6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsem tu nová a potřebovala bych poradit. Dcera má necelých 20 měsíců a objevil se u ní atopický ekzém. Hodně se krábe a v noci pláče. Podle lékařky bych musela z jejího jídelníčku vypustit snad úplně ve, ale zatím jsme ve fázi vyzkouíme a uvidíme. Máte někdo nějaké cenné rady? ( její otec je ekzematik, nepomáhalo mu téměř nic, ve se prý upravilo a v pubertě.)Děkuji H.
Není tady
AHoj, u nás začal ekzém ve 4 měsících na krkua oblličeji, potom i v loketních jamkách, začal před zařazením příkrmů, byli jsme na UV, já měla ekzém do 2 let a manel je atopik, alergik
dostali jsme nějaké masti ( Holtův krém, pasta s ichtamolem) ale moc to nepomohlo
pak kortikoidní masti- hned ekzém zmizí ale zase se po nějaké době po vysazení kortiokoidů objeví,
zkoueli jsme i různou kosmetiku- bioderma nezabralo, a teď Aderma- po ní vymizení, včera se zase trochu objevil , dnes u zase krásná kůe bez poskvrnky, tak uvidíme na jak dlouho
někdo má dobré zkuenosti i s kosmetikou s konopím
jinak nám bylo doporučeno koupat 2-3 x týdně s olivovým olejem v koupeli
pokud chodit na bazén tak jen v období zklidnění a před bazénem pořádně celé tělíčko namazat lipobází, či jiným promatovadlem a se kůe chrání, poté důkladně umýt a zase promastit
co se týká jídla- opatrné zavádění příkrmů , pomalu a postupně
co vechni jste z jídelníčku vysadili ?
asi vracet do jídelníčku zpět po jedné potravině a omalu a víte jestli se po té či které potravině ekzém nezhorí
na svědění máme fenistil kapky- zatím nepouíváme, nesvědí ho to
Není tady
Ahoj Hani taky jsem měla s holkou velké starosti ohledně exému.Proti drbání jsme dostali kapičky Fenistil a pak jetě mastičku na postiená místa.Do dnes nedáváme třeba punčocháče ty obyč.To se hned osype a taky jsme museli vynechat z jídelníčku např.kiwi.Je to u o hodně lepí ale občas nás to jetě pozlobí
Určitě zkouejte chce to čas a kolikrát i nervíky.
A vítej na Babinetu
Upravil(a) Myka 28 (17. 2. 2010 13:27)
Není tady
ahoj Hani,
nae malá je také atopička já bych Ti určitě doporučila přesně to, co říká dr. , to co Ti napsala, e má vynechat z jídelníčku , tak tak já bych udělala, vím, e to má smysl, vyčístíte se a bude klid, uvidí..teprve pak bych začla přidávat a zkouet , co kůi vadí..je to fuka, ale vyplatí se určitě jsi dostala hormony..abych pravdu řekla díky upravení jídelníčku a přísné dietě, co neporuuji hormony nepotřebujeme vůbec , krém super doporučuji LIPIKAR BAUME a pak kůe nevysychá po klasické induloně..
a jak píe Myka fenistil 3x denně po 10 kapkách ne se Vám kůička zklidní a bavlna
Janabas, biodermu jsem ted dostala jako doporučení, take nic moc fajn vědět..
Hani, kdyby jsi chtěla nějaké opravdu cenné rady, tak doporučuji kníku Atopický ekzém, napsala těpánka Čapková, Václav pičák,Frantiek Vosmík,vydalo nakladatelství Galén - tuto knihu napsala přímo primařka zabívající se atopákem - take opravdu kvalitní kniha
a také jetě na knihu Martina Fuchse, Alergie číhá v jídle a pití
Není tady
Hani, je to hodně individuální....
Určitě to chce zjistit co z jídla jí vadí.
Případně nepíe jestli jetě kojí nebo dává UV( to by bylo potřeba kupovat H.A. )
Dobré je dávat pouze čistě bavlněné oblečení, případně vypustít pouívání aviváe, přidat jedno máchání při praní navíc a kupovat nějaký senzitiv gel na praní nebo dětský......
Kdy zjistí co to způsobuje nebudete muset pouívat kortikoidy a pod....
Můe to způsobovat i dětské mýdlo či kosmetika, neměnila jsi něco?
Měla jsem monost vyzkouet výe zmíněnou Adermu a také malé pomohla. ALe krémy jsou různé protoe kadému pomůe jiný, univerzální rada na krém pro vechny atopiky není...
