6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám doma téměř dvouletého kluka, za 4 měsíce nás bude čekat přírůstek a já se do toho rozhodla, e přítí rok zkusím dálkově V... Nevím, třeba to nepůjde, ale chci to zkusit.
Chtěla bych se ale zeptat vás, co jste se u pro to rozhodli - jak často a jak dlouho se věnujete učivu??? Nechci dopadnout tak, e bych se učila nárazově, chtěla bych to projídět systematicky a kadý den něco, ale vůbec si nedovedu představit, kolik času můe příprava zabrat... Do koly (jestli jsem to dobře pochopila) bych dojíděla cca 4x za semestr (nejméně).
Říkám si, e kdybych se tomu věnovala kadý večer po dvou hodinách, e by to snad stačilo zvládat vekerou látku. Co myslíte? Jak to vypadá u vás???
Já vím, e záleí na oboru a na člověku samotném, ale chci si jen troku udělat obrázek, do čeho se vrhám. Četla jsem tu více příspěvků, kde jsem se dozvěděla, e neexistujou víkendy, prázdniny a e se odsouvá rodina do ústraní, co bych nechtěla... Nechci, aby děti přily o mámu jenom kvůli kole.
Za vechny příspěvky moc děkuju.
Není tady
Rustynka napsal(a):
Mám doma téměř dvouletého kluka, za 4 měsíce nás bude čekat přírůstek a já se do toho rozhodla, e přítí rok zkusím dálkově V... Nevím, třeba to nepůjde, ale chci to zkusit.
Chtěla bych se ale zeptat vás, co jste se u pro to rozhodli - jak často a jak dlouho se věnujete učivu??? Nechci dopadnout tak, e bych se učila nárazově, chtěla bych to projídět systematicky a kadý den něco, ale vůbec si nedovedu představit, kolik času můe příprava zabrat... Do koly (jestli jsem to dobře pochopila) bych dojíděla cca 4x za semestr (nejméně).
Říkám si, e kdybych se tomu věnovala kadý večer po dvou hodinách, e by to snad stačilo zvládat vekerou látku. Co myslíte? Jak to vypadá u vás???
Já vím, e záleí na oboru a na člověku samotném, ale chci si jen troku udělat obrázek, do čeho se vrhám. Četla jsem tu více příspěvků, kde jsem se dozvěděla, e neexistujou víkendy, prázdniny a e se odsouvá rodina do ústraní, co bych nechtěla... Nechci, aby děti přily o mámu jenom kvůli kole.
Za vechny příspěvky moc děkuju.
Taky jsem si myslela, e to tak půjde, ale mýlila jsem se .
1) nechtělo se mi kadý večer
2) a pak to co jsem se naučila v lednu a potřebovala a v květnu jsem stejně zapoměla
A tak to dopadlo, e se učím těsně před zkoukou .
Není tady
No Rusty záleí jak rychle se učí, ale kdybys dala i jen hodinu děnně, tak to podle mě musí stačit...dělala jsem na mechanické učení hodně náročný obor, ale kdybych tomu dala dvě hodiny denně (tedy jako po odsezení vech přednáek a odbytí vech cvičení a labin) , tak jsem to zvládla s červeným diplomem
Problém je spí v tom, e větina lidí se (kromě počátečního nadení) nedonutí. Nejnáročnějí obory se stejně větinou dálkově dělat nedají, co bys chtěla, nějaký pajdák nebo sociální práci nebo tak něco?
Není tady
Já jsem měla dceru jetě na kole, promovala jsem, kdy jí bylo rok a půl. Tou dobou jsem u byla asi ve druhém měsíci, take si dělávám srandu, e syn u se inenýrem rovnou narodil...
Ten rok a půl studia s dítětem byl náročný, ale zvládnout el.
Jednou z praktických věcí, které byly obtíné, bylo to, e jsem dceru skoro rok kojila, take odjet na den do koly znamenalo den předtím odstříkat dostatek mléka na celý den mé absence doma, a pak v den koly na záchodcích pravidelně prsům ulevovat a odstříkávat, abych nedostala zánět.
A pak zajímavé byly třeba státnice - já se učila doma, bez kontaktu se spoluáky, a pořád jsem měla pocit, e nic neumím, tak jsem se učila fest. Po příjezdu do Prahy jsem s údivem zjistila, e spoluáci na to učení dost často hodili bobek, a oni prolezli s odřenýma uma, a já, nadřená z domova, skoro na samé 1 .
Rustynko, obdivuju tě, e to zkusí se studiem se 2 malými dětmi a budu dret palce. Natěstí - kdyby to nelo, tak toho prostě nechá, ale zkusit se to rozhodně má, pokud po studiu touí.
Holky, díky moc za rychlé reakce. Ronji, chci zkusit Masarykovu univerzitu v Brně - obor Informační studia a knihovnictví. Hodně mě to zajímá, tady v Olomouci je hodně knihoven, vědeckých i normálních a pohybovat se v tom světě by bylo pro mě něco úasného. Jsem hrozně ulítlá na kníky, na literaturu a ve kolem. Bohuel tady v Olomouci se tento obor neučí, pouze na Karlovce a v Brně.
Celkem jste mě uklidnily, i kdy na druhou stranu je pravda, e kdy není kontakt s ostatními, tak má člověk pocit, e toho umí nejmíň. To si pamatuju úplně stejný pocit ze svaáku z maturity (pak jsem s pocitem, e jsem nejhorí odmaturovala za 1-1-1-2).
Mě hrozně moc vytáčí, e mám jenom Obchodní a bankovní akademii, která v dnením světě neznamená absolutně nic a k tomu teď budu 5 let doma bez praxe (teda u 2 roky jsem), take vypadnu i z toho mála, co jsem uměla. Nepočítám, e by mě vzali po RD zpátky a představa, e po mateřské skončím na pracáku a budu ráda za jakékoli místo za jakýkoli plat, je pro mě děsivá.
Neodváím se do toho jít u teď, spí si chci udělat rok "přípravky", abych se naučila zpátky literaturu, gramatiku, společenské vědy a angličtinu, prostě to, co u jsem za ty roky zapomněla. A taky abych potrénovala mozek, přece jenom u na učení není vůbec zvyklý. No a uvidím.
Mě od toho kadý odrazuje, e je to nesmysl jít s dvěma dětma na kolu, ale já vím, e pokud to neudělám, budu se celý ivot uírat, e jsem to měla aspoň zkusit. Odrazuje mě od toho moje i manelova rodina, jedinej manel zůstává v klidu a spí to bere "a si dělám, co uznám za vhodné". Já to zkusit chci, pořád si říkám, e pokud na to opravdu mít nebudu, tak mě za to nikdo nezabije, ale e si budu moct říct "chtěla jsem, zkusila jsem, nelo to". Ale moc si přeju, abych to dokázala.
Mě právě hrozně mátly ty příspěvky, kde se psalo, e jak se nastoupí do koly, je vlastně jen kola a potom teprv rodina, ádný víkendy, ádná dovolená, nic... Jen kola, kola, kola..... Tak bych to nechtěla, pro mě je a bude na prvním místě rodina a pak a cokoli jiného.
Není tady
Rusty MU je moje Alma Mater Určitě ti fandím, doplnit si vzdělání takhle za běhu je hrozně náročné, obdivuju kadého, kdo se k tomu odhodlá Ten obor zní fakt zajímavě, kde se to učí, na fildě?
Není tady
Zjistila sis přesně obsah studia? Zní to jako studium literatury, ale kdysi jsem se o něco podobného zajímala a bylo to hodně o informatice, PC atd.
Jinak k tématu: Sice jsem studovala v řádném studiu a bez dětí, ale také jsem si na začátku říkala, e se budu učit pravidelně a dopadlo to tak, e jsem se učila vdy jen před zkoukami. Jednak se člověk nedonutí kadý den, kdy nad sebou nemá hůl a pak taky, jak říkala April, co se naučí na začátku semestru, na konci u si nepamatuje ...
Obdivuju tě velice, e do toho jde. Mám děti také po dvou letech za sebou a kdy byly batolata, byla jsem ráda, e kromě péče o ně jetě vůbec dýchám.
Není tady
Rustynko, přesně tvůj vysněný obor vystudovala moje sestra u před lety a pracuje v knihovnictví.
Nechci ti brát iluze, ale vím, e ona sama kdy studovala, kroutila nad předměty hlavou: Takřka ádná literatura, jen straně moc teoretických předmětů, informatika a takové ty sociologické prázdné kecy (sociologové prosím prominou, ale mnohá ta skripta jsou opravdu učené kecy o ničem).
Nedávno tento obor studovala dcera mé známé a tak vím, e se ohledně kavlity studia víceméně nic nezměnilo...
A realita uplatnění? Sestra pracuje celý ivot v místní knihovně (u nás na mením městě), a zdá se, e bude v tomto povolání do důchodu. Bohuel - s velmi malým platem, hluboko pod celostátním průměrem (ačkoli je V).
Donedávna ji aspoň to povolání uspokojovalo, bývalo to opravdu o kníkách, o kontaktu s lidmi...ale časy se bohuel změnily: Před pár lety do knihovny zavedli internet pro veřejnost zdarma. Od té doby okupují ségřinu knihovnu tlupy nepřizpůsobivé mládee, která doma internet samozřejmě nemá, tak na něm denně sedí v hloučku v knihovně, dělají neustále bugr, ségra co chvíli volá městskou policii, a takové nadávky typu "Ty rasistko, ty nám nebude řikat, co smíme a co ne" u ani neřeí, to u je standart, bohuel...
Klasičtí návtěvníci knihovny to pomalu vzdávají a do knihovny raděj přestávají chodit (a ti co vytrvali, si musí setsakra hlídat své peněenky a mobily, u jich v knihovně ve chvílích nepozornosti bylo ukradeno několi...
Tím tě Rustynko nechci brzdit v rozletu. Jen vnáím trochu opravdové syrové reality do tvých krásných a romantických představ o současném knihovnictví.
Ale chci říct - studovat , třeba i to knihovnictví, nebo něco jiného, bys měla aspoň zkusit. Znám pár enských v okolí, které i s dětmi opravdu vystudovaly. Rozhodně to aspoň zkus, a si celý ivot nevyčítá promarněnou anci.
Já ti k tomu drím palce, jako je drím kadému, kdo na sobě má chudál pracovat.
Sugar, myslím, e informatika s knihovnictvím dohromady je v Opavě, mezi obsahem učiva v Brně jsem nala akorát počítačovou gramotnost mezi volitelnými předměty.
Vím, e na tom oboru literatura není, co mě samozřejmě mrzí. Zjiovala jsem si souhrn předmětů a je tam hodně o těch systémech, věřím tomu, e tam budou katalogizace a tak?
Blossom, docela jsi mě svým příspěvkem okovala, ale zároveň jsem za něj moc vděčná. U asi měsíc projídím po internetu vechno moný a snaím se zjistit co nejvíce (nikde jsem ale nenala informace od absolventů těch oborů, jak jsou spokojený nebo tak). Docela jsem hleděla, kdy jsi psala o poměrech v místní knihovně, tady v Olomouci jsem se s tím zatím nesetkala, ale je fakt, e jsem v knihovně nebyla u dva roky.
No jsem opravdu zvědavá, jak to vechno dopadne. Zkusím jetě najít nějaké info od absolventů, jestli se mi potěstí, a pak uvidím, jestli své rozhodnutí nezměním. Studovat chci určitě, ale takové obory jako ekonomie apod. mě absolutně nelákají.
Ronji, jj, učí se na FF.
Není tady
Ahoj Misho!!!!!!!!
tééda, ty u bude končit.... Pak napi, jak jsi dopadla s diplomkou. Moc drím pěstičky na mimčo (moná víc ne tu Mgr.). Co ty vlastně studuje za obor?
Blossom, já bych se sice chtěla dostat troičku jinam ne jenom k přepáce, i kdy člověk nikdy neví... Kolikrát lepí něco ne nic, e. Ale kdybys byla ochotná, mohla bys mi napsat (třeba do SZ) přibliný plat v té knihovně, kde pracuje tvoje sestra? Stačí rozmezí od-do, jenom pro představu. Zatím jsem to taky nikde nenala.
Já nikdy nevydělávala moc, max. jsem měla v posledním zam. kolem 15tis. hrubého a to bylo maximum, na které jsem dosáhla. Ono říct "málo peněz", tak pod tím si kadý můe představit jinou částku, e. Tak mě to jen tak zajímá, ale jestli nechce, nic se neděje, to je jasný.
Tady v Olomouci je hodně odborných knihoven, kam se bez titulu člověk nedostane... Proto mě láká tu kolu udělat. Na stránkách toho oboru jsem četla, e kdy ne do knihoven, tak se člověk můe dostat do informačních center apod., je tam určitá monost se v nejhorím dostat jinam.
Není tady
Rusty, odpoledne jsem ti poslala tu SZ.
