Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Kariéra
  •  » Nebojíte se, zda najdete práci až vám bude 50 a více let?

#1 11. 2. 2010 23:12

Profesorka.OL
♥♥♥----
Místo: Olomouc

Nebojíte se, zda najdete práci až vám bude 50 a více let?

Často bývám konfrontována s názory mladé generace a musím říct, že je strašně nezodpovědná. Absolutně nepřemýšlí nad tím, co jednou bude. Myslíte, že až vám bude 50 a víc, najdete snadno práci? Necítíte se již těžko zaměstnatelní?

Ivana Šmídová (50), Olomouc

Není tady

#2 11. 2. 2010 23:17

henrietta
♥♥♥♥---

Re: Nebojíte se, zda najdete práci až vám bude 50 a více let?

V dnešní době by asi ta otázka mohla spíš znít "Nebojíte se, zda najdete práci?". Já za pár měsíců dokončím vysokou školu a skutečně se obávám, zda najdu práci teď, za těch pár měsíců. O tom, zda ji najdu v 50 teď již opravdu nemám prostor přemýšlet, mám dost obav z mnohem bližší budoucnosti.

Není tady

#3 12. 2. 2010 9:20

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Já teď taky spíš řeším momentální situaci než co bude až mi bude padesát.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#4 12. 2. 2010 10:24

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Taky řeším momentální situaci. A moje filozofie je takoá že práce se najde vždycky. Absolutně vždycky. Jen je otázka, co je pro to člověk ochoten podsoutpit. Vzít menší plat než na který se cítí? Ustoupit z požadavku na vysněný obor? Jít naprosto mimo profesi? Dělat "něco podřadného"? Přestěhovat se?
No a nebo začít podnikat wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#5 12. 2. 2010 14:02

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tak až mě bude padesát, budou nastupovat do pracovního procesu slabší ročníky. Tak snad něco spalším...
Horší to bude kolem tý šedesátky, čili před důchodem - to nastoupí děti Husákových dětí a těch bude jak psů... už teď jich mají ve školách přespočet (otevírají více tříd) - alespoň u nás - a školky prostě nejsou vůbec, kamarádka sháněla i přes mé známé - bez šance... Tak to bude asi horší, ale tak jako všichni tady - řeším tady a teď... wink
Co se týče konfrontace - nelíbí se mi takové to, že mladí na nás budou dělat až budem v důchodu... jaký budou chudáci, když na jednoho připadnou dva, tři důchodci... Já teď přispívám na jejich vzdělání, přídavky, mateřskou jejich maminám... to je potřeba taky vidět - ne, že jednou budem na obtíž. Ti, co berou důchod teď a ujídají z tý misky, do který já valím daně, kdysi platili tohle na mě... Tak asi tak. hmm

Není tady

#6 18. 2. 2010 16:46

Profesorka.OL
♥♥♥----
Místo: Olomouc

To že je důchodový systém průběžný má svá pozitiva i negativa. Výhodou je, že není vytunelovatelný a že je trochu chráněn před znehodnocováním měn. Problém je, že když se nerodí více nebo stejně dětí jako po válce, tak do něj přiteče méně peněz. Myslím, že to tu Javena pěkně popsala. My nic nedlužíme našim dětem a nikdo nedluží nic nám. A problém s prací je velmi aktuální. Nezaměstnanost je obrovský strašák. Mám kamarádku ve svém věku a má velký problém už skoro rok sehnat i práci, která je méně honorovaná a mimo obor.

Ivana Šmídová (50), Olomouc

Není tady

#7 18. 2. 2010 19:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Neměla bys házet všechny do jednoho pytle, to není o mladé generaci, v každé generaci jsou zodpovědní i nezodpovědní a na mladou generaci se nasazuje psí hlava od nepaměti. Mně bude letos 54, pracuju v domově důchodců a jsem denodenně konfrontována s jejich názory, a můžu tě ujistit, že to není lepší....
a ke druhé části otázky - během posledních 5 let jsem si našla napřed dost špatnou a špatně placenou práci, pak dobrou práci ve které jsem myslela že už zůstanu, ale byla mi nabídnuta ještě lepší práce, která mi vyhovuje po všech stránkách. On každý zaměstnavatel není zabedněný a jsou i takoví, kteří ocení padesátnici která nemá závazky k malým dětem a odvede ještě 10 let kvalitní práce a má pracovní zkušenosti.

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 19. 2. 2010 6:47

majkafa
Host

Profesorka.OL napsal(a):

Často bývám konfrontována s názory mladé generace a musím říct, že je strašně nezodpovědná. Absolutně nepřemýšlí nad tím, co jednou bude. Myslíte, že až vám bude 50 a víc, najdete snadno práci? Necítíte se již těžko zaměstnatelní?

Proč posuzuješ paušálně? Takhle to není. A taky, proč ve dvaceti přemýšlet, co JEDNOU bude? Což takhle žít tady a teď?
Znám lidi z různých generací, kteří jsou zodpovědní i nejsou zodpovědní. I když, co to vlastně přesně je, ta tebou viděná zodpovědnost?
Je mi 47 a nebojím se, zda najdu práci, kdybych o ni náhodou přišla. Moudří zaměstnavatelé nehledí na věk zaměstnanců ale na jeho kvalifikaci. A já ji mám poměrně vysokou a dále na ní pracuju.
Možná by neškodilo žít víc srdcem a méně hlavou, profesorko. big_smile

#9 19. 2. 2010 7:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak já byla (krásně) nezodpovědná, když jsem ještě byla "mladá generace" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Hledala jsem práci těsně před 50 - nebylo to extra jednoduchý, přiznávám, ale dokud nebylo nejhůř, zase jsem fakt nechtěla vzít cokoliv. A jak píše Bety - mám zaměstnavatele, který umí ocenit, že když je třeba, nekoukám na hodiny, abych stihla školku, družinu, nákupy...
No a kdybych nedej bože o práci přišla teď, nebojím se, že bych těch pár roků do důchodu nepřeklepala třeba někde u černýho nádobí nebo kýble a smetáku - taková práce bude vždycky, jen se leckomu zdá, že je pro něj degradující.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 19. 2. 2010 9:40

host5522
Host

va lol

Tak toho se (my mladí) opravdu nebojíme a nad tímhle nepřemýšlíme - když budu paušalizovat stejně jako ty, tak většina z nás se spíš bojí, jestli najde práci po škole, kde bude bydlet, zda dosáhne na hypotéku, jestli ji zvládne několik desítek let splácet, jestli seženou pro dítě školku, jak skloubit práci s péčí o děti (v případě žen), ...... takže kdyby k tomu všemu přemýšleli ještě o tom, jestli seženou za dvacet a víc let práci, museli by se z toho zbláznit rovnou tongue

Upravil(a) yellow108 (19. 2. 2010 9:41)

#11 28. 2. 2010 10:05

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Zajímavé téma
fascinuje mě to nepřemýšlení nad budoucností a jakási jistota zaměstnatelnosti po padesátce a výš, byť by to měl být hadr s kýblem. Nepřemýšlení typu, že hranice odchodu do důchodu se bude zvyšovat a základ pro výpočet důchodu se snižovat. Nějak se to doklepe, však on nás stát a sociální siť nenechá pochcípat hlady.
Takovéto nepřemýšlení a žití tady a teď si může dovolit opravdu jen méně, jak 10% obyvatelstva a i ti, byť se to zdá, že nepřemýšlí, protože to nemají zapotřebí, naopak právě tím žijí. Proto tak žijí...
Spoléhat se na druhé v tom, že mě někdo zaměstná, nebo že se o mě někdo postará až nebudu moct vydělávat je směšné. Nad tím se má přemýšlet dřív, ne až na mě jak se říká "čert ukáže (_I_) " .... to už bývá na přemýšlení fakt pozdě

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#12 28. 2. 2010 10:33

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Zklamaná a co teda navrhuješ? Peníze do budoucna si šetřím, zvyšuji si kvalifikaci ale nějak netuším, co mám dělat ještě dál. Sedět doma a přemýšlet nad tím, co bude za 25 let, na to fakt nemám...

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#13 28. 2. 2010 11:39

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Zklamaná napsal(a):

...fascinuje mě to nepřemýšlení nad budoucností a jakási jistota zaměstnatelnosti po padesátce a výš... Nad tím se má přemýšlet dřív, ne až na mě jak se říká "čert ukáže (_I_) " .... to už bývá na přemýšlení fakt pozdě

Zklam, nevidela bych to tak cerne... ti, co jsou dnes "mladi", stejne nemuzou nijak ovlyvnit, co bude za 20, 30 let (doufam, ze nepatris mezi ty, kteri si naivne mysli, ze "svym hlasem u voleb" mohou neco ZMENIT...)..., tak "naco se trapit starostmi pristiho dne, kdyz ten dnesni ma sve vlastni..." kapitulation Myslim, ze dulezitejsi je byt pripraven orientovat se v jakekoliv situaci... kdyz zrovna prace neni, najit rozumny zpusob, jak se dal zivotem "protloukat" (treba v zahranici, napr.)... styrka

Není tady

#14 28. 2. 2010 13:30

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Myslíte, že až vám bude 50 a víc, najdete snadno práci?

Zdravím a nemyslím smile, protože "snadno" si neshání práci ani mladí.
Ale jako většina lidí (ochotných pracovat) si nepřipouštím, že bych rezignovala a zůstala doma závislá na nějakých dávkách atd.

Taktéž pracuji s mládeží a naopak mi vůbec nepřipadá, že by byla nezodpovědná. Studenti sice mívají veselé výroky o nicnedělání, nicméně z nich přece jen cítím jakousi "vyspělost". Taky to nemají v dnešní době zrovna lehké. A mám kolem sebe kolegyně - třicátnice, které si pořídily byt, připravují se k habilitaci, vyjíždějí na nepohodlné služební a studijní cesty do zahraničí a teprve teď uvažují o potomstvu...

A jinak, paní profesorko, doufám, že absence interpunkce v následující větě je ve Vašem případě (pokud máme věřit uvedenému dosaženému titulu) pouhá chvilková nehoda. wink smile
To že je důchodový systém průběžný má svá pozitiva i negativa.

Není tady

#15 28. 2. 2010 17:48

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Například vůbec nepočítám s tím, že bych nějaký důchod měla brát -tzn. dělám vše pro to, jako bych ten důchod někdy v budoucnu ani nedostávala - prostě s ním nepočítám. Že ho snad budu brát (pokud ho do té doby úplně nezruší, neb systém zkolabuje a děti se o své rodiče budou muset postarat) ...bude to krásné kapesné..asi tak nějak. Nespoléhám na sociální dávky.
Co dělám - no  - dělám sama na sebe. Z vlastní zkušenosti vím, že lidé jsou prostě líní a i když jim výdělek dáváte na zlatém podnose, nejsou schopni pro to něco udělat. Jediné, co umí, je pak lkát, jak je k nim život nespravedlivej a že kdyby měli možnosti, tak by ukázali světu, co v nich vězí...ale kdepak. Z vlastní analýzy mohu říct, že maximálně pouhých 15% lidí je ochotno něco pro svůj lepší život udělat (abych nekřivdila všem) - další se jen rádi vezou, nebo ještě raději stojí někde s nataženou dlaní.

taurus - peníze nešetřit - peníze investovat a nechat vydělávat. Zvyšovat si kvalifikaci - pokud s ní počítáš do budoucna, že ti přinese zisk, tak proč ne, ale zvyšovat kvalifikaci proto, že možná - co kdyby se to někdy hodilo...zbytečná investice času a energie. Pokud máš jasný cíl, že tohle budeš potřebovat a de facto máš už i "odbyt" na to své dovzdělávání se...je to dobrá investice.

ViktorkaLovesvůj hlas u voleb dávám tak, aby ti, co by eventuelně mohli vyhrát, udělali co nejméně škody. Jo, dobrá myšlenka - umět se orientovat v jakékoliv situaci, ještě lépe, z každé situace se snažit vyjít jako vítěz, něco z toho získat. Když zrovna práce není...? Práce je pořád všude dost - jen ji nehledat třeba u někoho, ale podívat se na vlastní potenciál...a třeba taky to zahraničí (ovšem to není pro všechny - mamina od dětí těžko odjede na rok do ciziny)...ale i tady je všude plno příležitostí.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#16 1. 3. 2010 21:19

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná,mluvíš mi ze srdce,také hledíme se do budoucna nespoléhat na jakýsi soc.systém,pokud se chce člověk zabezpečit,tak musí za těmi penězi jít a ne si odsedět 8 hodin popřípadě někde otročit v továrně.A´t se to komu líbí či nelíbí,je to tak.
Velmi se mi líbí přísloví:"Slabší jedinci čekají na příležitost,ti silní je vyhledávají!"Je to skutečně tak,no buďme rádi,že všichni nejsme ti silní jedinci,to by skutečně nešlo a asi to tak má být,že je nás více "druhů". A my silní jedinci:P se tak můžem těšit na lepší zítřky - no když jsem si četla vlákno jak něco ušetřit na rod.financích,jímala mě z těch nešťasnic hrůza,ale asi je to daleko víc běžnější obrázek naší populace,než když nemusíš dalekosáhle řešit a honem utíkat pro spotřebák,když ti vypoví třeba lednice nebo ta vodovod.baterie.

Není tady

#17 2. 3. 2010 6:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ne si odsedět 8 hodin popřípadě někde otročit v továrně
Viď - nebo makat za pár korun na tři směny ve špitále, za ještě menší peníz od nevidím do nevidím v supermarketu, v mrazu nebo vedru tahat poštu a dělat podobný podřadný práce, aby silní jedinci měli veškerý pohodlí.

Není tady

#18 2. 3. 2010 9:07

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

ne si odsedět 8 hodin popřípadě někde otročit v továrně
Viď - nebo makat za pár korun na tři směny ve špitále, za ještě menší peníz od nevidím do nevidím v supermarketu, v mrazu nebo vedru tahat poštu a dělat podobný podřadný práce, aby silní jedinci měli veškerý pohodlí.

NO Heleno nic proti tobě,ale tohle je ti fakt na hony vzdálený,myslím to "jiné" myšlení.A nemůžeš za to,samozřejmě.Fyzické pohodlí možná jako silní jedinci máme,ale leckdy si říkám,že by bylo třeba lepší mít to stádní,jednodušší uvažování,kdy mě zajímá nanejvýš,jestli vyjdu do další výplaty.Opravdu to není tak jednoduché,jak se té většině jeví.Pořád se nám něco v té kebuli mele,ale na druhou stranu bych to nevyměnila za tu nejistotu,kdybych každý měsíc mohla odložit jen třeba 2000,- a třásla se,co mě čeká za mimoř.výdaj.
Je to nakonec jak se vším,každá mince má 2 strany.

Není tady

#19 2. 3. 2010 9:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale Kuty... zase jsi nic nepochopila. Tady nejde o "jiné" myšlení, ale o to, že lidé, kteří mají "stádní,jednodušší uvažování" ti v podstatě umožňují nemít "tu nejistotu".

Není tady

#20 2. 3. 2010 14:30

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ale Kuty... zase jsi nic nepochopila. Tady nejde o "jiné" myšlení, ale o to, že lidé, kteří mají "stádní,jednodušší uvažování" ti v podstatě umožňují nemít "tu nejistotu".

stolt

Není tady

#21 2. 3. 2010 17:51

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

ale heleno, ona Kuty zcela bez servítků napsala, že děkujme za tyto, kdož na silné jedince makají, neboť nebýt jich, museli by si to ti silní jedinci odmakat sami. A já se ke Kuty přidávám, ano, děkuji za tyto lidi, co mají to jednodušší myšlení typu - žiju přítomností, tady a teď - neboť kdyby jim to náhodou všem teď v hlavě seplo, mohla bych se třeba i já jít klouzat tongue 
Ale že jim fakt nesepne, tak jsem stále v klidu tongue
Ps...doufám, že jim nezávidíš... těm silným jedincům, že de facto zneužívají lidské jednoduchosti wink Ostatně, každý svého štěstí strůjcem, pokud to tak všem vyhovuje... vissla
A věř tomu, že Kuty to píše jak to je - těm silným nekončí v 15.00 hod. pracovní doba a finito....to ta pošťačka, nebo pokladní v supermárketu má padla a může myslet jen na sebe - ten druhý myslet nemůže přestat - a nemyslí jen na sebe, ten přemýšlí v globále i za lidi, za které je de facto i odpovědný (teda asi jen ti, kdo cítí tu zodpovědnost...jsou i tací, co je jim nějaký zaměstnanec naprostio šumák...)

Upravil(a) Zklamaná (2. 3. 2010 17:55)

Není tady

#22 2. 3. 2010 19:33

majkafa
Host

Jen ten, kdo je skutečně silný, umí žít tady a teď.
Ale to tady a teď je trošku jinak, než si myslí třeba Zklamaná a další. smile

• Diskuse
  •  » Kariéra
  •  » Nebojíte se, zda najdete práci až vám bude 50 a více let?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí