Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 2. 2010 20:17

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Žijeme ve lži

Tak, tak! stolt godlike tummenupp hjarta pussa

Není tady

#27 20. 2. 2010 20:24

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

...Citlivý člověk je vnímavý, má hlubokou empatii, ví, jak se ve které chvíli zachovat, aby nebyl jako slon v porcelánu...

No jasne, ctnostna Majka. Kdyz ti decko prejede auto, ty citlive a citove zvladnes naval emoci levou zadni, abys nahodou, coby "slon v porcelanu", nezhodila nakou vazicku... a svoji uzasnou dustojnost taky... godlike

Není tady

#28 20. 2. 2010 21:15

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

...aby... možná dostali i lásku ... zaslouží si ji vůbec?

Lásku je potřeba si zasloužit? Tssss...tsssss...
kapitulation

Upravil(a) Daphné (20. 2. 2010 22:44)

Není tady

#29 20. 2. 2010 21:20

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

...Lásku je potřeba si zasloužit? Tssss...tsssss...
Takový šplouchy a vývody.....celej ten odstavec. MᚠPMS?

A ty??? va

Není tady

#30 20. 2. 2010 21:26

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zklamaná napsal(a):

ano, to je návod, jak se stát studeným, necitlivým a necitovým...psím čumákem...aby to už nikdy nemusela prožít, nebo aby ji to znovu a znovu nesráželo na kolena.... a kdo to píše? Studený, necitlivý a necitový lidé, co je osud tak praštil přes prsty, že už nechtějí, aby je to potkalo znova a považují tuto cestu za správnou.

Troufám si tvrdit, že jde o nepochopení z tvé strany.

Nemuset to zažít znova neznamená, že se stanu necitlivým člověkem. Znamená to, že nebudu investovat svoje city u někoho nevhodného. Znamená to, že se zamyslím, jakého partnera a proč jsem si vybrala a příště se pokusím vybrat si líp. Vybrat si člověka, který se mnou nebude orat ale spíš souznít.  zapracovat na sobě a vlastním prožívání, zvládnout své výbuchy emocí přece není škodlivé. Citlivý a citový člověk je stále takovým, jen se s tím lépe naučí zacházet. To je celé.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#31 20. 2. 2010 21:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Miluš napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

...Jsi nejspíš hodně citlivá a emotivní bytost. Zkus se trochu víc "uzemnit" a půjde to  smile

"Uzemnovat" hodne citlive a emotivni bytosti je tuuuze velka hloupost. Mely by byt totiz "oslavovany" jako ruze mezi trny... Ale to ti, co "nechteji cnit z rady", nechapou...

Uzemni v zmysle neby tak zranitežná. U mňa funguje to, čo povedal Axi. Prestanem cíti tú skžučujúcu a týravú boles, keď tomu, kto mi ublížil začnem to, že ma opustil pre niečo, alebo pre niekoho pria. Prajem mu, že našiel lásku inde, že je mu lepšie bezo mňa, že je šastnejší. Je to ažké, ale pomáha mi to.

Som hodne citlivý človek, ale s odstupom času zisujem, že je to vlastnos, ktorá v tejto dobe nie je oslavovaná. Vidím to denne vo vzahoch medzi žuďmi.

Já s tebou Miluš souhlasím.
Ale myslím si, že pořád jsou lidé, kteří citlivost druhých umí ocenit.
Jen je třeba ji nezaměňovat s přecitlivostí, tedy je potřeba ji "uzemnit", aby tebe samotnou nezraňovala.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#32 20. 2. 2010 21:38

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Viktorko, citlivá a citová není totéž.

Gremlins a Viktorka jsou dle mého citové. Od citlivosti to může být na hony vzdáleno. Citovost je ovládání svými emocemi. Citlivý člověk byl ten, kdo znal míru věcí, kdo dokázal sjednocovat protiklady.  To jsou mimo jiné i ty melodramatické výjevy. Ale ne citlivost. Zle začne být, když se necháme ovládat emocemi nad únosnou mez.
Citlivý člověk je vnímavý, má hlubokou empatii, ví, jak se ve které chvíli zachovat, aby nebyl jako slon v porcelánu.

Našla jsem zajímavou definici:
CITOVOST je neodmyslitelná od člověka, ale stává se nebezpečnou od chvíle, kdy se považuje za hodnotu, za kritérium pravdy, za ospravedlnění k jednání .

Kdežto:
CITLIVÝ člověk je ten, kdo zná míru věcí, kdo dokáže sjednocovat protiklady.

tummenupp
S tím, že PŘECITLIVĚLOST je průšvih, který brání naprosto všemu.

Není tady

#33 20. 2. 2010 21:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PavlaH napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

ano, to je návod, jak se stát studeným, necitlivým a necitovým...psím čumákem...aby to už nikdy nemusela prožít, nebo aby ji to znovu a znovu nesráželo na kolena.... a kdo to píše? Studený, necitlivý a necitový lidé, co je osud tak praštil přes prsty, že už nechtějí, aby je to potkalo znova a považují tuto cestu za správnou.

Troufám si tvrdit, že jde o nepochopení z tvé strany.

Nemuset to zažít znova neznamená, že se stanu necitlivým člověkem. Znamená to, že nebudu investovat svoje city u někoho nevhodného. Znamená to, že se zamyslím, jakého partnera a proč jsem si vybrala a příště se pokusím vybrat si líp. Vybrat si člověka, který se mnou nebude orat ale spíš souznít.  zapracovat na sobě a vlastním prožívání, zvládnout své výbuchy emocí přece není škodlivé. Citlivý a citový člověk je stále takovým, jen se s tím lépe naučí zacházet. To je celé.

Tak tak stolt
"Troufᚠsi tvrdit" naprosto správně parstolt

Není tady

#34 20. 2. 2010 21:48

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné: Lásku je potřeba si zasloužit? Tssss...tsssss

Když to vezmeš ze všech možných úhlů, tak ano.
Záleží na tom, co si pod tím slovem "zasloužit" Ty představuješ.
Nějaký důvod pro lásku prostě vždycky existuje.
A pak bys musela podumat o tom, zda je to "důvod" nebo "zásluha"; to už by bylo slovíčkaření - tu příčinu, proč miluješ, prostě nějak nazvat.
Na Tvoji otázku je jednoznačná odpověď: ANO. smile

Není tady

#35 20. 2. 2010 21:54

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo a co takhle láska rodič- dítě? Tam je potřeba taky si lásku zasloužit?

Není tady

#36 20. 2. 2010 22:01

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

...S tím, že PŘECITLIVĚLOST je průšvih, který brání naprosto všemu.

A ja si zas troufale dovolim tvrdit, ze ten prvni autorcin prispevek nema ani spetku precitlivelosti... takze tydlecti "moraliste", co ji chteji uzemnovat a lecit z prehnanych emoci, se ztrefuji jaksi vedle...

Není tady

#37 20. 2. 2010 22:04

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

Tercilo a co takhle láska rodič- dítě? Tam je potřeba taky si lásku zasloužit?

Ano. Rodic decko miluje aj kdyz "zlobi", ale ten spravny rodic ho nauci, ze laska se opravdu buduje "z obou koncu", milovat, a byt milovan, vyzaduje urcitou uvedomelou snahu o to...

Není tady

#38 20. 2. 2010 22:12

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Budovat vztah neznamená podminovat jej láskou. tedy aspon pro mne. Nebudu mít partnera méně ráda, když stále nebude házet ponožky do koše. Nebudu méně milovat děti, když budou v pubertě na odstřel. Určitě se mi jejich chování líbit nebude, ale nebude to ovlivnovat moji lásku k nim.

Není tady

#39 20. 2. 2010 22:27

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ponozky v kosi, ani klidna puberta, nejsou ty stezejni veci, na kterych se laska buduje...

Není tady

#40 20. 2. 2010 22:28

majkafa
Host

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

...Citlivý člověk je vnímavý, má hlubokou empatii, ví, jak se ve které chvíli zachovat, aby nebyl jako slon v porcelánu...

No jasne, ctnostna Majka. Kdyz ti decko prejede auto, ty citlive a citove zvladnes naval emoci levou zadni, abys nahodou, coby "slon v porcelanu", nezhodila nakou vazicku... a svoji uzasnou dustojnost taky... godlike

Bohužel nezvládnu, Viktorko. A nejenom v tomto případě. Mám před sebou ještě dlouhou cestu.

