Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 21. 2. 2010 22:23

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Žijeme ve lži

Zklamaná napsal(a):

Bojuješ s větrnými mlými Viki...

Vim. Don Quijote to taky delal, a kolik mel, ma a bude mit nasledovniku... A taky me to bavi...

Není tady

#77 21. 2. 2010 22:24

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Zajímavé je pozorovat, jak se postupem času (a třeba i zásluhou kýho výra ... lol) někteří mění. Nejde o to, že se mění, ale že mění své názory. Jak se pomalu a jistě stávají citově otupělými, protože je to pro ně výhodné..a jak si to umí i krásně zdůvodnit...proč se tím stávají wink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#78 21. 2. 2010 22:24

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaLove napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Bojuješ s větrnými mlými Viki...

Vim. Don Quijote to taky delal, a kolik mel, ma a bude mit nasledovniku... A taky me to bavi...

tummenupp

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#79 21. 2. 2010 22:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka: Miluji někoho proto jaký je.... buď takový nebo makový. A ne proto, že dělá to a tamto, nebo když udělá to a tamto (podmínky).

Pomněnko, ale podmínkou pro Tvoji lásku je právě i to, jaký kdo je.....

Upravil(a) Tercila (21. 2. 2010 22:34)

Není tady

#80 21. 2. 2010 22:36

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Zajímavé je pozorovat, jak se postupem času (a třeba i zásluhou kýho výra ... lol) někteří mění. Nejde o to, že se mění, ale že mění své názory. Jak se pomalu a jistě stávají citově otupělými, protože je to pro ně výhodné..a jak si to umí i krásně zdůvodnit...proč se tím stávají wink

No ja zcela jiste prozivam opacny proces, rsp. kdysi davno me "neco donutilo" schovat vsechny citove a citlive zalezitosti kamsi daleko na dno duse... a pak jsem se z toho musela pracne dostavat rukou terapeutcinou... abych tady (i jinde) mohla vyskakovat, jak je mi libo, tralala! A je to tak legracni, a prijemne, vhupsnout sem z te "starodavne a zapomenute doby", plne emoci... reta

Není tady

#81 22. 2. 2010 6:18

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tercila napsal(a):

pomněnka: Miluji někoho proto jaký je.... buď takový nebo makový. A ne proto, že dělá to a tamto, nebo když udělá to a tamto (podmínky).

Pomněnko, ale podmínkou pro Tvoji lásku je právě i to, jaký kdo je.....

Tak tohle já neberu jako podmínku, to už je daná věc, tak už je vychován a má i zděděné vlastnosti a to, že jsem si ho vybrala je vzájenmá přitažlivost. Svým způsobem je to podmínka toho, že jsem si ho vybrala, ale nechci po něm aby se měnil.... to už je podmínka. Ikdyž se samozřejmě vedle sebe měníme, ale to už je dané vývojem.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#82 22. 2. 2010 8:48

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

No, Terc, nasadila jsi mi paradniho brouka do hlavy... mnozi tady rikaji "milovat bezpodminecne"..., ale, vlastne, ve smyslu "vzdycky je neco, pro co milujeme", je bezpodminecne milovani blbost, ta jedna podminka existuje VZDYCKY... miluju proto, ze... ma krasny oci... je slechetny... voni jako mimino...
Nebyt toho, nemilovali bychom.
Takze bezpodminecnou lasku ze slovniku skrtam...
kapitulation

hm, kdyby to byla pravda, tak bychom každý miloval stovky lidí, protože ......nejmín 20lidí, co znám má krásný oči......dalších 30 je šlechetných a kolik jich voní?
takže to zase takhle jednoduchý nebude.

Není tady

#83 22. 2. 2010 9:18

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

...hm, kdyby to byla pravda, tak bychom každý miloval stovky lidí, protože ......nejmín 20lidí, co znám má krásný oči......dalších 30 je šlechetných a kolik jich voní?

Ale jdi ty, to byl jen priklad... jakoze kazdej toho svyho milujeme pro nejaky duvod, cili bezpodminecne to rozhodne nejni, minimalne jednu podminku splnovat musi (aby byl takovej, ze jsme schopni se prave pro toto "ono" zamilovat, no...)

Není tady

#84 22. 2. 2010 9:19

majkafa
Host

Že někdo nedělá "emoční citové divadlo" na veřejnosti, nemusí nutně znamenat, že je citově plochý.

Já když někoho miluju, tak neumím říct, proč.

#85 22. 2. 2010 9:26

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

...Já když někoho miluju, tak neumím říct, proč.

To ale jeste neznamena, ze nejaka podminka pro tve zamilovani se neexistuje, pouze ji nerozpitvavas, coz teda nejni nutne, ze jo... Pac kdybys je vsechny do detailu znala (ty podminky), automaticky by ses musela zamilovavat "programovane", a to moc zajimave nejni, ne?

Není tady

#86 22. 2. 2010 9:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tercila napsal(a):

Když ji i miluješ, snad víš, proč ji miluješ; není to tak? smile
Otázka nezní, jestli milujeme, ale zda "pro něco" nebo bezdůvodně. Já osobně si myslím, že nikdo nemiluje bezdůvodně. Nemluvím samozřejmě o "vypočítavosti" atd. Spíš o "důvodu" nebo "příčině" - těžko to adekvátně nazvat, ale podle mě v tomhle "bezpodmínečnost" prostě neexistuje. Vždycky se najde aspoň jedna pojmenovatelná věc, pro kterou svoji manželku miluješ, že... wink

Hm, to je zaujímavá vec. Ja keď milujem, tak väčšinou viem vymenovať viacero racionálnych dôvodo PREČO - ale potom je tam ešte také "niečo naviac", taká pridaná hodnot a, ktorú neviem definovať a ktorá spôsobuje, že je to ON a nie TAMTEN. Keby si moje nevlastné dieťa malo moju lásku zaslúžiť, tak som bola macocha ako z rozprávok. big_smile Uňho to v podstate bolo všeobecne dosť ťažké a mával konflikty kde-kade, ale... ja som ho mala rada, a to tak že dosť. Zásluhy sem, zásluhy tam. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#87 22. 2. 2010 10:00

laureene
♥♥♥♥---

Axi napsal:
"A podle mě, pokud to není bezpodmínečné, není to láska. Miluju, dokud mám důvod, když důvod pomine, pomine i láska? Divné."

Podmínka není totéž, co důvod  wink

Axi, kdo to umí...Kdo to ví hned, kdo to dokáže ve dvaceti, ve třiceti, v padesáti...?

Ty?

Gremlins je smutná, zoufalá, nešťastná, ukřivděná, cítí se podvedená, cítí, že s ní někdo nehrál fér, na to má nárok, ne?
Proto ještě není třeba dávat jí mravokárné přednášky.

Upravil(a) laureene (22. 2. 2010 10:01)

Není tady

#88 22. 2. 2010 10:31

majkafa
Host

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

...Já když někoho miluju, tak neumím říct, proč.

To ale jeste neznamena, ze nejaka podminka pro tve zamilovani se neexistuje, pouze ji nerozpitvavas, coz teda nejni nutne, ze jo... Pac kdybys je vsechny do detailu znala (ty podminky), automaticky by ses musela zamilovavat "programovane", a to moc zajimave nejni, ne?

Naopak, rozpitvávala jsem, ale marně hledám něco konkrétního, co lze popsat slovy. Nic takového nenacházím. Prostě miluju proto, že je to on. Je tam nějaká přitažlivost, která není z tohoto světa.
Automaticky nemiluju. Buď to tam je, nebo není. To NĚCO je slovy nepopsatelné.
Nikdy (s plnou vahou tohoto NIKDY) si nemůžu říct - tohoto budu milovat. Takhle mi to nefunguje. Můžu se rozkrájet, kdybych chtěla někoho milovat programově, a stejně ho milovat nebudu, pokud tam to NĚCO není.

Jak píše i Selima, ta "PŘIDANÁ HODNOTA", kterou nedovedu definovat, způsobuje, že je to právě ON a žádný jiný.

Upravil(a) majkafa (22. 2. 2010 10:44)

#89 22. 2. 2010 10:42

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Já bych to nazvala jednoduše - souznění big_smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#90 22. 2. 2010 11:02

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

agewa napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

No, Terc, nasadila jsi mi paradniho brouka do hlavy... mnozi tady rikaji "milovat bezpodminecne"..., ale, vlastne, ve smyslu "vzdycky je neco, pro co milujeme", je bezpodminecne milovani blbost, ta jedna podminka existuje VZDYCKY... miluju proto, ze... ma krasny oci... je slechetny... voni jako mimino...
Nebyt toho, nemilovali bychom.
Takze bezpodminecnou lasku ze slovniku skrtam...
kapitulation

hm, kdyby to byla pravda, tak bychom každý miloval stovky lidí, protože ......nejmín 20lidí, co znám má krásný oči......dalších 30 je šlechetných a kolik jich voní?

Přesně tak.

Zjevně neumím milovat PRO něco. Milovala jen ho jen pro to, že to BYL on. Nezdůvodňovala jsem si to nikdy tím, že je dobrý otec, dobrý milenec, má hnědé oči nebo je čestný, umí vyhodit ponožky do koše atd.

Můžu žít a mít vedle sebe dobrého otce, skvělého milence, úspěšného rybáře atd. atd. ale nemusím ho nutně milovat i přesto, že má stejné vlastnosti, schopnosti či co.

Není tady

#91 22. 2. 2010 11:04

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaLove napsal(a):

agewa napsal(a):

...hm, kdyby to byla pravda, tak bychom každý miloval stovky lidí, protože ......nejmín 20lidí, co znám má krásný oči......dalších 30 je šlechetných a kolik jich voní?

Ale jdi ty, to byl jen priklad... jakoze kazdej toho svyho milujeme pro nejaky duvod, cili bezpodminecne to rozhodne nejni, minimalne jednu podminku splnovat musi (aby byl takovej, ze jsme schopni se prave pro toto "ono" zamilovat, no...)

ano, je tam právě ta malá nuace čehosi. Kdyby člověk měl milovat bezpodmínečně každého, obcoval by každý s každým jen proto, že ho bezpodmínečně miluje... (i když někteří by toho byli schopni, že? lol) - ale někteří tam prostě tu maličkost proč druhého milovat vidí a tím pádem nepotřebují bezpodmínečně milovat každého na potkání.

ps. věřím, že někteří toho chtějí dosáhnout a ukázat světu, že to jde..ale berou to za špatný konec a jaksi nepochopili, o čem že ta bezpodmínečná láska je.

Není tady

#92 22. 2. 2010 11:10

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

... také "niečo naviac", taká pridaná hodnot a, ktorú neviem definovať a ktorá spôsobuje, že je to ON a nie TAMTEN. Keby si moje nevlastné dieťa malo moju lásku zaslúžiť, tak som bola macocha ako z rozprávok. big_smile Uňho to v podstate bolo všeobecne dosť ťažké a mával konflikty kde-kade, ale... ja som ho mala rada, a to tak že dosť. Zásluhy sem, zásluhy tam. stolt

No prave. Ta "nedefinovatelna (tebou) podmienka" bolo to, ze to bol syn tvojho milacika... Urcite, keby si ho len tak nahodne stretla na ulici, "nezamilovala by si si ho", lajdaka neposlusneho, len tak, z nicoho nic...

Není tady

#93 22. 2. 2010 11:12

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Že někdo nedělá "emoční citové divadlo" na veřejnosti, nemusí nutně znamenat, že je citově plochý.

Já když někoho miluju, tak neumím říct, proč.

proto, že neumíš říct proč druhého miluješ přeci neznamená, že si dospěla k bezpodmínečné lásce. Možná to jen prostě nevíš...proč ho miluješ. Dle mého - když tedy milovat, znamená to dlouhodobě, nikoliv na pár dní, týdnů, měsíců....

Tady někdo nedělá "emočně citové divadlo" ?
Znám jiné týpky, co právě to divadlo "pro veřejnost" udělali a stále dělají...a jak jsem psala výše, zajímavé je je pozorovat, jak se mění..časem, situacemi.  Dovedu si zcela jasně představit, že tady umí pěkně pokecat, líbivě se vlísat, ukázat...já se změnil, nebo měním...a pak ho srazí na kolena jen blbé slovo, nebo vytočí do vrtule dobře mířená ťafka.  Příklady uvádět nebudu, je jich tu požehnaně wink

Není tady

#94 22. 2. 2010 11:13

Axi
♥♥♥♥♥♥-

laureene napsal(a):

Axi napsal:
"A podle mě, pokud to není bezpodmínečné, není to láska. Miluju, dokud mám důvod, když důvod pomine, pomine i láska? Divné."

Podmínka není totéž, co důvod  wink

Máš pravdu, není (vysvětli to prosímtě Tercile). A co ty, miluješ svého manžela bezpodmínečně?  A pokud ne, jaké má hoch podmínky, aby si tvojí lásku zasloužil? A jaké jsou ty důvody, že ho miluješ? Pomine i tvoje láska, až pominou ty důvody, hmm?

laureene napsal(a):

Gremlins je smutná, zoufalá, nešťastná, ukřivděná, cítí se podvedená, cítí, že s ní někdo nehrál fér, na to má nárok, ne?
Proto ještě není třeba dávat jí mravokárné přednášky.

Prvek utrpení a bolesti, který je autentický a poctivý, tu nikdo nezpochybňuje a už vůbec se mu nevysmívá. Jenom tomu lžiprvku, který v souvislosti s mým utrpením hovoří o zlém světě a moralním úpadku ostatních. Tenhle prvek podle mého názoru není indukován mým úrazem, ale vnitřním nastavením (byl tam i předtím). Všimni si, že tenhle prvek jsi ve svých příspěvcích měla taky. wink

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#95 22. 2. 2010 11:15

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko0 napsal(a):

Přesně tak.

Zjevně neumím milovat PRO něco. Milovala jen ho jen pro to, že to BYL on. Nezdůvodňovala jsem si to nikdy tím, že je dobrý otec, dobrý milenec, má hnědé oči nebo je čestný, umí vyhodit ponožky do koše atd.

Můžu žít a mít vedle sebe dobrého otce, skvělého milence, úspěšného rybáře atd. atd. ale nemusím ho nutně milovat i přesto, že má stejné vlastnosti, schopnosti či co.

Takhle nějak bych to formuloval, kdybych to tak pěkně uměl winklol

Není tady

#96 22. 2. 2010 11:18

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaLove napsal(a):

Selima napsal(a):

... také "niečo naviac", taká pridaná hodnot a, ktorú neviem definovať a ktorá spôsobuje, že je to ON a nie TAMTEN. Keby si moje nevlastné dieťa malo moju lásku zaslúžiť, tak som bola macocha ako z rozprávok. big_smile Uňho to v podstate bolo všeobecne dosť ťažké a mával konflikty kde-kade, ale... ja som ho mala rada, a to tak že dosť. Zásluhy sem, zásluhy tam. stolt

No prave. Ta "nedefinovatelna (tebou) podmienka" bolo to, ze to bol syn tvojho milacika... Urcite, keby si ho len tak nahodne stretla na ulici, "nezamilovala by si si ho", lajdaka neposlusneho, len tak, z nicoho nic...

stolt stolt stolt

Není tady

#97 22. 2. 2010 11:23

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

... ukázat světu, že to jde..ale berou to za špatný konec a jaksi nepochopili, o čem že ta bezpodmínečná láska je.

Zklam, rano, na pochuzkach, jsem asik na to prisla. Bezpodminecnou laskou naopak muzeme milovat pouze sve blizni, pac jsou to blizni... tam neni treba souzneni, jiskreni, obdivovanych vlastnosti ci fyzickych prednosti, (kterezto podminky by mely byt splneny pro zrozeni milovani - stavu - mezi partnery)a samozrejme Boha, ptz. klast podminky na Boha neni pripustne...
Takze odvolavam, co jsem odvolala... bezpodminecna laska existuje, ale nejni to laska partnerska...

Není tady

#98 22. 2. 2010 11:29

werena30
♥♥♥♥---

Axi napsal(a):

A podle mě, pokud to není bezpodmínečné, není to láska. Miluju, dokud mám důvod, když důvod pomine, pomine i láska? Divné.

Jasně,takže když mě můj milovaný po svatbě začne mlátit,tak by bylo hloupé přestat ho milovat,jen kvůli tomu.

Není tady

#99 22. 2. 2010 11:30

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Usiluju o bezpodmínečnou lásku. Lásku, která nemá "protože". Nemiluji svého muže, protože je spolehlivý - to je jen jedna z vlastností, za které si ho vážím. Myslím, že by láska partnerská, rodičovská i kamarádská a jakákoli jiná měla být bezpodmínečná: podmínky mají praktické aspekty: jestli s tím člověkem budu žít, jestli si ho vezmu, jestli s ním budu budovat partnerský vztah nebo ne. Můžu ho milovat, ale vidět, že jeho vlastnosti by mi šťastný partnerský vztah znemožnily: potom ho nechám s láskou jít.

Můžu milovat své rodiče, ale pokud jsou alkoholici, nebudu se s ními vídat a nenechám je vídat moje děti, protože by mě to zraňovalo. Přesto je můžu milovat.

Neříkám, že je bezpodmínečná láska snadná, samozřejmá nebo snad běžná. Jen je pro mě ideálem, ke kterému se snažím směřovat. V Bibli se píše že i špatní lidé milují ty, kdo jsou na ně hodní: zralou láskou je milovat i ty, kteří na vás hodní nejsou. To už je zase ale jiná kapitola smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#100 22. 2. 2010 11:32

Axi
♥♥♥♥♥♥-

werena30 napsal(a):

Axi napsal(a):

A podle mě, pokud to není bezpodmínečné, není to láska. Miluju, dokud mám důvod, když důvod pomine, pomine i láska? Divné.

Jasně,takže když mě můj milovaný po svatbě začne mlátit,tak by bylo hloupé přestat ho milovat,jen kvůli tomu.

Vůbec netušíš, o čem je tu řeč. Jestli nezávazné hovory o lásce k našim bližním vyvolají v tvé hlavě myšlenky na mlácení, asi by to chtělo hluboce se zamyslet. Hodně štěstí.

Upravil(a) Axi (22. 2. 2010 11:33)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí