29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je to zajímavé, nikdy jsem si tuhle otázku nepoložila, až dnes... co pro vás znamená, když někomu řeknete, že ho milujete? Pro mě je to asi zavazující. Když řeknu miluji Tě, cítím lásku, cítím, že nechci o onoho člověka přijít, jsem ochotná pro něj dost obětovat, ne-li všechno.
Miluji svého syna a umřela bych pro něj, znamená pro mě veškeré mé bohatství... ale je to jiná láska.
Ptám se na lásku partnerskou.
Není to už jen fráze?
Co tedy znamená "miluji Tě" pro vás (řečeno z vašich úst)
Není tady
pro me to je spis fraze, ktera je tak vsude ohrana, ze se ji radeji vyhybam...jsem schopna vycitit, ze pro druheho hodne znamenam a nepotrebuju to potvrzovat slovy, ktera klidne muzou lhat...s ex jsme si cas od casu rekli, ze se milujeme, ale on to rekl prvni a ja se pak pridala...se soucasnym (jsme spolu 3 roky) jsme si to nerekli nikdy, ale vidim na nem, jak moc mu na me zalezi a jsem stastna...
takze kdyz reknu ja "miluji te" tak to znamena, ze partner uz to rekl me a ze tedy ocekava, ze to budu rikat i ja jemu, proste fraze..ale s kvalitou vztahu to moc nesouvisi..
Není tady
Rict "miluju te" muzi, na kterem mi zalezi, znamena vyjadrit moji naprostou oddanost a duveru v nej...
Rict "miluju te" cloveku, na kterem mi zalezi, znamena vyjadrit obrovsky obdiv k nemu a touhu, aby zustal v mem zivote a ja mu to mohla rikat porad...
Není tady
Nijak zvlášť ta slova nepitvám. Když v sobě cítím, že je chci říct, řeknu je. Je to spíš výjimečné, je to pro mě vzácné a svátečné. To už musí být MUŽ, abych mu taková slova řekla.
Zrovna nedávno mi kamarád řekl, že to pro něj znamená závazek.
(Proto to od svých momentálních "kamarádek" neslyší rád).
.
Já osobně jsem touto oznamovací větou nikdy neplýtvala .
Není tady
Myslím, že až když pochopíme hloubku těch slov svým prožitím, tak pak teprve jima nebudeme plýtvat
Není tady
Pro někoho je to nejhlubší vyznání pro někoho jen věta kterou říká na počkání....to je asi individuální :-)
Já jsme nikdy tuhle větu nepoužívala, přišlo mi to povrchní, jako z pitomýho americkýho filmu....ale když jsem poznala svého současného manžela tak se to změnilo, najednou je to prostě přirozené a jde to z pusy úplně samo.
Nepitvám se v tom, prostě jsou někdy chvíle kdy to řeknu a manžel zase mě....
Není tady
můj BM mi to říkal často......rozvedli jsme se
můj přítel mi to neřekl ani jednou..........a cítím to
Není tady
Nevím jak to popsat, já to jen cítím.
Závazek tam necítím absolutně žádný. Cítím to jako krásné příjemné teplo uvnitř.. Já to vnímám tak, že dejme tomu toho partnera jakoby tou láskou (milováním) ozařuju.
Není tady
Z mých úst vyřčeno.... Vzpomínám, jestli jsem to vůbec použila v posledních letech... Spíš použiji: Mám tě ráda- ohodnocení, obdiv, úcta,pochvala...
Od partnera : Miluji tě! Mě okamžitě splývá se slovy mé milované bábinky: Kdo slovy miluje, málo miluje.
Můj muž to ví. Jeho obdivné vzdychnutí : Já tě miluju! Přichází třeba když se něco povede( pro nás- třeba i oběd, nebo vypakování nezvané návštěvy za dveře.. )
Vím, že v jeho podání je synonymem pro skutečné :Miluji tě- Chyběla jsi mi.
Já vím , kdy miluji. Od druhých nechci ta slova. Toužím po skutcích. Myslím, že můj současný partner je milující. doufám v to. Tisíci maličkostí mi to denně dokazuje.
Mám za to, že Miluji se používá moc často na to aby to vystihlo skutečné rozpoložení duše.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Z mých úst vyřčeno.... Vzpomínám, jestli jsem to vůbec použila v posledních letech... Spíš použiji: Mám tě ráda- ohodnocení, obdiv, úcta,pochvala...
Od partnera : Miluji tě! Mě okamžitě splývá se slovy mé milované bábinky: Kdo slovy miluje, málo miluje.
Můj muž to ví. Jeho obdivné vzdychnutí : Já tě miluju! Přichází třeba když se něco povede( pro nás- třeba i oběd, nebo vypakování nezvané návštěvy za dveře..)
Vím, že v jeho podání je synonymem pro skutečné :Miluji tě- Chyběla jsi mi.
Já vím , kdy miluji. Od druhých nechci ta slova. Toužím po skutcích. Myslím, že můj současný partner je milující. doufám v to. Tisíci maličkostí mi to denně dokazuje.Mám za to, že Miluji se používá moc často na to aby to vystihlo skutečné rozpoložení duše.
Ja ty slova potrebuju! I kdyz by pro me udelal vsechno, tak porad nebudu vedet, jestli me miluje....
Kdyz to nerekne, tak je srab.
Není tady
Ja ty slova potrebuju! I kdyz by pro me udelal vsechno, tak porad nebudu vedet, jestli me miluje....
Kdyz to nerekne, tak je srab.
Ale no tak... nač ty silné výrazy? Byla bys radši, kdyby pro tebe nehnul prstem a měl plnou pusu sladkých řečí?
Není tady
Venuše - A když ti to řekne , tak to víš?
To je právě takové ošidné- pro mě. Někdo to tu už psal -ani vyřčené není jistota.
Ode mě to je možná obrana. Nechci to slyšet abych nebyla zklamaná neexistencí tak hlubokého citu.....
Upravil(a) zuzi777a (17. 2. 2010 12:29)
Není tady
Co je na tom tak tezkyho to rict?
Vzdyt to neni zadny zavazek?
Není tady
Co je na tom tak tezkyho to rict? Vzdyt to neni zadny zavazek?
Jak vidíš, dost lidí to neumí - nebo spíš nechce - říkat na potkání. Právě proto, že to jako závazek cítí. Ať už svůj nebo partnera.
Není tady
vera napsal(a):
můj BM mi to říkal často......rozvedli jsme se
můj přítel mi to neřekl ani jednou..........a cítím to
Muj byvaly pritel me to rikal kazdou moznou chvilku,ale rozhodl se zit dal se svou manzelkou.
Muj pritel me to myslim rekl za 14 mesicu 2x a vim,ze me opravdu miluje.
Upravil(a) eremuruss (17. 2. 2010 13:36)
Není tady
zuzi777a napsal(a):
To je právě takové ošidné- pro mě. Někdo to tu už psal -ani vyřčené není jistota.
Ode mě to je možná obrana. Nechci to slyšet abych nebyla zklamaná neexistencí tak hlubokého citu.....
Ale hezky se to posloucha a ocenim, kdyz to nekdo dokaze rict i presto, ze mu to nejde tak snadno....
Jinak to samozrejme nestaci a jsou treba i ciny.
Není tady
venuše napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Ode mě to je možná obrana. Nechci to slyšet abych nebyla zklamaná neexistencí tak hlubokého citu.....Ale hezky se to posloucha a ocenim, kdyz to nekdo dokaze rict i presto, ze mu to nejde tak snadno....
Jinak to samozrejme nestaci a jsou treba i ciny.
No a jsme u toho - pokud to cítíš, tak proč by to měl říkat. Pokud to necítiš, tak zase...proč by to měl říkat? K čemu?
Není tady
Ja to používam s mierou, a keď to už poviem, má to váhu - a tak to beriem aj od partnera. Je to pre mňa vyjadrenie hlbšieho, stabilnejšieho a silnejšieho pocitu, než sú "bežné" každodenné pocity. Ale nemusí ísť o život, občas to zo mňa spontánne vypadne v nejakej nečakanej chvíli. Predtým som to hovorila skôr ako reakciu na vyznanie drahého, teraz sa to obracia a skôr to počujem od neho ako reakciu na seba.
Není tady
Někde jinde se píše o manželském štěstí.
Sami jsme mírou a měřítkem významu, jaký přisuzujeme slovům, činům a myšlenkám. Pro každého z nás znamená něco jiného slovo láska, štěstí nebo věta "miluji tě" nebo věta "vezmu si zbylých 500 tis. korun a půjdu si koupit něco na sebe".
Před časem jsem si poznamenal k "miluji tě" toto:
Strach říct otevřeně to, co cítíme a myslíme si
Vidím to po jedné zkušenosti trochu jinak. Po pár rozchodech si člověk uvědomí, že občas neměl šanci říct, to co by chtěl. Doopravdy chtěl. At mi nikdo neříká, že doopravdy chtít někomu něco říct a něco vyjádřit znamená nikdy mu to neříct a vymlouvat se na to, že to vyjádřím činy.
Ještě větší pecka je, když si uvědomíme vlastní smrtelnost a že se může stát, že zítra tu již nebudeme. Není nutné to brát do extrému a chovat se jak v poslední den svého života a například vzít všechny společné úspory, plus účet své ženy a rozbít prasátka svých dvou nezletilých dětí a rozfofrovat to v ruletě v Las Vegas, protože to byl můj sen.
Osobně si myslím, že za neschopností říct ta důležitá slova je především strach (samozřejmě v případě, kdy partnera milujeme a ne v případě, kdy ho nemilujeme a nechce se nám lhát).
Strach z otevření se. Strach ze závazku. A strach z toho, že tímto se stáváme zranitelnými. Pokud jde o činy, jsou vlastně bezpečné a přizdisráčské. Kdykoli totiž zhrzený partner může říct, stejně jsem to dělal jen tak a nemiloval tě. Ostatně tohle může říct i ten, kdo říkal miluji tě. Ale bavíme se o schopnosti vůbec vyslovit upřímně to, co cítíme.
Když jsem tedy po zkušenosti s tím, že smrt může být otázkou pár vteřin a člověk opravdu neví konce svých dní, tak mi vůbec, ale vůbec nebylo zatěžko říct ta předtím tak závažná slova: miluji tě. A je to velmi osvobozující. Když to člověk cítí a má svého partnera nablízku, slova mluví téměř sama od sebe. S lehkostí. Ale zároven i hloubkou. Nikoli devalvací. Samozřejmě by mohla být nějaká rovnováha mezi slovy a činy, žijeme kromě duchovního také ve fyzickém a materiálním světě, kde se odehrává velká část našeho života.
PS: a když je člověk v ráži a naučí se říkat miluji tě a nebát se, tak se lépe a přirozeněji říká i "moc ti to sluší", "jsi prostě nádherná", "jsi moc sexy, mám na tebe chuť", apod.
Celé zamyšlení mám na svém starém blogu:
http://nicolas007.blog.cz/0812/nikdy-mi … -miluji-te
Není tady
No, ono je to o tom, že Miluji tě podľa mňa vyjadruje nejaký stav(aj keď možno nie úplne momentálne rozpoloženie) a nie prísľub "Na večné časy a nikdy inak"...
Není tady
Já si myslím, že pokud partnera miluju, tak je velmi důležité mu to sdělit. A to sdělit jakkoliv - viz pět jakzyků lásky.
Dát druhému najevo, že ho miluju, můžu slovy, skutky (udělám něco jen pro něj a kvůli němu), dárky, fyzickým kontaktem nebo svoji pozorností a sdílením.
Každý může upřednostňovat jiný jazyk lásky, v páru je dobré s tím počítat.
Není tady
Záleží na tom,kdoakomu tato třislova říká a jak je říká.Pokud to z něj padá při každé příležitosti a je to jak houska na krámě tak potom tato slova ztrácejí na váze a významu.
Pro mně to taky jako pro mnohé zde znamená závazek, důvěru, odevzdání se...ale jen v tom nejlepším slova smyslu, něco tak trochu posvátného. Snažím se s těmi slovy šetřit, i když nadruhou stranu ráda můžu mít i řízek, ale milovat můžu jen toho "svého".
Není tady
2 slova MILUJI TE slychávám občas od mého přítele a moc ráda, když vím, že to myslí vážně. Je to krásný pocit u srdce i na duši - spokojenost:) Pro mě dost tahle slova znamenají!!!
Není tady