Není tady
Ahoj holky, taky mám dcerku s atopickým ekzémem, od mala jezdíme po koních a alergologiích...
Má alergii na bílkovinu s mléka, peří a břízu...vechno jsme eliminovali, ale stejně má pořád loiska.
Take: pereme v Lovele, pije mléko Nutrilon Pepti, koupe se v roztoku Balea, večer ji celou promau vitamínovým krémem (máme ho namíchané z lékárny - ale název nevím), a kdy má hodně svědivé loiska, tak mám na to kortikoidovou mast, která se ale můe pouívat max. týden. Jo a kadý den ji dávám Aerius 2ml před spaním - je to proti svědění apod. Něco jako fenistil, ale prý etrnějí. Vůbec nepouívám do koupele mýdla atd.
Ale úplně jediná věc, která nám zabrala a zbavila atopický ekzém min. na 3/4roku byl měsíční pobyt u moře
Není tady
ahoj Maharishi
nae malá k atopu má taky alergii na bílkovinu kravského mléka koukám, e jste velký holky u můu se zeptat , jak jste na tom s touto alerigii?? stále dríte bezmléčnou dietku?? a jak dlouho?? láme se to , lepíte se??
to je dotazů, vid vidím, jak jste staré a vichni dr. mě ujitují, e touhle dobou se to pomalu láme, tak bych ráda slyela třeba od Vás, e testy Vám vycházejí čím dál tím líp
Upravil(a) Lenďák (21. 2. 2010 14:14)
Není tady
Ahoj,
taky máme atopický exém, od půl roku, má to po mně Začalo to zhruba se zaváděním příkrmů loni v prosinci, take jsem dlouho řeila jídlo, ale letoní opětovné obrovské zhorení v prosinci mě přesvědčilo, e u nás je spí problém zima a nedostatek sluníčka. Během jara loni exém postupně mizel, a v červnu zmizel prakticky úplně, těím se, e letos to bude stejně.
Take u kadého ta příčina bývá asi trochu jiná. Z potravin jsem nevysledovala nic, ačkoli jsem se snaila.
Co se i u nás osvědčuje (aspoň jetě víc nezhoruje situaci) - pouze bavlněné oblečení, krém s olivovým olejem (tolik to po něm nesvědí, naopak konopná mastička letos nějak nezabírá, po Lipobasi nebo Lipolotiu se krábe jak divá taky), krém od welledy proti mrazu na ven (zkouely jsme i kosmetiku s minerály z mrtvého moře a vitamínovou mast - ádný efekt), nenechávat ji v ničem patlat a kdy u, tak jemně omývat vodou, a v nouzi kortikoidní mastička (máme dělanou od doktorky).
Upravil(a) jilinda (21. 2. 2010 11:52)
Není tady
Ahoj,
my jsme bojovali s ekzémem asi od 4. měsíce, to byla spí taková suchá kůe, tak jsme promazávali. Potom kolem 1,5-3 let se to vyhrotilo uplně děsným způsobem, dokonce chtěli dcerku hospitalizovat v nemocnici a mě s ní, abych se naučila starat o ekzematika . Nakonec jsem paní doktorku ukecala a za 14 dní jsme to dostali jak tak na "normální" úroveň, pravda s pomocí kortikoidů a vech moných mastí.
Dcerka se nám osypávala po kakau, oříkách, penátu, červené paprice, pomerančích, mandarinkách..., kdy jí ale dělali na alergologii test, tak nic z toho se neprokázalo jako alergizujici, pouze trochu ten penát Tohle vechno jsme vyřadili, kdy se potom ekzem téměř ztratil, pomalu jsme dali třeba kousek pomeranče a pak jsme tři dny vyčkávali, co se bude dít.
Dneska je dcerka v podstatě bez problémů, horí na období je spí jaro-leto, kdy se potí a to jsem zapomněla napsat, má "alergii na vlastní pot", jakmile se zpotí, tak ji kůe začně svědit a samozřejmně si to rozkrábe. jinak z vye uvedenýho jí dáváme vechno, ale s mírou..
Nejhorí pro nás byly noci, přes den jsme dceru uhlídali, aby se nekrábala, ale v noci jsme slyeli, jak uplně dře kůi, stokrát jsem k ní vstavala, stokrát vysvětlovala, prosila, zakazovala A mi pomohla paní doktorka, která mi řekla, e si v noci mám vzit dceru k sobě do postele, kdy jsem jí ale řekla, e jsem ji to pracně odnaučovala, tak mi dala na vybranou : dcerku, která spí tak jak se patří ve své posteli, ale uplakanou a krábající, nebo zdravou holčičku, ale rozmazlenou . Tak jsme holku vzali mezi nás a slyeli jsme kadé ukrábnutí , ale měla v nás jistotu a ekzém se o hodně zlepil...ale byla to dlouhá cesta..a jetě bude.