#41 20. 2. 2010 22:42

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

...Bohužel nezvládnu, Viktorko. A nejenom v tomto případě. Mám před sebou ještě dlouhou cestu.

To je dobre. Ja stejne vim, ze ty vznesene kydy tlachas jenom tak, pro "dekorum", ale ve skutecnosti jsi normalni fajn zenska... pussa

Není tady

#42 20. 2. 2010 23:17

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH: Tercilo a co takhle láska rodič- dítě? Tam je potřeba taky si lásku zasloužit

Pavli, určitě víš, že ani láska rodič - dítě zdaleka není v některých případech automatická.
Není to zrovna nᚠpřípad, viď - ale existuje.

Není tady

#43 20. 2. 2010 23:48

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusíš Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?

Není tady

#44 21. 2. 2010 8:15

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

...Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusíš Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?

Ale jdi ty, ja ji nenapadla, naopak, ve svem poslednim prispevku jsem ji vykrouhla hlubokou poklonu..., a ona to jiste vi... kapitulation

Není tady

#45 21. 2. 2010 11:24

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Daphné napsal(a):

...Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusíš Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?

Ale jdi ty, ja ji nenapadla, naopak, ve svem poslednim prispevku jsem ji vykrouhla hlubokou poklonu..., a ona to jiste vi... kapitulation

Přesto je ve významu těch slov rozdíl. smile

Není tady

#46 21. 2. 2010 11:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Daphné napsal(a):

Přesto je ve významu těch slov rozdíl. smile

Ja nerikam, ze neni, naopak, uz tady jsem to potvrdila:
"
Nahlásit | Citovat#23 Včera 19:23
ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

E-mail  ZprávaRe: Žijeme ve lžiMozna citlivy a citovy neni totez, ale muze to existovat vedle sebe. Mozna jsem citova, ale citliva taky. Pac ja brecim aj nad umirajicim somalskym deckem, nebo u Jacksonova Earth songu, ci kdyz vidim treba tatinka, jak trpelive decku neco vysvetluje, a tak, vis? Me emoce me "neovladaji", ale obohacuji..."

Ale to jsi asi prehlidla...

Upravil(a) ViktorkaLove (21. 2. 2010 11:58)

Není tady

#47 21. 2. 2010 12:44

majkafa
Host

Daphné napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusíš Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?

Nezlobím se. Vidím, co si Viktorka vztáhla na sebe. Zřejmě to ještě nepřijala. Až po přijetí to může začít měnit. A brát jako konstatování a žádné napadání, že to tak prostě je a můžeme to hodně změnit, když s tím budeme pracovat.

Viktorko, poklonu jsem já vnímala v něčem úplně jiném, než ty. lol V tom tlachání pro dekorum. Protože jestli ty to vnímᚠtakhle, je to pro mě poklona. big_smile Ale ještě větší radost budu mít jednou, až nebudeš mít potřebu psát o tlachání, až pochopíš.

Upravil(a) majkafa (21. 2. 2010 12:50)

#48 21. 2. 2010 13:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ale Majky, ja jsem nebrala nic jako napadani... (..."vzdyt co mi muze udelat clovek"?...), a "pracovat" s cimsi? Nemam zapotrebi, teda dle tveho navodu... mam sve vlastni predstavy o tom, v cem se zlepsovat...
Mno, tak ohledne pochopeni tebe a tveho majestatu, te asik moc nepotesim..., pokud totiz tu pozlacenou skorapku vznesenosti nevymenis za nejaky normalni "lidsky sleh" (coz se ti teda, dle meho v predchozim prispevku povedlo), budu v tom porad videt jenom tlachani pro dekorum... No, jsem dost tvrdohlava, hlavne tam, kde jaksi protistrana nepredlozi verohodne protiargumenty...

To je proslov, co? va gloria

Není tady

#49 21. 2. 2010 13:22

majkafa
Host

Viktorko, napadání nebyl správný výraz. Lepší je - co tobě v mém psaní rezonovalo.

#50 21. 2. 2010 13:29

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Viktorko, napadání nebyl správný výraz. Lepší je - co tobě v mém psaní rezonovalo.

Mi tady rezonuji, Majko, jenom saliny... to se mi i sklenicky ve stojanu chveji...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí