|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ahoj všichni, nebo všechny.
Snad prvně píšu do nějaké diskuse a žádám o radu...nebo možná o vypovídaní.
S přítelem ( teď už i manželem ) jsme spolu 3 a půl roku. Před půl rokem jsem se vzali a ještě před svatbou se začali snažit o rodinu a povedlo se..jsem v 8 měsíci těhotenství. Manžel většinu mého těhotenství byl pracovně mimo republiku. Teď už je doma ale aspoň každý víkend. Je starostliví a doteď vše bylo ok..možná je pořád vše pořádku, akorát to mé hodmony vidí jinak
No a k mému problému, nebo spíš broukovi v hlavě. Už pár měsíců jsem doma mluvila o focení profesionálním fotografem s bříškem...takové ty hezké památky na těhotenství (fotky bříška, s manželem atd ). Manželovi jsem ukazovala obrázky z netu a říkala co bych si přála a tak.Dokonce jsem mu poslala mailem několik takových fotek, aby se vyjádřil které by se mu líbily. Objednala jsem nás tedy a zařizovala komponenty k focení ( hezké spodní prádlo, věci, atd ). Jelikož se vrací vždy v pátek, tak ve čtvrtek večer volal a řekl mi, že na žádné focení semnou nejde a nemínil o tom semnou ani debatovat. Samozřejmě mě to naštvalo, když věděl jak se na to těším, že bych si ty fotky přála a nejvíc mě urazil jeho postoj : "Basta fidly...nebudu o tom dál mluvit!" Každopádně to zkončilo tak, že jsem na focení šla sama..ještě jsem mu poslala sms, že kdyby si to náhodou rozmyslel, tak že tam budu v tolik a tolik hodin a že věci jsem mu vzala ( pořád jsem tajně doufala ). Po tomhle jsme spolu 3dny nemluvily, tedá já jsem nemluvila a on potom taky ne. Nemohla jsem to v sobě zkousnout, brala jsem to jako zradu na poslední chvily.
Jelikož jsem pak v noci měla neuvěřitelné bolesti v zádech a potřebovala jsem jeho pomoc a blízkost, tak se vše tak nějak urovnalo. Podotýkám tak nějak, vím že mě má rád a bojí se o mě i o mimi, ale neumí přijít a něco říct, nebo se omluvit! Radši mi řekl, že jsem naštvaná kvůli blbosti a že ani jeden z jeho kamarádů takové fotky nefotil, tak nebude ani on! Když jsem viděla, že na to máme oba jiný názor, přestala jsem to řešit, ale mám to v sobě pořád.
Jenže v tom přišla další rána! To že na netu shlíží nahé holky a jeho kamarádi mu posílají nějaké videjka mailem vím ( někdy mě to samozřejmě zamrzí, možná teď ještě víc... protože bát přitažlivá a sexy s 9kg navíc a břichem jak bubnem jde celkem těžko, ale tyhle jeho záliby mu nezakazuju..jen někdy mám uštěpačnou poznámku, když na to přijde řeč, ale to jen proto aby věděl, že mi to není příjemné ) Mrzí mě i to, že takhle soukromničí..kdyby někdy řekl: "pojď na něco se spolu mrkneme, tak by nám to třeba i pomohlo..ale to se nestává. Dřív jsem mu zkoušela pár erotických dvd koupit, ale když jsem se na to společně dívali, tak to byly většinou nesmysly, které jeho ani mě nebavily.
No a právě proto mě teď maximálně zamrzelo, že když jsem mu šla do skříně uklidit čisté a vyžehlené prádlo, vypadlo na mě cd, které tam před možná týdnem, dvěma nebylo ( měla jsem ho tam vrátit a dělat že tam nic není ) ale to ne...ženská zvědavost je větší!
pustila jsem ho v pc a pár fotek mi stačilo! Na videa jsem radši ani nekoukala, i když mi stačily jejich názvy! Jde o cd s 5 a půl roku starýma fotkama ze sexu s jeho bývalou přítelkyní!!
Vím, že takových fotek nafotí spousta lidí...i my takové máme ( sice nevím kde, ale máme) Má krabici, kde má všechny své předešlé fotky s kamarády, výlety, atd z dob, kdy jsme se ještě neznali, ty fotky jsem já většinou ani neviděla. Proto je mi jasné, že si asi prohlížel starší fotky...protože v těch 3 dnech vzájemné ignorace pořád seděl u pc.
Štve mě, že když tohle mnou nalezené cd znovu skouknul, tak ho nevyhodil ( což bych udělala já...žádné fotky a už vůbec ne erotické z mého předchozího vztahu jsem nám do našeho společného nového bydlení netahala ) tak proč je má on! A proč to cd nenechal na dně té krabice, kde bych ho nikdy nemusela najít!!!
Ale už chápu jeho sms, když jsem u říkala, že dělám doma pořádky a on mi napsal, že mu mám šatník nechat, že si v něm udělá pořádek sám!
Nevím co teď se všemi mými pocity, nechci se hádat, nebo nemluvit spolu, ale držet to v sobě asi nedokážu. Možná je to tím, že se teď ve mě převalují hormony a já si vše moc beru, ale tohle mi nepřijde úplně fér.
Nechci aby si myslel, že mu projíždím šatník...čemuž se asi stejně nevyhnu, nemluvě o tom že jsem asi neměla právo si to cd pustit.. :-o a asi bude naštvaný, ale to já jsem teď taky! Mám mu o tom kostlivci ve skříni vůbec říkat?
Prosím napiště mi své názory nebo rady.
dík
Není tady

Eli- hormony s tebou cloumají víc než jindy,to v těhu bývá a citlivost na všechno je na maximální výši. Jak jsi napsala,s 9kg navíc a bříškem jde těžko být sexy- to je jen tvůj subjektivní pocit a občas ho má každá těhule. Přijdeš si bezmocná a lehce zranitelná a to také jsi,ale ne kvůli několika kg navíc,ale kvůli změnám,které těhotenství přináší. Můžu tě uklidnit,že tě to přejde,ale jsem pro,abys manželovi řekla všechno co tě trápí,abyste si to mohli vysvětlit. Možná by se tě to tolik nedotklo,kdybys nebyla ve vysokém stupni těhotenství,protože by sis oproti bývalce mohla připadat krásná a atraktivní a nebála by ses toho,co to znamená,že to cd je venku. Mohl na to kápnout čistě náhodně,třeba jen nostalgicky zavzpomínal a není třeba se znepokojovat. V tomhle období ( kdy je žena těhotná ) často muži sexuálně strádají,protože četnost a "divokost" pohl. styků je nižší až mizivá a oni mají "své potřeby". A pamatuj si,že každá spokojená těhulka,která se na své mimi těší spolu s partnerem je krásná. A je krásná nejen pro svého manžela,ale i pro ostatní muže ( i ženy ),když je na sebe dbalá a se spokojeným výrazem ve tváři.
A můj manžel také dostává od kamarádů mailíky s prasárničkama( často volá,ať se jdu podívat ) a také mě jich chodí celkem dost. A přiznám se,že nejen od kamarádek,ale i dlouhodobých kamarádů,kteří mají své manželky......nic v tom není a já v tom ani nic nehledám...chlapi jsou už prostě takoví.
Není tady

Milí Eli, předem chci říct, aby sis, když to půjde, teď nedělala s ničím žádné starosti a pečovala s láskou o sebe a mimi, držím Ti palce! Při čtení Tvého příspěvku mě napadlo, že každý chlap je takový - přesně jak píše Rejka... Budete brzy rodina, budete tři, a Tvůj manžel si možná díky kostlivcům ve skříni nebo shlíženým srandičkám potřebuje dokázat, že třeba ještě nepatří do starého železa
a takto se sebe setřásá pocit zodpovědnosti a strachu, který o Tebe a vaše dítě má.
Až se situace uklidní a Ty na to budeš mít chuť a hormony budou taky pro, zkus si o tom s manžílkem ještě promluvit, určitě to v sobě nedus.
S miminkem přijde spousta radosti a samozřejmě starostí pro vás oba, takže vás to určitě zase pořádně sblíží a na nějaké... (doplň si sama) nebude čas ani pomyšlení. Manžel se bude dmout pýchou nad svojí krásnou rodinou a bude zase dobře.
Tak se opatruj a nedělej si starosti, krásné dny!
Není tady

Ahoj Rejko ;-)
děkuji ti moc za názor a radu. Já sama se v těhotenství cítím skvěle..spoustu lidí říká že úplně kvetu a i manžel nemá k mé postavě sebemenší připomínku. Spíš naopak..říká, že mu mé tělo přijde krásné, možná i pevnější než dřív..ale že by se na mě vrhal se říct nedá..někdy mi přijde, že ho k sexu musím až přemlouvat, nebo spíš se mu vbízet..říká, že je teď pro něj celkem těžké "to" semnou vydržet, že je někdy vzrušený víc než by chtěl a dokázal to ovlivnit. Já totiž v tomto směru nemám od začátku těhotenství sebemenší potíže. Takže u nás o nějakém jeho odříkání nemůže být řeč a ví, že zamnou může přijít prakticky kdykoliv. Mě manžel ke svým mailům a fotkám nepřizve nikdy...leda omylem, když jdu zrovna kolem..mám pocit jako by se snad bál co na to řeknu, i když nemá proč, když já sama jsem nám erotické dvd kupovala. Jako by měl potřebu se přede mnou schovávat..a to nechci.Nechci aby se přede mnou se vším schovával..jsme přeci partneři a nepotřebujeme před sebou mít tajnosti. Potom když vyleze nějaký takový kostlivec tak je pak zle a trápíme se vzájemně. Teda zatím se trápím jen já..protože on o ničem ještě neví.
Bejvalka mi hlavu nedělá, sama můžu říct, že konkurenci v ní nevidím..sice byla a je hubenější, sportovní postavy postavy, ale je ode mě víc než o 10 let starší,je starší o pár let i než můj manžel a vždy když o ní mluvil, tak určitě ne v superlativech (ona sama prý měla nedávno trable v jejím manželství a doneslo se ke mě, že by chtěla mého manžela snad i zpátky...po těch letech, ale jsou to možná jen drby). Dokonce se přes její nejlepší kamarádku, která je žena kamaráda mého manžela snažila vypátrat už před svatbou na naší společné rozlučce, jestli nejsem těhotná ( asi zjišťovala situaci ). Tenkrát jsem vše zapírala, jelikož jsem o mém těhotenství věděla asi 3 dny a nechtěla jsem se svěřovat holce kterou pomalu neznám a bylo mi jasné odkud vítr vane ( ale možná jí křivdím ) Od té doby mám od ní pokoj a ani se o ni nezajímám. Štve mě jen to, že to cd nevyhodil, ale naopak si ho schoval ( hodně špatně ) Kdyby zůstalo tam kde ho vyštrachal a já ani nevěděla o tom že nad ním nostalgicky vzpomínal ( ať si klidně vzpomíná...ale co oči nevidí, srdce nebolí..) nemusela jsem o tom ani vědět a nemuselo mě to teď žrát ). přiznám se, že mám sto chutí to cd ZLOMIT, VYHODIT A DÁL TO NEŘEŠIT!Ale na to by postupem času přišel asi by se i ptal ( nebo možná ze trachu by se ani nezeptal a to by bylo ještě horší, protože bych věděla, že opravdu něco skrýval)
Budu mu to muset stejně říct, ale přes sms nebo telefon to nemá cenu..počkám až zase koncem týdne přijede domů. Sice mám pocit, že se o tom semnou asi nebude mít chuť ani bavit a nebo že se to nakonec otočí proti mě a ten kdo bude něco vysvětlovat a urovnávat budu já :-/
Není tady

Holky já ve skrytu duše doufám, že jsou to jen mé chorobné představy. Že si jen sám sobě potřebuje něco dokázat a vše bude ok. Asi si to musím v sobě uspořádát...protože i přes všechno vím, že se máme rádi a na naší společnou rodinu se těšíme oba. Přece jen proto jsme spolu a kvůli tomu jsme se brali. Akorát má naštvanost je teď krapet větší, ale snad se to ve mě brzo rozdmýchá ;-)
Není tady
Eli, určitě si to nenechávej pro sebe.To CD jsi nenašla náhodou. Možná se na něj koukl jen z nostalgie,ale možná to znamená,že ve vašem vztahu není všechno v pohodě.
Ovšem před tím, než si o tom budeš chtít promluvit,uklidni hormony a buď k němu milá a přátelská. Snaž se pochopit,že je v nelehké situaci.Na jeho místo se snaží prodrat někdo jiný, s kým si to nemůže vyřídit pěstmi. Z toho bývají muži bezradní.
Omlouvám se,jestli jsem napsala v podstatě totéž, co holky. Nestíhám to všechno dočíst.
Upravil(a) werena30 (15. 2. 2010 18:47)
Není tady
Mimochodem, můj muž se mnou na péčko taky koukat nechce a na focení s mým těhotným břichem bych ho nedostala ani párem volů
.
Není tady
Nechci strasit,ale je to CD opravdu 5 let stare?Mozna jo,ale,kdyz tak premyslim,pises,ze starost o tebe jeho byvala pritelkyne prestala mit ,neni to treba tim,ze s ni tahne znova?To,ze je ona o 10 let starsi neni zaruka k tomu,ze si s ni nemuze zacit znova.Kolikrat clovek zasne za koho partner svou partnerku vymeni.Nechci te strasit,ale pisu jen co si myslim.
Upravil(a) eremuruss (15. 2. 2010 19:03)
Není tady

Ahoj Wereno,
já jsem neměla pocit, že bych ho do toho focení nedostala, hlavně, když jsme o tom doma mluvili pěkně dlouho dopředu a neříkal ani ň..až na poslední chvíli mi vzal úplně vítr z plachet. Taky není ten tip na rodinné oslavy, cukrování na ulicích a podobně, ale vždy to dá vědět svou včasnou reakcí. Jinak, že by mezi námi bylo něco špatně nepociťuji, protože do toho minulého týdne bylo vše v naprostém pořádku. Zařizujeme pokojíček a každý víked co spolu můžeme být si užíváme. Prostě až teď to začalo a možná se to odstartovalo tím focením a následnou naštvaností.
Není tady

Ahoj Eremuruss,
to že je to cd starší víc než 5 let vím určitě...podívala jsem se kdy to bylo foceno a i podle jeho vizáže...je teď krapet jiný. A to, že by to s ní táhmul znova, tak to mě zatímvůbec nenapadlo, protže ona je pořád vdaná, má roční mimnko a můj manžel je celý týden pracovně mimo, takže to zavrhuji. I když vím, že leckdy vymění můž manželku za všelikoho. To že v ní nevidím konkurenci není jen z důvodu věkového rozdílu mezi ní a mnou, ale i v tom, jak o ní všichni naši známí mluví a ani můj mažel o ní nikdy nemluvil v superlativech, jak už jsem psala.
Není tady

Eli - myslím,že tvoje fantazie jede naplno díky vaší odluce během týdne. Podívej, já mám harmonické manželství,svého muže opravdu miluji a cítím,že on mě taky. Říká mi to,ale hlavně z jeho chování ke mně.......cítím úžasný klid a vyrovnanost mého já. A přesto, že mám k němu naprostou důvěru, nesnesla bych pohled na nějaké případné intimní fotky s jeho bývalkou ( a to nejsem těhotná
, hormony se mnou necloumají ). Ne,proto,že bych snad na ní žárlila ( není důvod, rozešli se velmi ve zlém,dávno před tím,než jsme to dali dohromady my dva, ona o něj od té doby neprojevila žádný zájem a on o ni už vůbec ne
)ale proto,že vidět svého muže s jinou je pro mě nepřijatelné. Takže tobě se nikdo nemůže divit,zvlášť, když víš,že ona by ho chtěla. To,že je vdaná a má dítě není záruka,že by to tvůj manžel s ní nemohl táhnout,ale.......vůbec nad tím nepřemýšlej. Ty znáš svého muže nejlíp. Určitě dokážeš trochu předvídat jestli by něco takového mohlo být možné. To,co píšeš o vašem intimním vztahu- možná,že se bojí,aby tobě a miminku neublížil.Milování nemůže být takové jako před těhotenstvím a nejen kvůli bříšku.Manžel musí být opatrnější,on to ví a může ho taky stresovat. Ty si s ním vše prober,buď upřímná,mě se tohle vždycky osvědčilo.Říct narovinu co mě trápí a bere spaní. Užívej si těhotenství.Já si připadala taky krásná,zůstala jsem štíhlá jen ten pupík,jako,když jsem spolkla nafukovací míč.
A fakt se netrap, přece sis vzala rozumnýho chlapa a ne pitomce,který by riskoval rodinu......
Není tady

Rejko to máš úravdu...v tom, že je rozumnej chlap a ví co chce bylo pro mě dost podstatné ( je ode mě o 9let starší ) a proto že to má už v hlavě srovnané ho miluju a to, že by něco měl se svou bývalou mi neleží ani trochu na mysli...prototže ho znám a vím, že by to nebylo možné..Kdyby se ukázalo toto, tak snad budu věřit i na strašidla :-) na které už dlooouho nevěřím. V tomhle má mou důvěru jistou. To že mě zamrzelo, když vidím svého muže s jinou o tom bez debat..asi ani pro něj by to nebyla hezká podívaná. Proto si vyčítám, že jsem si to cd vůbec pustila...a mohlo mě tam čekat i něco horšího. Už mi psal, že v pátek až přijede si vynahradíme naše výročí co jsme měli o víkendu a že ho mrzí, že nám to teď nevyšlo.Já místo toho, abych si to úplně užila, tak vytáhnu "kostlivce ze skříně" protože protáhnout to o další týden se mi těžko vnitřně podaří a chci vědět co a jak. Ale vím, že to budu muset řešit v klidu a bez emocí, což je teď pro mě nejtěžší. Kéž bych to měla v hlavě srovnané jako ty ;-) děkuju za rady
Není tady

No Eli,já to mám v hlavě srovnané,protože už mám něco za sebou a párkrát jsem něco s klidnou hlavou a usměrněnými emocemi musela řešit. A hlavně,i když mi to teď vůbec nebude lichotit,nejsem ve tvé kůži a jak jistě dobře víš druhému se to dobře radí. Já se ti ale snažím "poradit" podle svého nejlepšího vědomí i svědomí. Proto ti ani nebudu tady psát,že si za své nepříjemné pocity vlastně můžeš i sama,protože jsi neudržela na uzdě svou zvědavost. Protože já bych dříve, dnes už ne, nejednala jinak. Dnes už jsem se naučila nepřidělávat si zbytečně starosti a nehledat problémy tam,kde nejsou. A víš co? Ber to z té druhé stránky. Kdybys totiž toho "kostlivce" nevypustila,neuvědomila by sis fakt, jak moc svého muže miluješ a jak moc ti na něm záleží. Ono je prima mít " úplnou jistotu ", ale není na škodu občas o ní částečně a dočasně přijít,aby jsme se snažili být lepší a neustále pracovat na sobě i našem vztahu......
Upravil(a) rejka (16. 2. 2010 13:44)
Není tady
Kukačka napsal(a):
teda to jsou blbosti
už jsem se bála že jsem sama... 
Není tady
Kukačka napsal(a):
nemáš pocit,
mám...
já si sem chodím žasnout...
Není tady
tedy hlavně ty rady mě berou - zejména: Pracuj na sobě, nebo bojuj - to se mi vždycky chce žařvat tora tora tora a pak také "zajdi si k holiči, kup si prádélko..." pardon za 
Není tady
Řešíš blbosti, vytváříš nesmyslné konstrukce, předpokládáš u ostatních lidí stejné reakce jako u sebe...ty bys to CD vyhodila, on ne. No a co ? Ten nápad s těma fotkama to byla taky pěkná blbost, ok neměl ti slibovat, že tam s tebou půjde, argument "žádní moji kamarádi to nedělají, tak já taky ne" je dost dětinský, na druhou stranu..nad takovými blbostmi se má mávat rukou.
A vůbec - proč se mu hrabeš ve skříni, když tě výslovně požádal abys to nedělala ? Co mu takhle dopřát nějaké soukromí ?
Není tady

Tak si spolu žasněte někde jinde..třeba si na své duchaplné řeči založte svou vlastní diskusi.
Dík
Není tady
Ale Eli nebuď tak outlocitná, když máš potřebu zavěsit svůj tak intimní problém na internet na veřejnou diskuzi, tak si můžeš spočítat, že ohlasy nebudou jen kladné...když jsi si manželem tak jistá, tak wo co gou?
Není tady

Možná jsem outlocitná víc než kdy jindy... možná protože čekám spíš od lidí rady a ne výsměchy... řeči typu:
"já si sem chodím žasnout.." nebo "....., nemáš pocit, že se svět nějak divně točí? Nudí se ti lidi? Mají houby co na práci?......" přijdou mě osobně urážející a vysmívají se všem, kteří tu jiným radí .. i když ne třeba pozitivně či kladně.
Ale to je fuk..nemá smysl to řešit.
Není tady

Každý na diskuzi hledáme něco jiného.Někdo tu třeba chce najít pro sebe pochopení,protože ho nenachází ve své rodině,někdo chce získat rady,které třeba ve svém problému využije a někdo jen potřebuje ze sebe něco dostat a je mu celkem jedno,jak kdo bude reagovat,jenom se chce "vykecat". To co pro jednoho znamená blbost a malichernost,pro druhého může být problém. Eli má nárok na to být "outlocitná", dlouhodobé odloučení od manžela,ve vysokém stupni těhotenství,prvorodička,to jsou fakt dost významné faktory pro přecitlivělost.
Není tady