Jak píou holky - oblečení z bavlny, hlídat potraviny a hodne kůi nechat dýchat, zbytečně moc nenavlíkat. a mazat a mazat.
Není tady
Lenďák napsal(a):
ahoj Maharishi
nae malá k atopu má taky alergii na bílkovinu kravského mléka koukám, e jste velký holky u můu se zeptat , jak jste na tom s touto alerigii?? stále dríte bezmléčnou dietku?? a jak dlouho?? láme se to , lepíte se??
to je dotazů, vid vidím, jak jste staré a vichni dr. mě ujitují, e touhle dobou se to pomalu láme, tak bych ráda slyela třeba od Vás, e testy Vám vycházejí čím dál tím líp
Ahojky, no s tou alergií bojujem u od narození (dokonce měla alergii i na moje mlíko , ale ne tak hrozně )
My jdeme na alerg. testy teďka na začátku března, tak uvidím jak je na tom. U v létě, kdy měla 2,5 roku jsem ji zkouela převést na normální Nutrilon, ale alergie se zhorila, take jetě pořád dávám Nutrilon Pepti. Vdycky jí to nakonec dám zpět. Ale ona u toho mlíka moc nepije, občas před spaním, take u to moc neřeím. Ale dávám jí normálně na pití Actimely a jí i jogurty a sýry a na to vůbec alergická není, jenom čistě na to mlíko. Sama jsem zvědavá, jak dopadneme na těch testech.
Dám pak vědět
Není tady
Ahoj, bojujeme s tím u 5 let a musím říci, e se to s věkem postupně lepí.
Taky nám doporučili knihu Martina Fuchse, Alergie číhá v jídle a pití a vynechat mléko. To se pak nesmí ani sýry. Bohuel alergie na jídlo se můe na kůi projevit a po několika dnech nebo týdnech, tak jde těko poznat, co to způsobuje.
Na alergologii nezjistili, na co je alergický.
Snaila jsem se 2,5 roku o přísnou dietu pro malého, ádné sladké a bez mléka, pak el do kolky a dietu jsme vzdala.
Jednou v květnu, kdy měl 2,5 roku tak to měl hrozné, začalo mu to i na očních víčkách. Jednoho dne jsem se zbalila a vyrazila s ním na Slovensko přes 500 km daleko do termálů Podhájske kůpele. Taky mu to tam ohromě pomohlo, pak v létě moře a od té doby má exém jenom v podkoleních jamkách. A jetě jsem asi 20 litrů vdy od moře nebo termálů vezla domů na polévání a obklady.
Kadý rok je u moře, někdy i 2x a pak má nějakou dobu klid. Řeíme to tak, e jednou s ním jedeme my a jednou s ním jedou moji rodiče.
Loni stav mírně zlepila homeopatika. Tak se nyní téměř úplně obejdeme bez kortikoidů, na koním jsme nebyly 2 roky. Uměli akorát pokadé předepsat jiné kortikoidové masti.
Pot to taky zhoruje, tak nosí jedině bavlněné oblečení, tepláky z umělých materiálů mít nemůe, punčocháče taky ne.
Nyní promazáváme konopnou mastí.
Není tady
Vem Vám moc děkuju za rady, pravdou je, e nyní, v období zimy, kdy nosíme punčoky a rychle se zpotíme, je ekzém horí a to, e tahle zima je téměř bez sluníčka taky moc nepomáhá. Snaím se postupně vypozorovat, co dcerce za potraviny neubliuje a kde musím být opatrná. Hodně promazáváme a musím řici, e kdy nekoupeme kadý den, taky se to lepí. Jetě jednou děkuju.
Není tady
u nas je ekzem jen v zime, pomohl nam krem A-derma
Není tady
Hančo, to jsem taky zapoměla napsat, e jsem nekoupala kadý den, kdy měl exém patný. Je třeba dávat pozor na prací práky, Mudr. nám doporučovala bez-enzymové.
Místo punčoek, které opravu nedáváme, stačí dát pod kalhoty slabí bavlněné tepláky.
Není tady
ahoj, já doporučím kromě krémů, které stejně zabírají jak komu a jak který Probiotické kapky, zejména pro malá dítka... ekzém nevyléčí, ale jako podpůrný prostředek jsou k nezaplacení., léčba je pak účinnějí... a posilují imunitu... take nic proti niáčemu!
Není tady