Rusty, drím palce s tou V, určitě se ti bude jednou hodit. Já taky studuji druhým rokem V a učím se, kdy je zkoukové. Učím se docela hodně, ale je to asi tím, e mám hlídání, tak se učit můu. Navíc mne hodně baví psaní seminárek (ne vech), take bych řekla, e mne to studium hodně obohacuje, ale na druhou stranu, jsem také dost ve stresu - před zkoukou a kdy je zkoukové, tak s malým trávím málo času. To si pak ale vynahrazuji, kdy zkoukové není, co je teď. Podpora ze strany přítele není skoro ádná, ale rodiče jsou super, tak je to tak vyváené. Dalí výhoda je ta, e se dostane i mezi jiné lidi a u budoucího zaměstnavatele bude bodovat tím, e jsi studovala při MD.
Není tady
Tak co Rustynko,
jetě tě nepřela touha studovat informační studia a knihovnictví?
Není tady
Ahoj Judinko,
jetě mě to nepřelo, zítra jdu kouknout na Den otevřených dveří a mám zaplacenou přihláku.
Není tady
Ahoj, vysokou kolu mám vystudovanou při zaměstnání a věř, e to nebyla procházka růovou zahradou.
Učení je nezbytné hlavně ve zkoukovém období, kdy se toho musí hodně zvládnout v krátkém časovém úseku. Je to o poadavku vyučujícího předmětu, kolik knih a co dalího bude muset přečíst a naučit se. Měla jsem spoluačky na mateřské a jak tak to zvládaly, spí za pomoci rodiny, hlídacích babiček, manela atd. Kadopádně doporučuju u dopředu se přihlásit na jazykový kurz a poptat se na přípravné kurzy, které obvykle univerzity pořádají pro uchazeče (já si musela zaplatit matiku). I přesto bylo u nás v ročníku vysoké % těch, co to po druhém semestru vzdali.
Taky to trochu zacvičí s partnerským vztahem, ale dobré manelství to ustojí.
Tak drím pěsti, a to zvládne, naloila sis toho docela dost.
Není tady
Jůůůůů, tady to vypadá na samé odchovance MU! Já se přidávám! :-)
Není tady
Mám to těstí, e můj mozek si z gymplu zachoval dril a občas ho i donutím, aby mě opravdu poslouchal koly dělám dvě a větinou se učím ve vlaku, protoe drancuju tra Brno - Olomouc, a samozřejmě na poslední chvíli před zkoukou. Obdivuji kadého dálkaře, hlavně vás, holky, co u máte rodinu, protoe sama bych se asi nedonutila..
Upravil(a) Kara (29. 1. 2011 17:31)
Není tady
Rusty, studuje?? Já ano, zrovna se mořím se základy informačních technologií, ale na základy mi to připadá dost podrobné...
Není tady
Karo, tak Brno-Olomouc mě čeká taky. Teda jestli se dostanu.
Judinko, a jaký obor studuje?
Není tady
Ahoj holky, tak si to zde pročítám a vidím, e se chce Rustynko vrhnout na kolu
To fakt tě obdivuju, e se do toho dá...
Já jen, e s tím mám zkuenosti, u Niki jsem celé její miminkovské období studovala na MU denní!! mgr. studium a státnicovala jsem s břichem, kdy jsem čekala Viki....teda záběr to byl obrovský, ale jsem ráda, e to mám za sebou.
Jinak jsem se teda učívala hodně po večerech a kdy jsem jezdila do koly (někdy i 2x týdně), tak mi hlídala mamka nebo jsem brala Niki s sebou do dětského koutku, co jsme měli na fakultě.
vagrová studuje dálkově bakaláře a taky se dvěma dětma a říká teda, e je to horí, protoe jak má malýho ve kolce, tak je furt nemocnej a chytne to i ten mladí a ona, tak nemá někdy ani sílu se učit...
Ale jak píou holky, je fajn si jetě postudovat...ale musím říct, e byli i chvilky, e jsem toho litovala, kdy jsem byla na dva dny někde na povinném semináři a Niki byla doma nemocná..
Upravil(a) Maharishi (7. 2. 2011 16:10)
Není tady
Rustynka napsal(a):
Karo, tak Brno-Olomouc mě čeká taky. Teda jestli se dostanu.
Judinko, a jaký obor studuje?
informační studia a knihovnictví dálkově, zrovna dneska jsem zvrzala zkouku z Excelu
Není tady
To dalo hodně práce vymyslet, jak nejblbím způsobem uvrtat reklamu do tématu, kam se vůbec nehodí, e...
To já se neučím denně, zato se denně věnuji své zálibě - sexu. Račte se podívat na stránky www.bezteuzvsichnistoureklamoudo zadele.cz
Není tady