18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak, tak!
Není tady
majkafa napsal(a):
...Citlivý člověk je vnímavý, má hlubokou empatii, ví, jak se ve které chvíli zachovat, aby nebyl jako slon v porcelánu...
No jasne, ctnostna Majka. Kdyz ti decko prejede auto, ty citlive a citove zvladnes naval emoci levou zadni, abys nahodou, coby "slon v porcelanu", nezhodila nakou vazicku... a svoji uzasnou dustojnost taky...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
...aby... moná dostali i lásku ... zaslouí si ji vůbec?
Lásku je potřeba si zaslouit? Tssss...tsssss...
Upravil(a) Daphné (20. 2. 2010 22:44)
Není tady
Daphné napsal(a):
...Lásku je potřeba si zaslouit? Tssss...tsssss...
Takový plouchy a vývody.....celej ten odstavec. Má PMS?
A ty???
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ano, to je návod, jak se stát studeným, necitlivým a necitovým...psím čumákem...aby to u nikdy nemusela proít, nebo aby ji to znovu a znovu nesráelo na kolena.... a kdo to píe? Studený, necitlivý a necitový lidé, co je osud tak pratil přes prsty, e u nechtějí, aby je to potkalo znova a povaují tuto cestu za správnou.
Troufám si tvrdit, e jde o nepochopení z tvé strany.
Nemuset to zaít znova neznamená, e se stanu necitlivým člověkem. Znamená to, e nebudu investovat svoje city u někoho nevhodného. Znamená to, e se zamyslím, jakého partnera a proč jsem si vybrala a přítě se pokusím vybrat si líp. Vybrat si člověka, který se mnou nebude orat ale spí souznít. zapracovat na sobě a vlastním proívání, zvládnout své výbuchy emocí přece není kodlivé. Citlivý a citový člověk je stále takovým, jen se s tím lépe naučí zacházet. To je celé.
Není tady
Milu napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...Jsi nejspí hodně citlivá a emotivní bytost. Zkus se trochu víc "uzemnit" a půjde to
"Uzemnovat" hodne citlive a emotivni bytosti je tuuuze velka hloupost. Mely by byt totiz "oslavovany" jako ruze mezi trny... Ale to ti, co "nechteji cnit z rady", nechapou...
Uzemni v zmysle neby tak zranitežná. U mňa funguje to, čo povedal Axi. Prestanem cíti tú skžučujúcu a týravú boles, keď tomu, kto mi ublíil začnem to, e ma opustil pre niečo, alebo pre niekoho pria. Prajem mu, e naiel lásku inde, e je mu lepie bezo mňa, e je astnejí. Je to aké, ale pomáha mi to.
Som hodne citlivý človek, ale s odstupom času zisujem, e je to vlastnos, ktorá v tejto dobe nie je oslavovaná. Vidím to denne vo vzahoch medzi žuďmi.
Já s tebou Milu souhlasím.
Ale myslím si, e pořád jsou lidé, kteří citlivost druhých umí ocenit.
Jen je třeba ji nezaměňovat s přecitlivostí, tedy je potřeba ji "uzemnit", aby tebe samotnou nezraňovala.
Není tady
majkafa napsal(a):
Viktorko, citlivá a citová není toté.
Gremlins a Viktorka jsou dle mého citové. Od citlivosti to můe být na hony vzdáleno. Citovost je ovládání svými emocemi. Citlivý člověk byl ten, kdo znal míru věcí, kdo dokázal sjednocovat protiklady. To jsou mimo jiné i ty melodramatické výjevy. Ale ne citlivost. Zle začne být, kdy se necháme ovládat emocemi nad únosnou mez.
Citlivý člověk je vnímavý, má hlubokou empatii, ví, jak se ve které chvíli zachovat, aby nebyl jako slon v porcelánu.
Nala jsem zajímavou definici:
CITOVOST je neodmyslitelná od člověka, ale stává se nebezpečnou od chvíle, kdy se povauje za hodnotu, za kritérium pravdy, za ospravedlnění k jednání .
Kdeto:
CITLIVÝ člověk je ten, kdo zná míru věcí, kdo dokáe sjednocovat protiklady.
S tím, e PŘECITLIVĚLOST je průvih, který brání naprosto vemu.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
ano, to je návod, jak se stát studeným, necitlivým a necitovým...psím čumákem...aby to u nikdy nemusela proít, nebo aby ji to znovu a znovu nesráelo na kolena.... a kdo to píe? Studený, necitlivý a necitový lidé, co je osud tak pratil přes prsty, e u nechtějí, aby je to potkalo znova a povaují tuto cestu za správnou.
Troufám si tvrdit, e jde o nepochopení z tvé strany.
Nemuset to zaít znova neznamená, e se stanu necitlivým člověkem. Znamená to, e nebudu investovat svoje city u někoho nevhodného. Znamená to, e se zamyslím, jakého partnera a proč jsem si vybrala a přítě se pokusím vybrat si líp. Vybrat si člověka, který se mnou nebude orat ale spí souznít. zapracovat na sobě a vlastním proívání, zvládnout své výbuchy emocí přece není kodlivé. Citlivý a citový člověk je stále takovým, jen se s tím lépe naučí zacházet. To je celé.
Tak tak
"Troufá si tvrdit" naprosto správně
Není tady
Daphné: Lásku je potřeba si zaslouit? Tssss...tsssss
Kdy to vezme ze vech moných úhlů, tak ano.
Záleí na tom, co si pod tím slovem "zaslouit" Ty představuje.
Nějaký důvod pro lásku prostě vdycky existuje.
A pak bys musela podumat o tom, zda je to "důvod" nebo "zásluha"; to u by bylo slovíčkaření - tu příčinu, proč miluje, prostě nějak nazvat.
Na Tvoji otázku je jednoznačná odpověď: ANO.
Není tady
Tercilo a co takhle láska rodič- dítě? Tam je potřeba taky si lásku zaslouit?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...S tím, e PŘECITLIVĚLOST je průvih, který brání naprosto vemu.
A ja si zas troufale dovolim tvrdit, ze ten prvni autorcin prispevek nema ani spetku precitlivelosti... takze tydlecti "moraliste", co ji chteji uzemnovat a lecit z prehnanych emoci, se ztrefuji jaksi vedle...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Tercilo a co takhle láska rodič- dítě? Tam je potřeba taky si lásku zaslouit?
Ano. Rodic decko miluje aj kdyz "zlobi", ale ten spravny rodic ho nauci, ze laska se opravdu buduje "z obou koncu", milovat, a byt milovan, vyzaduje urcitou uvedomelou snahu o to...
Není tady
Budovat vztah neznamená podminovat jej láskou. tedy aspon pro mne. Nebudu mít partnera méně ráda, kdy stále nebude házet ponoky do koe. Nebudu méně milovat děti, kdy budou v pubertě na odstřel. Určitě se mi jejich chování líbit nebude, ale nebude to ovlivnovat moji lásku k nim.
Není tady
Ponozky v kosi, ani klidna puberta, nejsou ty stezejni veci, na kterych se laska buduje...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
majkafa napsal(a):
...Citlivý člověk je vnímavý, má hlubokou empatii, ví, jak se ve které chvíli zachovat, aby nebyl jako slon v porcelánu...
No jasne, ctnostna Majka. Kdyz ti decko prejede auto, ty citlive a citove zvladnes naval emoci levou zadni, abys nahodou, coby "slon v porcelanu", nezhodila nakou vazicku... a svoji uzasnou dustojnost taky...
Bohuel nezvládnu, Viktorko. A nejenom v tomto případě. Mám před sebou jetě dlouhou cestu.
majkafa napsal(a):
...Bohuel nezvládnu, Viktorko. A nejenom v tomto případě. Mám před sebou jetě dlouhou cestu.
To je dobre. Ja stejne vim, ze ty vznesene kydy tlachas jenom tak, pro "dekorum", ale ve skutecnosti jsi normalni fajn zenska...
Není tady
PavlaH: Tercilo a co takhle láska rodič- dítě? Tam je potřeba taky si lásku zaslouit
Pavli, určitě ví, e ani láska rodič - dítě zdaleka není v některých případech automatická.
Není to zrovna ná případ, viď - ale existuje.
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
majkafa napsal(a):
Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusí Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?
Není tady
Daphné napsal(a):
...Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusí Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?
Ale jdi ty, ja ji nenapadla, naopak, ve svem poslednim prispevku jsem ji vykrouhla hlubokou poklonu..., a ona to jiste vi...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Daphné napsal(a):
...Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusí Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?
Ale jdi ty, ja ji nenapadla, naopak, ve svem poslednim prispevku jsem ji vykrouhla hlubokou poklonu..., a ona to jiste vi...
Přesto je ve významu těch slov rozdíl.
Není tady
Daphné napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Daphné napsal(a):
Přesto je ve významu těch slov rozdíl.
Ja nerikam, ze neni, naopak, uz tady jsem to potvrdila:
"
Nahlásit | Citovat#23 Včera 19:23
ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
E-mail ZprávaRe: ijeme ve liMozna citlivy a citovy neni totez, ale muze to existovat vedle sebe. Mozna jsem citova, ale citliva taky. Pac ja brecim aj nad umirajicim somalskym deckem, nebo u Jacksonova Earth songu, ci kdyz vidim treba tatinka, jak trpelive decku neco vysvetluje, a tak, vis? Me emoce me "neovladaji", ale obohacuji..."
Ale to jsi asi prehlidla...
Upravil(a) ViktorkaLove (21. 2. 2010 11:58)
Není tady
Daphné napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
majkafa napsal(a):
Prostě mezi slovy "citlivost" a "citovost" je rozdíl. Nemusí Majkafu kvůli svému nepochopení napadat, ne?
Nezlobím se. Vidím, co si Viktorka vztáhla na sebe. Zřejmě to jetě nepřijala. A po přijetí to můe začít měnit. A brát jako konstatování a ádné napadání, e to tak prostě je a můeme to hodně změnit, kdy s tím budeme pracovat.
Viktorko, poklonu jsem já vnímala v něčem úplně jiném, ne ty. V tom tlachání pro dekorum. Protoe jestli ty to vnímá takhle, je to pro mě poklona. Ale jetě větí radost budu mít jednou, a nebude mít potřebu psát o tlachání, a pochopí.
Upravil(a) majkafa (21. 2. 2010 12:50)
Ale Majky, ja jsem nebrala nic jako napadani... (..."vzdyt co mi muze udelat clovek"?...), a "pracovat" s cimsi? Nemam zapotrebi, teda dle tveho navodu... mam sve vlastni predstavy o tom, v cem se zlepsovat...
Mno, tak ohledne pochopeni tebe a tveho majestatu, te asik moc nepotesim..., pokud totiz tu pozlacenou skorapku vznesenosti nevymenis za nejaky normalni "lidsky sleh" (coz se ti teda, dle meho v predchozim prispevku povedlo), budu v tom porad videt jenom tlachani pro dekorum... No, jsem dost tvrdohlava, hlavne tam, kde jaksi protistrana nepredlozi verohodne protiargumenty...
To je proslov, co?
Není tady
Viktorko, napadání nebyl správný výraz. Lepí je - co tobě v mém psaní rezonovalo.
majkafa napsal(a):
Viktorko, napadání nebyl správný výraz. Lepí je - co tobě v mém psaní rezonovalo.
Mi tady rezonuji, Majko, jenom saliny... to se mi i sklenicky ve stojanu chveji...
Není tady