6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Niw teda to je pech s těma prstýnkama - nedivím se, že jsi naštvaná - zbytečná komplikace. Ale do svatby to určitě stihnout.
Petji tak já celej večer dumám a dumám za tebe co bych jako dělala já. A já bych se asi prvně rozhodovala, jestli si nechám postižené dítě. Pokud ano, tak není co řešit a nenervovala bych se testama a užívala si těhu - určitě to dobře dopadne. Pokud váháš, tak pokud jsou toto výsledky těch prvních testů - ten screening v prvním trimestru, tak bych ještě počkala na tu genetickou konzultaci a tam určitě udělají i podrobný UTZ a bude se vidět jak to vypadá.
A pokud jsou to výsledky triple testů a NT ti vyšel vpořádku, tak bych to hodila za hlavu a neřešila. Ty triple vychází strašně často falešně pozitivně.
A ještě teda si myslím, že riziko při odběru plodové vody není tak vysoké 1:200, ale samozřejmě tam nějaké je. Nedávno na tom ale byla kámoška a říkala, že musela teda mít tak týden klid, tak měl její manžel dovolenou aby hlídal to první dítko, ale prý všechno vpořádku a ani to prý nebolelo.
Moc na tebe myslím a věřím, že na genetické konzultaci se dozvíš, že je miminko vpořádku a nebudeš muset nic řešit.
Není tady
Pet botičky jsou super a od Fare jsme už nějaké botky měli a vždycky spokojenost. A jsou i za dobrou cenu.
Tak já jsem dnes večer taky sama, ale teda nepiju, protože nemám co. Teda jako chlast tu je, ale nic co bych pila. Takž ečajíčkuju.
Niw a co tady vyšiluješ s matronou - já si musím pustit fotky, vůbec si nevybavuju jak vypadáš. Ale ať už s pár kilama nahoře nebo dole - určitě budeš nádherná nevěsta. A na fotky s koníkama se teda obzvlášť těším.
Není tady
Tak jsem zkoukla fotky a prohlídla jsem je pořádně a žádnou matronu jsem tam teda neviděla. Když už je tam mrňous s nějakou babou, tak je to teda pěkná, štíhlá baba, takže jestli jsi to ty, tak nás tady nebalamuť a budeš naprosto nádherná nevěsta.
Není tady
Ahoj holčinky!!!
Vy mi to jistě prominete, že? teda vy, co si na mě ještě pamatujete..
Jsem tu po delší době... a musím Vás pozdravit.. /koukám holky, čmuchalky by mi to stejně neodpustily, že? /
jsem ještě celá... teda jako 2v1 a ještě musím chvíli vydržet..
Ale zrovna řeším poslíky ... ve středu jdu na ko- tak uvidíme!
Jinak Domíček je moje šikulinka, spinká už ve veliké posteli, jako velikej chlap.. a sám v pokojíčku. Kupodivu spí líp než s nama v ložnici! Je to takovej můj akčníček, musí mi se vším pomáhat už i bábovku umí!
Jinak musím se porozhlídnout co se tu děje.. jsem fakt strašná.. škoda, že tu není někdo koho bych odchytla a vyptala se.. Přece jen by to bylo asi lepší..
Petjuli, Leninko,.. myslím na vás nebojte, právě dělám pokus, zda to zvládnu odeslat.. jsem ostuda, vím..
Není tady
Nikuš já už stahuju, děkuju.
A teda teda my už o tebe měli strach a ty nás takhle zanedbáváš. S Petjou jsme plánovali ještě kavárnu v ZR, ale to už asi nedáš co? No my si kdyžtak počkáme až nám přivezeš ukázat miminko. :-))
A Domča je teda šikulka - moc chválíme. A zdá se že kluci jsou teď na pečení a vaření nějak líp vybaveni či co. Kámšky malej taky rád pomáhá v kuchyni a co si pamatuju na Máťu, tak toho to taky strašně bavilo apořád baví. Ale Málinka teda do kuchyně ani nepáchne. Jo vlastně rabovat šuplíky jí baví pořád.
Není tady
Dobrý ránko!
Leni, tak to jsem ráda, že to jde..
A jinak, se fakt omluvuju.. nějak jsem to nedávala. Je toho vše jaksi dost a navíc mě tak trošku začla vadit ta "nutnost" vše dočíst a mít přehled aby něco náhodou neuniklo. Tak jsem si dala celkem fajn oraz. Přečetla jsem pár knížek, ve volnu se hrabala v kytkách.. a jak to vypadá asi si otevřu květinářštví..
už toho mám plno zasázenýho... jen pak až kolem nich nebudu mít čas skákat.. tak se určo budu tlouct do hlavy, že škoda peněz..
A to jsem si nasadila víc truhlíků než loni a ještě kyti, který jsem před tím neměla..
JO, jinak něcomálo jsem četla o Petuli... Holka, moc na tebe myslím, tohle je rozhodování ach jo.. Moc, moc přeju, ať je všechno tak jak má... MUSÍ!
Tyhle výsledky máš právě z NT ne? tripply se tak brzo nedělají.. Byla jsi v Brně v prenatalu? tak jsou celkem dobří, ne? co ti doporučili?
Těžko radit, to si asi každý musí sám... samozřejmě nevím, co bych nakonec udělala, ale myslím, že bych asi na to amnio šla. Nedokázala bych celou tu dobu být v nejistotě a strachovat se co a jak a kdyby a co když..
Mám 3kamarádky, co na amninu byli, a naštěstí vše v pořádku- testy i zákrok.. Ale to jen tak..
Každopádně uvidíš, co ti řeknou na té konzultaci..
Jinak čučím na novinu... MARKY!!!! strašně moc gratuluju Asi trošku nečekaný, ale určo to zvládnete!
Niw, koukám, že se svatbička blíží... jsem moc zvědavá... určitě jsi psala sem plno info ohledně jí... mrzí mě, že jsem právě tohle nečetla..
Mish, pokud se nepletu... jdeš dnes na utz... Strašně moc držím pěsti!!! a jsem ještě víc zvědavá s čím se nám vrátíš!!!
´To sem i kvůli tobě nakouknu..
Není tady
Ahojá,
hezký den všem.....
No čau Nikuš...no hurá,konečně jsi dorazila........
Četla jsem tvý problémy na těhulích.....neboj to jsou poslíky.....já taky v prvním těhu měla poslíky až těsně před porodem a v druhém těhu už takhle brzy jako ty a to někdy dost silné,že jsem musela i prodýchávat....jj.už to máš za pár......
Domík je šikula......
Není tady
Hezké ránko holky,
Adi, byla jsem ve 12. týdnu na ultrazvuku a biochemických krevních testech, není to standardní vyšetření, platila jsem za to 1500,-. A právě ty krevní testy mi vyšly blbě. Ale ne zas tak moc.
Já jsem se prostě rozhodla tak, že na odběr plodové vody nepůjdu, nechám si zopakovat ty krevní testy a ultrazvuk.
Jina riziko potratu při odběru plodové vody je skutečně 1:200 (říkal mi to doktor a na netu jsem to našla taky), v některých méně renomovaných pracovištích je dokonce i větší.
Nikuš, příští středu jdu právě do Prenatalu v Brně.
Já si myslím, že všechno bude v pořádku. Dokud mi někdo na 100% neřekne, že je to špatně, věřím, že není.
Dneska jdeme se známýma s dětma na večeři, tak přijdu na jiný myšlenky. Házím to za hlavu. Věci prostě budou tak, jak mají být.
Hezký den všem !!!
Není tady
Ahojda cácorky... tak jak se tu máte? dočítání nestíhám...
jen teď jsem viděla Petjuli..
Peti souhlasím a na plodovku bych taky nešla... to riziko co ti vypočítali není o nic moc vyšší než normál... je to prostě věkem.... oni maj ty tabulky ujetý... věřím, že vše bude ok...
Niko ty za chvilku rodíš ty vo.le to je neskutečný jak to letí...
Není tady
Aduš, tak je to fajn... teda né ty poslíky, ale že jsi to měla taky tak.. tak se nemusím strachovat.. děkuju!
Mufi, jo jo.. straááášně to letí.. ve čtvrtek nastupuju na MD a za týden potom se Domík už narodil... mazec..
Peti a tak je to nejlíp. takovejhle přístup!! Taky věřím, že to všechno bude tak jak má. Přesně, to riziko není o nic moc větší.. bude to dobré!!
Není tady
Hmm, tak to jsem s tím rizikem při plodovce teda fakt netušila. A v Prenatalu jsou fakt dobří a pokud vyšli blbě jen krevní testy a UTZ byl vpořádku, tak to je vpořádku.
Užij si hezké odpoledne a večeři se známýma. My po dlouhé době jdeme zítra taky na večeři a mamka se nabídla že si vezme děti, tak půjdeme spíš na pozdní oběd, ale bez dětí. Nepamatuju si, kdy jsme takhle byli.
Tý jo Niko už na mateřskou jo? A Domík byl týden po nástupu, no to je mazec. Tak vzhledem k tomu, kdy na sebe zase natrefíme, tak přeju už teď pohodový porod a hodné, spavé miminko. A ještě prozraď - co jména?
Není tady
Hezký den
Adi, já šmíruju, ale většinou nepíšu takže napřed Tě musím politovat s prokapáváním oka snad bude brzo dobře
Petji, já bych asi při takovém riziku podstoupila max.neinvazivní vyšetření (konzultace na gen.pracovišti - rodinná a osobní anamnéza, nový podrobný UTZ), ale na plodovku bych se asi vykašlala... ale každá to máme jinak, já třeba vím, že bych si nechala dítě i v případě prokázaného postižení, takže bych se jen snažila zjistit, jak to vypadá a na co se případně připravit... ale osobně si myslím, že u Tebe je to jen a jen díky věku a miminko bude v pořádku myslím, že Dita by mohla o pozitivním screeningu psát romány a Kolombo je nakonec šikula
a mooooc gratuluju k zasnoubení krásný fotoromán (ty jsem vždycky milovala v Bravíčku )
tak a určitě jsem zas zapomněla reagovat na 150 jiných věcí.. ale třeba si vzpomenu
Není tady
joooo, už vím - Niki, Ty nás teda pěkně zanedbáváš ale hlavně že jste s pokládkem v pořádku a držím moc pěsti, ať se Tě ještě min. měsíc drží jak klíště a Domík je šikulka
taky sleduju trend, že dnešní malí kluci vynikají v kuchyni a holky demontují auta, zatímco vaření jim nic neříká emancipace se dostala do všech věkových skupin
a taky abych nezapomněla konečně budem měnit Dr.... huráááááá včera jsem s ní mluvila, po telefonu velice sympatická a ochotná (to ta současná nebyla ani náhodou ) a první prohlídku máme domluvenou na 29.4., zrovna to vezmem i jako 18M...
Upravil(a) lenkaB (13. 4. 2010 9:17)
Není tady