodušeně řečeno, v mezilidských vztazích platí bez vyjímky pravidlo "svůj k svému".
Takže jsem na 100% přesvědčená, že kultivovaný muž si vybírá  kutivovanou  ženu a naopak . Například si vůbec  nedovedu představit, že  dejme tomu : Axi  vyprovokuje svou hypotetickou partnerku Ronju a ta smyslů zbavená bere na obranu něco jako litinovou pánev... lol
Nemusíme na vlastní kůži zažívat  něco, co už máme dávno někdy někde odžité a zpracované a přesto mít na to zdravý názor.....
Nemusím si přeci sama sahat na rozpálená  kamna, abych věděla na vlastní kůži, že pááálííí...

Ronjo, Axi , děkuji za obohacující počtení, to téma mě oslovuje :-)

Ono je to zložitejšie - napríklad môj vývoj bol dosť búrlivý, od fázy "naivnej princeznej z chránenej dielne" cez "žienku domácu zbožňujúce jedného polo-gaunera" a "búrlivé obdobie krátkych, intenzívnych vzťahov" až po "hádam už vyrovnanejšie vzťahy dospelej ženy"...  A pritiahla som si kadečo, resp. kadekoho lol , aby sme si nerozumeli zle... Raz možno fakt napíšem erotické memoáre, to bude bezcéler - a možno povinné čítanie pre dietky školou povinné "Ako to nerobiť". wink

Seli smile . Nerad ti kazím podnikatelský záměr a hlavně entizuasmus a snahu zbohatnout na sobě samé, ale věř že tohle prožili prožívali a prožívají všichni jen si sami sobě lžeme o tom, že jiní to mají jinak, hlavně lepší, jednodušší a jsou úspěšnější, nechce me si připustit, že je to všechno úplně jinak a mám tu úplně jiné úkoly. Všichni lžou sami sobě, to ještě neznamená že žijeme ve lži, jen se snažíme být jinými aby to co tu máme za úkol jsme nemuseli. Abychom nemuseli šlápnout do toho svého JÁ a učinit se jinými. Ono je to bolestivé, on je to vlastně náš porod do jiných fází bezbřehého a věčného života. připustmě si už konečně, že nic se neděje jen tak a hlavně nekoukejme na souseda, sousedku jak on/ona. Oni všichni okolo jsou jinak nastavení a na jiném stupni poznání. PŘIPUSTME SI SEBE SAMA pak i ta "lež" není lží.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#177 23. 2. 2010 9:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Počuli sme slovo Pána. Amen. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#178 23. 2. 2010 9:10

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Tercila napsal(a):

Já jsem tou "podmínkou" pro zamilování myslela krásně modré oči, vůni kůže, blond lokýnky, důlky ve tvářích při úsměvu, příjemné vystupování... Prostě ten první nástřel při změně našeho "duševního stavu" :-).
Původně se tu snad nemluvilo o vztahu k dětem, příbuzným atd., nebo jo?
Manželské sliby a opatrování nemocného člena rodiny - to je mimo, to je už jiná káva.

Ajo Terci, tak my si možná nerozumíme spíš o tom, co je podmínka - teda já to pochopila jinak. Protože abych se "partnersky" zamilovala (tj. začala cestu, která snad někdy skončí hlubokou láskou), taky k tomu potřebuju spoustu "podmínek": nezamiluju se do někoho, koho si nevážím, kdo nemá smysl pro humor, kdo mě neumí verbálně proplesknout, když jsem mimo atd.

Bezpodminečnou lásku pak vidím třeba v tom, že člověka, do kterého jsem se zamilovala s jeho blonďatými loknami, nepřestanu milovat, ani když o ně přijde...ať už věkem, nebo chemoterapií. Mě by připadalo zajímavý vlákno na téma "udržení" lásky, trvání, jak láska přetrvá deset, dvacet, třicet let. Takový lidi mi mají co říct, to mě zajímá. Ne někoho "milovat" dva tři roky a pak se posunout zase dál a zase milovat další dva tři roky tillfreds

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#179 23. 2. 2010 9:30

werena30
♥♥♥♥---

Johana50 napsal(a):

werena30 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Zjednodušeně řečeno, v mezilidských vztazích platí bez vyjímky pravidlo "svůj k svému".
Takže jsem na 100% přesvědčená, že kultivovaný muž si vybírá  kutivovanou  ženu a naopak .

Mch, spíš bych řekla,že platí rčení,které používá Selima,že život je pestrý. dumbom

Co to má společného s pestrostí? Ohledně  pestrosti přeci tohle pravidlo ničemu nebrání a neubírá. Pestrých vztahů je habakuk. lol

Tak ještě jednou a pomalu. Myslím si,že Selima má pravdu a ty ne.

Není tady

#180 23. 2. 2010 9:37

werena30
♥♥♥♥---

Ronja napsal(a):

Bezpodminečnou lásku pak vidím třeba v tom, že člověka, do kterého jsem se zamilovala s jeho blonďatými loknami, nepřestanu milovat, ani když o ně přijde...ať už věkem, nebo chemoterapií. Mě by připadalo zajímavý vlákno na téma "udržení" lásky, trvání, jak láska přetrvá deset, dvacet, třicet let. Takový lidi mi mají co říct, to mě zajímá. Ne někoho "milovat" dva tři roky a pak se posunout zase dál a zase milovat další dva tři roky tillfreds

Jé to je krásný. Připomíná mi to babičku s dědečkem (babička taky vždycky říkala,že si ho vzala pro blonďatý lokýnky, o které záhy přišel:lol: )
Jsou spolu už padesát let a klape jim to tummenupp

Není tady

#181 23. 2. 2010 9:53

Johana50
♥♥♥♥♥--

werena30 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

werena30 napsal(a):

Mch, spíš bych řekla,že platí rčení,které používá Selima,že život je pestrý. dumbom

Co to má společného s pestrostí? Ohledně  pestrosti přeci tohle pravidlo ničemu nebrání a neubírá. Pestrých vztahů je habakuk. lol

Myslet si to můžeš, já s jejími názory nejsem v rozporu a pro ten svůj mám dostatek argumentů.
ještě jednou a pomalu: no a co jde? Možná spíš o to se mnou primárně nesouhlasit wink

Není tady

#182 23. 2. 2010 10:27

werena30
♥♥♥♥---

Johana50 napsal(a):

werena30 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Myslet si to můžeš, já s jejími názory nejsem v rozporu a pro ten svůj mám dostatek argumentů.
ještě jednou a pomalu: no a co jde? Možná spíš o to se mnou primárně nesouhlasit wink

Aha. Tak,proto ti o pár řádků níž vysvětluje,že je to trochu složitější,že wink
Neboj, já uznávám i názory nekultivovaných lidí lol ,jestli se snažíš naznačit toto.

Není tady

#183 23. 2. 2010 10:48

Johana50
♥♥♥♥♥--

werena30 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

werena30 napsal(a):

Neboj, já uznávám i názory nekultivovaných lidí lol ,jestli se snažíš naznačit toto.

mě? opravdu mě? já si to nemyslím...proto jsem na to ani nijak nereagovala, nebyl důvod, necítila jsem se v rozporu s tím co Selima píše. Proč máš stále potřebu to řešit za mě ty?   big_smile rock

Upravil(a) Johana50 (23. 2. 2010 10:56)

Není tady

#184 23. 2. 2010 11:08

werena30
♥♥♥♥---

Johana50 napsal(a):

werena30 napsal(a):

Johana50 napsal(a):

mě? opravdu mě? já si to nemyslím... big_smile rock

Né sorry, máš pravdu, tobě néé.
Ale já se s tou její životní zkušeností ráda ztotožním. Je hezké,když někdo umí přiznat,že kolikrát šlápl s výběrem partnera vedle a rozhodně to nemá vliv na jeho kultivovanost smile .
Navíc příspěvky Seli jsou takové lidsky hřejivé godlike

Není tady

#185 23. 2. 2010 11:12

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

A to se děvče pleteš. Žádný amen, žádný pán smile

Není tady

#186 23. 2. 2010 11:12

Johana50
♥♥♥♥♥--

smile ano, souhlas, Selima je velmi kultivovaná jak verbálně stolt, tak reálně  storstark

Není tady

#187 23. 2. 2010 11:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Ten slib, kdy říkáme, že při sobě stojíme v dobrém i ve zlém chápu jako něco archetypálně hlubokého a absolutního, ne jako pojistné podmínky, kde se malým písmem vyjmenovává co jo a co ne.
Ano, můžu slíbit "v dobrém i ve zlém, ve zdraví i nemoci..." - a taky to dodržet - ale (možná, že to tak mám jen já) nemůžu slíbit lásku až do smrti. K tomu, abych někoho ne/milovala se vůlí nepřiměju.

Nemáš to tak jen ty smile
Více lidí určitě nemůže slíbit nekonečnou lásku až za hrob, přesto to dělají...

Otázkou také je, co si kdo pod tím slovem láska taky představuje.
Láska v erotickém slova smyslu (ono pouhé "obcování", za které je často zaměňována) tu jako žena (muž je na tom asi o poznání hůř wink) klidně slíbit můžeš, stačí jen zavřít oči a zatnout zuby, že?
Jenže PROČ bys tohle měla dělat?
A pokud to některá žena udělá, měla by se nad sebou vážně zamyslet.

Lásku jako soucítění, starostlivost, ono stojíme při sobě v dobrém i zlém, to také klidně slíbit můžeš. Otázkou jen je, zda to ten druhý ve chvíli, kdy ho fyzicky opustíš a on bude později potřebovat nějak pomoci, od tebe příjme.

Lásku jako ony nepostižitelné "motýlky v břiše", pevné pouto, přetrvávající i ztrátu bujné kštice, jak tu tuším Ronja napsala, tu pochopitelně slíbit nemůžeš.
Ta se podle mého názoru teprve společným životem, překonáváním problémů a každodenních trablí, buď mezi lidmi utvoří a získá na pevnosti a nebo naopak "umře". A pak záleží jen na kultivovanosti obou zúčastněných, co nového se pak "narodí"...
Někdy lhostejnost, jindy nenávist...a někdy přátelství.

Bezpodmínečná láska podle mne naspočívá v tom, že musím milovat všechny lidi bez rozdílu láskou horoucí a všeobjímající.
Ta podle mne spočívá v tom, že je dovedu pochopit, dokážu se vcítit do jejich situace a poznat, proč dělají, co dělají. A hlavně jim dokážu odpustit a nabídnout svou pomoc, pokud o ni požádají.
Prostě jednoduše:
Nehřeším vůči nim slovem
Nevytvářím si o nich domněnky
Neberu si jejich činy a slova osobně
Chovám se k nim v danou chvíli tak nejlépe, jak jsem toho schopna
smile

A že to není vždycky jednoduché, tak o tom žádná stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#188 23. 2. 2010 11:46

werena30
♥♥♥♥---

Pan, ze čtyř dohod mám pocit(a zkušenost),že zabírají v akutní nouzi,ale v dobách "míru" je dodržovat je snad ještě těžší sad .

Není tady

#189 23. 2. 2010 11:48

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Bezpodmínečná láska podle mne naspočívá v tom, že musím milovat všechny lidi bez rozdílu láskou horoucí a všeobjímající.
Ta podle mne spočívá v tom, že je dovedu pochopit, dokážu se vcítit do jejich situace a poznat, proč dělají, co dělají. A hlavně jim dokážu odpustit a nabídnout svou pomoc, pokud o ni požádají.
Prostě jednoduše:
Nehřeším vůči nim slovem

napsala jsi to hezky, ale vadí mi tam jedno .....MUSÍM.Pokud tam řekneš ....musím je milovat, vždyt to zní hrozně, násilně.A lásku nejde si vynucovat ani se k ní nutit.

Není tady

#190 23. 2. 2010 11:55

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Pandorraa napsal(a):

Prostě jednoduše:
Nehřeším vůči nim slovem
smile

A že to není vždycky jednoduché, tak o tom žádná stolt

godlike Krásně napsáno, takhle to cítím taky, ale utřízené do tak pěkného vyjádření to nemám. Díky!

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#191 23. 2. 2010 11:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ale vadí mi tam jedno .....MUSÍM
Asi špatně čteš - tam je napsáno "láska podle mne nespočívá v tom, že musím milovat všechny lidi "

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#192 23. 2. 2010 12:01

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Dvakrát totéž není potřeba... smile

Upravil(a) Largo (23. 2. 2010 12:04)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#193 23. 2. 2010 12:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Asi špatně čteš - tam je napsáno "láska podle mne nespočívá v tom, že musím milovat všechny lidi "

omlouvám se, fakt jsem to tam četla. bude to tím, že tam je naspočívá, tak ještě sem to blbě přečetla

Není tady

#194 23. 2. 2010 14:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja napsal(a):

Ajo Terci, tak my si možná nerozumíme spíš o tom, co je podmínka - teda já to pochopila jinak. Protože abych se "partnersky" zamilovala (tj. začala cestu, která snad někdy skončí hlubokou láskou), taky k tomu potřebuju spoustu "podmínek": nezamiluju se do někoho, koho si nevážím, kdo nemá smysl pro humor, kdo mě neumí verbálně proplesknout, když jsem mimo atd.

Áno, alebo milovať svoje dieťa(alebo aj svojho manžela), aj keď sa z neho vykľuje masový vrah a kanibal Čikatilo. hmm To je už takpovediac vyšší dívčí. vissla

Upravil(a) Selima (23. 2. 2010 14:32)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#195 23. 2. 2010 14:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Selima napsal(a):

reta Tak, a tu je moja kultivovanosť...  v (_I_) - ale to prosím on, pančelka, on si začal... stolt

Brita

Není tady

#196 23. 2. 2010 15:28

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Selima napsal(a):

reta Tak, a tu je moja kultivovanosť...  v (_I_) - ale to prosím on, pančelka, on si začal... stolt

Nežaluj!, dámě to nesedí k pleti, kalhotkám, sukni, kabátu, klobouku a kabelce. Já si nezačal reta

Není tady

#197 23. 2. 2010 15:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Začal a začal! A kalhotky nemám... gloria
A vôbec, klamať sebe samému je najčastejšie, ale aj najťažšie odhaliteľné... Svet ilúzií je lákavý, mäkký, voňavý, príjemný... celý zajačik Azurit. Takže sme celí radi klamaní a aj sami klameme(trebárs len sebe). A práve keby som sa zbavila týchto lží a urobila "duševný striptíz", tak by to možno bola zaujímavá kniha. Aj pre druhých...

Upravil(a) Selima (23. 2. 2010 15:48)

Brita

Není tady

#198 23. 2. 2010 16:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

werena30 napsal(a):

Pan, ze čtyř dohod mám pocit(a zkušenost),že zabírají v akutní nouzi,ale v dobách "míru" je dodržovat je snad ještě těžší sad .

Ano, může být smile
Možná i proto, že "v dobách míru" ztrácíme "bdělost"..to "vědomí" jak žít.
Děje se to podle mne nám všem.
Dodržování jakýchkoliv dohod - ať už těch uzavřených s "bohem", nebo uzavřených sama se sebou - je podle mého názoru práce na celý život.
Myslím, že tady nikdo nemůže říci "mám hotovo".

Není tady

#199 23. 2. 2010 16:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

Prostě jednoduše:
Nehřeším vůči nim slovem

napsala jsi to hezky, ale vadí mi tam jedno .....MUSÍM.Pokud tam řekneš ....musím je milovat, vždyt to zní hrozně, násilně.A lásku nejde si vynucovat ani se k ní nutit.

Agewo, jde jen o to ono MUSÍM uchopit přesně v tom kontextu, ve kterém jsem ho použila.
Pak je jasné, že NEMUSÍŠ.
A pochopitelně, pokud jde o lásku, tam žádné nejn MUSÍŠ, ale také JEN KDYŽ a podobně nepatří. Proto je také láska bezpoodmínečná.
Každý, kdo svou lásku jakkoliv podmiňuje, nemiluje, ale obchoduje.
Nu a podle toho jeho vztahy také obvykle končí.
Vyjimkou často není ani vztah "dvou obchodníků" wink

Není tady

#200 23. 2. 2010 16:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

helena napsal(a):

omlouvám se, fakt jsem to tam četla. bude to tím, že tam je naspočívá, tak ještě sem to blbě přečetla

Hlavně, že si už rozumíme tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí