Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 22. 2. 2010 17:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Žijeme ve lži

Ja sa o bezpodmienečnú lásku voči všetkým ani nesnažím, lebo som reálne vyhodnotila svoje sily. big_smile Ale učím sa "rešpektovať osud" každého človeka, ktorý mi skríži cestu, od politikov a selébrity až po bezdomovcov. Pripadá mi to reálnejšie a užitočnejšie. Pre mňa to znamená neponižovať sa, nevyvyšovať sa, neprepínať big_smile , nestarať sa, ak nie som požiadaná, nekritizovať, nesúdiť a neprekračovať hranice, ak len fakt nie som požiadaná alebo osudom nútená(keď vidím človeka v bezvedomí, nečakám na požiadanie... wink ).

Upravil(a) Selima (22. 2. 2010 17:40)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#152 22. 2. 2010 18:03

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mně ta láska/neláska vyplyne nějak sama. Nebo vypluje. Ani jsem nepřemýšlela jestli to dokážu nebo ne...Zjistila jsem totiž, že díky tomu, že můžu mít ráda/milovat - cokoli, kohokoli, jen tak - otevřít to a zazářit (jakoby), ať kdo chce nebo nechce  big_smile- že mi to dělá dobře. A tak si dělám dobře...smile

Myslím si totiž, že jsme v podstatě všichni stejní.  Myslím, že všichni prožíváme to stejné. Všichni máme stejná trápení. Jen se lišíme výchovou, okolnostmi, působením okolí atd.. Proto někdy používáme masky. Víc, míň, často, méně často, ale pořád jsme v podstatě stejní. A když pak takto přemýšlím, tak proč bych neměla mít ráda kteréhokoliv člověka, který pláče stejně jako já, raduje se stejně jako já.¨, má stejné touhy a potřeby jako já, má stejně rád svého pejska já, cítí lásku i bolest jako já...atdatd..

Je pravda, že je to vemi těžké, takto stále uvažovat a toto mít stále na mysli., když člověk není naladěn na vyzařování... Ale zase není tak těžké tu a tam "si udělat dobře"..hjarta big_smile

Upravil(a) Wiki (22. 2. 2010 18:04)

Není tady

#153 22. 2. 2010 21:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

helena napsal(a):

...Jestli máš na mysli bližní jako (i širší) rodinu, pak něco, čemu dnes říkáme bezpodmínečná láska, se v našich předcích vyvinulo primárně proto, aby se příbuzní vzájemně nesežrali a tudíž mohli svoje geny roznášet dál http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Ne. Mam na mysli blizni v biblickem smyslu. Miluj blizniho sveho jako sebe sama... je miluj vsechny ostatni (i cizi)... Vyraz blizni se zde zamenuje s vyrazem blizky (pribuzny). Proto v nekterych reakcich na mne vidim nepochopeni... nebyla jsem tu, tak jsem to nemohla upresnit... "cizí lidi jsou bližní a příbuzní jsou blízcí" (musela jsem pouzit diakritiku, aby nedoslo k omylu...)
No, a laska v rodine je presne takova, jak jsi napsala, geneticky dana. I proto, aby se "nesezrali", ale i proto, aby se navzajem ochranovali, a dcera mi dokonce vysvetlovala, ze napr. laska otce ke svemu diteti je "mensi" nez laska k nemu (tomu diteti) treba od bratra matky (pac on "chce ochranovat svoji krev", ale ze "otec neni nikdy jisty", tak jeho geneticky stanovena laska k diteti je mensi, nez ta matky bratrova - pfuj, no to je ale zamotane... ale, zrejme pravdive a logicke...)
Jenomze tady nekdo do me uvahy o bezpodminecnosti lasky zamichal lasku mezi pribuznymi, a tu ja jsem nevzpominala. Mluvila jsem o lasce k bliznimu (bezpodminecne) a o lasce k partnerovi (podminene). Ten se snatkem stane samozrejme taky pribuznym, ale ne "po krvi", takze vazba stanovena geny zde neni pritomna...

Upravil(a) ViktorkaLove (22. 2. 2010 21:23)

Není tady

#154 22. 2. 2010 21:26

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja sa o bezpodmienečnú lásku voči všetkým ani nesnažím, lebo som reálne vyhodnotila svoje sily. big_smile Ale učím sa "rešpektovať osud" každého človeka, ktorý mi skríži cestu, od politikov a selébrity až po bezdomovcov. Pripadá mi to reálnejšie a užitočnejšie. Pre mňa to znamená neponižovať sa, nevyvyšovať sa, neprepínať big_smile , nestarať sa, ak nie som požiadaná, nekritizovať, nesúdiť a neprekračovať hranice, ak len fakt nie som požiadaná alebo osudom nútená(keď vidím človeka v bezvedomí, nečakám na požiadanie... wink ).

stolt
já si myslím, že je úžasné, pokud je někdo schopný necítit nenávist a nebýt lhostejný k sobě i ke všem ostatním.
To už považuju za pocit velmi blízký všeobecné bezpodmínečné lásce.
A pak jde i o to, jak tento cit projevuju. To je pro mne docela těžká otázka. Dřív jsem si myslela, že když někoho miluju, tak mu nebudu ubližovat. Ale ani tohle neplatí.
A další věcí je mít s někým vztah, otevřít se mu a sdílet s ním, věnovat mu svůj čas, pozornost, energii, intimitu. Sem už podmínka podle mne patří. Není třeba mít vztah s každým a za každou cenu a jakýchkoliv podmínek.

Upravil(a) Vanilka69 (22. 2. 2010 21:27)

Není tady

#155 22. 2. 2010 21:31

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja napsal(a):

Selima napsal(a):

Axi napsal(a):

Jsem ze soukromé sféry, takže jsem zvyklý šeřit lol Díky.

lol tummenupp

Já prosím taky ze soukromé sféry, ale platí mě od slova lol

No vidis, jak je vsecko relativni, dle uhlu pohledu... reta

Není tady

#156 22. 2. 2010 21:34

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

...Ten slib, kdy říkáme, že při sobě stojíme v dobrém i ve zlém chápu jako něco archetypálně hlubokého a absolutního, ne jako pojistné podmínky, kde se malým písmem vyjmenovává co jo a co ne wink smile

Za tohle ti, drahy Axi, odpoustim vsechno, cim jsi me kdy nastval! godlike

Není tady

#157 22. 2. 2010 21:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem tou "podmínkou" pro zamilování myslela krásně modré oči, vůni kůže, blond lokýnky, důlky ve tvářích při úsměvu, příjemné vystupování... Prostě ten první nástřel při změně našeho "duševního stavu" :-).
Původně se tu snad nemluvilo o vztahu k dětem, příbuzným atd., nebo jo?
Manželské sliby a opatrování nemocného člena rodiny - to je mimo, to je už jiná káva.

Není tady

#158 22. 2. 2010 21:41

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

... a tohle můžeš vědět jak? (viz vytučněné)...ukazuje to pouze na tvé nastavení, že ty (bez urážky) prostě takhle milovat bližního nedokážeš...jít a sebrat ze země opilce, protože se třeba nebezpečně koulí k vozovce...třeba přejdeš na druhý chodník, třeba se úplně otočíš.... hmm

Nebo se bude divat, jak ho prejedou, a pak spolecne s davem ji podobnych nadavat, jak mu nikdo nepomohl, a jaky je to hnus... usch

Není tady

#159 22. 2. 2010 21:44

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

No jo Terci, ale když zrovna pro mě je zamilovanost a láska naprosto o něčem jiném.... dvě naprosto odlišn záležitosti...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#160 22. 2. 2010 21:52

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

... Raz možno fakt napíšem erotické memoáre, to bude bezcéler - a možno povinné čítanie pre dietky školou povinné "Ako to nerobiť". wink

Tak pokiaľ to bude pre dietky školou povinné, tak ten celér tam rozhodne nedávaj, je to afrodiziakum... gloria

Není tady

#161 22. 2. 2010 21:55

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH: No jo Terci, ale když zrovna pro mě je zamilovanost a láska naprosto o něčem jiném.... dvě naprosto odlišn záležitosti...

Jistě, taky tohle rozlišuji, já jen, když tu padala slova jako "miluji tě".... evokovalo mi to spíš vztah v začátku a s tím spojený ten první "nástřel" smile - to, proč vlastně se člověk zamiluje. Tyhle "podmínky", důvody, příčiny jsem měla na mysli smile.

Není tady

#162 22. 2. 2010 21:56

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Johana50 napsal(a):

Žiju už dost dlouho, abych si za vysloveným názorem mohla pevně stát na základě svých zkušeností. Dívám se, vnímám, používám empatii, zajímá mě psychologie , nejen vztahová.

Na zbytek raději použiju jedno zdejší růžové pravidlo prod čarou. smile

Mozna by ti vic prospelo, a vlaknu taky, kdybys pouzila "ignora"...

Není tady

#163 22. 2. 2010 22:03

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

...Na to, abych pomohla opilému bezdomovci se neskutálet do vozovky, na to ho nemusím milovat, natož bezpodmínečně. Na to stačí být lidská, normální. Pleteš si pojmy s dojmy.
Člověk, který má v srdci opravdovou bezpodmínečnou lásku ke všem bez výjimky, ten je opravdu velmi vzácný.
A ano, já takhle milovat nedokážu, a jak čtu zdejší projevy a příspěvky, pravděpodobně ještě nikdo zdejší. Ráda bych se mýlila. smile

Vsak bezpodminecna laska k bliznimu JE LIDSKA A NORMALNI... teda, mela by byt... grater

Není tady

#164 22. 2. 2010 22:09

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

... pomoc bezdomovci může souviset třeba s aktem milosrdenství, s tvojí ochotou pomáhat. ale s láskou asi moc ne. právě prot, že ho neznáš, nic o něm nevíš atd.

Co laska k cloveku (bliznimu)? Nemusis ho milovat, jen ho mit rad, jako stejneho cloveka, jak jsi ty sam. Nic o nem nemusis vedet, a precis k nemu muzes mit uctu, jako k zijicimu tvorovi Bozimu, ne?

Není tady

#165 22. 2. 2010 22:19

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Já jsem tou "podmínkou" pro zamilování myslela krásně modré oči, vůni kůže, blond lokýnky, důlky ve tvářích při úsměvu, příjemné vystupování... Prostě ten první nástřel při změně našeho "duševního stavu" :-).
Manželské sliby a opatrování nemocného člena rodiny - to je mimo, to je už jiná káva.

Ano. Rozvinulo se to do ponekud sirsi roviny, mozna trosku na skodu "prozkoumavani" podminenosti a bezpodminecnosti lasky partnerske a mezilidske...

Není tady

#166 22. 2. 2010 22:25

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

No jo Terci, ale když zrovna pro mě je zamilovanost a láska naprosto o něčem jiném.... dvě naprosto odlišn záležitosti...

Myslim, ze kdyz jsme mluvili o "podminecnosti" milovani mezi partnery, byli jsme uz v dalsi fazi vztahu, nejen pri zamilovani se do partnera, ale pri milovani ho, a ze prave ty dulicky a vune a pod. jsou tou podminkou k milovani konkretniho cloveka, a tudiz kdyby nebyl, jakej je, nesplnova by podminky a nemilovaly bychom jej...

Není tady

#167 22. 2. 2010 23:43

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Viktorko, hezký školení. Ty to tak v reálu cítíš a žiješ? Asi ani zdaleka, ale ráda bys, viď? Tak se měj.  kapitulation

Není tady

#168 22. 2. 2010 23:53

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Nevim Daf, na co "zrovna reagujes", ale mam to "sve" nastaveno tak, jak jsi zrejme cetla. Takze odpoved zni: Ziju! At ti to vyhovuje, nebo ne..., zalezi mi na tom, jak to vidis ty (a kdokoliv jiny...), ale nebaziruju na tom, aby me nekdo pochopil, a "rezonoval se mnou...

Není tady

#169 23. 2. 2010 6:07

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Selima napsal(a):

Johana50 napsal(a):

ach jo... takové to bylo čtivé vlákno na posledních několika stranách. :-)
Zjednodušeně řečeno, v mezilidských vztazích platí bez vyjímky pravidlo "svůj k svému".
Takže jsem na 100% přesvědčená, že kultivovaný muž si vybírá  kutivovanou  ženu a naopak . Například si vůbec  nedovedu představit, že  dejme tomu : Axi  vyprovokuje svou hypotetickou partnerku Ronju a ta smyslů zbavená bere na obranu něco jako litinovou pánev... lol
Nemusíme na vlastní kůži zažívat  něco, co už máme dávno někdy někde odžité a zpracované a přesto mít na to zdravý názor.....
Nemusím si přeci sama sahat na rozpálená  kamna, abych věděla na vlastní kůži, že pááálííí...

Ronjo, Axi , děkuji za obohacující počtení, to téma mě oslovuje :-)

Ono je to zložitejšie - napríklad môj vývoj bol dosť búrlivý, od fázy "naivnej princeznej z chránenej dielne" cez "žienku domácu zbožňujúce jedného polo-gaunera" a "búrlivé obdobie krátkych, intenzívnych vzťahov" až po "hádam už vyrovnanejšie vzťahy dospelej ženy"...  A pritiahla som si kadečo, resp. kadekoho lol , aby sme si nerozumeli zle... Raz možno fakt napíšem erotické memoáre, to bude bezcéler - a možno povinné čítanie pre dietky školou povinné "Ako to nerobiť". wink

Objednávám si první výtisk smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#170 23. 2. 2010 6:08

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

godlike

Není tady

#171 23. 2. 2010 6:14

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Mně ta láska/neláska vyplyne nějak sama. Nebo vypluje. Ani jsem nepřemýšlela jestli to dokážu nebo ne...Zjistila jsem totiž, že díky tomu, že můžu mít ráda/milovat - cokoli, kohokoli, jen tak - otevřít to a zazářit (jakoby), ať kdo chce nebo nechce  big_smile- že mi to dělá dobře. A tak si dělám dobře...smile

Myslím si totiž, že jsme v podstatě všichni stejní.  Myslím, že všichni prožíváme to stejné. Všichni máme stejná trápení. Jen se lišíme výchovou, okolnostmi, působením okolí atd.. Proto někdy používáme masky. Víc, míň, často, méně často, ale pořád jsme v podstatě stejní. A když pak takto přemýšlím, tak proč bych neměla mít ráda kteréhokoliv člověka, který pláče stejně jako já, raduje se stejně jako já.¨, má stejné touhy a potřeby jako já, má stejně rád svého pejska já, cítí lásku i bolest jako já...atdatd..

Je pravda, že je to vemi těžké, takto stále uvažovat a toto mít stále na mysli., když člověk není naladěn na vyzařování... Ale zase není tak těžké tu a tam "si udělat dobře"..hjarta big_smile

Wiki, řekla bych, že ty masky používáme stále a nejnom před ostatníma, ale kolikrát i před sebou samými. A to vytučněné.... a proto má taky každý svůj = jiný nebo odlišný náhled na vše kolem sebe, má jiné hodnoty, zvyky, priority.... těch věcí je habakuk smile

Není tady

#172 23. 2. 2010 6:18

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Ano, ale stejně tam musejí být ty drobné nezachytitelné věci, které neumíme popsat a zachytit. Noo chemik by řekl, že je to chemie reta a basta.

Není tady

#173 23. 2. 2010 6:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

...takhle milovat bližního nedokážeš...jít a sebrat ze země opilce, protože se třeba nebezpečně koulí k vozovce...
Mám poměrně blízko k lidem ze záchranky. Dělají i horší věci, než sbírat opilce - a můžu tě ujistit, že s láskou k bližnímu to nemá nic společného. Jistě, není to "jenom zaměstnání", určité nastavení tam být musí, jinak by to dělat nemohli - ale láska to fakt není.

Ten slib, kdy říkáme, že při sobě stojíme v dobrém i ve zlém chápu jako něco archetypálně hlubokého a absolutního, ne jako pojistné podmínky, kde se malým písmem vyjmenovává co jo a co ne.
Ano, můžu slíbit "v dobrém i ve zlém, ve zdraví i nemoci..." - a taky to dodržet - ale (možná, že to tak mám jen já) nemůžu slíbit lásku až do smrti. K tomu, abych někoho ne/milovala se vůlí nepřiměju.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#174 23. 2. 2010 6:29

Axi
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ano, můžu slíbit "v dobrém i ve zlém, ve zdraví i nemoci..." - a taky to dodržet - ale (možná, že to tak mám jen já) nemůžu slíbit lásku až do smrti. K tomu, abych někoho ne/milovala se vůlí nepřiměju.

Ano, proto říkám stojíme smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#175 23. 2. 2010 7:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, proto říkám stojíme
No sláva - konečně někdo, kdo nemá (s odpuštěním http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png) plnou pusu všeobjímající a všepřekonávající lásky...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí